Close
Faqja 15 prej 35 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 346
    yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    dhuna e lehte eshte shenje mosaftesi komunikime me partneren.
    Njeriu kur nuk gjen me argumenta -pse ??
    I bie per shkurte , tipike mashkull
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ne momentin qe arrini te vini doren ndaj femres suaj, dijeni qe e keni humb ate, pavaresisht se eshte akoma me ju. Respekti, dashuria nuk eshte ajo e meparshmja pavaresisht se nuk ju'a ve ne dukje. Ne syte e saj jeni nje mashkull si gjithe te tjeret, ose me keq dhe jo ai princi i kalter qe dashuruan.
    Me kujtohet njera qe thoshte,'' Sa me shume e njoh, aq me pak e dua''. Sepse po e shikonte me cfare njeriu violent ishte lidhur.
    Feelings change - memories don't.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Ne momentin qe arrini te vini doren ndaj femres suaj, dijeni qe e keni humb ate, pavaresisht se eshte akoma me ju. Respekti, dashuria nuk eshte ajo e meparshmja pavaresisht se nuk ju'a ve ne dukje. Ne syte e saj jeni nje mashkull si gjithe te tjeret, ose me keq dhe jo ai princi i kalter qe dashuruan.
    Me kujtohet njera qe thoshte,'' Sa me shume e njoh, aq me pak e dua''. Sepse po e shikonte me cfare njeriu violent ishte lidhur.
    Nuk them se ėshtė mirė as rregull nėse ndodhė dhe burri vene dorė nė grue apo nė kė do, por edhe ajo qe thua ėshtė ekstrem. Nuk mendoj "dea" se nėse ndodhė ajo, te humbė respekti dhe dashuria. Nėse ndodhė konflikti dhe menjiher humbė dashuria atėher ajo sigurisht, as respekti as dashuria as qe kan ekzistue fare bile.

Sido qe te jetė varet edhe prej njeriut dhe situatave. Mė e mira zgjidhje ėshtė nėse gjithēka arrihet me bisedė dhe dialog, por qe nuk arrihet ajo, ēka me ba bre dea, nėse s'ka mundesi dialogu ndodhė edhe tjetra, por ajo (shuplaka) nuk ndodhė nga njerezit e mirė, e dyta nuk ėshtė zgjidhja me e mirė. Nuk mendoj se ėshtė zgjidhje ajo edhe pse ato ne shumten e rasteve jane dominante nė shoqerinė tonė.

Mua mė ka ndodhė te shkoj njiher te ndermjetsoj, ti pajtoj burr dhe grua ku gruaja kishte vue dorė dhe e kishte goditur burrin, aty e nxuna vetveten ngusht, beso se disaher me shkoj mendja me i hypė shkelma atij mashkulli, me shkonte ne nerva kur me tregonte se si e ka goditur gruaja dhe sytė iu mbushem me lot. Ndersa gruaja nga distanca iu kercnonte tė mos flet!

Keti mashkulli ēka i thonė?! Ai shkreti as qe e kishte humbur dashurinė as respektin nė tė por ajo terrpatke dhe thonte me zė tė vogel; "qe qyqja"!

Nuk mendoj se ėshtė rregull por qe njėkohsisht as qe mendoj se ėshtė rregull qe njė grua ta krijoj situaten deri te konflikti fizik. Respekti reciprok, ne shmuten e rasteve ai edhe fitohet.

respekt
    toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    nese ta bije ne maje te hundes nje shuplake e ka hak.

sigurisht qe jam kunder dhunes,
    .
    xfiles

Edhe unė jam komplet kunder dhunes dhe kunder vėlla, por edhe nėse gruaja asgjė tė keqe nuk vepron, tė pakten bile njėher e kina rrahė bre! Edhe a e din se pse xfiles? Tė pakten tė shiqoj se si po shkon dashnia pas rrahjes. hahaha. Kėtė fjalė e perdori per humor shumėher por nuk ėshtė ashtu.

respekte

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nuk them se ėshtė mirė as rregull nėse ndodhė dhe burri vene dorė nė grue apo nė kė do, por edhe ajo qe thua ėshtė ekstrem. Nuk mendoj "dea" se nėse ndodhė ajo, te humbė respekti dhe dashuria. Nėse ndodhė konflikti dhe menjiher humbė dashuria atėher ajo sigurisht, as respekti as dashuria as qe kan ekzistue fare bile.

Sido qe te jetė varet edhe prej njeriut dhe situatave. Mė e mira zgjidhje ėshtė nėse gjithēka arrihet me bisedė dhe dialog, por qe nuk arrihet ajo, ēka me ba bre dea, nėse s'ka mundesi dialogu ndodhė edhe tjetra, por ajo (shuplaka) nuk ndodhė nga njerezit e mirė, e dyta nuk ėshtė zgjidhja me e mirė. Nuk mendoj se ėshtė zgjidhje ajo edhe pse ato ne shumten e rasteve jane dominante nė shoqerinė tonė.

Mua mė ka ndodhė te shkoj njiher te ndermjetsoj, ti pajtoj burr dhe grua ku gruaja kishte vue dorė dhe e kishte goditur burrin, aty e nxuna vetveten ngusht, beso se disaher me shkoj mendja me i hypė shkelma atij mashkulli, me shkonte ne nerva kur me tregonte se si e ka goditur gruaja dhe sytė iu mbushem me lot. Ndersa gruaja nga distanca iu kercnonte tė mos flet!

Keti mashkulli ēka i thonė?! Ai shkreti as qe e kishte humbur dashurinė as respektin nė tė por ajo terrpatke dhe thonte me zė tė vogel; "qe qyqja"!

Nuk mendoj se ėshtė rregull por qe njėkohsisht as qe mendoj se ėshtė rregull qe njė grua ta krijoj situaten deri te konflikti fizik. Respekti reciprok, ne shmuten e rasteve ai edhe fitohet.

respekt
    toni77
    Normal toni qe dhuna nga te dyja anet nuk duhet perdorur. Nese nuk jeni te zote ti zgjidhni gjerat permes dialogut, secili ngulmon ne te tijen atehere lidhja ka marre fund. Eshte me mire te ndahen.Jo gjithmome mashkulli ka te drejte kur kerkon qe femra ti bindet. Ka meshkuj qe duan te komandojne dhe ti dali e tyrja vetem e vetem se jane meshkuj, dhe jo se si eshte me e mira. Pse duhet ti bindet femra ne kete rast?
    Cfare duhet te mendoje femra ndaj burrit te saj kur ai kerkon nga gruaja ti imponohet ? Dhuna nuk eshte zgjidhje ne asnje rast. Vetem ata qe nuk jane te zote ti zgjidhin konfliktet me dialog perdorin dhunen, dhe keta hyjne te njerezit e dobet. Ketu mashkulli humbet shume ne syte e gruas. Nese burri im do ngrinte doren ndaj meje, nuk do ishte me ai i pari per mua.
    Pse ty te erdhi keq per burrin? Mendon se burri ka gjithmone te drejte ta rrahi femren kurse femra jo? Derisa une nuk ngre duart ndaj teje, as ti s'duhet ta besh. Mendoje si te vetja jote, kur do te ngresh duart ndaj femres apo mashkullit.
    A do te pelqente te te rrihnin? A do e toleroje?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 22-11-2009 mė 10:42

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    xfiles

Edhe unė jam komplet kunder dhunes dhe kunder vėlla, por edhe nėse gruaja asgjė tė keqe nuk vepron, tė pakten bile njėher e kina rrahė bre! Edhe a e din se pse xfiles? Tė pakten tė shiqoj se si po shkon dashnia pas rrahjes. hahaha. Kėtė fjalė e perdori per humor shumėher por nuk ėshtė ashtu.

respekte
    jam dakord toni . dhe me shkrimin tend te mesiperm.

kjo ēeshtja e goditjes se gruas eshte pak delikate, sepse varet ne baze te situates, kur dialogu dhe mirsjellja deshton atehere...

Ka gra qe ta bien shpirtin ne maje te hundes, dhe grate kane talent te tmerrshem ne kete drejtim.
    Ndonjehere zihesh ngushte,
    ke 2 mundesi, ose ta divorcosh pa dhune (rrezik te merr pasurine) aq me keq kur ke dhe femije se ta merr femijen.
    mundesia e dyte eshte qe per te miren e vazhdimesise se familjes ta shtrosh qe te dije se ēa eshte respekti.

sidoqofte, une jam kunder dhunes kur nuk duhet,
    po rralle here edhe duhet.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    jam dakord toni . dhe me shkrimin tend te mesiperm.

sidoqofte, une jam kunder dhunes kur nuk duhet,
    po rralle here edhe duhet.
    Po kur mashkulli eshte pijanec, bixhozxhi, dembel, violent cfare duhet te beje gruaja per ta edukuar? Te perdori dhune?
    Ju meshkujt thoni ne disa raste femrat e meritojne. Me thoni cilat jane ato raste? Kur bredh, vjedh? Per keto raste e keni fjalen qe duhet edukuar apo te tjera?

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Normal toni qe dhuna nga te dyja anet nuk duhet perdorur.

Jo gjithmome mashkulli ka te drejte kur kerkon qe femra ti bindet.

Ka meshkuj qe duan te komandojne dhe ti dali e tyrja vetem e vetem se jane meshkuj, dhe jo se si eshte me e mira. Pse duhet ti bindet femra ne kete rast?
    Po po, por kjo qe thua zakonisht eshte prezent tek ne shqiptarėt, ndersa tek europianet eshte e kunderta. Gratė sundojnė atje.

Mirpor, asnjėher mos harro se edhe femrat (kohen e fundit) kan shumė oreks komandimi edhe tek ne shqiptarėt. vertetė ėshtė rast pak delikat.

Nuk dij, unė mndoj se zakonisht nėse ndodhė konflikti kurr nuk eshte faji i njėrit por i te dyve. I pari eshte pse e sjelli konfliktin dhe tjetri pse nuk i iku konfliktit.

Siq e thash mė parė se nuk eshte rregull, mirpor ne kete rast flas nga provoja ne ato qe kam verejtur gjate jetes time, femrat njekin fjalė dhe kan deshirė konfliktin dhe janė ne shumten e rasteve faktor dhe si pasojė shumėher ndodhė konflikti.

Ndersa ajo qe ke thėnė se nėse bėhet fjalė per burrat pianica dhe rrugaqa, unė mendoj se atyre gruaja nuk duhet hapur deren kur te kthehen ne shtepi. Asi lloj njerezish mos i ndodhtė asnjė gruaje tė martoj. KJo ėshtė diēka tjeter

Pse ty te erdhi keq per burrin? Mendon se burri ka gjithmone te drejte ta rrahi femren kurse femra jo? Derisa une nuk ngre duart ndaj teje,
    Dhasht Zoti dhe mos ti shkoj ne mend tė kthej dorė gruaja.

E larguar pergjithmone Maska e izabella
    Anėtarėsuar
    12-07-2009
    Vendndodhja
    Ne nje cep te kesaj bote...
    Postime
    1,780
    Citim Postuar mė parė nga aMLe Lexo Postimin
    Ėshtė nė rregull ta godasėsh gruan?
    Rezultatet shokuese tė njė studimi tė ri tregojnė njė nga pesė meshkuj nė Britani tė Madhe pohojnė se ėshtė gjithēka normale ta godasėsh gruan ose femrėn tėnde. Ndėrsa nėse bėhet njė anketim i kėtillė te ne, sigurisht qė ky numėr ėshtė shumė mė i madh.
    Arsyet tė cilat e bėjnė “legale” rrahjen varirojnė nga teshat provokuese tė cilat femrat i veshin nė vende publike deri te flirti me meshkujt tjerė. Kėto tė dhėna janė grumbulluar nga disa anketime tė cilat i ka bėrė Qeveria britanike pėr tė hulumtuar dhunėn nė familje.
    Ajo qė ėshtė e vėshtirė pėr t’u besuar, ėshtė se gjysma e tė anketuarve janė tė mendimit se dėnimet pėr pėrdhunimin e femrave duhet tė pėrgjysmohen, pasi qė “ajo nuk thotė qartė JO”.
    1/3 e meshkujve besojnė se femra e dhunuar ėshtė gjysmė fajtore nėse ajo ka qenė e dehur. Po ashtu, 1/4 e tė anketuarve pohojnė se nė rastet e pėrdhunimit njė pjesė e fajit duhet t’i takojė vetė femrės nėse ajo mban tesha provokuese.
    /Telegrafi/

Po ju si mendoni?Eshte ne rregull te godasesh gruan?

Meshkujt qe godasin nje femer jane meshkuj shume te ulet....
    Keto nuk dine te komunikojne dhe kur zihen ngushte ne nje diskutim i bien per shkurt e perdorin dhunen......sepse nuk dijne te gjejne argumentet e duhura

Ne pergjithsi jam kundra dhunes per cdo njeri.......se nuk thone kot vetem kafsha mer vesh me dajak.....
    Njeriu tamam duhet te dije te komunikoje me fjale dhe kur situata eshte e acaruar....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    aMLe, ti ke te drejte, Nuk duhen rrahur grate
    Edhe une mendoj se burri ka te drejte te rrahi vetem gruan e tij, me grate e botes nuk ka pune.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Faqja 15 prej 35 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •