E Nderuar : Shigjeta,
Chingy, Marjo etj., treguan për cfarë na bënte të krenoheshim jo me se kemi për t'u krenuar, pyetja është se me cfarë krenohet një shqiptar sot, dhe kërkohet përgjigje për të tashmen jo si ato, krenohem se Skënder-Beu ishte shqiptar, por me tani cfarë kemi për t'u krenuar, ato kohë shkuan, gjithsesi asgjë nuk ka ndryshuar ... !!!
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
a duhet me pâsë arsyje me u krenue për nacionalitetin tând?
nejse, po t'i rreshtoj do arsyje:
- skenderbeu
- gjuha jonë
- qindresa jonë nëpër shekuj
- kultura jonë
- James Belushi
Nuk ndihem as krenare dhe as inferiore sepse jam shqiptare ,jam krenare per veten time po.
Se ka shqiptare te mire dhe te keqinj si ne çdo vend te botes.
A don, e s'din, a din e s'don !
Jemi krenare se jemi ndryshe nga cdo popull tjeter , jemi krenare se kemi duar te pastra
jemi krenare se enderrojme dhe jemi krenare se i perkasim atij vendi qe per vite te tera eshte perlare me "gjak"
Megjithe se jetojme ne vende te ndryshme te botes perseri e ndiejme se nje pjese e jona i perket atij vendi ku kemi lindur dhe se kjo pjese na fal nje emocion te forte i cili na ben krenare
A man can learn only two ways , one by reading , and the other by association with smarter people.
Po Skenderbeu vdiq, se as nji njeri nuk mundet me tejjetue deri në përjetësi, edhe ma paraqit nji gjuhë qi s'u ndryshue kurr në rrymë të shekujve? Edhe sa i përket qindresës sonë, nuk dij se ça mendon ti, por fakti se kemi qindrue gjatë këtyne shekujve nën zgjedhën e sundimtarëve të huejë pa e harrue prejardhjen tonë âsht arsyje për t'u mburrë e për t'u krenue! Shum popuj të tjerë humbuen nën sundimin e pushtuesve të tyne.
E nuk mund të kuptoj pse po përqindrohesh aq i përpimë në të tashmen, Pyeti njiherë do nacionaliteti të tjerë të njajten gjâ, edhe ata kanë me t'i radhue nja njiqind fakte të historisë së tyne "madhështore" tue të hedhë shikime nënvleftsuese, se me të vërtetë shqiptarët e soçëm nuk kanë nam të mirë edhe nji numër i madh i evropjanëve i lidh me krimë e vepra iligale. Megjithse kjo nuk do të thotë se as sonte nuk kena arsyje për me thânë "jam krenar qi jam shqiptar":
- për sa po vërej unë Shqipnia âsht kah bân përparime në rrugën e saj drejt në Evropë
- veç sa hymë në NATO
- Nanë Tereza (e dij se vdiq, por para 12 vitesh edhe prandaj e cilësoj si personalitet i famshëm shqiptar të kësaj kohe)
- Adem Jashari e shum dëshmorë të tjerë, qi vdiqën pë liri e vetëm përqata nuk i përkasin mâ së tashmës
dhe ma në fund, e kjo ndoshta âsht arsyeja ma e rândësishme pse mundemi me thânë serbes qi jemi krenar me qenë shqiptar, âsht vetë fakti se âsht e drejta jonë me thânë këtê. Kush këqyr për arsyje rranjësore me qenë i krenuem për prejardhjen e tij? Sot edhe gjermanët mbas gjenocitit të çifutëve nuk kanë turp me dâlë jasht e me leçitë se janë gjermanë, sepse çdo popull ka gjindë rezilë, të këqijë, do hajvana e horra, njerëz të hunit e litarit, të cilët e prishin emnin e popullit e tyne. Prandaj kjo temë nuk bân as me u diskutue ma gjatë, sepse askush nuk duhet me ça kokën për të gjetë arsyje të jetë krenar qi âsht shqiptar, posaçërisht pse kâ në botë edhe ma zi se ata kriminelat tonë, ndonëse më duhet me pranue se më interson diqysh ça mendojnë shqiptarë të tjerë për kêtë pyetja.
1.) Shqipëria nuk është aspak afër evropës, për këtë duhet të jesh i sigurtë, sepse Ev(u)ropianët nuk duan ata të paditurit (qeverisës), kriminelët (qeverisës), dikatotorët (qeverisës), këto kohë ata kaluan në 1848, me rastin e revolucionëve të shumta që ndodhën në Evropë, tani evropa tha këtë fjalë : "Shqipëri ... Po presim Revolucionin tuaj".
2.) NATO, nuk ka sjell asgjë, NATO nuk hapë dyert e diturisë, jemi ne vetë populli që duhet të bëjmë një gjë të tillë, NATO nuk është institucion që anashkalon varfërinë e shteteve të tjera, një gjë të tillë duhet ta bëjmë ne vetë dhe jo NATO.
3.) Nënë Tereza vdiq, asaj nuk mund t'i thuash Shqiptare, por mund ta duash për ndihmesën që ofroi ajo, por jo edhe që ajo ishte Shqiptare, pasiqë ajo ishte nga Maqedonia, andaj nuk mund të krenohemi, siq edhe nuk mund të krenohemi me serb me prejardhje shqiptare ... !!!
4.) Adem Jashari, ishte krenari, por nuk mund të themi se edhe antarët e tjerë të ushtrisë Clirimtare të Kosovës, sepse po të ishin krenari Hashim Thaqi do të përkujdesej për ta e nuk do t'i lejonte të jetonin nën kushte të rënda jetsore, ekonomike sociale, por mesa shohim ai nuk përkujdeset por i konsideron si shërbëtorë me të cilët ishte bashkëluftëtarë ... !!!
Krijoni Kontakt