Close
Faqja 11 prej 110 FillimFillim ... 9101112132161 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Falemnderit Alban

Pra Pali ska qen bashkekohes i Jezusit ??

A eshte Pali themelues i Trinise ??? Apo edhe para Palit kan besu njerzit se Jezusi eshte Zot?
    Deshmia e Elizabetes per Jezusin Zot jo vetem para kohes së Palit, por qe ne kohen kur Jezusi ende nuk ishte lindur.

Takimi i Elizabetes me Marinë:
    Elizabeta u mbush me Shpirtin Shenjt
    42 dhe brohoriti me zë të lartë:
    “Je më e bekuar se të gjitha gratë dhe i bekuar është fryti i kraharorit tënd!
    43 Dhe, nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!

Deshmia per Jezusin Zot nga Engjulli I Zotit. Kjo ishte jo vetem para qe të takohej Pali me Jezusin, por kjo ishte para te takimit te njeriut me Jezusin, diten qe Ai lindi nga virgjëra Mari.

Lajmi per lindjen e Jezusit:
    Engjëlli u tha:
    “Mos kini frikë! Ja, unë po ju sjell një lajm të mirë: gëzim të madh për mbarë popullin! Sot, në qytetin e Davidit ju lindi Shëlbuesi Krishti Zot! (Lk 2; 10-11)

Deshmia e Pjetri per Jezusin Zot dhe adhurimi I tij ndaj Jezusit qe ne takimin e parë, edhe kjo para kohes se Palit:

8 Kur pa Simon Pjetri, i ra ndër këmbë Jezusit dhe i tha:
    Largohu prej meje, Zot, se jam njeri mëkatar!”

Deshmia e Tomes per Jezusin Hyj para kohes së Palit:

Takimi i Tomes me Jezusin e ngjallur:
    28 Toma iu përgjigj:
    “Zotëria im dhe Hyji im!”
    29 Jezusi i tha:
    “Pse po më sheh, po beson.
    Lum ata që nuk panë e besojnë!”

Deshmia e adhurimit te apostujve ndaj Jezusit

52 Ata ranë përmbys para tij dhe e adhuruan e me gëzim të madh u kthyen në Jerusalem

Besoj se mjaftojnë sa per të sçaruar se Jezusi është Zot I amshuar, pra nuk ka kohë të caktuar por gjithnjë ishte – është dhe do të jetë Zot. Kjo ishte sa per deshmi se edhe para qe Ai të vinte në boten njerëzore është Zot, edhe kur erdhi u quajt dhe u adhurua Zot, edhe pas ngjalljes u adhurua per Zot dhe Ai është ZOT per amshim, ka deshmi biblike të mjaftueshme per këtë.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Me rrespekt, pa djallezim,pyetjen qe dota bej esht

Un me te vertet e besoj jezusin[isain as.]flas nga ana ime me orjentim islam,e nuk e kam problem qe te besoj ne jezuesin sepse vellezerit e mi te gjakut te penes te pushkes e besojn ,sepse kjo tregon anen tim te tolerances se vertet jo kamuflazh,por fakti tjeter qe un habitem dhe nuk ekuptij dote,esht kjo.A me te vertet ju e ken te veshtir qe edhe ju ta besoni Muhamedin si te derguari e perendis,dhe pse jo ?kurr gjusma e botes e beson Muhamedin dhe gjysma tjeter beson Jezusin,e un jam qe i besoj te dy si te derguarit te perendis ,ma thuani,nese nuk doni te pergjigjeni ok ,kjo esht pergjegjja ime ndaj JEZUSIT .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

sa i perket bibles dhe krishterimit

Po pse ka patur edhe zera qe Jezusi ska qen Zot , por vetem njeri ???

Nuk ka patur zera qe ka qene vetem njeri. Askund nuk ka zera ne bibel qe Jezusi ka qene njeri dhe asnje i krishtere nuk e beson kete gje.

Por bbla na meson qe Jezusi ishte Perendi dhe meqe njeriu mekatoi dhe duhet te vdiste per mekatin e tij sipas ligjit qe thote kush mekaton vdes, atehere vete Perendia qe eshte edhe dashuri erdhi ne formen e njeriut (nuk mund te vinte ne nje forme tjeter) qe te vdiste ne kryq per mekatet e njeriut dhe njeriu te shpetoje dhe te mos vdese duke besuar kete veper te Jezusit dhe qe Jezusi eshte Zot qe erdhi si njeri ne toke dhe qe u ringjall duke u kthyer prape ne vendin ku ishte , pozita e barabarte me Allahun (Atin i themi ne te krishteret).Prandaj ne toke kur erdhi Jezusi ishte edhe Zot por edhe ne formen e njeriut (Ai e ka fuqine te bje kete ),Por Tani Ai eshte Zot.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Mundesisht mu pergjigj

Mundesishte per respekt per gjithe besimtaret musliman ta hjekesh Atin=Allahun sepse me kete rast bie ne kundershtim me besimin tone.

Po te pyes per te dyten her , pse pat zera qe Jezusi ishte njeri e jo zot ??
    Cfare gjuhe eshte Allah dhe si perkthehet?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Nuk ka patur zera qe ka qene vetem njeri. Askund nuk ka zera ne bibel qe Jezusi ka qene njeri dhe asnje i krishtere nuk e beson kete gje.

Por bbla na meson qe Jezusi ishte Perendi dhe meqe njeriu mekatoi dhe duhet te vdiste per mekatin e tij sipas ligjit qe thote kush mekaton vdes, atehere vete Perendia qe eshte edhe dashuri erdhi ne formen e njeriut (nuk mund te vinte ne nje forme tjeter) qe te vdiste ne kryq per mekatet e njeriut dhe njeriu te shpetoje dhe te mos vdese duke besuar kete veper te Jezusit dhe qe Jezusi eshte Zot qe erdhi si njeri ne toke dhe qe u ringjall duke u kthyer prape ne vendin ku ishte , pozita e barabarte me Allahun (Atin i themi ne te krishteret).Prandaj ne toke kur erdhi Jezusi ishte edhe Zot por edhe ne formen e njeriut (Ai e ka fuqine te bje kete ),Por Tani Ai eshte Zot.
    I nderuar Bibla eshte shkru tek mas vitit 325 e.s mbas keshillit te Nikes pra aty ka patur zera dhe jo 1 apo 2 qe kan qen kunder Jezusit Zot.

Po kujt ju lutke Jezusi sa ishte edhe Zot edhe njeri ne Toke ??

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

I nderuar Xhamia

I nderuar Bibla eshte shkru tek mas vitit 325 e.s mbas keshillit te Nikes pra aty ka patur zera dhe jo 1 apo 2 qe kan qen kunder Jezusit Zot.

Ungjijte jane shkruar nga bashkekohesit e Jezusit apostuj: Mate, Gjon Mark, Lluka, Gjoni, Dhe veprat eshte shkrojtur nga Lluka, pastaj jane krejt letrat e Palit qe e kam sqaruar pak me larte per sa i perket besimit te tij se si ndodhi qe besoi, Dhe jane letrat e apostujve Pjeter, Juda, Gjoni qe ishin bashke kohes te Jezusit keshtu qe bibla dhjata e re flas nuk eshte shkrojtur ne vitet pas 325 por ne vitet 40 e me tutje qe ishin fill mbas ngjarjeve ne lidhje me Jezusin. Ne keshillin e Nikese nuk eshte shkrojtur bibla por eshte studiuar dhe kjo per te krahasuar biblen me heretiket e asaj kohe te cilet ishin te shumte dhe madje kishin krijuar edhe organizatat e tyre qe kishin doktrinat e tyre dhe ungjij te rrem dhe keta te fundit ishin ata qe ishin duke thene qe jezusi nuk sihte Zot dhe jo bibla . Dhe keshilli i Bikese pra u be per shume gjera por edhe per te ballafaquar herezite e atehereshme me biblen dhe shikpohet qe bibla pra thoshte te kunderten qe Jezusi ishte Zot sic edhe Toni ka shkrojtur me larte. Prandaj shumica e keshillit rane dakort me biblen dhe jo se votuan por rane dakort me biblen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 30-10-2009 më 20:24

Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189

Nese dikush do te me pergjigjet

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Me rrespekt, pa djallezim,pyetjen qe dota bej esht

Un me te vertet e besoj jezusin[isain as.]flas nga ana ime me orjentim islam,e nuk e kam problem qe te besoj ne jezuesin sepse vellezerit e mi te gjakut te penes te pushkes e besojn ,sepse kjo tregon anen tim te tolerances se vertet jo kamuflazh,por fakti tjeter qe un habitem dhe nuk ekuptij dote,esht kjo.A me te vertet ju e ken te veshtir qe edhe ju ta besoni Muhamedin si te derguari e perendis,dhe pse jo ?kurr gjusma e botes e beson Muhamedin dhe gjysma tjeter beson Jezusin,e un jam qe i besoj te dy si te derguarit te perendis ,ma thuani,nese nuk doni te pergjigjeni ok ,kjo esht pergjegjja ime ndaj JEZUSIT .
    pres pergjigjen,me nderime.
    [COLOR="Blue"][/COLO

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Unë postova shkrime biblike ku deshmojnë Krishtin Zot para kohes Palit dhe niketes por si duket nuk i lexove, apo nuk deshe ti lexojshë, s'ka rendesi, e rendesishme eshte se Ai eshte Zot dhe JETË.

Nuk është me rendesi se çka dikush mendon mbi pushtetin e Hyjit apo mbi te Verteten e Hyjit. E rendesishme është se Ai është. Bindja e jonë apo mos bindja e jonë mbi te vertetn e Tij as nuk e rritë ass nuk e vogëlon ekzistencen e Perndisë.

realitetin mbi Perendinë e ka mohuar djalli qe ne Zanafillë; "Porse gjarpri i tha gruas: “Nuk do të vdisni assesi......"(Zan 3; 4) Kjo pra deshmon se e verteta hyjonre ekziston por është dikush qe e mohon atë dhe ky quhet djall, dhe kete djall e degjojnë njerëzit. Unë lutna qe mos të jemi ne nga ata.

Pra nuk është me rendesi se qka mendojnë armiqt e Jezusit të nxitur nga djalli, e rendesishme eshte se kush është Ai, dhe Ai është ZOT.

Ti po flet perralla Xhamia dhe nëse flet me burra bëhu edhe vet burrè. Pse thua se kundershtimi mbi hyjninë e Jezusit filloj në këshillin e Niketes? Nuk e din ti se Jezusi per ata edhe u akuzua, u ngjujt me gurë dhe së fundi u kryqezua?

Të lexojmë dhe me dy rreshta del per fushë si e pa vlerë ajo qe ti thua:

PO, dhe pikërisht për këtë: “Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi". (Gjn 10; 33)

65 Atëherë kryeprifti i shqeu petkat e veta e tha:

Shau Hyjin! Ç’na duhen më dëshmitarët? Ja, pra, vetë e dëgjuat blasfeminë. 66 Ç’ju thotë mendja?”

“Meriton të vdesë!” ‑ iu përgjigjën ata.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 30-10-2009 më 20:27
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Por une do te te pyes

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    pres pergjigjen,me nderime.
    Para se te jap pergjigje

A beson ti se Jezusi eshte Zot , Krijues i gjithskaje, dhe qe eshte i barabarte me Atin (Allahun)?

Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189

Jam ne sofren krishtere.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Para se te jap pergjigje

A beson ti se Jezusi eshte Zot , Krijues i gjithskaje, dhe qe eshte i barabarte me Atin (Allahun)?
    Nese ke vudhnet mu pergjigje,me rrespekt.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Faqja 11 prej 110 FillimFillim ... 9101112132161 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •