Close
Faqja 8 prej 40 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 399
    E larguar pergjithmone Maska e izabella
    Anëtarësuar
    12-07-2009
    Vendndodhja
    Ne nje cep te kesaj bote...
    Postime
    1,780
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Bashkjetesa eshte me praktike, martesa eshte me obliguese .
    E drejte mund te jetosh me nje njeri 20-30 vjet dhe gjithe kohes mund te kesh qene e verber.

Ne bashkjetes ta ka friken romeo se i hik , ne i le vetem foton siper tavolines.
    Ne martes duhet me u taku prap, se duhet te japesh firmen e divorcit .
    E drejte kjo lo sepse shumica e romeove pasi martohen e lejne pak mbasdore Julieten sepse jane me te sigurte qe kjo nuk iken kollaj

Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Natyrisht qe eshte me e zgjuar se une,mi ka pare dobesite si femer qe eshte.
    Lahem,parfum edhe rroba...kjo eshte...phhhhhhhhhhh
    Ndonje gje tjeter kishe?!

Ajo qe me vjen sinqerisht per te qeshur eshte se si shumica ketu rrine e predikojne per bashkejetese kur per vete s'e praktikuan ate gje. Te jete ndonje qe ka bashkejetuar me burrin apo gruan e tij hajde de, se te pakten flet nga eksperienca, por kur ketej predikoni dicka tjeter dhe ketej per vete keni bere te kunderten, sikur s'ka kuptim.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin

Ajo qe me vjen sinqerisht per te qeshur eshte se si shumica ketu rrine e predikojne per bashkejetese kur per vete s'e praktikuan ate gje. Te jete ndonje qe ka bashkejetuar me burrin apo gruan e tij hajde de, se te pakten flet nga eksperienca, por kur ketej predikoni dicka tjeter dhe ketej per vete keni bere te kunderten, sikur s'ka kuptim.
    Mua sme duket ndonje ndryshim i madhe ne stil jetese dhe pergjegjesite qe mbart nje lidhje ne vetvete. E martuar jam, psh po ta krahasoj me nje kushen time qe bashkejeton .. po njelloj jetojme, dhe i bejme gjerat. Ndryshimi eshte te ligji vetem, nje cope leter. Nuk eshte se po predikojme ketu, po flasim hapur.

Pastaj me bashkejetese nuk eshte se nenkuptojme pa kufi (vjen nje dite qe behet dokument, padyshim). Njeriu martohet kur eshte gati per tu martuar. Nese nuk eshte gati dhe eshte e kote, se me keq eshte nese e shtyn te martohet me letra.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga ♥ Ela ♥ Lexo Postimin
    Po ca na gjeti ne te tjereve qe nuk bashkjetuam, e vajtem direkt nga dashuria ne fejese, e nga ne fejesa ne martese? Une jam per martese. Ne bashkjetese eshte shume e thjeshte per tu larguar, merr valixhen dhe ik. Martesa kerkon me shume, kerkon komunikimin, durimin, dhe gjerat nuk marrin fund me nje "bye". Ishallah nje njeri te mire ne deren e atyre te pamartuarve. Njeriu njihet edhe pa jetuar bashk. Ca do besh me shume duke jetuar para se te vendosesh per martese? Do shikosh a di ai te gatuaj makarona? A eshte i paster? Keto shikohen edhe pa jetuar bashke.
    Pikerisht kjo eshte e keqja e marteses, qe gjerat nuk marrin fund me nje bye,je e detyruar ta ngrysesh jeten me nje njeri qe nuk e do me pra do i thuash derrit burre ose doses grua.

kurse ne bashkejetese...mbaroj dashuria.hajd shendet tutti felici e contenti
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Po te kete pavaresi financiare femra ,do te fillon bashkejetesa edhe tek ne ,perndryshe jo nuk ka kushte per tu zhvilluar bashkejetesa ne keto kushte.
    Nuk eshte keq te aplikohet .
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Mua sme duket ndonje ndryshim i madhe ne stil jetese dhe pergjegjesite qe mbart nje lidhje ne vetvete. E martuar jam, psh po ta krahasoj me nje kushen time qe bashkejeton .. po njelloj jetojme, dhe i bejme gjerat. Ndryshimi eshte te ligji vetem, nje cope leter. Nuk eshte se po predikojme ketu, po flasim hapur.

Pastaj me bashkejetese nuk eshte se nenkuptojme pa kufi (vjen nje dite qe behet dokument, padyshim). Njeriu martohet kur eshte gati per tu martuar. Nese nuk eshte gati dhe eshte e kote, se me keq eshte nese e shtyn te martohet me letra.
    PINK, ti bashkejetove me burrin para se te thoshe I DO? Nqs jo, pse jo kur bashkejetesa qenka njesoj si martesa, pervec se nje cope letre?!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ne te pakten o Infinity kemi provuar martesen, dhe e dime sa e veshtire eshte. Mua ashtu me erdhen punet qe nuk bashkejetova. Pastaj ne Shqiperi mos e di aq te lehte. Edhe te duash ti, s'do familja. Jo te gjithe prinderit jane aq liberale. Bashkejeto Infinity sikur disa muaj nese ke mundesi se me mire do ju beje. Nje mundesi per te njohur me mire njeri- tjetrin. Sinqerisht ta them.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 21-11-2009 më 19:20
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Po mo po me edukimin kishte lidhje dhe veshja sipas teje.
    Ne qe po mbrojme bashkejetesen jemi te martuara lol, dhe nuk kemi bashkejetuar nese do ta dish. Pikerisht prandaj mbrojme bashkejetesen. Ka shume qe pasi martohen thone'' Nuk e njihja per te tille''. Njerezit ndryshe paraqiten ne familje e ndryshe ne shoqeri. Ka nga ata qe jane qesh e fol ne shoqeri, dhe me familjen shume te vrazhde, dhe anasjelltas. Plot me huqe e vese. Cfare duhet te besh sipas teje kur burri te qellon violent? Ta lesh e futesh procesit te divorcit, apo ta mbash meqe te bashkon nje cope leter, e te vuash tere jeten? Ja dhe martesa s'qenka gje se nr i divorceve eshte shtuar jashtezakonisht shume vitet e fundit. Nese mendoni se nje cope leter do i genjeje femrat e keni shume gabim. Trajtojini femrat sic duhen trajtuar vetem keshtu do i mbani pas vetes.
    Po sigurisht që çdo gjë ka lidhje me edukimin. Aty fillon gjithçka.

Njeri ideal nuk ka. Çdo njeri ka të metat e tij, dhe me kalimin e kohës vjen një kohë që të mërzitet.

Për të mbajtur gjallë një dashuri/martesë, duhet dëshirë, duhet dëshira e të dy palëve. Vetëm dëshira e njërit nuk e mban gjallë. Dashuria është një flakë që duhet ushqyer nga të dy, përndryshe fiket.

Në qoftë se do të ishte zgjidhja bashkëjetesa, atëherë divorcet sot nuk kishte pse të shtoheshin, sepse njerëzit sot janë të lirë dhe bashkëjetojnë më shumë se më parë.

Numri i divorceve vjen duke u shtuar, sepse edukohen keq. Ose martohen duke u bazuar tek interesi, ose rrinë gjithmonë në kërkim të njeriut ideal. Vetëm kur plaken, atëherë e kuptojnë që njeri ideal nuk ka.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    PINK, ti bashkejetove me burrin para se te thoshe I DO? Nqs jo, pse jo kur bashkejetesa qenka njesoj si martesa, pervec se nje cope letre?!
    moj une I do i kam thene qe ne fillim fare per ate pune, nuk prita as fejesa as martesa. por ajo qe dua te them eshte, qe ka njerez qe dyshojne ne vendimet qe marrin, sidomos kur vjen puna tek keto te medhajat qe ndryshojne jeten tende komplet. varet nga temperamentet e njerzve. po asnjehere se shoh si gje negative. eshte choice.
    ai qe ka nder mend te jete i papergjegjshem eshte si me letra si pa letra. trust me.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    nese sic the vete, cifti ka ndermend te martohet s'eshpejti pshm per nje vit apo me shpejt, mendoj se bashkejetesa eshte zgjedhje e mire, por bashkejetesen se konsideroj si nje prove "prit te shikoj si do ia kalojm bashk para se te martohemi" thjesht nje menyre te jeni me afer njeri tjetrit dhe te ambjetoheni para se te martoheni
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Faqja 8 prej 40 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •