"Ai qe nuk i Urrenë Cifutet, ai sigurisht qe nuk i njef ata"
Cifutet prej kohes se Profetit Musa, qe e tradhtuan Muasain, kan vazhduar gjithnje gjate gjithe historis me gjera te pahijshme, duke tradhtuar qdo kend me te cilet kan pasur pune, kan vrare dhe persekutuar shumicen e Profeteve.
"E konsiderojn veten si nje qenje Superiore, ndersa te tjeret sipas tyre jan te nenqmuar kundrejt tyre"
Qdo veper qe kan bere keta, ka qen thyerje e normave dhe dokeve te mira qe i kan pasur popujt e me hershem.
Shembull: Sa here qe kan bere tregti, kan qen te njohur me intrigat e tyre, jan te Paret qe kan konstituar sistemin e Kamates dhe fajdes, gje e cila realisht eshte gjeja me e poshtert ne fushen e ekonomis, ku e cila edhe sot ne shekullin tone, gjunjuzoi Gjigandet dhe tere boten.
Cifutet gjithnje kan tradhtuar, nese kan lidhur ndonje marrveshje paqe me ndonje fis te atehershem, ateher ate marrveshje e kan thyer gjithmon te paret, dhe ka pasur raste qe pasi kan lidhur marrveshje paqe me nje fis dhe kan thyer marrveshjen duke i tradhtuar dhe duke i hyre fisit te caktuar per ti vrare.
Cifutet ishin ata qe deshen ta vrasin Isain a.s apo Jezuin qe thojn te krishteret, pse vetem se ishte Profet i ndershem dhe iderguar i Zotit.
D.m.th Cifutet per keto arsye gjithmon jan te urrejtur, nga secili popull, dhe ata qe nuk i urrejn cifutet jan zakonisht ata qe nuk i njofin cifutet.
Dhe gjeja qe eshte kulmi eshte qe ne Kuran, Cifutet jan te mallkuar,pasi qe arriten kulmin cifutet me tradhetit e tyre te paskrupullta, ateher zbriten ajetet e Kuranit kur kjart dhe ne menyre explicide behet Mallkimi i tyre, dhe ky mallkim i bene kete qe edhe te jene jashte meshires se Allahut, dhe se deri ne diten e Kijametit, keta kan per ta shijuar kete mallkim.
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
shih se qysh ju kan mashtru edhe se kupton at loj e tyre te ndyt, si mundet me qen ortodoks e mos me hanger mishin e derrit,
kjo asht repsisht e ndaluar mishi derrit te jahudit,
ata ndoshta e kan qit kryqi, por kurr nuk jan kon ortodoks , vetek ju kan ly kryt me akull,
po ju spi njishit mirr jahudit.
Nji popull qe e Mallkon Zoti ska kush qe e shpeton Qifut,kurd.cigan etj
ate shprehjen qe jane "rrace e zgjuar", po e shpik ti, pasi une nuk e kam thene. mos thuaj gjera te paverteta.
nuk e di se kush i ben te zgjuar ata....
sa per te te informuar pak ty, (sepse e ve re qe paske nevoje) meso se cfare jane falashiat, ose cifutet e etiopise. cfare rrace jane ato? e njejta rrace me cifutet e lindies se mesme??? cila eshte gjeja e perbashket mes tyre?? pergjigja eshte: vetem feja.
Vasudhaiva Kutumbakam
Sipas bibles ka qene popull kryenec kunder Zotit dhe per kete shkak e ka si mallkim percmimin e popujve
28 Zoti do të të godasë me marrëzinë, me verbërinë dhe me shushatjen e zemrës; 37 dhe do të bëhesh objekt habie, proverbi dhe talljeje në mes tërë popujve pranë të cilëve do të të çojë Zoti. (Ligji i perterire 28/28,37)
Sepse edhe ju keni vuajtur nga ana e bashkëkombasve tuaj të njëjtat gjëra, sikurse edhe ata kanë vuajtur nga Judenjtë, të cilët e vranë Jezus dhe profetët e tyre, dhe na përndoqën edhe ne. Ata nuk i pëlqen Perëndia, dhe janë armiq me të gjithë njerëzit,(1 e Thesalonikasve Kapitulli 2 /14-15)
Plus kesaj kane pasur dhe ushqim te kenaqshem si denim
12
Do ta hash këtë bukë në formë kuleçësh prej elbi që do ti pjekësh me jashtëqitje njerëzish përpara syve të tyre".
13
Pastaj Zoti tha: "Kështu bijtë e Izraelit do të hanë bukën e tyre të ndotur në mes të kombeve ndër të cilët do ti shpërndaj".(Ezekieli 4:12)
"Shoku Mjekesise"
Ja edhe nje pergjigje dhe nje mendim per nje urrejtje pakashume te pergjithsuar per Jahudinjte;Burimin e nje urrejtje ndaj tyre e shoh tek: Zotesia ,kryelartesia,koprracia dhe egocentrizmi qysh se dihen si popull dhe nga ana tjeter fakti qe shkaperderdhjen e tyre neper bote e kane shfrytezuar dhe e shfrytezojne qe te gjitha institucionet ne shtetet ku jetojne ti orjentojne te punojne per interesat dhe aspiratat e tyre shpesh pa perfillur asnje rregull te dhe interes te shtetit ku jetojne, pa ua vene veshin konventave -ligjeve nderkombtare dhe pa perfill asnje interes te pjeses tjeter te njerezimit!
Me nje fjale e cpiken fene, e cpiken vetveten si popull i zgjedhur i Zotit ( per ate denimin ..nuk e di sa me te vertete jane te mallkuarit e Zotit!!??) dhe ashtu edhe sillen si epiqendra e njerezimit!!! pra sikur nuk ka popull tjeter mbi toke, nga ketu mendoj se vjen urrejtja dhe averzioni-mosdurimi ndaj tyre !!
Sidoqoft vleresimi i pergjithsuar eshte i gabueshem dhe vleresimi per individin mbetet me i drejte dhe i qendrueshem-perjetesisht !
me nderime per te gjithe ju qe jepni mendime ne kete teme,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 06-10-2009 më 11:24
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
eh cka lexon njeriu sot
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-10-2009 më 12:11
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Eshte shume interesante kjo tema, spese dhe sot çifutet jan ne qender te vemendjes per problemt qe kane me Palestinen e jo vetem. Eshte interesant fakti sesi kjo rrace ka patur armiq gjate gjithe historise se njerezimit. Jane urryer ne te gjitha vendet e botes ne periudha te ndryshme deri ne konfliktin qe kane sot e kesaj dite me Palestinen e jo vetem...
Kane qene gjithmone njerez te pasur e dinake, mbase kjo shpjegon kete fakt.
Kam lexuar ne nje reviste qe ne nje anketim (survey) qe eshte bere ne Amerike, studente me te mire jane Cifute.
Me ka rastusur te njoh persona qe i perkasin kesaj feje, dhe duhet te them qe ato pak qe kam njohur ishin dhe jane shume te pasur.
Oh si nuk kam nje grusht te forte e ti bie ne zemer malit qe s'bezan...
Izraeli në bibël është cilësuar si një prostitutë e kurvëruar.
Si bëhet që qyteti besnik është shndërruar në një prostitutë? Ishte plot ndershmëri, drejtësia qëndronte në të, por tani aty banojnë vrasësit”(Isaia 1/21)
“Unë e njoh Efraimin dhe për mua Izraeli nuk është aspak i panjohur; tani o Efraim ti je kurvëruar, Izraeli është ndotur.Veprimet e tyre nuk u lejojnë atyre të kthehn tek Përëndia i tyre, sepse fryma e kurvërimit është në mes tyre dhe nuk e njohin Zotin.”(Osea 5/3-4)
“Mos u gëzo, o Izrael, për të ngazëlluar si popujt e tjerë, sepse je kurvëruar duke u larguar nga Përëndia yt; ke dashur pagesën e prostitutës në të gjithë lëmenjtë e grurit.”(Osea 9/1)
Prandaj dhe tek shenja e ardhjes së Jezusit ai përmendet si një popull idhujtar dhe që kurvërojnë.
Por kam disa gjëra kundër teje: sepse ke aty disa që mbajnë mësimin e Balaamit, i cili e mësoi Balakun t`u vërë një gurë pengesë përpara bijve të Izraelit që të hanë flijime idhujsh dhe të kurvërojnë (Zbulesa 14/2)
Sipas Jezusit në ditën e gjykimit prostitutat do të jenë më të nderuara se populli Izraelit, sepse ato besuan kurse hebrejtë mohuan dhe kundërshtuan.
Cili nga të dy e kreu vullnetin e të atit?". Ata i thanë: "I pari". Jezusi u tha atyre: "Në të vërtetë ju them se tagrambledhësit dhe prostitutat hyjnë para jush në mbretërinë e qiejve. Sepse Gjoni erdhi tek ju në rrugën e drejtësisë, dhe iu nuk i besuat, ndërsa tagrambledhësit dhe prostitutat i besuan; as mbasi i keni parë këto gjëra, nuk u penduat për t'i besuar".(Mateu 21/31-32)
"Shoku Mjekesise"
Krijoni Kontakt