Nuk po flas si ekspert ne kete pike. Por sa di une, besimi se cifutet jane popull i perzgjedhur nga Zoti eshte nje besim, te cilin e ndajne vetem cifutet. Jo tjeret. Prandaj nuk ekziston as ky parakusht themelor qe t'i kete trajtuar ndokush cifutet ndonjehere si popull i perzgjedhur nga Zoti.
Bota njeh periudha, epoka kohore, histori popujsh, ne te cilat cifutet asnje kyqje, asnje kontribim, asnje kontrollim dhe asnje marrje me te nuk paten. Njohurite tona mbi keto periudha, epoka, popuj jane te pavarura nga cifutet. Prandaj cifutet nuk mund te kene mashtruar boten per "te verteten e njerezve".
Respekti per cifutet sot nuk eshte me i vogel sesa per te pakten gjysmen e popujve tjere te botes.
Nuk mund te mohoj se cifutet kane sjellur vuajtje per popuj tjere, sidomos per popuj, te cilet synonin zhdukjen e tyre. Por nuk e di se Zoti ka mohuar ndonjehere sjelljen e vuajtjeve ndaj popujve, te cilet synojne zhdukjen e popullit tend. Nese e ka mohuar, e prara: S'paska popull te Zotit fare, sepse shumica mbimesatare kane shkaktuar vuajtje ndaj popujve tjere, sidomos ndaj popujve armiqesore; dhe e dyta: Qenka Zot per te bere barcoleta mbi te.
Kerkoj falje per te gjithe ata, te cileve ne menyre fajtore u kam japur bindjen se jam ndonje mik special i cifuteve apo dicka e tille. Kjo nuk eshte aspak e vertete. E vetmja qe dua te them, eshte se nga ky popull mund te mesohet shume. Jo vetem nga ky, por edhe nga ky.
P.sh. mund te mesohet shume ne lidhje me fene (religjionin). Mund te mesohet se si (duhet) te lidhet feja drejtperdrejt me kombin. Se si Zoti (duhet) te vihet sipas mesimeve fetare ne relacion special me kombin. Pra se si (duhet) te kemi nje fe "nacionale". Se si Zoti me kombin ben nje kontrakte, e cila paraqet perjetesisht nje motiv, nje urdher hyjnor te kombit per dashuri ndaj vetvetes, per ndihmese ndaj vetvetes, per nje kompeticion ne arenen boterore te motivuar hyjnisht, nga e cila pastaj buron vetvetiu etja e kombit kontraktues me Zotin per dashuri ndaj vetvetes, per arsimim, kyqje ne sisteme te rendesishme boterore dhe si rezultat per sukses.
Per keto gjera i cmoj cifutet.
*
Krijoni Kontakt