Close
Faqja 59 prej 110 FillimFillim ... 949575859606169109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 581 deri 590 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Psh, te thuash se, me baze biblen, nuk i lutem Birit dhe Frymes se Shenjte, por vetem Atit, sic ben moderatori i forumit protestant Peniel, eshte heretike.

Apo jo, Marcus1?
    kjo eshte pyetja ime qe si ke dhene pergjigje!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po te jete i vemendshem ne ato qe thote sherbesa, as prifti sdo kishte nevoje ti sqaronte njerezit se per cfare qellimi do hidhen ne uje.
    Nuk do rri prifti te paragjykoje ore e minut se mos bejne njerezit ndonje veprim nga mosbesimi i sakte.
    Rendesi ka qe aty jepet hir tek te gjithe dhe tek ata qe se dine.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    kjo eshte pyetja ime qe si ke dhene pergjigje!
    Ta kam dhënë përgjigjen Seminarist, por ritmi i bisedës sonë është kaq i shpejtë sa të ka shpëtuar.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Atehere ricitoje konkretisht, ta shoh!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Atehere ricitoje konkretisht, ta shoh!
    Të lutem hidhu tek postimi nr 580
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Atëhere, nuk e di se çfarë ka thënë ekzaktësisht Penieli, por edhe këtu nuk shoh se përbën ndonjë problem, pasi nuk është se ai thotë se nuk beson në Trinitetin. Po të thoshte një gjë të tillë, atëhere do isha dakort me ty.

Ai me sa duket i lutet Atit, në emër të Jezu Krishtit. Ku është e keqja këtu?

Dmth ti thua qe te mospranosh ti lutesh Birit dhe Frymes se Shenjte, mqs ne bibel nuk ka nje shembull te tille, nuk eshte herezi?

Po si mund te besosh se Biri dhe Fryma jane Perendi ne nje kohe qe s'pranon tu lutesh atyre?

Kjo eshte TALLJE dhe jo vetem por edhe IDHUJTARI duke vene qarte germen (Biblen) mbi Perendine, madje duke quajtur Biblen Perendi.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dmth ti thua qe te mospranosh ti lutesh Birit dhe Frymes se Shenjte, mqs ne bibel nuk ka nje shembull te tille, nuk eshte herezi?

Po si mund te besosh se Biri dhe Fryma jane Perendi ne nje kohe qe s'pranon tu lutesh atyre?

Kjo eshte TALLJE dhe jo vetem por edhe IDHUJTARI duke vene qarte germen (Biblen) mbi Perendine, madje duke quajtur Biblen Perendi.
    Fakti që Bibla në një farë mënyre është bërë si Perëndi për ungjillorët, është e vërtetë, por kjo nuk e bën heretik dikë që ka pranuar Krishtin si Shpëtimtarin e Tij.

Unë them se fakti që Ai i lutet Atit në emër të Jezusit nuk e bën atë aspak heretik. Fakti që shumë besimtarë të sinqertë nuk kanë një njohuri intelektuale të plotë, nuk i bën aspak ata heretikë.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Unë them se fakti që Ai i lutet Atit në emër të Jezusit nuk e bën atë aspak heretik. Fakti që shumë besimtarë të sinqertë nuk kanë një njohuri intelektuale të plotë, nuk i bën aspak ata heretikë.

Jo fakti qe i lutet Atit ne emer te Birit, por FAKTI qe nuk pranon ti lutet Birit dhe Frymes, megjithese i pranon si Perendi, meqe ne Dh.R nuk ka ndonje varg qe ta thote kete, eshte HERETIKE, TALLJE me TRININE dhe IDHUJTARI ndaj Bibles.

Ai nuk hyn tek ata qe e mbajne veten per besimtare te sinqerte thjesht, por perkundrazi prezantohet si dikush qe di me pergjegjesi se cfare thote.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jo fakti qe i lutet Atit ne emer te Birit, por FAKTI qe nuk pranon ti lutet Birit dhe Frymes, megjithese i pranon si Perendi, meqe ne Dh.R nuk ka ndonje varg qe ta thote kete, eshte HERETIKE, TALLJE me TRININE dhe IDHUJTARI ndaj Bibles.

Ai nuk hyn tek ata qe e mbajne veten per besimtare te sinqerte thjesht, por perkundrazi prezantohet si dikush qe di me pergjegjesi se cfare thote.
    Do ishte problem sikur e gjithë kisha pjese e së cilës është ai, do kishte të njëjtin besim. Por kjo nuk ndodh. Është një mendim personal.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E sheh se sa probleme dalin njekohesisht me evangjelistet.

1. Ai foli ne emer te besimit qe ka si kishe/kongregacion. Nuk mbaj mend te kete thene se e ka mendim individual.

2. demi qe ka krijuar evangjelizmi me mbitheksin tek individi.

3. Herezi, e kam thene per ate personalisht, qofte edhe per ata qe ndajne te njejtin mendim. Pra, ai opinion eshte HERETIK. Apo jo?

Sidoqofte, me duket se me the tashme, po!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •