Roli i hipokritit, qe nuk munda dot ta interpretoj!
Roli i hipokritit, qe nuk munda dot ta interpretoj!
I ke rene pikes mos e luaj me.!
Hipokrizia misteri qe me mposhti tere jeten.......
Prá, mallkue njaj bir Shqyptari,
Qi ketë gjuhë të Perendís,
Trashigim, qi na la i Pari,
Trashigim s'i a lên ai fmís;
Edhè atij i u thaftë, po, goja,
Qi e perbuzë ketë gjuhë hyjnore;
Qi n'gjuhë t'huej, kúr s'âsht nevoja,
Flet e t'veten lên mbas dore.
AT Gjergj Fishta
Mina
cfare rolesh te tjera ke "interpretuar " dhe qe s`i ke peng?
uroj te mos e kesh fjalen per JETEN se me role dhe interpretime ne jete gjithmone do ndjehesh e deshtuar........
PO TY LETERSIA pse paska qene hipokrizia misteri qe te mposhti tere jeten.........(hipokrizia eshte si drite e diellit duket 3 ore larg....mjafton te kesh vetem pak nuhatje....e aq me pak nje mister...)
po me habisni per bese.........
Ti u duke ne jeten time
si hijet e pikave te shiut
Ti u zhduke nga jeta ime
si hije e rrjedhshme me pike ne fillim
S`eshte cudi qe ndonjehere
te ndiejme dhe gabim
.......................................
Kjo pyetje duhet bere ndonje plaku 100 vjecar,qe e di,se po i mbaron jeta.Sepse njeriu rron me shprese,per ato qe ska bere,se ndoshta ne te ardhmen do ti beje,por pengjet mund te ngelin,per ato qe kemi bere dhe,qe nuk rikthehen me prapa per t'u riparuar.
Une nuk thashe:"O burra, te vdesim neser!"
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Peng me ngelet ne qofte se nuk marr ate qe
dua me zemer edhe qe e ndjej vertet per kete
me ngelet peng gjithe jeten sa te jem e te rroj.
Ju faleminderit te gjitheve.
Dashuroni dhe mendoni se dashuri nuk del ashtu si e deshironi.
Jam dakort me KAÇAKUN.
MINA pyetja me mire e shtruar do te ishte:ç'do ju ngelej peng ne kete jete,sikur neser te mos jetonit me?
Jeta eshte akoma perpara(shpresojme sa me e gjate dhe me kuptim)saqe s'mund te them qe kam peng qe s'isha hipokrite,apo e keqe apo e mire,apo e dashur.....sepse mund te behem e tille ne te ardhmen.
Pengu i vetem jane vetem momentet......momentet ne te cilat duhet te isha e mire dhe su bera,qe duhet te isha egoiste dhe su bera,qe duhet te isha hipokrite dhe su bera(o anasjelltas),keto momente (d.m.th. e kaluara) jane ato qe une s'mund te ndrq apo te kthej mbrapa,e qe me ngelen peng....
Por ç'te besh,kjo eshte jeta....
Fitorja e çdo ideali moral,është arritur me të njëjtat mjete "imorale",me të cilat arrihet çdo fitore:forcë,gënjeshtër,shpifje,padrejtësi.....(NI ETZSCHE)
Bashkohem me ty Kaçaku, pyetje pa vend koj.
Ketu qe eshte e ardhmja e Shqiperise, ne lule te rinise te bejne tille pyetje, nc nc nc.
Ju pershendes!
Redi
"Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"
Peng per ndonje gje?
Kot nuk thon: njeriu sa jeton, lufton. Po nuk luftove.....shume gjera do kesh peng.
Ne klasen e pare nuk fitova konkursin per piano ( qe te futesha ne sholle muzikore) Kjo me eshte bere mesim. Keshtu qe kur dua dicka , nuk heq dore
Stela a e di pse nuk e ke fituar konkursin per piano?
Jo se nuk ke pasur vesh per muzik.
Ne kl te pare nuk kuptohet veshi sepse te gjithe jane femije te vegjel dhe dallimi eshte vetem tek Turpi. Ka femije qe kan ndrojtje dhe nuk kendojne ose nuk bejne aaaaaaa. Ka qe jane me te hedhur e duken sikur kan veshe.
Ti Stela ose ke pasur prindet e ndershem dhe fukarenj e nuk kan dhene rrushfet ose nuk i ke Muzikanta qe ti kene shoke ata te komisionit ose nuk i ke me pozite.
Ne Shqiperi muzika eshte Prone e muzikanteve dhe ata mesojne vetem femijet e tyre ose te njeri tjetrit.
shtriji kembet sa ke jorganin ..se te ha bubi.
Krijoni Kontakt