Close
Faqja 23 prej 23 FillimFillim ... 13212223
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 228 prej 228
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Sybila Lexo Postimin
    Cifutet jane hajdutet e historise dhe te vertetes se njerzve. Do te urrehen nga te miret dhe do te duhen nga te keqinjte. Populli i "Zotit" qe ka sjell aq shume vuajtje smund te konsiderohet i tille. Ata e dine qe nuk jane te zgjedhurit sepse genetikisht nuk jane te tille, dhe kerkuan per mijera vjet te sillen si te tille. Brenda tyre si popull ska asnje energji hyjnore te tille qe ti bej popujt e tjere t'i respektojne. Ata duan te sundojne boten permes parase qe te mund te zoterojne te vertetat e popujve te tjere. Eshte e veshtire dhe e dhimbshme qe te pranohet por ata ne mendjet e gjithe botes u trajtuan si te "Zgjedhurit" dhe prej ketij mashtrimi sot drejtojne politika globale. Ndoshta duhen fakte per te pranuar ato me lart, por ata e dine qe ka vetem nje te vertet. Kjo e vertet si perket "Atyre".
    Nuk po flas si ekspert ne kete pike. Por sa di une, besimi se cifutet jane popull i perzgjedhur nga Zoti eshte nje besim, te cilin e ndajne vetem cifutet. Jo tjeret. Prandaj nuk ekziston as ky parakusht themelor qe t'i kete trajtuar ndokush cifutet ndonjehere si popull i perzgjedhur nga Zoti.

Bota njeh periudha, epoka kohore, histori popujsh, ne te cilat cifutet asnje kyqje, asnje kontribim, asnje kontrollim dhe asnje marrje me te nuk paten. Njohurite tona mbi keto periudha, epoka, popuj jane te pavarura nga cifutet. Prandaj cifutet nuk mund te kene mashtruar boten per "te verteten e njerezve".

Respekti per cifutet sot nuk eshte me i vogel sesa per te pakten gjysmen e popujve tjere te botes.

Nuk mund te mohoj se cifutet kane sjellur vuajtje per popuj tjere, sidomos per popuj, te cilet synonin zhdukjen e tyre. Por nuk e di se Zoti ka mohuar ndonjehere sjelljen e vuajtjeve ndaj popujve, te cilet synojne zhdukjen e popullit tend. Nese e ka mohuar, e prara: S'paska popull te Zotit fare, sepse shumica mbimesatare kane shkaktuar vuajtje ndaj popujve tjere, sidomos ndaj popujve armiqesore; dhe e dyta: Qenka Zot per te bere barcoleta mbi te.

Kerkoj falje per te gjithe ata, te cileve ne menyre fajtore u kam japur bindjen se jam ndonje mik special i cifuteve apo dicka e tille. Kjo nuk eshte aspak e vertete. E vetmja qe dua te them, eshte se nga ky popull mund te mesohet shume. Jo vetem nga ky, por edhe nga ky.

P.sh. mund te mesohet shume ne lidhje me fene (religjionin). Mund te mesohet se si (duhet) te lidhet feja drejtperdrejt me kombin. Se si Zoti (duhet) te vihet sipas mesimeve fetare ne relacion special me kombin. Pra se si (duhet) te kemi nje fe "nacionale". Se si Zoti me kombin ben nje kontrakte, e cila paraqet perjetesisht nje motiv, nje urdher hyjnor te kombit per dashuri ndaj vetvetes, per ndihmese ndaj vetvetes, per nje kompeticion ne arenen boterore te motivuar hyjnisht, nga e cila pastaj buron vetvetiu etja e kombit kontraktues me Zotin per dashuri ndaj vetvetes, per arsimim, kyqje ne sisteme te rendesishme boterore dhe si rezultat per sukses.

Per keto gjera i cmoj cifutet.

*

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Kanë shpikur komunizmin dhe monoteizmin (kontradiktore, e di), që së bashku janë fajtorë për horroret më të mëdha të historisë së njerëzimit.
    Prektora

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    si paskan qene keta pioner te zhvillimit gjerman?
    ne cfare periudhe jetuan keta , e ne cfare periudhe jetuan ata qe permenda une?

e kishim fjalen per pioneret , e jo per pasardhesit e pionereve.

ps:nga emrat qe permende ti , vetem ajshtajni ja vlen te permendet i cili eshte ne te njejtin rang me ata .
    Po pse nga koha që jetuan maten nëse kanë qënë pionerë të zhvillimit apo jo?
    Ato janë figura mbarëbotërore mer budallajo.
    Po të ishte si thua ti, pioner meriton të quhet vetëm ai që shpiku rrotën. Të gjithë këta, kanë të përbashkët se kanë ndikuar shumëfish në kulturën mbarëbotërore.
    Pioner i zhvillimit (jo vetëm gjerman), për mua është ai që hap horizonte të reja në një fushë të caktuar shkencore. Nuk kishte folur njeri më pare për subkoshiencën, as e kishte analizuar si Frojdi. Nuk kishte marksista para Marksit dhe asnjë filozof më parë nuk ka ndikuar kaq shumë sa të diktojë me teoritë e veta mbi gjysmën e botës për më shumë se 50 vjet.

Askush para Ajnshtajnit nuk kishte fol për teorinë e relativitetit. Duhet të jesh me të vërtetë qorr të mos I shohësh këto.

Unë kot çuditem në fakt me ju filomagjypët pse nuk bëni prokopi. Me këto mend që keni aha…

Ja një e dhënë pse hebrenjtë janë të zgjuar, që toçi jot nuk e nxë dot: Hebrenjtë, po të shikojnë ndonjë teori me vlerë, edhe nga armiku i tyre, nuk e hedhin poshtë. Ndryshe nga ty që çdo filozofi ia mat vlerat me "çka mendonte për Muhametin".
    Ezekiel 25-17.

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Qifutet ika denu Zoti,kjo esht e vertet dhe ika shperdah ane kand botes.
    Mos harro se dhe Shqiptaret te njejtin fat kane pasur.....Sa per Zotin nuk mendoj te kete te njejtin mendim.Zoti nuk denon, Ai i fal te gjitha.
    Ndryshuar për herë të fundit nga oliver55 : 24-10-2009 më 02:35
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga TheCompany Lexo Postimin
    Janë popull që punojnë këta, jo si ne që njërën ditë tundim allatet nga e majta në të djathtë, ditën tjetër nga a djathta në të majtë.
    Kurse tani ne demokraci presim te na i luajne te tjeret,hahahahahahahaahh
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Mos u bëj tuhaf fare. Wiki jep referencat e burimeve të infove. Përveç shkrimit, poshtë ke referencat. Ja merr laps në dorë dhe shiko këtë: http://www.mfa.gov.il/MFA/MFAArchive...rn%205710-1950

Ajo video nuk ka të bëjë me dashamirësinë, as zbulon gjë. Po të them raste të ngjashme që kanë ndodhur nëpër botë, për identifikimin, njësoj si me hebrenjtë.
    Është pikë pa lidhje fare ajo çka thotë profesori.

Punë pa bereqet po më duket vazhdimi i debatit me ty.
    Keep Jew hating. Bye.
    jam shume i bindur qe nuk ke njohuri te mjaftueshme per temen, per te me thene qofte edhe nje diçka minimale per çifutet, historine dhe zakonet e tyre.
    ti informohesh nga wikipedia. si nxenesit kur bejne detyrat e shtepise. libra ore zoteri. libra. dyshoj qe ke lexuar qofte edhe nje liber per kete teme.
    te duket vehtja aq i ditur, saqe kundershton edhe nje pedagog historie ne izrael. aq me teper nje çifut. kjo gje eshte qesharake.
    kap e lexo edhe mos na bej si i ditur!!!!!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    jam shume i bindur qe nuk ke njohuri te mjaftueshme per temen, per te me thene qofte edhe nje diçka minimale per çifutet, historine dhe zakonet e tyre.
    ti informohesh nga wikipedia. si nxenesit kur bejne detyrat e shtepise. libra ore zoteri. libra. dyshoj qe ke lexuar qofte edhe nje liber per kete teme.
    Lexo nga Emile Zola letrën "Ju Akuzoj"
    Lexo Sartre "Refleksione mbi çështjen çifute"
    Lexo Jorgo Margariti "Çamët dhe hebrenjtë, bashkëkombas të padëshiruar".

te duket vehtja aq i ditur, saqe kundershton edhe nje pedagog historie ne izrael. aq me teper nje çifut. kjo gje eshte qesharake.
    Nuk po të them se e kundërshtoj, po të them se nuk ka pikë rëndësie se çfarë thotë.
    Çfarë argumenti është ai që "është profesor hebre"? Ja të të jap unë një profesor që e quan veten shqiptar, lexoje çfarë thotë për shqiptarët. Emri: Kaplan Resuli (Burovich).

kap e lexo
    Ok, pasi t'i kesh bërë ato detyrat më lart, ma kap kët timin dhe ma fërko.
    Ezekiel 25-17.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Lexo nga Emile Zola letrën "Ju Akuzoj"
    Lexo Sartre "Refleksione mbi çështjen çifute"
    Lexo Jorgo Margariti "Çamët dhe hebrenjtë, bashkëkombas të padëshiruar".

Nuk po të them se e kundërshtoj, po të them se nuk ka pikë rëndësie se çfarë thotë.
    Çfarë argumenti është ai që "është profesor hebre"? Ja të të jap unë një profesor që e quan veten shqiptar, lexoje çfarë thotë për shqiptarët. Emri: Kaplan Resuli (Burovich).

Ok, pasi t'i kesh bërë ato detyrat më lart, ma kap kët timin dhe ma fërko.
    bravo bravo! tani e kupetova se me ke po merrem! e tregove vehten. une nuk te fyeva asnjehere.
    sa lezet eshte te besh si trim para nje kompjuteri.
    qenke per te te ardhur keq ore i gjore!

p.s. kaq keq e paske gjendjen saqe po me kerkon mua te ta ferkoj?! te eshte lodhur dora?
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 25-10-2009 më 21:17
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 23 prej 23 FillimFillim ... 13212223

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •