Close
Faqja 9 prej 110 FillimFillim ... 78910111959109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Pershendetje dhe urime per temen .....me ne fund nje gje e hajrit .

Kisha nje pyetje .

Prej nje anetari ketu e kam lexu se fryma e shejte eshte Gabrieli .....a eshte e vertet qe e besojne kete te krishteret?? Nese jo ateher kush eshte fryma e shejte?

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    > Shpirti i Shenjte eshte nje nga tre personat e Trinise se Shenjte qe eshte Ati , Biri e Shpirti i Shenjte. Mos u ngaterroni eshte nje Zot ose Perendi por jane tre persona. Jane nje Zot sepse kane nje vullnet. Ati eshte i pari ngaqe nuk rrjedh prej askujt i dyti eshte Biri qe rrjedh prej Atit dhe nga Ati merr jeten dhe fuqine. Shpirti i Shenjte eshte Zot dhe jete beres gjithashtu, rrjedh prej Atit dhe Birit dhe bashke me Atin dhe Birin adhurohet e lavderohet.
    > Ajo puna e Gabrielit nuk eshte aspak e vertete, nuk e di nga na doli kjo? Gabrieli ose Shen GAbrieli eshte krye Engjell dhe me sa di une eshte ai qe ju shfaq Shen Marise per ti dhene lajmin qe do lindte Krishtin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga VOLSIV : 30-10-2009 më 17:18
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Ndërsa unë kisha një pyetje shumë të thjeshtë për ju por ndoshta të lodhshme, por shpresoj të më kuptoni !!!

Mesa di unë katolikët kanë 368 festa gjatë gjithë vitit, cilat janë ato ?!

Shpresoj të më ktheni përgjigje !!!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    > Shpirti i Shenjte eshte nje nga tre personat e Trinise qe eshte Ati , Biri e Shpirti i Shenjte.
    > Ajo puna e Gabrielit nuk eshte aspak e vertete, nuk e di nga na doli kjo? Gabrieli ose Shen GAbrieli eshte krye Engjell dhe me sa di une eshte ai qe ju shfaq Shen Marise per ti dhene lajmin qe do lindte Krishtin.
    Okej keta personat qfare ishin ??

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Okej keta personat qfare ishin ??
    1Ati 2Biri 3Shpirti i Shenjte (Gabrieli)

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    E para punes Xhamia ate shprehjen e ke gabim. Nuk perfundon eshte e pakuptueshme por e kuptueshme.
    Dhe e dyta ata personat jane nje Zot dhe nuk jane shume Zota se nuk kane vullnete te ndryshme me kuptimin qe ate qe do Ati ate do edhe Biri dhe Shpirti i Shenjte.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

triniteti

Kjo ka te beje me personin e Perendise , ne te Krishteret besojme sipas bibles se Perendia eshte Trinitet: Ati, Biri , Shpirti i Shenjte. Keta te tre jane te njejte ne natyre , vullnet, fuqi. Nuk ka te pare te dyte dhe te trete ne Trinitet.
    Nqs shikojme shpesh apostulli Pal i uronte me nje lutje besimtaret : Bashkesia e Frymes qofte me ju, Perendia i paqes dhe Zoti Jezus Krisht. Ketu shohim nje rradhe tjeter : Fryma e Shebjte, Ati , Biri.
    Sepse nuk ka te pare , te dyte dhe te trete ne Trinitet.

Fryma e Shenjte nuk eshte gabriel, sepse gabrieli eshte engjell kurse Fryma e Shenjte eshte Zot dhe Fryma e Shenjte ka krijuar gabrielin. Si mund te thuash qe krijesa eshte krijues?
    Per besimin e krishtere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 30-10-2009 më 17:37
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Ndërsa unë kisha një pyetje shumë të thjeshtë për ju por ndoshta të lodhshme, por shpresoj të më kuptoni !!!

Mesa di unë katolikët kanë 368 festa gjatë gjithë vitit, cilat janë ato ?!

Shpresoj të më ktheni përgjigje !!!
    >>>Katoliket nuk mund te kene me shume festa sec ka dite viti por mund te festojne ne te njejten dite me shume se nje feste ose me mire nderojne me shume se nje Shenjtor. Per kete gjej nje kalendar Katolik.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    >>>Katoliket nuk mund te kene me shume festa sec ka dite viti por mund te festojne ne te njejten dite me shume se nje feste ose me mire nderojne me shume se nje Shenjtor. Per kete gjej nje kalendar Katolik.
    Jo se nuk dua të lodhem unë, por me të vërtetë shumë do doja po sikur të më sjellnit të paktën një link se ku mund t'i gjej në përpikmëri festat e Katolikëve !!!

Ju Falendëroj paraprakisht

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    E para punes Xhamia ate shprehjen e ke gabim. Nuk perfundon eshte e pakuptueshme por e kuptueshme.
    Dhe e dyta ata personat jane nje Zot dhe nuk jane shume Zota se nuk kane vullnete te ndryshme me kuptimin qe ate qe do Ati ate do edhe Biri dhe Shpirti i Shenjte.
    Me vjen keq por ti the vet.
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Kjo ka te beje me personin e Perendise , ne te Krishteret besojme sipas bibles se Perendia eshte Trinitet: Ati, Biri , Shpirti i Shenjte. Keta te tre jane te njejte ne natyre , vullnet, fuqi. Nuk ka te pare te dyte dhe te trete ne Trinitet.
    Nqs shikojme shpesh apostulli Pal i uronte me nje lutje besimtaret : Bashkesia e Frymes qofte me ju, Perendia i paqes dhe Zoti Jezus Krisht. Ketu shohim nje rradhe tjeter : Fryma e Shebjte, Ati , Biri.
    Sepse nuk ka te pare , te dyte dhe te trete ne Trinitet.
    A mundem te pyes te tregosh pak mbi Palin ?

Flm paraprakishte

Faqja 9 prej 110 FillimFillim ... 78910111959109 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •