Close
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 228
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    @Inteligjentja. je shume keq e informuar. eshte e padiskutueshme qe ka pasur urrejtje ndaj çifuteve dhe shume diskriminime, por e ke gabim kur thua qe nuk kane pasur qytatari europiane. nga e more kete informacion???
    nenshtetesia vendase çifuteve u eshte njohur ne keto vite: 1796 ne Hollande; 1830 ne belgjike; 1849 ne Danimarke; 1851 ne Norvegji; 1859 ne Itali; 1867 ne Austro-Hungari; 1871 ne Gjermani; 1890 ne Angli; 1917 ne Rusi.

@ K.i EPERM:
    pershendetje! se pari e ke gabim kur thua qe vetem duke lindur nga nje femer çifute behesh çifut. keshtu mendojne shume, por eshte diçka e gabuar. edhe une e ti mund te behemi çifute duke u konvertuar si ne çdo fe tjeter (ka disa procedura jo krejt te thjeshta). e kam sqaruar para disa ditesh kete gje.
    se dyti hebrej budiste apo hebrej musliman nuk ekzistojne. eshte diçka paradoksale.

te jesh çifut do te thote vetem te keshe ate lloj feje. nuk ka asnje lidhje me popullin apo me racen. gjeja e veçante dhe shume e padrejte eshte qe çdo çifut mund te behet izraelian. gje qe vitet e fundit po e shfrytezojne shume ne disa zona te varfera te indise duke perdorur nje pretekst absurd.
    ia kalofsh mire!
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    the admiral---pershendetje! se pari e ke gabim kur thua qe vetem duke lindur nga nje femer çifute behesh çifut. keshtu mendojne shume, por eshte diçka e gabuar. edhe une e ti mund te behemi çifute duke u konvertuar si ne çdo fe tjeter (ka disa procedura jo krejt te thjeshta). e kam sqaruar para disa ditesh kete gje.
    Po mundë të konvertohet një Jo çifut(Goi) në çifut po ai do të jetë një gjysem-çifut- gati harrova se ka edhe Hebrej ateist te kultures çifute sikurse edhe ateist të kultures katolike apo muslimane-- të gjitha këto më duken shum të ngatërruara sikur edhe vetë Bibla --Kurani apo Torah ose nga gjeneza e tyre ose nga ndryshimet e mevonshme ,,??????????
    ishte një debat i mirëfilltë deri këtu ,prandaj gjumë të ëmbël e natën e mirë për sonte

Përshendetje të gjithëve

e ke gabim kur thua qe vetem duke lindur nga nje femer çifute behesh çifut. keshtu mendojne shume, por eshte diçka e gabuar
    Nuk mendojne shume, ashtu eshte. Cifut mund te quhesh vetem nese nena eshte cifute. Eshte shpjeguar ne kete teme arsyeja pse.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Po ne rastin kur nje cifut martohet me nje jo-cifute (edhe pse kjo nuk ndodh shume shpesh), a konsiderohen femijet e tyre automatikisht cifut kur nena e tyre nuk eshte cifute?
    Sic e thashe edhe me lart se , cdo njeri mund te behet cifut , e ke apo se ke nenen cifute.

Nqs ky ligj do ekzistonte tek cifutet , atehere i bie qe mbreti me i madh i cifuteve paska qene jo-cifut sipas ligjit te tyre.

E kam fjalen per Herodin , i cili e kishte nenen arabe.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk mendojne shume, ashtu eshte. Cifut mund te quhesh vetem nese nena eshte cifute. Eshte shpjeguar ne kete teme arsyeja pse.
    Ku e mbeshtet ti kete teori?

Lexo ore zoteri se nuk jane as teori dhe as te mijat.

Who Is a Jew, According to the Torah

The original and current Jewish definition of a born Jew is someone whose mother is Jewish. Even though the Torah forbids a Jewish woman to marry a Gentile man, if she does, her children will still be Jewish.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ca mer dicka nga interneti ti dhe e faktove direkt?
    lol
    Very funny.

Te te pyes dicka un ty?

E ke lexuar ndonjehere torah apo biblen e tere?

Me thuaj ti mua nje vers i cili e mbeshtet kete gje?

Nje verse do me mjaftoje vetem.

Une di verse nga deuteronomy , ku eshte e ndaluar si per mashkullin edhe per femren cifute (ne besim) te mos martohet me nje gentil.

Atehere pse nga femra u marrka e drejta me u quajt cifut e nga mashkulli jo?

Pastaj po e perseris prape.

Herodi e kishte nenen arabe e baben cifut.

Ishte cifut ,mbreti me i madh i cifuteve?

When the Torah speaks of the Law against marrying a non-Jew (Deuteronomy 7:3), here is what the Torah says:

Do not intermarry with them; do not give your daughter to his son, and do not take his daughter for your son.

For he will cause your son to turn away from Me, and they will worship the gods of others....

Kjo per pyetjen qe bere. Tani dua te shtoj dicka per menyren sesi mu drejtove. Nuk para e gelltis dot harbutllikun por di ta kthej 10 fish. Keshtuqe here tjeter ben mire te jesh me polite ne debat se sta kam per borxh as ty dhe as qypave te tjere ketu si puna jote qe sdine as normat me elementare te komunikimit.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    E lexon me kujdes cfare thote versi apo jo?
    I ndalon te dyja gjinite te martohen me gentile.

I kthehemi pyetjeve te mia me lart , te cilat do pasojne me pyetje akoma me te veshtira.

Sepse nese versi i pare permend dy rastet versi i dyte permend vetem mashkullin. Tani ti si i thelle ne Tora qe qenke shko e argumentoje me studiuesit e Toras e jo me mua.

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •