diqka esht ne pytje.
O admiral nuk behet diskutimi ne teme me llafe. Jo e ke mire jo e ke keq. Une nuk jam cifut as nuk kam studiar Toran. Solla disa citime nga ata qe jane vete cifute dhe qe merren me studimin e Toras. Pergjigju atyre jo mua. Dhe kur them pergjigju kam parasysh dicka me konkrete sesa thjesht nje mendim personal. Tema ndihmohet me sjellje materialesh dhe jo me fjale pohuese apo mohuese.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
pse si behet diskutimi nese jo me llafe?
une po te sqaroj per diçka qe une e di shume mire dhe qe shoh se qenke i keqinformuar. pra konvertimin ne fene çifute. kaq.
e di edhe une qe ne torah thuhet qe eshte çifut vetem ai qe lind nga nje nene çifute, por sot nuk eshte ashtu. mund te konvertohesh (edhe se procedura nuk eshte aspak e thjeshte)
çfare materialesh kerokon? te te nisi librat qe kam lexuar?
informacionet qe kam per kete teme nuk i kam marre duke shkruar fjale "jew" ne google apo wikipedia siçbejne disa. (nuk e kam me ty, prandaj te lutem te mos e marresh si diçka personale).
sidoqofte edhe ne internet ke dhjetra materiale qe flasin per konvertimin nga nje fe tjeter ne hebre. mund te bindesh krejt lehte edhe vehte.
shikoje pak kete:
http://www.beingjewish.com/conversio...ingjewish.html
Vasudhaiva Kutumbakam
Qe sot ka qe konvertohen ne cifut dhe quhen te tille une ate e di. Por gjithe diskutimi behet qe ne syte e nje cifuti sa cifut quhet ky i sapokonvertuari? (bazuar ne traditat dhe fene e tyre).
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
konversioni zgjat rreth 3 vite nese e mbaj mend mire. gjate ketyre viteve i interesuari ka per detyre te mesoje çdo gje per fene dhe zakonet. jane rabinet te cilet e kontrollojne per se mbari, qe vendosin a ka marre dijen e duhur per tu bere çifut.
ata te konvertuarit jane me shume çifute se pjesa me e madhe e atyre te lindur nga nje nene e tille, sepse e njohin me mire fene. para shume viteve te konvertuarit nuk shiheshin me sy te mire nga çifutet e tjere, ndersa sot puna ka ndryshuar dhe ata i mirepresin.
ka shume raste qe konversioni nuk eshte pranuar nga rabinet.
marrezia me e madhe per mua eshte qe çdo çifut ne çdo ane te botes mund te marre nenshtetesine izraeliane dhe te shkoje e te jetoje ne izrael.
kjo eshte nje diçka krejt absurde.
Vasudhaiva Kutumbakam
marrezia me e madhe per mua eshte qe çdo çifut ne çdo ane te botes mund te marre nenshtetesine izraeliane dhe te shkoje e te jetoje ne izrael.
kjo eshte nje diçka krejt absurde.
Pse e quan absurde në rradhë të parë?
Qëllimi i projektimit të shtetit të Izraelit ka pasur pikërisht këtë: Izraeli është projektuar si streha e fundit në këtë planet ku hebrenjtë mund të mbrohen. Në rast se ndihen të përndjekur, kudo në botë, streha e fundit e një hebreu është shteti i Izraelit.
Ezekiel 25-17.
Hi SP, how r u man? Shumë kohë pa të sha. Më kish marrë malli...Pastaj edhe ata intelektuale cifute qe dolen ne gjermani , dolen fale civilizimit teper te larte gjerman ,qe ne ate kohe zoteronte europen.
Hymë në temë...
Vlen ajo që thua se ishin në Gjermani, po hebrenjtë kanë diçka të veçantë nga të gjithë popujt e botës: mënyrën e ndryshme të të parit të botës. Kjo i ka bërë ata të ecin përpara dhe të jenë në gjendje të shohin gjëra që për çdo njeri tjetër do ishin të padukshme.
Pastaj hebrenjtë, nuk ishin thjesht pjesë e civilizimit gjerman, POR pionerë të zhvillimit. Është diçka të jesh pjesë e një civilizimi dhe diçka krejt tjetër ta ripërtërish atë civilizim dhe ta çosh në nivele krejt të tjera.
Merr thjesht dy raste: Mënyra sesi Frojdi dhe Marksi shikonin botën, e ndryshoi gjithë botën vetë. Gjenialiteti i hebrenjve është i lidhur me qenien e tyre dhe besoj se ndikim të madh ka feja, mënyra sesi e dëshifrojnë Toran, krahas zhvillimeve sociale që kanë patur si komb.
Për të të dhënë diçka të ngjashme si krahasim po të them vetëm këtë: Vetëm një arabi do i shkonte nëpër mendje të hidhte në erë një aeroplan duke qënë brenda në të. Një evropiani nuk do i shkonte kurrë në mendje.
Ezekiel 25-17.
po te bej 3 pyetje dhe shpresoj te me pergjigjesh:
çfare jane çifutet per ty?
ty te duket e drejte qe une nese konvertohem, te marr pasaporten izraeliane dhe te shkoj e te jetoj ne izrael???
ke degjuar ndonjeher per bnei menashe dhe çfare ka ndodhur vitet e fundit me ta?
ja shikoje se si e mendon ky zoteria (çifut) qe eshte pedagog historie ne universitetin e tel avivit. ka shkruar edhe nje liber qe eshte bere bestseller ne izrael. e kam cituar para disa ditesh:
Vasudhaiva Kutumbakam
Hebrenjtë për mua janë ata që e identifikojnë veten si të tillë. Të lindur ose të konvertuar.po te bej 3 pyetje dhe shpresoj te me pergjigjesh:
çfare jane çifutet per ty?
ty te duket e drejte qe une nese konvertohem, te marr pasaporten izraeliane dhe te shkoj e te jetoj ne izrael???
ke degjuar ndonjeher per bnei menashe dhe çfare ka ndodhur vitet e fundit me ta?
Nuk e kuptoj pse duhet të mos më duket e drejtë?
I hodha një sy infove për "bnei menashe", s'kishte ndonjë gjë të veçantë. Veç po më iluminove ti.
Videon nuk e pashë, megjithëse thelbi i kundërshtimit dihet. Nuk ka rëndësi DNA-ja. Ai vend aty me vendim OKB-je u është dhënë izraelitëve. Identifikimi fetar i të cilëve ka qënë në të kaluarën dhe akoma është në të tashmen arsye për tu përndjekur. Siç po shihet dhe nga shumë komente madje.
Kështu pra pikërisht, Izraeli është trualli ku hebrenjtë fetarë dhe kombëtarë ndihen të lirë dhe të mbrojtur nga ata që nuk i duan. Ky ka qënë qëllimi i ndërtimit të atij shteti.
Ezekiel 25-17.
nuk me duket e drejte, sepse nje shtet eshte i populluar nga nje popull (dhe minoritetet) siç e thote edhe vete fjala. çifutet jane nje fe dhe nuk jane nje popull.
te keshilloj te shikosh ate videon se eshte shume interesante kur e verteta del nga goja e nje profesori historie çifut.
bnei menashe jane disa çifute qe jetojne ne indi.
ato mbahen si nje nga tribute e humbura te izraelit. vitet e fundit kane filluar te shkojne ne izrael (çifutet thone "po kthehen ne izrael"). mire po problemi eshte qe shume bejne sikur jane bnei menashe dhe ne te vertete jane nuk jane aspak.
hiqen si te tille per tu larguar nga zonat e varfera ku jetojne.
kjo gje ka pas ndodhur me pare me falashiat (çifutet e zi).
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt