Close
Faqja 49 prej 110 FillimFillim ... 3947484950515999 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 481 deri 490 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Puna e atyre mbreterve eshte si perralla me mbret.
    Tregohet se keta astrolge zoroastriane(magois), sipas profecive te tyre, asistuan ne lindjen e nje ylli dhe e ndoqen, pasi ai ylli qe erresonte te gjithe yjet e tjere qe ishin afer tij, ishte shenja e lindjes se Mbretit te Izraelit, Messias.
    E tille profeci ishte shkruar edhe ne Dhiaten e Vjeter, por meqe Herodi, mbreti i Galilese romake, nuk e dinte, kur mori vesh per ardhjen e persianeveme rastin e lindjes se Mbretit te Izraelit, nga frika se humbte pushtetin, urdheroi qe te vriteshin te gjithe femijet deri ne dy vjeç......
    Persianet, duke ndjekur Yllin, arriten deri ne Betlehem, dhe ju falen foshnjes duke i dhuruar ar(pasi ai ishte Mbret), temjan(pasi ishte i shenjte) dhe mirre(pasi ishte sheruesi i gjithe njerezimit nepermjet vdekjes se tij).....
    Pastaj, meqe nje engjull i paralajmeroi per synimet e verteta te Herodit, u kthyen ne atdhe nepermjet nje rruge tjeter.......Kaq....i kenaqur???
    Te Jezusi gjate lindjes a shkuan mbreter ? Apo bari ?? Apo magjistar ??

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Ku je bre Toni , ufaaa na ke pshtu se nuk e dishim ne .

Beso qe tasht nuk dallon nga messia4ever , jeni bo te njejte .

Nuk flet me fakte por vetem prej urrejtjes , kjo eshte mbizotrim i ndjenjave kunder arsyes .
    Ti sigurisht se ke nevojë ta korigjojsh veten para qe te folesh per messia4ever, kontrolloj postimet tua dhe analizo se ku je me urrejtje. Per ndryshe po ta vertetoj se aspak nuk dalloj nga messia4ever sepse unë dhe ai jemi të vetdieshme se nuk meriton të besohet per profet një pedofil dhe kriminel dhe nuk meriton te besohet per zot njëri nder zotrat e pagenave te arabisë së shekullit të gjashtë.

Sikurs ete kam thcnë pra e perseris se allahu i kuranit është një nga zotët paganë që arabët adhuronin në Kaba. Allahu në fakt ishte një nga 360 zotat që adhuroheshin atje, është zoti pagan qe ju sot e besoni.

Ma gjansisht mund te lexojsh ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...1&postcount=14
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti sigurisht se ke nevojë ta korigjojsh veten para qe te folesh per messia4ever, kontrolloj postimet tua dhe analizo se ku je me urrejtje. Per ndryshe po ta vertetoj se aspak nuk dalloj nga messia4ever sepse unë dhe ai jemi të vetdieshme se nuk meriton të besohet per profet një pedofil dhe kriminel dhe nuk meriton te besohet per zot njëri nder zotrat e pagenave te arabisë së shekullit të gjashtë.

Sikurs ete kam thcnë pra e perseris se allahu i kuranit është një nga zotët paganë që arabët adhuronin në Kaba. Allahu në fakt ishte një nga 360 zotat që adhuroheshin atje, është zoti pagan qe ju sot e besoni.

Ma gjansisht mund te lexojsh ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...1&postcount=14
    Nuk di qe edhe juve ju ra rendi me fol per islamin paganist ??

Kur ju keni shnderru Diellin Pagan ne Jezu Krishte , kur qdo fest pagane tasht emerohet me emer tjeter Krishterizem .

Ti pik se pari beson ne paganizem e mandej mundohesh qe kete tja mveshesh edhe Islamit . Jo Toni larg je , edhe eshte loj e ndyre kjo nga ana jote .

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    mirmrama miqt i mij fetar , si po kaloni ne keto netet dimrore ?
    jarigas flm. qe e tregove historin e tre mbreteve te shenjet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 12-12-2009 më 19:35

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    pershendetje besimtareve te krishter: Kam nje pyetje?... Ka ndonje nga ju te me spjegoj
    se: Cfare efekti ka supstanca Endrofin per nje besimtare!...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Ku je bre Toni , ufaaa na ke pshtu se nuk e dishim ne .

Beso qe tasht nuk dallon nga messia4ever , jeni bo te njejte .

Nuk flet me fakte por vetem prej urrejtjes , kjo eshte mbizotrim i ndjenjave kunder arsyes .
    Kush eshte ky 'allahu' qe therret per vrasje te njerezve, qe po i masakron njerezit per me shume se 1400 vjet, ky qe i therret njerezit te percahen dhe ta urrejne njeri tjetrin, ky qe i kercenon njerezit me ferr se nuk besojne fene e mizerjes, ky nuk na qenka aspak Zoti i universit, por krejt dicka tjeter. Pse nuk po na tregoni por po na leni keshtu pezull. Per juve te flasesh kunder urrejtjes ka qene gjithmone 'urrejtje', gjithmone ka qene keshtu. Kush eshte ky profeti Muhamed, kush ja dha lejen e atij qe te flase ne emer te Zotit se pari, ky qe thote se Shpirti i Shenjte eshte engjulli Gabriel, a s'osht kjo blasfemi, kush ja dha lejen ta blasfemoje emrin e Zotit, kush ja dha lejen ta 'konfiskoje' Zotin ne nje sherbetor te budallenjeve arabe, kush ja dha lejen qe t'i qoje njerezit ne shkatrrime te perjetshem duke ua mohu Shpetimtarin e tyre te vertete, Zotin e Universit, Zotin e Bibles, duke shpalle doktrina te rreme se ka 73 sekte ne islam, e vetem njera sipas tij qenka e vertete e ata do te shkojne ne 'xhenet', mos jane keta talibet e afganistanit qe me hashash hudhin veten ne ere, dhe viktimat e tyre jane 85% myslimane. Qitash sipas jush na del se te flasesh kunder vrasjeve, qenka keqperdorim i lirise se fjales, se ato skane te bejne asgje me islamin.

Shiko se cfare ka thene Ahmedinexhadi, se ShBA-ja eshte duke penguar ardhjen e 'SHPETIMTARIT' - IMAM MEHDIUT. Te lumt na per juve me bomba atomike

The Prophet said:

"Do not greet the Jews and the Christians with salaam." However, if they salaam first, we may reply by saying "wa alaykum" (and upon you)." (Bukhari and Muslim)

Profeti tha:

'Mos i pershendesni te krishteret dhe hebrenjte me 'selam''.

Megjithate nese ata ju thone 'selam' te paret, ne mund te pergjigjemi 'we alejkum' (dhe mbi ju).

Selam alejkum, peace be upon you too
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 13-12-2009 më 00:50

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Or messia ma perpara fol me ni arush e mirresh vesh se sa me ty

Per te milionten her po ju them se vetem Kur'ani ka forcen me diskutu per nje musliman , hadithet se kan ket forc. Por ju perseri shkoni e kapni per hadithe ncnc

Deri sa ta msoni kete , ska diskutim sepse nuk jeni fer ne diskutime .

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023

Per te milionten her po ju them se vetem Kur'ani ka forcen me diskutu per nje musliman , hadithet se kan ket forc. Por ju perseri shkoni e kapni per hadithe ncnc

xhamija te pershendes
    kot mundohesh me messia-n se e kish humbë besimin edhe i doket mirë...
    një besimtarë i cxili nuk beson ne 4 Librat e shenjeta per hesap timin nuk asht besimtar ...
    edhe nje besimtar i cili i beson vetemse nje Profeti as ai nuk asht besimtar...
    Zoti i ka derguar Profetet e i fundit asht Muhamedi.
    - per keta qe din ti kritikojn religjionet tjera le te behen edhe autokritik.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    xhamija te pershendes
    kot mundohesh me messia-n4ever se e kish humbë besimin edhe i doket mirë...
    një besimtarë i cxili nuk beson ne 4 Librat e shenjeta per hesap timin nuk asht besimtar ...
    edhe nje besimtar i cili i beson vetemse nje Profeti as ai nuk asht besimtar...
    Zoti i ka derguar Profetet e i fundit asht Muhamedi.
    - per keta qe din ti kritikojn religjionet tjera le te behen edhe autokritik.
    Profeti i Fundit eshte Mirza Al Ghulam... Ky e ka perzi islamin me hinduizem. ashtu si Muhamedi e ka perzi fene e tij me paganizem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mirza_Ghulam_Ahmad

Ofroni faktet, ju thoni se Kurani eshte argument, ne themi se Kurani s'mund te mirret si argument sepse eshte i njeanshem, pra shpall profeterine e Muhamedit pa kurrfare argumenti e fakti jashte tij. Atehere pra Busavata kush thote se eshte profet, na qenka Profet dhe duhet te besohet si i tille... Me kete logjike duhet te ndrrojme besimin cdo dite...

1 Pyetje. Perse duhet te besohet si Profet i Zotit Muhamedi, e pse jo Mirza Ghulam? Apo perse duhet te besohet Muhamedi si Profet, e perse s'duhet te besohet Jezusi si Bir i Zotit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 13-12-2009 më 10:38

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

O i nderuar nje besim ose pranohet ashtu siq ka qene, e ne besim s'ka reforma, 'jo kjo s'me duket racionale', 'jo kjo eshte hadith i rreme'. Ose pranohet 100%, ose thuhet se ai besim eshte i rreme dhe ajo fe teresisht eshte e rreme. Po Kurani thote se Muhamedi eshte 'meshire per njerezimin', pra i injoron deshtimet e Muhamedit. Ju krejt mund te jeni gabim. Ani a po don me Kuran pra? Perlahen Muhamedi me nje grua te tij se e ka zene duke bere seks me nje sherbetore, ajo perlahet me Muhamedin, pra ju hine xekrrat, Allahu nderhyn dhe thote se e mbron Muhamedin. Kete e rigjistrojne edhe Hadithet, e edhe Kurani. E beri, dhe ate 'doggy-style'.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 13-12-2009 më 10:54

Faqja 49 prej 110 FillimFillim ... 3947484950515999 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •