Close
Faqja 46 prej 55 FillimFillim ... 364445464748 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 548
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Chino,

megjithese e vertete qe edhe krishterimi, po ashtu deri diku edhe islami, mund te kene ne fillimet e tyre trajta te nje levizje sektariste, krahasimi me DJ eshte i pavend per arsye qe tashme i sqaruam.

Ne krishterim, por edhe islam, bindjet e reja u shoqeruan me pretendimin e Zbuleses tek Mesia apo tek Muhamedi. Pra, nuk u mblodhen disa anetare te nje feje te caktuar te analizojne Shkrimet per te gjetur nepermjet racionalizimit analizen e besimit te vertete.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 16-12-2009 më 06:39

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ne radhe te pare nuk ke pse habitesh prej meje Marcus1, sepse bindjet e mia une nuk po i shpreh per here te pare ne kete teme. E kam thene prej kohesh qe vecanerisht evangjelistet (i evangjeliki ekklisia) jane grupime heretike dhe bie dakord teresisht me papen e sotem kur nuk i quan as kisha.
    Nuk dua te thyej zemrat e asnje besimtari te sinqerte evangjelist. Thjeshte po them te verteten.

Evangjelistet kane doktrina qe i besojne vetem brenda grupit, pa bere dallime ne te verteta dogme edhe te verteta jo dogma.

Vete ne kete forum, me pak diskutim, moderatori i forumit protestant u shpreh se megjithese beson ne Trini nuk i lutet as Birit e as Frymes se Shenjte!!!

Ka dallim mes protestantizmit reformator te Luterit edhe atij te grupimeve evangjeliste te shek.19-20.

Le tia leme kete teme Coptic ne debatet me te mbi Trinine dhe hyjnine e Krishtit, sic i shohim ne Bibel.
    Ok, nuk po vazhdoj se jemi jashtë teme. Por ajo që vë re unë tek ti është një krenari fetare (aftodikaiosi) që vjen si rezultat i të menduarit se keni doktrinën e saktë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Chino,

megjithese e vertete qe edhe krishterimi, po ashtu deri diku edhe islami, mund te kene ne fillimet e tyre trajta te nje levizje sektariste, krahasimi me DJ eshte i pavend per arsye qe tashme i sqaruam.
    Per cilat?
    Ku t'i gjej?
    Si qendrojne keto me krahasimet qe i bera une (me kriteriet per krahasim)?
    Fol qarte se ketu nuk je ne kishe apo xhami, te te jepet amini per cdo lloj brockulle.

Ne krishterim, por edhe islam, bindjet e reja u shoqeruan me pretendimin e Zbuleses tek Mesia apo tek Muhamedi. Pra, nuk u mblodhen disa anetare te nje feje te caktuar te analizojne Shkrimet per te gjetur nepermjet racionalizimit analizen e besimit te vertete.
    Ani cka?
    Une them se "zbulesa" nuk eshte kriter i detyrueshem per te u quajtur fe. Kunderargumento. Ky kriter eshte produkt kristian apo islam. Por feja nuk eshte ne prone te ketyre dy feve. Dua te them keto dy fe nuk kane te drejte te definojne ne menyre obligative per tere boten (pra edhe per sekularet, edhe per jobesimtaret, edhe per shtetin) termin "fe". Kunderargumento.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Kam biseduar me një Protestant dhe ai më thotë se deshmitarët jehovait janë grupi më i devijuar nga Krishterimi sa që kam ndegjuar se janë edhe Anti-Nacionalista, vet protestanti më tha se ata janë të paguar nga organizatat e huaja dhe janë në gjendje të ofrojnë të holla për ta pranu fenë e tyre
    Se di mu per vet jon tum shku nerva se vjen e ta prish qetësinë në shtëpi për met thirr me besu ni X besim (pavarsisht disponimit se qfare e ki ti) veq tek kta kom ni

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Kam biseduar me një Protestant dhe ai më thotë se deshmitarët jehovait janë grupi më i devijuar nga Krishterimi sa që kam ndegjuar se janë edhe Anti-Nacionalista, vet protestanti më tha se ata janë të paguar nga organizatat e huaja dhe janë në gjendje të ofrojnë të holla për ta pranu fenë e tyre
    Se di mu per vet jon tum shku nerva se vjen e ta prish qetësinë në shtëpi për met thirr me besu ni X besim (pavarsisht disponimit se qfare e ki ti) veq tek kta kom ni
    Ti me duket se mendon se Protestantizmi eshte e njejta gje si Deshmitaret e Jehovas. Kjo nuk eshte keshtu.

Prandaj ky "protestanti yt" mund te kete bere propagande kunder DJ.
    Njejte sikur qe protestanti (yt) do te te kishte bere kunder Ortodoksise, Katolicizmit, Budizmit, Islamit e tjera. Apo sikur qe do te ishte e njejta gje anasjelltas.

Cdo besimtar i nje feje apo nenfeje te perhapur ne shoqeri shqiptare eshte dyftyresh, nese kritikon nje fe tjeter me argumentin se kjo qenka e paguar apo e influencuar nga organizata te huaja. Kur te takoni njerez te tille, u thuani thjesht keshtu: Po te mos ishin ushtrite gjakatare turke, ne shqiptaret sot as qe do kishim degjuar ndonjehere per Allahun. Por te mos ishin detyrimet e pushtueseve osmane per te u muslimanizuar, ne shqiptaret sot do ishim te gjithe derrangrenes dhe nuk do na rruhej per Allahun fare. Se cfare "Zoti" mund te jete ky, i cili bazon besimin e tij ne dhune, e di vete. Nje te krishteri mund t'i thuash se po te mos ishte misionimi i bartur nga jashte, nganjehere edhe me dhune (te pakten dhune sociale) ne shqiptaret sot Krishtin do e njihnim si nje figure te nje romani, si p.sh. Robin Hudin. E njejta vlen edhe per te gjitha fete tjera. S'ka fe ne Shqiperi, e cila ne themelimin e saj, ne bartjen e saj dhe ne ekzistencen e saj nuk eshte e varur nga rryma te jashtme. Prandaj asnjera nga fete nuk ka te drejte te kritikoje tjetren per influencim, misionim nga jashte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 23-12-2009 më 07:52

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Njejte sikur qe protestanti (yt) do te te kishte bere kunder Ortodoksise, Katolicizmit, Budizmit, Islamit e tjera. Apo sikur qe do te ishte e njejta gje anasjelltas.

.
    chino, pershendetje dhe uroj të jeni mirë.

Pasi qe ishte fjala rreth Kombit apo "anti nacionalista - te qenurit shqiptar", dua të protestoj në qendrimin tëndë pasi qe je njohes i mirë i Historisë, kështu them duke u bazuar sa kam mundur te lexoj nga shkrimet tua.

Të jeshë i ashtuquajtur deshmitar i jehovait dhe të jshë shqiptar nuk ka mundesi, sikurse të jeshë islam i sekteve talibane (pantoll shkurtë dhe mjekerr gjatë) dhe të jeshë shqiptar nuk ka mundesi. Prandaj, ti e din se Kisha Katolike asnjëher nuk na pengon të jemi shqiptar. Bile e kaluara e Kishes katolike shqiptare e ka deshmuar me praktika këtë. Gjithsesi Kisha Katolike nuk e pengon njeriun të jetë shqiptar. Këto dy të tjerat, këto sekte qe i ceka mëlartë po.

Them po pasi qe ato nuk njohin nacionalitet as nuk respektojnë deshmorët e kombit. Bile nuk lejojnë as permendore dhe foto të kujtojmë deshmorët apo martirët e kombit. etj etj qe janë shumë o chino.

Pra nuk është nëse katolikët flasin qe po flasin per inati, por ata nëse thonë se kato dy sekte janë antikombetare kemi te drejte dhe nuk po thuhet diçka pa argumente.

Per te tjerat nuk dua të shkruaj më shumë pasi qe nuk është edhe vendi këtu.

respekete
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-12-2009 më 07:29
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pershendetje mrapa i nderuar Toni,

desha te te them se e lexova repliken tende. Nje pergjegje e merr nga une sapo te futem heren tjeter ne forum. M'duhet te largohem tani per tani..

Respekt te sinqerte nga Chino

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    chino, pershendetje dhe uroj të jeni mirë.

Pasi qe ishte fjala rreth Kombit apo "anti nacionalista - te qenurit shqiptar", dua të protestoj në qendrimin tëndë pasi qe je njohes i mirë i Historisë, kështu them duke u bazuar sa kam mundur te lexoj nga shkrimet tua.

Të jeshë i ashtuquajtur deshmitar i jehovait dhe të jshë shqiptar nuk ka mundesi, sikurse të jeshë islam i sekteve talibane (pantoll shkurtë dhe mjekerr gjatë) dhe të jeshë shqiptar nuk ka mundesi. Prandaj, ti e din se Kisha Katolike asnjëher nuk na pengon të jemi shqiptar. Bile e kaluara e Kishes katolike shqiptare e ka deshmuar me praktika këtë. Gjithsesi Kisha Katolike nuk e pengon njeriun të jetë shqiptar. Këto dy të tjerat, këto sekte qe i ceka mëlartë po.

Them po pasi qe ato nuk njohin nacionalitet as nuk respektojnë deshmorët e kombit. Bile nuk lejojnë as permendore dhe foto të kujtojmë deshmorët apo martirët e kombit. etj etj qe janë shumë o chino.

Pra nuk është nëse katolikët flasin qe po flasin per inati, por ata nëse thonë se kato dy sekte janë antikombetare kemi te drejte dhe nuk po thuhet diçka pa argumente.

Per te tjerat nuk dua të shkruaj më shumë pasi qe nuk është edhe vendi këtu.

respekete
    Se nga e shpiek tani kete more burre, nuk perfundon me keto shpikjet intelektuale jashte realitetit. Kush mund te te ndaloje te jesh shqiptar, kur ke lindur i tille. Por te ndihesh me i larte se tjeteri per faktin qe je shqiptar, kjo eshte biblike e ndaluar, madje vete Bibla thote se Perendia nuk eshte i anshem, ju shpall te gjitheve Lajmin e Mire, ndersa per kombin Pavli thote: Nuk ka as grek as judenj, madje edhe per traditat thote se nuk ka as rrethprerje apo parrethprerje. Te gjithe te krishteret jane nje krijese e re, dhe qytetaria e tyre i perket qiellit jo politikave tokesore.

Kjo ishte pikerisht ajo qe tregon historia ne lidhje me krishterimin e hershem, qe shpesh shteti romak i persekutonte sepse nuk perziheshin ne qeshtjet politiko-ushtarake te vendit. Kjo perzierje filloi kur disa te krishtere deshironin miratimin e njerezve me shume se ate te Perendise, dhe filluan te shnderrohen nga te persekutuar ne persekutues te cdokujt qe kundershtonte kete doktrine.

Dhe kjo doktrine qe e krijoi kisha nuk ka baze biblike, por romake, sepse gjerat qe u miratuan u miratuan nga perandori romak Konstandini qe ishte gjithashtu edhe kryeprift pagan.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Vijojne njera pas tjetres njohjet copa copa te historise qe sjellin edhe keqinterpretime. Ja shembuj...

Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Kjo ishte pikerisht ajo qe tregon historia ne lidhje me krishterimin e hershem, qe shpesh shteti romak i persekutonte sepse nuk perziheshin ne qeshtjet politiko-ushtarake te vendit.

Ku e bazon kete, qe shteti romak persekutonte te krishteret meqe nuk perziheshin ne ceshtje politke e ushtarake???!!! NUK KA ASNJE studim historik qe ta thote kete si shkak te persekutimeve. Perkundrazi, martiret e pare perfshinin SHUME ushtarake e njerez te larte te ne pozita shoqerore e politike.

Kjo perzierje filloi kur disa te krishtere deshironin miratimin e njerezve me shume se ate te Perendise, dhe filluan te shnderrohen nga te persekutuar ne persekutues te cdokujt qe kundershtonte kete doktrine.

Perspektive e gabuar! Perzierja e te krishtereve me politike, qe kishte qene qe nga fillimi i krishterimit, u be me masive dhe mori trajte akoma me te dneruar me njohjen nga perandori Konstandin krishterimit.
    Pra, marrja me politike nuk fillon aspak atehere kur te krishteret filluan te persekutojne te tjeret, perkundrazi, persekutimet per te cilat flet ti vijne si rezultat i te qenit fe zyrtare te krishterimit.

Dhe kjo doktrine qe e krijoi kisha nuk ka baze biblike, por romake, sepse gjerat qe u miratuan u miratuan nga perandori romak Konstandini qe ishte gjithashtu edhe kryeprift pagan.

coptic

Si s'paska baza biblike? Pse Sauli, Davidi, Solomoni nuk jane biblike?

Cfare kerkoni ju, nje bote pa qeveri? Po a eshte e mundur kjo gje? Edhe komunistet edhe juve DJ qe e pretendoni se nje gje e tille eshte e mundur, jeni akoma me qeveridashes se sa te tjeret.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ti me duket se mendon se Protestantizmi eshte e njejta gje si Deshmitaret e Jehovas. Kjo nuk eshte keshtu.

Cdo besimtar i nje feje apo nenfeje te perhapur ne shoqeri shqiptare eshte dyftyresh, nese kritikon nje fe tjeter me argumentin se kjo qenka e paguar apo e influencuar nga organizata te huaja. Kur te takoni njerez te tille, u thuani thjesht keshtu: Po te mos ishin ushtrite gjakatare turke, ne shqiptaret sot as qe do kishim degjuar ndonjehere per Allahun. Por te mos ishin detyrimet e pushtueseve osmane per te u muslimanizuar, ne shqiptaret sot do ishim te gjithe derrangrenes dhe nuk do na rruhej per Allahun fare. Se cfare "Zoti" mund te jete ky, i cili bazon besimin e tij ne dhune, e di vete. Nje te krishteri mund t'i thuash se po te mos ishte misionimi i bartur nga jashte, nganjehere edhe me dhune (te pakten dhune sociale) ne shqiptaret sot Krishtin do e njihnim si nje figure te nje romani, si p.sh. Robin Hudin. E njejta vlen edhe per te gjitha fete tjera. S'ka fe ne Shqiperi, e cila ne themelimin e saj, ne bartjen e saj dhe ne ekzistencen e saj nuk eshte e varur nga rryma te jashtme. Prandaj asnjera nga fete nuk ka te drejte te kritikoje tjetren per influencim, misionim nga jashte.
    Ok, mos harro se Islami të mëson për Krishtin kurse Krishterimi nuk të mëson për Muhammedin!
    Si do që të jetë unë nuk po e gjykoj opinionin e tij dhe nuk thash në asnjë vend Protestanti i IM, mirpo thash një protestant KUJDES!!!
    Pastja ai njeri që e tha këtë është me ndikim dhe i besoj më shumë se sa ty sepse edhe vet po perballem çdo ditë me keto gjëra ku hiq më larg në lagjen time është konvertuar në DJ një njeri i cili realisht nuk ka pasuar ndonjë religjion mirpo këtë e ka bërë ngase ata ja ndertuan shtepinë 2 katëshe dhe ja blenë një vetur Merzedes ML (dihet se sa të shtrënjta janë keto vetura)

Faqja 46 prej 55 FillimFillim ... 364445464748 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •