Close
Faqja 7 prej 110 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1091
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pytja qe ne fillim ti ke shtruar ishte kjo:

Dhe per këtë e more pergjigjen, pra, te krishterët nuk i varrosin fëmijët në oborre te shtepiave.

Tani ti na dole me disa pytje diçka tjeter edhe pse në fillim u paraqite ndryshe, s'ka rendesi, e rendesishme është se aq sa mundemi do të pergjigjemi.

Pra;
    Te krishterët nuk i varrosin fëmijet në oborre te shtepiave.

Te krishterët (katolik) te pagëzuar në emer të Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjt, , i kan varrezat e perbashkta dhe pasi qe janë të krishter (katolik) ata kan edhe kryqat në varre, shenjë e cila edhe i dallon.

Fëmija i pasolindur i cili nuk është i pagëzuar, nuk është anëtar i Kieshes, nuk është i krishter, nëse vdes, ai varroset ne varrezat e te krishterëve, por ne një pjesë te veqant, nuk e ka Kryqin sepse nuk është anëtar i Kishes katolike, nuk është i krishter sepse nuk është pagëzuar.

Kjo është pergjigja vëlla dhe ata qe të kan thënë se te krishterët i varrosin fëmijët në oborre të shtepiave të kan mashtruar. Të pakten unë as qe kam degjuar kurr dhe kjo nuk është traditë e Kishes katolike. Nëse ka ndodhur, ajo është individuale dhe jo e Kishes, unë as qe kam degjuar kurr.

respekte
    Toni flm per pergjigjen,me fal nese ne fillim isha i paqarte,por kete nuk e bera me qellim

shih se mesova dic te re,dmth femija i cili esht ende jo i pagezuar varoset te vorezat e krishtereve mirepo nuk qenka i krishtere.....nuk dua te behem banal me kete pyetje te njejte,por me kete e perfundoj se tash jam kureshtar,nese ai femij i cili nuk esht i pagezuar dhe nuk esht antar i kishes dhe ti thua se ai nuk esht i krishtere,ateher lind pyetja vetvetiu,cilit besim i takon ai,apo si vdes ai,dhe nese sesht i krishtere pse voroset te varezat e krishterve?nese mundesh edhe kete me trego dhe i japim fund kesaj pyetje

gjith te mirat
    Jetë e rëndë.......!!!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kjo teme dhe sofrat e tjera u bene kryetema me qellim qe te mos humbasin dhe te gjenden me lehte. Ju faleminderit per pjesemarrjen e vazhdueshme

Citim Postuar më parë nga BEHARI
    Matrix!
    sinqerisht te pergezoj per hapjen e kesaj teme kaq te spikatur dhe bujare,
    teme kjo e cila si pas meje ne brendesine e saja permban tolerance,respekt dhe afrimitet per te gjithe shqiptaret!!
    tani meqense na ke dhane te drejten qe te bejme ndo nje pyetje,edhe une do e shfrytzoj kete rast me qellimin e mire !!

Anastasos janullatosi eshte Grek apo shqiptar sipas kendveshtrimit tend...????!po ta bej kete pyetje pasi mora shkas nga ky prononsim i joti dikun ne nje citim qe ke bere!!!
    pikerisht ketu

Citim:
    Postuar më parë nga Matrix
    Une jam shqiptar dhe Kryepeshkopi Anastas po ashtu.

nese vertet i permbahe idese se Janullatosi eshte shqiptar,atehere nuk ma merr mendja se ndonje mysliman i mirfillte shqiptar do frekuentonte me qef kete sofer te krishtere qe ti ke hapur per ta!!!
    Pershendetje Behari,

Ate e kam thene me idene se Kryepeshkopi Anastas eshte shqiptar ne shpirt. Kjo eshte nje thenie qe ai ka thene dikur. Kuptohet qe ai ka nenshtetesi greke dhe jo shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 30-10-2009 më 04:06
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Pasi qe nje krishter rrefehet te prifti per mekatet e bera me qellim ose pa qellim ,pra ati mekatari po i falen mekatet,qofshin ato te rrenda apo jo,nese mekatari ka ber makate dhe ka mbyt nje njeri te pa fajshem apo te fajshem,edhe ati i falen mekatet .?me respakt.
    Pershendetje Dijetari,

Rrefimi nuk vlen nese nuk ke zemer te penduar dhe nuk premton se do ta nderosh Zotin me cdo veprim tendin e nuk do ta fyesh me. Zoti e fal gjithesecilin qe pendohet me gjithe zemer. Per kete gje te flet edhe kjo shembelltyre qe na e tregon Jezusi ne Ungjillin e Lukes.

Aty do ta kuptosh me mire se cfare eshte ne te vertete rrefimi.

Luka 15, 11-32

Shëmbëlltyra e djalit të humbur e të gjetur

11 Pastaj vijoi:
    “Një njeri kishte dy djem. 12 Djali i vogël i tha të atit: ‘Babë, ma jep pjesën e pasurisë që më takon!’ Ai ua ndau pasurinë. 13 Pas pak ditësh, djali i vogël mblodhi çka pati dhe shkoi në dhe të largët e atje e shkapërderdhi pasurinë e vet duke jetuar i dhënë pas vesesh.
    14 Kur shpenzoi gjithçka pati, u bë zi e madhe buke në atë vend e djali filloi ta sprovojë skamjen. 15 Atëherë shkoi e u lidh rrogëtar te një njeri i atij vendi. Ky e dërgoi në toka të veta t’i ruajë thitë. 16 E dëshironte ta mbushte së paku ndonjë herë barkun me kokrra çiçibunesh që hanin thitë, por askush nuk ia jepte.
    17 Atëherë i erdhën mendtë e thoshte:’ Sa mëditësve të tim eti u tepron buka, kurse unë këtu po vdes urie! 18 Do të çohem e do të shkoj tek im atë e do t’i them: O atë, rashë në mëkat kundër Qiellit e ndaj teje! 19 Nuk jam më i denjë të quhem yt bir; më prano si një ndër rrogëtarët e tu.’
    20 U çua dhe mori rrugën të kthehet tek i ati.
    Ndërsa ende ishte larg, i ati e pa, u ngashërye, u lëshua me vrap, e përqafoi dhe e puthi. 21 Atëherë i biri i tha: ‘O atë, rashë në mëkat kundër Qiellit e ndaj teje! Nuk jam më i denjë të quhem yt bir... !’
    22 Por i ati u tha shërbëtorëve të vet: ‘Sillni shpejt petkat më të mirat e vishjani! Vëriani unazën në dorë e sandalet në këmbë! 23 Sillni viçin e majmë e prejeni të hamë e të gëzojmë, 24 sepse ky, im bir, pati vdekur e u ngjall, pati humbur e u gjet!’
    E filluan të dëfrehen.
    25 Djali i tij i madh ndodhi në fushë. Kur u kthye e iu afrua shtëpisë, dëgjoi këngë e valle, 26 thirri një shërbëtor dhe e pyeti ç’ndodhi. 27 Ai iu përgjigj: ‘U kthye vëllai yt e yt atë preu viçin e majmë pse iu kthye djali shëndoshë e mirë.’ 28 Ai u zemërua dhe nuk deshi të hyjë brenda. I ati doli jashtë dhe iu lut. 29 Atëherë ai i tha të atit: ‘Ja, unë të shërbej tash sa kohë e kurrë nuk e shkela asnjë urdhër tëndin. E ti kurrë s’më dhe as një edh të gostitem me miqtë e mi. 30 Por, kur të erdhi ky ‑ djali yt ‑ që e prishi pasurinë tënde me lavire, ti ia preve viçin e majmë!’ 31 ’Biro ‑ i tha i ati ‑ ti je gjithmonë me mua, e gjithçka kam, është jotja. 32 Porse, u desh të gëzohemi e të ngazëllohemi, sepse ky ‑ vëllai yt ‑ pati vdekur e u ngjall, pati humbur e u gjet."
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Anesti, pyetja jote kaloi tek tema

Toleranca Fetare- cfare eshte dhe cfare nuk eshte
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Pasi qe nje krishter rrefehet te prifti per mekatet e bera me qellim ose pa qellim ,pra ati mekatari po i falen mekatet,qofshin ato te rrenda apo jo,nese mekatari ka ber makate dhe ka mbyt nje njeri te pa fajshem apo te fajshem,edhe ati i falen mekatet .?me respakt.
    Dijetar, po mundohem t'i përgjigjem unë pyetjes tënde. Them po mundohem se nuk jam i sigurtë se do ta kuptosh, pasi kjo përgjigje ka të bëjë me gëndjen e brendshme dhe jo të jashtme.

Në radhë të parë, si të jetë i vogël mëkati si të jetë i madh, ai nuk falet nëse është diçka tipike, pra nëse ka dalë thjeshtë nga goja. Nëse është kështu, rrëfimi nuk ka asnjë kuptim. Rrëfimi i vërtetë vjen pasi ka ndodhur përbrenda njeriut pendimi. Pendimi nuk eshtë thjeshtë një xhest keqardhje për një mëkat, por është një kthesë 180 gradësh. Kur dikush pendohet me zemër dhe rrëfehet ose direkt Zotit, ose përmes një besimtari tjetër (në rastin konkret prifti katolik), atëhere nuk ka mëkat që nuk falet. Të gjitha mëkatet falen. Por edhe një herë, vetëm nëse pendimi është i vërtetë dhe buron nga zemra e personit. Nëse kjo ndodh, një person i tillë është larë nga ai mëkat dhe zakonisht nuk bie më në të njëjtin mëkat, pra, jeta e tij ndryshon rrënjësisht.

Me lejo të të jap një shembull të një personi që me të vërtetë është penduar. Unë njoh dikë që në vidhte shtëpia në Greqi. Një natë, ndërsa po vidhte u kap nga i zoti i shtëpisë. Ky, për të shpëtuar u detyrua ta vrasë. Më vonë ky person u kthye në Shqipëri ku vazhdoi të ushtronte "zanatin" e tij duke vjedhur. Ai kapet nga policia dhe futet në burg. Për sa kohe ishte në burg ai pendohet për jetën që kishte bërë deri tani dhe ja rrëfen këtë gjë Jezu Krishtit dhe ai e kuptoi menjëherë që gabimet e tij ju falën. Por ku ai doli nga burgu, gjëja e parë që bëri ishte të të vinte në Greqi dhe të dorëzohej tek autoritetet greke për të rrëfyer vrasjen që ai kishte bërë para disa vjetësh. Në fillim, policia greke nuk e besonte dhe e merrnin për të marrë, por kur ky filloi t'u tregonte atyre hollësira që vetëm krimineli i dinte, atëhere ata u "detyruan" ta arrestojnë dhe pas gjygjit u fut në burg edhe në Greqi, ku e kaloi dënimin duke u folur të burgosurve të tjerë për dashurinë e Krishtit.

Në Greqi është bërë edhe një film për jetën e këtij djalit.

Me pak fjalë, kur dikush pendohet sinqerisht, jeta e tij ndryshon rrënjësisht dhe çdo mëkat falet.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Hap krahet e fluturoj...! Maska e zogu dukagjinas
    Anëtarësuar
    15-06-2009
    Vendndodhja
    Nen embelsinee lotit Tend... !!
    Postime
    3,741
    Qka mendoni, une kam kumbaret te fese se krishtere, a ka ndonje problem kjo gje ?!!
    Askush nuk ta bën atë që ta bën vetvetja !!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    zogu dukagjinas,

Kumbaria ne fene e krishtere njihet si veprim deshmimi i personit A per pagezimin e personit B. Nese keta qe ti po i quan kumbare kane deshmuar per ty ne pagezimin tend, atehere ata mund te quhen kumbare. Por, nese vetem t'i kane prere nja dy fije floke, atehere ata nuk quhen kumbare. Kjo ishte vetem sa per te sqaruar termin kumbare.

Ne rastin tend, po me lind pershtypja qe keta 'kumbare' te kane prere vetem ndonje tufe flokesh kur ke qene femije . Kjo nuk ka dhe nuk ka pse te kete as edhe me te voglin problem. A te pengon ty kjo gje?

Ata nese jane te krishtere te mire, e lusin Zotin per ty. E kjo s'i ben dem askujt.

Me thuaj nese e ke marre pergjigjen, apo nese te duhen sqarime te metutjeshme.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Aferim te qofte Matrix jemi te gjithe vellezer ne kete bote dhe kemi nevoje per njeri tjetrin, keshtu mund te bashkohemi nje dite per nje Shqiperi te vetme.
    Gezuar dhe zoti te te jape drite ne jete!
    Gezuar!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>>Sa per faljen e mekateve kjo arrihet vetem me anen e rrefimit.
    Krishti u thoshte dishepujve: "Cfare do te falni ju do te falet edhe ne qiell dhe cfare nuk do te falni ju nuk do te falet as ne qiell".
    >>>Pastaj vjen Jubileu qe me sa di une cdo 50 vjet Kisha lutet per te gjithe dhe ka falje masive te mekateve per te gjithe ata qe pendohen.
    Por as une nuk di ta shpjegoj perfekt kete pune. Kush e di le te na e thote. Me duket se ka lidhje edhe me borxhet qe duhet te falesh , dicka e tille.
    La verita' ti rendera' libero!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    pershendetje per kit ndermarje pozitive se sic e shihja thosha me veti edhe 10 vite do te ndahen shqiptart ne enklava : landi shqiptar musliman, katolik, e ortodoks . per momentin pytje nuk kam, vec thash ti pershendes krejt shqiptart qe jan per Toleranc fetare .

Peace
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Faqja 7 prej 110 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •