Deshmia e Elizabetes per Jezusin Zot jo vetem para kohes së Palit, por qe ne kohen kur Jezusi ende nuk ishte lindur.
Takimi i Elizabetes me Marinë:
Elizabeta u mbush me Shpirtin Shenjt
42 dhe brohoriti me zë të lartë:
“Je më e bekuar se të gjitha gratë dhe i bekuar është fryti i kraharorit tënd!
43 Dhe, nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!
Deshmia per Jezusin Zot nga Engjulli I Zotit. Kjo ishte jo vetem para qe të takohej Pali me Jezusin, por kjo ishte para te takimit te njeriut me Jezusin, diten qe Ai lindi nga virgjëra Mari.
Lajmi per lindjen e Jezusit:
Engjëlli u tha:
“Mos kini frikë! Ja, unë po ju sjell një lajm të mirë: gëzim të madh për mbarë popullin! Sot, në qytetin e Davidit ju lindi Shëlbuesi Krishti Zot! (Lk 2; 10-11)
Deshmia e Pjetri per Jezusin Zot dhe adhurimi I tij ndaj Jezusit qe ne takimin e parë, edhe kjo para kohes se Palit:
8 Kur pa Simon Pjetri, i ra ndër këmbë Jezusit dhe i tha:
“Largohu prej meje, Zot, se jam njeri mëkatar!”
Deshmia e Tomes per Jezusin Hyj para kohes së Palit:
Takimi i Tomes me Jezusin e ngjallur:
28 Toma iu përgjigj:
“Zotëria im dhe Hyji im!”
29 Jezusi i tha:
“Pse po më sheh, po beson.
Lum ata që nuk panë e besojnë!”
Deshmia e adhurimit te apostujve ndaj Jezusit
52 Ata ranë përmbys para tij dhe e adhuruan e me gëzim të madh u kthyen në Jerusalem
Besoj se mjaftojnë sa per të sçaruar se Jezusi është Zot I amshuar, pra nuk ka kohë të caktuar por gjithnjë ishte – është dhe do të jetë Zot. Kjo ishte sa per deshmi se edhe para qe Ai të vinte në boten njerëzore është Zot, edhe kur erdhi u quajt dhe u adhurua Zot, edhe pas ngjalljes u adhurua per Zot dhe Ai është ZOT per amshim, ka deshmi biblike të mjaftueshme per këtë.
Krijoni Kontakt