Close
Faqja 50 prej 110 FillimFillim ... 40484950515260100 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    xhamija te pershendes
    kot mundohesh me messia-n se e kish humbë besimin edhe i doket mirë...
    një besimtarë i cxili nuk beson ne 4 Librat e shenjeta per hesap timin nuk asht besimtar ...
    edhe nje besimtar i cili i beson vetemse nje Profeti as ai nuk asht besimtar...
    Zoti i ka derguar Profetet e i fundit asht Muhamedi.
    - per keta qe din ti kritikojn religjionet tjera le te behen edhe autokritik.
    O busavata njeri kur sja din hallin vetit thojn mozamokeq ...fjalt e urt popullore

e ky as vetes e as kerkuj

me kete me se miri me ja lshu rrugen e ti e din kujna ilshohet rruga
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    O i nderuar nje besim ose pranohet ashtu siq ka qene, e ne besim s'ka reforma, 'jo kjo s'me duket racionale', 'jo kjo eshte hadith i rreme'. Ose pranohet 100%, ose thuhet se ai besim eshte i rreme dhe ajo fe teresisht eshte e rreme. Po Kurani thote se Muhamedi eshte 'meshire per njerezimin', pra i injoron deshtimet e Muhamedit. Ju krejt mund te jeni gabim. Ani a po don me Kuran pra? Perlahen Muhamedi me nje grua te tij se e ka zene duke bere seks me nje sherbetore, ajo perlahet me Muhamedin, pra ju hine xekrrat, Allahu nderhyn dhe thote se e mbron Muhamedin. Kete e rigjistrojne edhe Hadithet, e edhe Kurani. E beri, dhe ate 'doggy-style'.
    Une te tregova , ti mere si te duash . Ndesh beso ndesh jo , kjo eshte pun e jotja .

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    O busavata njeri kur sja din hallin vetit thojn mozamokeq ...fjalt e urt popullore

e ky as vetes e as kerkuj

me kete me se miri me ja lshu rrugen e ti e din kujna ilshohet rruga

Une te tregova , ti mere si te duash . Ndesh beso ndesh jo , kjo eshte pun e jotja .
    Kurani dhe Bibla thone krejt gjera te kunderta. Busavata tha se besimtaret duhet te besohen te gjitha librat. Hebrenjte nuk e pranojne Jezus Krishtin dhe e konsiderojne si Profet te Rreme. Te krishteret e pranojne Jezus Krishtin dhe Muhamedin e konsiderojne Profet te Rreme. Myslimanet e besojne Muhamedin se Profet te Zotit, po p.sh. te gjithe ata qe pretendojne profeterine pas tij, i konsiderojne te gjithe profete te rreme, Jezusin thone se e besojne, por i thejne urdherat e tij. Cila eshte e verteta, dhe si mund ta dijme ne kete?! Nuk eshte ktu me ja lshu rrugen, ose me ja zon rrugen, sepse secili vendos per veten. Po s'mund qe Zoti i universit te shpalle kesi urdherash.

ajetin 51 të sures 5 si vijon:

O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit.E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre”.

Kjo eshte kontradikte xhamia me kete me poshte...

Jezusi u thote nxenesve te tij... Duani armiqte tuaj, benju mire atyre qe ju keqtrajtojne...

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni
    Ti sigurisht se ke nevojë ta korigjojsh veten para qe te folesh per messia4ever, kontrolloj postimet tua dhe analizo se ku je me urrejtje. Per ndryshe po ta vertetoj se aspak nuk dalloj nga messia4ever sepse unë dhe ai jemi të vetdieshme se nuk meriton të besohet per profet një pedofil dhe kriminel dhe nuk meriton te besohet per zot njëri nder zotrat e pagenave te arabisë së shekullit të gjashtë.

Sikurs ete kam thcnë pra e perseris se allahu i kuranit është një nga zotët paganë që arabët adhuronin në Kaba. Allahu në fakt ishte një nga 360 zotat që adhuroheshin atje, është zoti pagan qe ju sot e besoni.

Ma gjansisht mund te lexojsh ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...1&postcount=1
    Edhe hebrejte Jesusit keshtu i thane se ti ke nje belbebuz dhe se ato pretenduan se ishin pasardhesit te Abrahamit nderkohe Jezusi ju tha qe ju jeni prej Djallit dhe ai eshte i jati juaj sepse nuk njihni se kush vjen prej Zotit.Derisa ju do ndiqni shembullin e hebrejve duke mos njohur Kuranin dhe profetin Muhamed a.s atehere ju nuk do jeni kurre ne rrugen e drejte.Adhuroni kryqe apo ikona beni profetet zot ne kundershtim me cdo urdher hyjnor qofte dhe kjo nje pjese prej bibles.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kurani dhe Bibla thone krejt gjera te kunderta. Busavata tha se besimtaret duhet te besohen te gjitha librat. Hebrenjte nuk e pranojne Jezus Krishtin dhe e konsiderojne si Profet te Rreme. Te krishteret e pranojne Jezus Krishtin dhe Muhamedin e konsiderojne Profet te Rreme. Myslimanet e besojne Muhamedin se Profet te Zotit, po p.sh. te gjithe ata qe pretendojne profeterine pas tij, i konsiderojne te gjithe profete te rreme, Jezusin thone se e besojne, por i thejne urdherat e tij. Cila eshte e verteta, dhe si mund ta dijme ne kete?! Nuk eshte ktu me ja lshu rrugen, ose me ja zon rrugen, sepse secili vendos per veten. Po s'mund qe Zoti i universit te shpalle kesi urdherash.

ajetin 51 të sures 5 si vijon:

O ju që besuat! Mos zini miq as jehuditë as të krishterët. Ata janë miq të njëri-tjetrit.E kush prej jush i miqëson ata, ai është prej tyre”.

Kjo eshte kontradikte xhamia me kete me poshte...

Jezusi u thote nxenesve te tij... Duani armiqte tuaj, benju mire atyre qe ju keqtrajtojne...
    Se pari ke versete biblike dhe kuranore qe mund ti perdoresh ne kundershtime midis tyre porse cdo verset ka kohen, mynyren dhe vendin qe perdoret

psh ketu Jezusi flet per ndarje

16 por në qoftë se nuk të dëgjon, merr me vete edhe një ose dy vetë, që çdo fjalë të vërtetohet nga goja e dy ose tre dëshmitarëve.

17 Në se pastaj refuzon t'i dëgjojë, thuaja kishës; dhe në qoftë se refuzon edhe ta dëgjojë kishën, le të jetë për ty si pagan ose tagrambledhës.

34 "Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen mbi tokë; nuk erdha të sjell paqen, por shpatën.

35 Sepse unë erdha ta ndaj birin nga ati, bijën nga nëna, nusen nga vjehrra,

36 dhe armiqt e njeriut do të jenë ata të shtëpisë së vet.

3:134.
    Të cilët japin kur janë shlirë edhe kur janë në vështirësi dhe që e frenojnë mllefin, që u falin (të keqen) njerëzve, e All-llahu i do bamirësit.
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Te Jezusi gjate lindjes a shkuan mbreter ? Apo bari ?? Apo magjistar ??

Cfare rendesia ka???

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Cfare rendesia ka???
    Sepse sipas tre apostujve kjo ngjarje eshte dokumentu ne forma te ndryshme , dhe kjo sjell deri tek ajo qe Bibla nuk eshte liber me harmoni .

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Un kisha nje pyetje persa i perket nje riti fetar kristian qe e kam pare qe e vogel qe behej dhe asgjehere nuk e kam kuptuar pse-ne e tij.

Me duket se u bente ne kohen kur ishin pashket qe prifti hidhte kryqin ne det dhe disa nga personat nga turma qe e ndiqnin u hidhin ne det per te kapur kryqin.

Ca domethenie ka kjo?

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Sepse sipas tre apostujve kjo ngjarje eshte dokumentu ne forma te ndryshme , dhe kjo sjell deri tek ajo qe Bibla nuk eshte liber me harmoni .
    Hiç, vazhdoni ne skematizimin e pergjithshem islamik..........
    Or trim, Ungjillet, pikerisht quhen sipas Gjonit, Lukes, etj....pasi jane jeta dhe vepra e Jezusit, sipas perbledhjeve te keture autoreve....
    Te njejten gje qe beri Uthmani(Osmani) me permbledhjet e ajeteve te ndryshem, sipas njerit apo tjetrit hafiz, sipas njerit apo tjetrit kuran, dhe me se fundi vendosi qe Kurani i permbledhur prej tij, duhej te ishte i vetmi Kuran zyrtar dhe te tjeret te digjeshin......per te mos folur pastaj per haditet....njeri i bie gozhdes e tjetri potkoit....Buhariu menjane, e ai tjetri nga krahu tjeter,,,,...thjesht te njejtat perralla si Bibla......po ju, hiç....o s'ka doni te gjeni gabimet e Bibles, e pasta kur flasim haptas per gomarlleqet e Kuranit, behet nami.....filloni e pellisni poshte e perpjete per sakrilegj e intolerance......
    Meqe nje ngjarje eshte komentuar ne tre forma te ndryshme(forma dhe jo permbajtje), ti thua se na mungoka harmonia.....po haditet kontradiktore, per çfare deshmojne, per harmonine e Islamit???

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Kam nje pytje per ata te besimit krishter :Shpesh ne figurat dhe pikturat e besimit krishtera, engjujt paraqinet si njerz me krah, ne disa vendet engjujt jane te gjinis mashkullore ne disa vende paraqiten te gjinis femer, dikund edhe me pamje sikur femi, ateher pytja ime eshte : A vertet te krishteret e beojn se engjujt jane me gjini mashkullor dhe femror a ? Apo thjeshte eshte vetem nje simbolik e engjujve ?
    Kisha pas deshir qe pytjes te mos ju pergjigjeni simbas medimit personal, por te pergjigjen ashtu si thot feja krishter.

Per kryesitet : feja islam nuk i ndan engjujt ne mashkullor dhe femror.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    ti Xhamia me duket se ngaterron te qenit identik me te qenit ne harmoni!!!!

Te qenit identik ne deshmi nuk eshte qellim i autoreve te ungjijve. Tjeter koncept ka qene atehere per paraqitjen e fakteve dhe tjeter koncepti idealistik i kuranit si shprehje literale e nje te vertete unike (packa se sa ja arrin kesaj ne praktike).

Tulipanero, ti ke pa ne 6 janar bekimin e ujerave, qe ka te beje me pagezimin e Krishtit.

Banigjk, ne ikonografi, aq me teper ne artin artistik perendimor qe eshte me i lire, engjejt kane pamje simbolike, shpesh sic i shohim te paraqitur ne vizione, pra brenda menyres se si i parafytyron njeriu me parametrat e tij, por jo sic jane ne realitetin e tyre frymor. Ne besojme se ato jane thjeshte frymera, pra nuk ka gjini.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •