Close
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 228
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Me sa di unë, aplikohet në të dy gjinitë, por me sa duket e marrin parsysh faktin që fëmiu flet gjuhën e nënës... ???
    Jo. Ne rastin kur babai eshte hebre dhe nena jo, femija nuk konsiderohet hebre dhe asnje klauzole nuk e ndihmon.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Hebreizmi a fe dhe jo rrace.

Fe qe lejon gjana te tilla!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Gjelosh, kjo eshte tradita orale. Me aq pak sa di une ne kete fushe, tradita orale qendron ne kundershtim me komendamentet e Mozes, njelloj sikurse traditat arabe dhe sheriati qendrojne ne kundershtim me Kuranin.

Tradita orale eshte qerthulli njerezor qe mbeshtolli shumicen e udhezimeve te pastra lidhur me organizimin e jetes sociale. Meqenese njerezit e ndryshonin udhezimin per t'ja pershtatur deshirave dhe favoreve (sidomos prifterinjte) qe gezonin u krijuan shume fe ne kete bote. Pra, une fete i shikoj si nje udhezim hyjnor te korruptuar me zakonet e flligeta shoqerore ne shumicen e popullatave. (psh. diku ne nje vend ky talmudi oral flet per shen Marine si barlot, grua e perdale...)

Populli yne duket te kete qene populli i pare qe eshte udhezuar dhe me i pastri, ne sensin qe ka ruajtuar pastertine e moralit, mikut dhe detyrimin njerezor ne skaj. E meta e popullit tone qe mbase solli edhe rregjimin e tij nder milleniume eshte mendjemadhesia.

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Po ne rastin kur nje cifut martohet me nje jo-cifute (edhe pse kjo nuk ndodh shume shpesh), a konsiderohen femijet e tyre automatikisht cifut kur nena e tyre nuk eshte cifute?
    Vetem nese nena eshte konvertuar para lindjes se femijes. Nese nje grua ashkenazi martohet me nje mashkull sephardi (nengrup cifut) femija merr kulturen e te atit dhe rritet si sephardi.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Gjelosh, kjo eshte tradita orale. Me aq pak sa di une ne kete fushe, tradita orale qendron ne kundershtim me komendamentet e Mozes, njelloj sikurse traditat arabe dhe sheriati qendrojne ne kundershtim me Kuranin.

Tradita orale eshte qerthulli njerezor qe mbeshtolli shumicen e udhezimeve te pastra lidhur me organizimin e jetes sociale. Meqenese njerezit e ndryshonin udhezimin per t'ja pershtatur deshirave dhe favoreve (sidomos prifterinjte) qe gezonin u krijuan shume fe ne kete bote. Pra, une fete i shikoj si nje udhezim hyjnor te korruptuar me zakonet e flligeta shoqerore ne shumicen e popullatave. (psh. diku ne nje vend ky talmudi oral flet per shen Marine si barlot, grua e perdale...)

Populli yne duket te kete qene populli i pare qe eshte udhezuar dhe me i pastri, ne sensin qe ka ruajtuar pastertine e moralit, mikut dhe detyrimin njerezor ne skaj. E meta e popullit tone qe mbase solli edhe rregjimin e tij nder milleniume eshte mendjemadhesia.

Javan kto dalin nga Talmudi babilonas i cili vleresohet sot si shpirti i Cifuteve.
    Gojore apo jo kto jane ligje qe rrespektohen.

Pedofilia tek cifutet a ne mase, te lutem mos me ban me vjel vrer.

Te flasesh per cifutet e sodit a sikur te flasesh per "Greket" moderne qe erdhen po nga lindja por qe te gjithe kan gjakun e Akili

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Vetem nese nena eshte konvertuar para lindjes se femijes. Nese nje grua ashkenazi martohet me nje mashkull sephardi (nengrup cifut) femija merr kulturen e te atit dhe rritet si sephardi.
    Ky eshte pozicioni amerikan. Judaizmi tradicional perpiqet te mbaje ne ekzistence matrilinearizmin, qe sidoqofte bie ne kundershtim me patrilinearizmin fetar.

Jewish by birth
    The origin of the rule that a person's Jewish status is determined in accordance with matrilineal descent is obscure. Traditional rabbis have pointed to Deuteronomy 7:3-4 and Ezra 10:3 as implicit sources,[3][4] while advocates of patrilineal descent point to Genesis 48:15-20 and Deuteronomy 10:15.[5]

All branches of Orthodox Judaism and Conservative Judaism today, maintain that the halakhic rules (ie. matrilineal descent) are valid and binding.

Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Javan kto dalin nga Talmudi babilonas i cili vleresohet sot si shpirti i Cifuteve.
    http://www.arguewitheveryone.com/1846779-post356.html

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin

Pedofilia tek cifutet a ne mase, te lutem mos me ban me vjel vrer.

Te flasesh per cifutet e sodit a sikur te flasesh per "Greket" moderne qe erdhen po nga lindja por qe te gjithe kan gjakun e Akili
    Po pra, tradita sociale (qe ti e specifikove saktesisht si Babilonase) bie ndesh me ate fetare. Nuk e di se cilen periudhe eshte bere perzierje e gjere me racat arabe, e pra edhe me zakonet e tyre dhe udhezimet jane copetuar e gjymtuar si s'ka me keq. Talmud eshte, po Talmud i qendisur ne mijevjecare me tradita te felliqura arabe, khazare a cfaredo qe kane qene.

E reja qe sollen postimet e tua eshte qe pedofilia ka qene zakon i shemtuar i shoqerive te vjetra. Psh Uroshi II ne mos gabohem u martua me Irene Dukainen kur kjo ishte 6 vjec.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 18-10-2009 më 16:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    keshilla ime per ty do ishte qe here tjeter ti kurseje sycat e bukura
    Faleminderit per komplimentin!

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Jo krejtesisht i hapur. Aplikohet vetem ne se nena eshte cifute. Nje pike interesante per shqyrtim.
    seshte e vertete.
    jakobi kishte 12 femije tek te cilet dolen 12 fise.
    tani thuhet sipas transmetimeve fetare (por seshte ne skript) , ishte fisi i cunit te madh te jakobit , te cilet ngriten nocionin fe-komb , mirepo nuk ka fakte historike mbi kete gje. ndersa tek te gjitha fiset e tjera , konvertimi ishte i hapur.

jo me kot ne kuran perdoren dy emertime ndaj cifuteve.
    beni-israil (bijte e israil-jakobit) , dhe jehudi (fisi i cunit te madh te jakobit) .

edhe bibla e shqyrton kete gje perciptazi .

e gjitha kjo eshte e pavertetuar historikisht me dokumenta historike.
    jane thjesht gojedhena te religjioneve monoteiste.

bile cuditerisht ne islam ka me shume info rreth ketij fenomeni.

Nuk ka asnje rit fetar te shkruar ne bibel apo talmut i cili thote se nqs nena seshte cifute , ti nuk mund te behesh i tille.

konvertime cifutesh ka pase edhe ne afrike , dhe ke nje numer te madh zezakesh cifute.

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •