Close
Faqja 104 prej 119 FillimFillim ... 45494102103104105106114 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,031 deri 1,040 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga naqeta Lexo Postimin
    O Preng Sherri ,Hasjani ,ik sa ta vara shume ,,shko meso me shkrujt pastaj hajde me derr ,derr ketu ,mund te zihesh me vetveten vazhdo ,se s'me ka lene mendja te merrem me ty ,po ta them prap injorante si ty as i bej per njerez fare ,a te shkretet ju .....
    Lexoje veten njė herė dhe shiko sa gabime ke bėrė: ke bė shkollė nė Turkmenistan ti apo ke mėsuar gjuhėn nė Armeni?!
    Gjuhėn shqipe demek sepse si agimi i doēėve flasin edhe nė shumadi!

P.S.
    Siē duket ēmimin nobel pėr letersi do ta marrė shkrimtari Izraelit OZ por gjerė nė fund do tė zhvillohet njė garė nė mes tij dhe Philip Rothit i cili porsi kadareja mbetet kandidat i pėrhershėm pėr kėtė ēmim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Preng Sherri : 08-10-2009 mė 07:17
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Gjatė viteve tė tetėdhjeta Komunistėt e Kosovės sė bashku me padronėt serb Universitetin e Kosovės e shpallėn si bastion tė nacionalizmit! Filuan diferencimet mbrenda pėr mbrenda kėtij Tempulli tė shenjtė nga u larguan apo edhe u diferencuan profesorėt Ali Hadri, Dervish Rozhaja, Rexhep Qosja, Gazmend Zajmi, disa u futėn nė burgė si Ukshin Hoti, halil Alidemaj, Muhamet pIRRAKU, Muhamedin Kullashi etj etj!
    Nė kohėn kur nė Serbi mori pushtetin Millosheviqi nė Universitetin e Kosovės filluan studentėt tė organizoheshin nė sesione le^trare qė nuk ishin gjė tjetėr pėrpos " thirrje pėr rebelim ndaj pushtetit dhe veglave tė tyre mbrenda pėr mbrenda universitetit" tė instaluara nga aparati partiak i udbes!
    Orėt letrare shėrbenin pėr leximin e vargjeve metaforike, simbolike me tė cilin ngritej lartė qėndresa dhe kombi shqiptar dhe nga ana tjetėr goditej pushteti!
    !Eshtė interesante qė, edhe pse ishte zgjedhur Kryetari i Shoqates sė Shkrimtarėve dhe njėkohsishtė ishte profesor Universiteti Ibrahim Rugova as edhe njė herė tė vetme s'kishte ardhė pėr t'marrė pjesė nė orėt letrare tė studentėve; nė fund tė fundit ata ishin edhe studentėt e tij!
    Por ky u zgjodh Kryetar i Shoqates pasi qė Komiteti i dha vizen si i pėrshtatshėm ngaqė Shkrimtarėt propozuan ANTON PASHKUN por qė LKK nuk e pranoj si tė pėrshtatshėm!
    Salla e kuqe e Universitetit dhe Orėt letrare ishin bėrė nga fundi i viteve tė tetėdhjeta si diēka e ngjashme me katedralen e lajpcigut, ku tuboheshin Iniciatorėt e Protestes sė njohur me emrin " mrekullia e Lajpcigut" prej nga filloj tė shkatrrohej Komunizmi e sidomos DDR pėr ta rrezuar mė vonė Murin e Berlinit!
    Nė Ato Orė letrare asnjėherė nuk mungonte Profesori Rexhep Qosja i cili vinte ēdo herė dhe ndjehej krenar qė gjendej me studentėt e tij!

Pėr tė treguar madheshtin e kaloresit tė Fundit tė Rilindjes sonė Kombėtare do tė sjellė njė detaj nga e kaluara!
    Nė Kosovė u mblodhen ca tė rinjė dhe nxorrėn idenė e pajtimit nė Kosovė fill pas demonstratave tė vitit 1990-t. Ata sė pari shkuan nė iNSTITUTIN Albanologjik DHE BISEDUAN ME PROFESOR Rexhep Qosen!
    Profesori u dha atyrfe udhezimet se si tė bėnin dhe si tė vepronin! megjithėse studentėt kėrkuan qė profesori tė jetė nė Krye tė Lėvizjes pėr pajtim ai u sugjerojė qė nė krye ta venin Profesorin Anton Ēetta, pėr ta nderuar por edhe pėr arsye se ai gjendej tashmė i pensionuar megjithėse koleget ia kishin lėnė zyren nė Institut tė lirė qė ta shfrytezonte sa herė tė donte dhe kur tė donte!

I tillė ishte Rexhep Qosja!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Do tė ishte mirė nėse ju si antarė tė njė forumi tė shprehni mendimet tuaja mbi Akademik Qosjen, se tė mirreni me shkrime tė tjera (Copy/Paste).
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anėtarėsuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    P.S.
    Siē duket ēmimin nobel pėr letersi do ta marrė shkrimtari Izraelit OZ por gjerė nė fund do tė zhvillohet njė garė nė mes tij dhe Philip Rothit i cili porsi kadareja mbetet kandidat i pėrhershėm pėr kėtė ēmim.
    Po edhe mos ta marrė cmimin Nobel kiameti nuk do bėhet! Mjafton se ai ka qenė dhe vazhdon tė jetė kandidat gjithnjė seriozė pėr cmimin Nobel, cka do tė thotė se ai ka arritur tė jetė shkrimtarė i nivelit botėror dhe vlerat letėrare tė tij cmohen dhe rrespektohen tė dashamirėt e letėrsisė kudo nė botė. Fundja, pėr ata qė do tė deshironin qė njė bashkėkombės i tyre, pra njė shqiptarė tė laurohet edhe me cmimin Nobel, kanė edhe njė ngushllim (nėse Kadare nuk do tė shpėrblehet edhe me cmimin Nobel pėr letėrsi), se Kadare mori aq shumė cmime prestigjioze, tė gjitha cmimet e mundshme (pos Nobelit) tė lakmuara dhe pak tė arrira nga edhe emėra shumė tė njohur tė letėrsisė botėrore, u nderua nė Angli, Spanjė, Itali, Gjermani....Dhe cėshtė me rėndėsi vepra letėrare e Kadaresė vazhdon tė pėrkthehet, tė botohet dhe ribotohet, tė lexohet e tė pėlqehet, vazhdon tė shpėrblehet, pra Kadare ėshtė gjithmnjė e mė i njohur e mė kėtė edhe e vėrteta shqiptare, historia, traditat, kultura shqiptare, arrin largė e mė largė, tė cdo popull i botės, tė cdo gjuhė e komb i botės...!
    Do tė gėzohemi shumė nėse Kadare, do tė marrė cmimin Nobel! Nuk do tė hidhėrohemi nėse ai nuk do ta marė, sepse fundja shpėrblimi Nobel, nuk ėshtė nė dorėn e atyre qė kanė deshirė ta shpėrblejnė Kadarenė!
    Por, tė paktėn, ne, qė e duam njė Kadare, edhe me njė cmim Nobel dhėnė atij, nuk kemi zėnė tė festojmė dhe hapur tė shprehim kėnaqėsinė pėr mundėsitė e vogėla tė Kadaresė pėr tu lauruar me cmimin Nobel!
    Ju mund tė shprehni edhe hapur gėzimin se Kadare as kėsaj here nuk qenka afėr Nobelit, por harroni Qosjen e Juaj pa shpėrblime ndėrkombėtare, njė anonimus jashtė trojeve shqipėtare dhe deri diku nė trevat e ish Jugosllavisė!
    Kadare tė paktėn disa herė ishte kandidat pėr Nobel, e Qosja i juaj, sa herė ishte?! Ku janė vlerat e tij letėrare tė pranuara nė botė?! Qosja di tė zhvlerėsoj veprėn e Kadaresė si jo tė nivelit europian e botėror, edhe pse i urrejturi i tij, Kadare kandidohet tash sa herė pėr Nobel! Por, Qosja, na ditka tė "vlerėsojė", por jo dhe aq tė krijojė, tė paktėn jo tė krijojė atė qė e vlerėson bota letėrare jashtė trojeve shqipėtare! Nėse s“di tė krijojė vlera, atėherė di mirė ta shajė e zhvlerėsojė Kadarenė dhe letėrsinė dhe kulturėn shqiptare!
    Por, Nobel, jepet pėr tė reja shkencore e letėrare dhe pėr paqė! Qosja i juaj, qė me aq kėmbėngulje e mbroni (nga kush e mbroni, kush ua ngucė atė, urdhėroni ja ku e keni!), nuk i plotėson asnjė nga kėto kushtet e Nobelit: nuk ofroi ndonjė tė re as nė shkencė e as nė letėrsi. Mund ta kandidojmė pėr cmimin e grindavecit, pėr sharje e fyerje, pėr ambicje tė sėmura, pėr injorim, pėr nihilizėm, pėr....,por cmime tė tilla nuk ndanė Stockholmi!
    Mė ka shkuar mendja dhe i kam bėrė pyetje vetės se nėse Kadare do tė mirrte cmimin Nobel, cfarė do tė bėnte Qosja?! Sigurisht se nuk do tė shkonte ta pėrqafonte e ta pėrgėzonte! Sigurisht se nuk do ta conte telefonin dhe nga largė ta uronte! Sigurisht se nuk do tė lėshonte ndonjė deklaratė gėzimi dhe mirėnjohje nė shtypin shqipėtar! As tėrthorazi s“do tė bėnte ballė ta shprehte gėzimin se fundja Letėrsia shqiptare arriti ta marrė njė cmim Nobel...! Ndoshta do ta ashpėrsonte fushatėn anti Kadare, ndoshta do tė pėlciste nga inati....! Fundi disi vie, njeriu mund tė pėlcas edhe nga gjelozia dhe inati...! Kupa ėshtė mbushur tė Qosja(dhe pėrkrahėsitė e tij)!

Dhe ju, qė postoni nė Forum, gjoja pėr ta mbrojtur Qosjen deri mė sot ( nė ato postime tuaja tė mjera, pėrplot sharje, fyerje dhe shpifje) nuk keni treguar asgjė tjetėr pos urrejtjes ndaj tė tjerėve, arrogancės dhe pafytyrėsisė duke dėshmuar gjithnjė paditurinė tuaj!
    Vazhdoni se mirė e keni! Pak kanė mbetur mbrojtės tė Qosjes, por nuk janė edhe shumė qė merren me tė! Populli kaherė i ka treguar atij sa vlenė nė sytė e shpirtin e tij, Kadare i tha nuk merrem me ty dhe tė injoroj Qosje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DardanG : 08-10-2009 mė 09:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Njė skajrim CURRJELI!

him gova= ibrehim rugo(v)na , emėrtim i drejt pėr njė krijes si ai , qė nuk ėshtė i imi , por mendoj se ėshtė perfekt.

Tjetėr ėshtė se ju militatntet antikombėtar e keni ende idol njė krijes tė till sic ishte hima.

Nuk e kam kėtė emėrtim as ndonjė ndikim tjetėr pėr hime nga Qosja.
    hima e ka bėr vepren e vet pėr ta emėrtuar him gova!

Tė pėrshėndes

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nuk kemi cka bisedojme me gjat !
    Kjo verteton se lengoni nga ky VIRUS !!!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    ØJu zoti Currieli siē duket i ngatėrroni gjėrat shumė - shumė!
    keni probleme me vetveten!
    Ju thoni kadareja ishte disa herė kandidat pėr ēmimin Nobel ndėrsa Qosja i " juaj" asnjėherė!
    Kjo qė thoni ėshtė budallaki zotėri!
    Pėr aqė sa e duam Qosen e duam edhe kadarenė!
    Ata dy janė kolosė tė letersis sonė!
    Nė fund tė Fundit Nobeli nė kohė tė fundit mė tepėr ėshtė bė politik se sa diēka tjetėr!
    Shkrimtarėt mė tė mėdhenjė tė botės se kanė marrė kėtė ēmim dhe s'bėhet kiameti!
    Por edhe me marrė serish s'bahet kiameti!

Siē duket urrejtja apo mė mirė me thėnė Hipnoza qė u kanė vė gjatė fillimit tė vitit 1990 e kėtej disa asnjėherė s'do tė munden tė shėrohen!
    Pėr aqė sa nuk e japim Qosen pėr aqė se japim as edhe kadarenė!
    Mua mė bėjnė personalisht tė ndjehem mirė dhe krenar si njėri ashtu edhe tjetri!

Mos ta harroj edhe Kolė jakovėn!
    fatmirsishtė, pasi qė kam menduar githmon me kokėn time - asnjė Hipnoz sado e madhe qė ishte nė dozė nuk mundi pėr t'mė kontrolluar!
    Shkrimtari OZ sot doli me gjasa 3:1 nė krahasim me Rothin qė gjasat iu dhanė 5:1. Por mund tė ndodhė edhe njė befasi tjetėr fare!
    Ajo qė ėshtė e sigurt ėshtė qė kėtė vit do t'i jepet ky ēmim njė vjershetori ( Poeti).

P.S.
    Gėte ka thėnė:" Ai qė nuk shef mirė pėr-reth ai nuk shef mirė asgjėkundi"!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Preng Sherri : 08-10-2009 mė 08:35

Afer Baba Fajes Maska e Marinari
    Anėtarėsuar
    04-02-2005
    Vendndodhja
    Martanesh
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Agim Doēi Lexo Postimin
    Ndersa ishministri llambi Gegeprifti - nje personalitet tejet i ndershem ne kohen e sh. Enver me shpetoi prej burgut me 5 maj 1989 - sepse une "hangra ***" kundra Ramiz Alise. Me shpetoi sepse isha personalitet ne Sistemin Energjetik te Shqiperise dhe per nje fjale goje isha i rrezikuar te arrestohesha.
    Shoku "poet"!

Tashme, je shume transparent. Ke pasur dilema disa dite, ta pranosh publikisht "ndihmen" e Llambi Gegepriftit, apo jo?
    E quan Llambi Gegepriftin te ndershem, natyrisht se po, sepse ai jo vetem qe te shpetoi nga burgu, por kembe e krye te vuri ne sherbim te "Sigurimit". Por, pas ndryshimeve ne Shqiperi, hidhesh e perdridhesh si "demokrat" i lindur.
    E ndjen vehten tende elite, kurse ne realitet je dhe ke mbet nje cerber i kafeneve klasike...!

Kurse sa u perket perqeshjeve ne terheqje qe i ben, ato i ben qellimisht, per ta spostuar realitetin ne nje drejtim tjeter.

Krejt ne fund: e njeh personin ne kete dokument zyrtar? Emrin dhe funksionin e personit ne fotografi, qellimisht e kam mbuluar, per shkaqe qe i di une?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Jo Preng ,une jam shume ne rregull po juve ju kan pshtjelle Nikat .
    Te ne thojn i ka hupe gugja ne boqa!!

Shkrimin qe e citoni nuk eshte i imi!!

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Qosja dhe Kadare janė shkelqimi i kombit.

Pa marr parasysh se a jan "kacafytur" nė mes veti , kėta nuk mund t`i njėllosin njerėsz tė tipit brar-kuqi, doc-kuqi,gur-kuqi e kuqat e tjer .

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKEĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

CURRJEL , tash na u bone edhe ekspert i vurusave, pėrveq govist!
    Tė lumt, po pėrparon.

DUke pas parasysh qendrimin e disave , qė edhe pas shum vitesh ende po i mban hypnoza e him goves , bindem se sa truthat jan disa !
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga CURRIELI Lexo Postimin
    Jo Preng ,une jam shume ne rregull po juve ju kan pshtjelle Nikat .
    Te ne thojn i ka hupe gugja ne boqa!!

Shkrimin qe e citoni nuk eshte i imi!!

Po e vėrtet ėshtė zoti Currieli; nė mėnyrė refleksive nė vend tė dardanG ju kam cekur Juve!
    Pėr kėtė Ju kėrkoj falje dhe kjo mendoj ėshtė njerzore!

P.S.
    Mė bėri pėrshtypje " marinari".
    Lum Shqiperia pėr kėsi burrash qė kanė si shembull Baba Fajėn e Martineshit!

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •