Close
Faqja 47 prej 55 FillimFillim ... 374546474849 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 548
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Ok, mos harro se Islami të mëson për Krishtin kurse Krishterimi nuk të mëson për Muhammedin!

Rrene eshte qe Islami meson per Krishtin. Sikur te mesonte, do te lejonte mishin e derrit dhe veren (alkoholin). Meson per Krishtin vetem aty ku i konvenon Islamit. Ne kete menyre meson edhe Krishterimi per Islamin (e pranon aty ku i konvenon, e hedhe poshte aty ku nuk i konvenon).

Si do që të jetë unë nuk po e gjykoj opinionin e tij dhe nuk thash në asnjë vend Protestanti i IM, mirpo thash një protestant KUJDES!!!
    Edhe une nuk mendova te them se ai protestanti ishte i yti ne kuptimin "pronor". Por ai protestanti, me te cilin paske folur ti, pra "i yti". S'ka lidhje shprehja. Pergjigju ne brendi.

Pastja ai njeri që e tha këtë është me ndikim dhe i besoj më shumë se sa ty sepse edhe vet po perballem çdo ditë me keto gjëra ku hiq më larg në lagjen time është konvertuar në DJ një njeri i cili realisht nuk ka pasuar ndonjë religjion mirpo këtë e ka bërë ngase ata ja ndertuan shtepinë 2 katëshe dhe ja blenë një vetur Merzedes ML (dihet se sa të shtrënjta janë keto vetura)
    I beso sa te duash. Por une i besoj sa nje besimtari musliman, i cili flet per Krishterimin. Pra zero.

Edhe imamet qe veprojne ne troje shqiptare nuk jane te financuar vetem nga populli shqiptar. E di kete gje, apo je i verber dhe do shembuj?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Chino

Sipas kendveshtrimit tend, Krishterimi s'eshte gje tjeter vecse nje fe e dale nga ca judenj reformatore. Ndaj ben paralelizma me protestantizmin.
    Kjo nuk eshte e vertete sepse Krishterimi nuk beson se judaizmi "kishte devijuar" dhe se ne si te krishtere u munduam ta korrigjonim, ashtu sikurse beson protestantizmi per katolicizmin dhe orthodhoksine.
    Krishterimi bazohet tek Beselidhja e Re qe Jezu Krishti beri, jo tek "reformimi" i te Vjetres
    Mund ta shohesh kete gje keshtu sic e sheh ti. Por edhe ashtu sic e shoh une. Une e shoh keshtu: Krishterimi dhe Hebreizmi kane te perbashket Dhjaten e Vjeter. Nese s'gaboj une. Nese po, m'trego. Ndersa i dallon Dh. e Re. Kjo e fundit mund te thuash se braktise teresisht te paren, por edhe mund te thuash se e reformon, e sofistikon, pra incident permban "kritiken e devijimit".

Por sic thashe: Nuk eshte vetem ky kriter, ai qe i bashkon. Lexo tri, kater postimet e fundit nga une, shihet per cilat kriterie e kam fjalen.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

Të jeshë i ashtuquajtur deshmitar i jehovait dhe të jshë shqiptar nuk ka mundesi, sikurse të jeshë islam i sekteve talibane (pantoll shkurtë dhe mjekerr gjatë) dhe të jeshë shqiptar nuk ka mundesi. Prandaj, ti e din se Kisha Katolike asnjëher nuk na pengon të jemi shqiptar. Bile e kaluara e Kishes katolike shqiptare e ka deshmuar me praktika këtë. Gjithsesi Kisha Katolike nuk e pengon njeriun të jetë shqiptar. Këto dy të tjerat, këto sekte qe i ceka mëlartë po.
    E pranoj se ka kunderthenie rrenjesore ne te qenurit musliman dhe shqiptar. E pranoj te njejten ne lidhje me DJ. Ndersa tek Kisha Katolike kjo qe thua ti vlen per kohen e pushtimit turk. Pra (sic mendoj une) ajo - ne shumicen e rasteve - u ve edhe ne sherbim te atdhedashurise. Por nese jemi teresisht te sinqerte, ne kete kontekst duhet me merremi me kete pyetje: Sa atdhedashese do te ishte Kisha Katolike ne rast se neve shqiptaret do ishim pushtuar nga katolike, p.sh. nga njerezit e Papes? Po e zeme se ishim pushtuar per te njejtat qellime si ato te P. Osmane. Sa do te kishte qene Kisha Katolike mbrojtese e identitetit kombtar? Sa do te kishte qene ne gjendje te dali dhe thote se gjuha e kishes eshte gjuha shqipe, jo latinja apo arameishtja? Sa do te kishte qene ne gjendje te quaj Papen nje "pushtues" dhe Krishterimin si nje fe hegjemoniste, gjakatare? Sa do te kishte mbajtur lart vlerat tjera kombtare?

Keto pyetje mund te pergjigjen kryesisht vetem hipotetikisht. Sepse ky skenario nuk ka ndodhur (sic e pershruaj une). Keshtu qe Kishta Katolike nuk u vu para ketij "testi te atdhedashurise". Prandaj duhet te pergjigjen keto pyetje nepermjet te normave te Kishes Shqiptare Katolike. Nese kj ondonjehere ne te kaluaren (osmane) ka mbrojtur kulturen dhe vlerat kombtare shqiptare duke u referuar perjashtimisht ne Krishterim, pra ne dashuri ndaj Krishterimit si fe, dhe jo ne dashuri ndaj kombit (vlerave te tija), atehere Kisha Katolike bie ne te njejtin nivel si Islami shqiptar, si DJ shqiptare.

Them po pasi qe ato nuk njohin nacionalitet as nuk respektojnë deshmorët e kombit. Bile nuk lejojnë as permendore dhe foto të kujtojmë deshmorët apo martirët e kombit. etj etj qe janë shumë o chino.
    S'ke nevoje te me thuash asgje per Islamin. Tonelata argumente kam kunder ketij religjioni ne teresi. Eshte thjesht i papranueshem rrenjesisht. Une per vete Islamin e kuptoj si nje kercenim te vetem. Me ven permanent para pyetjes: O veten, o Islamin. O kombin, o islamin. Prandaj gjithemone mbetet ne shporten time (intelektuale) te mbeturinave. Qysh thote ajo shprehja kosovare: Kush lun k*qe me tarak, i han brinat." Une jam taraku!!

Pra nuk është nëse katolikët flasin qe po flasin per inati, por ata nëse thonë se kato dy sekte janë antikombetare kemi te drejte dhe nuk po thuhet diçka pa argumente.

Per te tjerat nuk dua të shkruaj më shumë pasi qe nuk është edhe vendi këtu.

respekete
    Ti e pe per cfare gjeje fola une. Per influencimin nga jashte. Kete gje e tematizoi anetari "gimche", duke akuzuar si musliman DJ per kete gje. Kjo eshte nje kontradikte. Dyftyresi. Sepse Islami eshte feja me e influencuar ne bote nga arabet, pra nga prizmi shqiptar: NGA NJEREZ TE HUAJ! Atehere cfare b*then ka te kritikoj nje musliman DJ ne kete pike. Kjo ishte tema ime.

Ndersa ne lidhje me "atdhedashurine" (kombtaresine, patriotizmin, nacionalizmin e shendoshe), besoj se asnje fe nuk e sjell kete veti, kete vlere me vete. As Krishterimi. Por puna eshte tek afiniteti i popullit, ne rend te pare i klerikeve, per te definuar vlerat fetare ne ate menyre, qe nje "nacionalizem i shendoshe" te jete i mundshem edhe ne "gojen" e kishes. Pra behet fjale per nje devijim nga normat e krishtera apo te pakten per nje zgjerim te tyre.

Keshtu qe ne rezultat mendoj keshtu:
    1. Asnjera nga fete nuk eshte e parapare te sherbej si vehikel per interesa kombetare.
    2. Por secila nga fete permban norma, te cilat mund te interpretohen ne menyre "patriotike".
    3. Keto norma mund te ngriten lart duke i lene anash disa norma kunderthenese.
    4. Nga ky interpretim kemi fe "patriotike".
    5. Kete patriotizem mund te na ofroje cdo fe qe kemi.
    6. Ajo fe qe na ofron, e di fort mire se do te devijoje nga origjina (fetare), do te deklaroje veten autarke (ne relacion me parine e fese perkatese ne teresi).
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 23-12-2009 më 12:16

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    chino vëlla, ma ke keqkuptuar apo unë nuk kam mundur të them ashtu si është dashtë, nejse, s'ka problem, ajo qe dua ta them dua edhe njëher të bëjë një sqarim.

Unë kam folur vetem per katolik pasi qe jan pjesë e asaj Kishe por nuk do të thotë se janë vetem katolikët ashtu. Por ajo qe dua ta perseris i dashuri chino është se të jeshë katolik nuk të pengon asgjë qe të jeshë shqiptar, apo gjerman, apo italian apo ajo gjuhë dhe kulturë qe ke lindur. Pra, nuk ishte fjala vetem per shqiptarët por unë mora si shembull vetem shqiptarët pasi qe jam vet shqiptar dhe katolik.

Ata shembujt qe ti i ke dhënë në shkrimin e mëparshem nuk e di se sa kan bazë sepse para okupimit të Tiuqisë ishte ndryshe puna e jonë dhe kjo tash është pjesë e tjeter dhe temë e tjeter, por, hiq mos shko ne kohen e turkut sepse kemi edhe kohra dhe nacinalitetet të tjera qe deshmojnë se te jeshë i krishter nuk të pengon të keshë nacinalitetin tëndë. Per ndryshe vëlla i dashur, te gjitha ato qe thua; gjuhë dhe shkrim lexime ndr shqiptar i kan celulat në Kishë, ata u sulmuan edhe nga te krishterët e jo vetem nga pushtuesit turq, rasti Shtjefen Gjeçovit.

Chino, secilin te krishterë nuk e pengon apo nuk pengohet nga doktrina e Kishes qe të jetë shqiptar apo të jetë në nacionalitetin perkates, Kurr në jetë unë nuk kam lexuar se nuk ka komb etj. Ndersa D.J dhe islamistet sektar, po, i pengon. Kjo ishte dhe është ajo qe kam dashtë ta them dhe kjo është e vertetë.

Nuk e di nëse e din se ushtritë e krishtere e kan priftin dhe prifti u sherben ne të gjitha ato sherbime kishtare. Edhe KFOR-i qe është në Kososvë (te krishterë) e kan priftin. Prandaj, e perseris nëse me ke kuptuar se çka dua të them se; na jemi katolik por nuk jemi as papë, as polak, as romë, as judë as arab, por Shqiptar dhe secili i krishter ka nacionalitetin e vet dhe besimine vet dhe nga besimi i krishtero-katolik nuk cenohet nacionaliteti as kombi i personit.

Pa dashur të zgjanohna tjeter në kete temë, të lutem provo t'më kuptojsh se çka dua të them. Të betohna se sikurse të degjoja nga prifti apo te lexoja nga doktrinat kishtare se kombi nuk vlenë, apo nëse shoh se më cenohet të jam shqiptar dhe të respektoj ligjet dhe traditat e kombit tim, unë sigurisht se do të jam shumë largë Kishes dhe atyre mësimeve. Jam Shqiptar, Zoti ashtu më ka krijuar dhe është obligim - ligj qe të jetoj shqiptar sikurse ai tjetri gjerman apo turk apo grek pavarsisht ashtu sikurse Zoti e ka krijuar.

Ti nuk e kupton ashtu si është krishterimi pavarsisht se shumë gjëra i kupton.

P.SH: Kur lexojmë Biblen mësojmë se në fillim kishte pertendime qe të krishterët fillimisht, para qe të jenë të krishter është kerkuar qe të jenë JUDË, apostujt e kundershtuan këtë kerkesë, sikurse të kishte ndodhur kjo, atëher vertetë unë nuk kam të drejt ta them këtë qe e them. Prandaj, Kisha e Krishtit vendosi qe te quhet katolike - apostolike. Pra, Kisha nuk detyron apo nuk kerkon qe i krishteri kur te pagëzohet të jetë apo të konvertohet në JUDË dhe pastaj i krishter, por, të besoj në Jezusin Zot dhe Njeri. Prandaj kur të pagëzohet, apo edhe nëse pagëzohet, ai të jetoj shqiptar dhe aty ku jeton, mos ti cenohet e drejta e tij por me ato traditat e veta dhe gjiuhen dhe kombin ne të cilin ka lindur të jetoj.

Krishti, krishterimi është revolicion i brendshem e jo i jashtem.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Kam biseduar me një Protestant dhe ai më thotë se deshmitarët jehovait janë grupi më i devijuar nga Krishterimi sa që kam ndegjuar se janë edhe Anti-Nacionalista, vet protestanti më tha se ata janë të paguar nga organizatat e huaja dhe janë në gjendje të ofrojnë të holla për ta pranu fenë e tyre
    Se di mu per vet jon tum shku nerva se vjen e ta prish qetësinë në shtëpi për met thirr me besu ni X besim (pavarsisht disponimit se qfare e ki ti) veq tek kta kom ni
    Ky pretendim i juaji qe dikush paguan te holla ta 'konvertoje' nje person ne 'fene e tij' nuk mund te qendroje, as per Deshmitaret e Jehovait dhe per asnje fe a besim tjeter. Deshmitaret e Jehovait e besojne kete fe se mendojne se vetem ajo eshte feja e vertete, e jo per shkak qe dikush i ofron te holla. Jezusi ka mesuar per Muhamedin (pra si profet te rreme), dhe per shume 'Muhamede' te rreme qe do te vijne ne te ardhmen.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 23-12-2009 më 14:32

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin

Si s'paska baza biblike? Pse Sauli, Davidi, Solomoni nuk jane biblike?
    Kjo është metoda më e njohur që përdoret për të mbrojtur idetë njerëzore, që në gjuhën moderne quhet copy&paste.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Chino ke te drejte ne postimet qe lexova me larte...Faktikishte te gjitha fete jane kopje e njera tjetres...Judeizmi eshte nje kategori fetare e kopjuar dhe pervetsure nga civilizimet e lashta sumere dhe babilonase te cilet ishin mjeshtrit per ndertimin e kultit te zotit...Per kete ka fakte te pakontestushme qe sot jane duke dale ne drite te diellit nga studius qe merren me kete lami...Kete fakt e vertetojne nje biblioteke e tere mbi me se 200 000 pllaka te shkruara ne form te kunjume qe datojne me se 6000 vjete te vjetra...stidijust kane arrit te dyshifrojne deri tani 1\4 e ketyre pellakave nder to edhe besimin e kultit ne zot si nje fenomen te mbinaryrshem ne forme qe adhurohet si krijues qe sheh, degjon dhe denon mekaret, pastaj deshifrimi i dhjete urdherave te zotit ....Per Zanafillen e krijimit e te tjera qe kane te bejn me kultin e zotit...Pra ketu del qarte se nga rjedhe judeizmi>>>krishterimi>>>islami!...Pastaj si rrjedhoj e ktyre tri kategorive fetare nen kategori dhe sekte te shumta...Qe me kalimin e kohes mund te kategorizohen si fe...Nese ne tregun e konsumit shpirteror arrijne te ofrojn vlera bindse per konsumaroret...Por besoj qe ky nuk eshte fundi... Se ne treg do dalin fe te reja, pamvarsishte se disa nuke pranojn kete!...Por
    problemi nuk qendron ketu!...Por ne ironin e atyre feve ,qe sot jane me dominante ne bote!...
    Qe te gjitha keto kontestojne dhe perjashtojne njera tjetren duke vene monopole dhe tabu...Thua se zotin e kane bere prone te tyre private!...Me fjale te tjera, fete jane kethyer si keto partite tona, qe secila nga ato do te bejne sa me shume ithtare. Per te shtuar dominimin tyre qe te kene nene kontrolle sa me shume njerze!...Kete te fundite e perdora si metafore...

shendet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 23-12-2009 më 15:21

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Rrene eshte qe Islami meson per Krishtin. Sikur te mesonte, do te lejonte mishin e derrit dhe veren (alkoholin). Meson per Krishtin vetem aty ku i konvenon Islamit. Ne kete menyre meson edhe Krishterimi per Islamin (e pranon aty ku i konvenon, e hedhe poshte aty ku nuk i konvenon).

Edhe une nuk mendova te them se ai protestanti ishte i yti ne kuptimin "pronor". Por ai protestanti, me te cilin paske folur ti, pra "i yti". S'ka lidhje shprehja. Pergjigju ne brendi.

I beso sa te duash. Por une i besoj sa nje besimtari musliman, i cili flet per Krishterimin. Pra zero.

Edhe imamet qe veprojne ne troje shqiptare nuk jane te financuar vetem nga populli shqiptar. E di kete gje, apo je i verber dhe do shembuj?
    Hahahahahahahah po e shoh që flet me urrejtje mirpo skam çtë bëjë kjo qenka pjesë e natyrshmërisë tënde
    Nejse ok lexo Kur'anin dhe shiko se çka thotë për Krishtin e mos paragjyko, sepse vetem injorantët merren me paragjykime

Përshëndetje!

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ky pretendim i juaji qe dikush paguan te holla ta 'konvertoje' nje person ne 'fene e tij' nuk mund te qendroje, as per Deshmitaret e Jehovait dhe per asnje fe a besim tjeter. Deshmitaret e Jehovait e besojne kete fe se mendojne se vetem ajo eshte feja e vertete, e jo per shkak qe dikush i ofron te holla. Jezusi ka mesuar per Muhamedin (pra si profet te rreme), dhe per shume 'Muhamede' te rreme qe do te vijne ne te ardhmen.

Tung
    mesia4ever
    Nuk e di a je Katolik, Ortodoks, Protestant apo je prej grupit të DJ (Deshmitarëve të Jehovait) sikur ta dija se çka je më e lehtë do të ishte komunikimi mirpo ska gjë
    Unë fola për atë që po ndodh në Kosovë (Prishtinë) dhe që po e shoh me sytë e mi sa i përket asaj e shoh se keta njerëz nuk janë të pelqyer as nga Kisha Katolike (e cila është komuniteti më i madh nga të Krishteret për Kosovë)
    Sa i përket asaj që thua se Jezusi ka mësuar për Muhammedin si Profet të rremë ajo nuk qendron aspak përkundrazi ai e ka paralajmëruar ardhjen e tij mirpo ok nuk po ndërhyj në bindjet tuaja ju keni atë bindje unë e kam këtë bindje nese doni të flasim me argumente ska gjë flasim

Përshëndetje!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Hahahahahahahah po e shoh që flet me urrejtje mirpo skam çtë bëjë kjo qenka pjesë e natyrshmërisë tënde
    Nejse ok lexo Kur'anin dhe shiko se çka thotë për Krishtin e mos paragjyko, sepse vetem injorantët merren me paragjykime

Përshëndetje!
    Psssst, qetesi ju me mendime te lira.

Faqja 47 prej 55 FillimFillim ... 374546474849 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •