Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 123
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    Po nese merr dhe ve ne peshore femrat shqiptare qe shkojne per studime jashte shtetit dhe familjet qe jane jashte shtetit, cila ane e peshores anon me poshte?

Femrat shqiptare qe jetojne ne Greqi jane akoma me baxhella se greket. Flase ne pergjithesi se normale duhet te kete dhe perjashtime. Me ka rastis me nje goce nga ...( vendin nuk po e them se nga ishte goca, per arsye etike) qe u thoshte te gjitheve ne shkolle qe ishte Greke(madje dhe shoqeve te saj ashtu u kish thene) dhe ne fund na doli qe na ishte shqiptare motra. Ka pas edhe raste qe me ka ndodh dhe mua dhe shokeve te mi ku goca shqiptare duke folur shqip te thoshin qe nuk lidhen me shqiptare. lol Dhe mos me dilini ne konkluzionin qe une ose shoket e mi mund te kemi qene te shemtuar apo dicka te tille, dhe prandaj na kane thene keshtu keto baxhellat. Se suksese kemi pas goxha ne si shoqeri me femrat, ca me shum e e ca me pak por ne pergjithesi sukses kemi pas. Edhe flirte dhe afrimitete nga ane gocave greke personalishtt kam pas ne Greqi, po sa kane marr vesh qe isha shqiptare ne moment e kane dhene veten, dhe atmosfera eshte kthyer krejt ndryshe. Kete mentalitet kane dhe shqiptarete greqise per cunat e shqiperis. Sa per ato te Amerikes po te njejtat gjera thone dhe per to, ata qe jetojne andej. Me te shkel kembe ne vendin e bekuar qe quhet Amerike me vrap ja marin doren heqjes se brekeve vend e pavend. Tani normale nuk po them se nuk ka goca shqiptare te ndershme apo me morale te shendosha jashte shtetit, po nga c'kem pare dhe kemi degjuar shumica e tyre( dhe sidomos ato qe mberrijne jashte shtetit ne adoleshence) shthurosen shpejt e shpejt. Keshtu qe mos na beni si histerike ju grate e forumit keshtu kot plidhje. Por ndergjegjesohuni rreth realitetit qe ju rrethonm dhe mundohuni te jepni na nje keshille te vyer nese keni, per ato goca te vogla shqiptare qe jane jashte shtetit te cilat nuk kane arritur akoma fazen e shthurjes. Problemet nuk zgjidhen duke ja meshuar fajin meshkujve per c'do gje, por duhen perballuar me gjakftohtesi dhe ndihme per aq sa keni ne dore.
    e di si eshte kjo puna e jote? me kane thene qe ne usa ndodh kshu e ashtu, duke qene se vete jeton ne shqiperi. Me te thena nuk behet ky muhabet pra. Sepse shqiptaret, meshkujt thashethemexhi, e bejne qimen tra. Ja kshu.

Une jetoj ne usa, dhe nuk e mohoj qe mund te kete ndonje ashtu tra-la-la zyra nje gale, por aman maxhornca e femrave ketej jane te zonjat e vetes. te gjitha ato qe njoh une te diplomuara, me shkolla, me mastera, me punera qe dhe vete amerikanet i kane zili, dhe te gjithe keto me meritat e tyre, pjesa me e madhe, kane shkuar neper shkolla, e kane punuar. Me diskutime te tipit me tha filani, qe kish pare filanen, ne x apo me y person nuk diskutoj me une. Raste te femrave te sukseshme ne usa une njoh disa, ky eshte fakt qe se lun topi. Ne dac tju vij mire, ne dac puf tja beni tani.

Hajt bye.

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    e di si eshte kjo puna e jote? me kane thene qe ne usa ndodh kshu e ashtu, duke qene se vete jeton ne shqiperi. Me te thena nuk behet ky muhabet pra. Sepse shqiptaret, meshkujt thashethemexhi, e bejne qimen tra. Ja kshu.

Une jetoj ne usa, dhe nuk e mohoj qe mund te kete ndonje ashtu tra-la-la zyra nje gale, por aman maxhornca e femrave ketej jane te zonjat e vetes. te gjitha ato qe njoh une te diplomuara, me shkolla, me mastera, me punera qe dhe vete amerikanet i kane zili, dhe te gjithe keto me meritat e tyre, pjesa me e madhe, kane shkuar neper shkolla, e kane punuar. Me diskutime te tipit me tha filani, qe kish pare filanen, ne x apo me y person nuk diskutoj me une. Raste te femrave te sukseshme ne usa une njoh disa, ky eshte fakt qe se lun topi. Ne dac tju vij mire, ne dac puf tja beni tani.

Hajt bye.

Jo me mire me vine, kush tha qe s'me vine mire kur degjoje per femra shqiptare te sukseshme. Po ato qe ke njohur ti sa jane? 2,3,4,5,10,20 femra? Ja edhe nja 50 apo 100 goca shqiptare te tjera te sukseshme dhe te ndershme i kane njohur keto feministet e tjera te forumit. Tani ca duhet te mendoj une qe keto 120 gocat shqiptare te sukseshme qe keni njof ju perfaqesojne te gjitha gocat shqiptare jash shtetit, apo si? lol Robi krijone mendim dhe nga ato raste qe degjone dhe lexon. S'eshte e thene qe c'do gje duhet ta shikosh qe te dalesh ne nje konkluzion. Ty nje mashkull nuk te terheq disi kur ta preshkruan shoqja jote; qe eshte i pashem, xhentil,i dashur dhe i eger ne sex ? Jo vetem te terheq por mund te them qe te lindin dhe idera te keqija ne koke. lol Ok se kam llafin per ty personalisht se ti je grua e ndershme keshtu, por po flas ne pergjithesi per natyren e femres.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    nuk ke cfare te besh pavaresisht se je jashte shtetit, ky eshte realiteti i jetes

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Nje gje te habit kur lexon shkrimet e disa femrave ketu. Pretendojne (te pakten ashtu nenkuptojne shkrimet e tyre) se vete kane arritur standarte te admirueshme apo tentojne te arrijne, dhe ndjehen ne siklet sepse pergojohen nga djemte shqiptare nese lidhen me dike te huaj. Keshtu thekson hapsja e temes tek postimi i pare.

Ndersa kur dikush (konkretisht une) ngrihem dhe tregoj nje realitet lokal mbi vajzat shqiptare te nje zone jashte shtetit ku kam jetuar, atehere ne menyre arrogante kunderpergjigjen, sikur secila prej tyre te jete avokate e tere femrave te planetit. Te thone mos i fut te tera ne nje thes, nderkohe qe ne te gjitha shkrimet e kam perseritur, flas per gjera qe kam pare, thjesht tregoj cfare kam pare une, nuk flas per tere femrat shqiptare jashteshtetit. Dua te them nje kulture debati shume e ulet, shkrime arrogante dhe pa lidhje.

Nje kategori e femrave shqiptare eshte ne krize identiteti. Perplasja e nje mentaliteti qindravjecar, me risite e botes perendimore, e shtyn ne cdo hap kete kategori hmm si ta them une, te behet me katolike se papa (ishalla e kuptojne se cfare dua te them pff).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Meriamun : 11-09-2009 më 14:29
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2009
    Postime
    42
    Kam vene re, per femrat Shqiptare ankohen vetem deshtaket,te hutuarit,ata qe kane komplekse inferioriteti,pra shkurt,tipat qe femrat nuk u a varin.

femrat Shqiptare jane si shpirt.

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    Infinity mos te ju vine keq, por ashtu jeni, keni qef te beni jete perendimi, porrrrrrrr memedheu nuk harrohet, dhe mos harroni se has sharra ne gozhd kajher.

pajtohem me Precendin.
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Une do thoja vetem dicka!

Dhelpra kur nuk i ariti rrushte tha jane te pa bere!

Fabul me vend e me kuptim te plote kshu o edhe puna e atyre qe thua infinity!

Ardi

Teper e vertete madje ke nga ato qe shkojne me shume femra te ndryshme dhe mbasi kane shkuar me gjdo kurve te bordeleve te evropes duan te marrin maltin e botes dhe kercejne perpjete nga inadi si kopila te llastuar.

Guxojne ti quajne "arrogante"

Citim Postuar më parë nga padrilla Lexo Postimin
    Infinity mos te ju vine keq, por ashtu jeni, keni qef te beni jete perendimi, porrrrrrrr memedheu nuk harrohet, dhe mos harroni se has sharra ne gozhd kajher.

pajtohem me Precendin.
    Cfare quan jete perendimi ti mo cun qe si ca shoke te tu ketu vazhdon te pergjithesosh? Jeta ime ketu psh eshte pune, shkolle, shtepi. Nje kafe njehere ne 3 jave me shoqen e ngushte, dhe nxjerrja e prinderve neper dyqane, apo ne vende te ndryshme. Ah po, kur gjej kohe ndonjehere, mund te shkoj ne kinema. E vetmja gje "perendimore" qe mund te bej une ketu eshte vajtja ne restorante, por zoteri kjo nuk eshte ndonje gje PERENDIMORE sepse ne Shqiperi neper restorante e kafene rrine gjithe diten. Kam 10 vjet qe kam ketu dhe une clubs nuk i njoh se ca jane dhe as dua t'i njoh sepse nuk me pelqen ajo lloj jete.

Psh tani ketu eshte e premte ora 9 e darkes. Po te isha nga ato "perendimoret", do isha duke u argetuar ne ndonje club downtown. Por ja qe nuk jam, por mbasi i pyeta prinderit se si ja kaluan diten, do filloj te studioj tani deri ne 3 te mengjesit.

KU E SHIKON TI JETEN PERENDIMORE QE BEJ UNE? (Sa per djeni, ne te njejten situate jane edhe shume shoqe te mia)

Ju keni fituar 1 pik Maska e naqeta
    Anëtarësuar
    05-10-2007
    Vendndodhja
    Ne toke !
    Postime
    439
    Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Sa per inat qe sma ka var mua ajo, eshte pallogjike se gjysmen e botes te me jepje asaj as doren nuk ja jepja, jo gjera tjera qe sdo me ndalej e vjellura per nje muaj..

Maryp, mos me detyro te perseris 1000 here cfare kam shkruajtur me siper. Une nuk po flas se cfare ndodh ne vende tjera, po flas per cfare kam pare me syte e mi. Pa asnje egzagjerim, pa asnje genjeshter. Ne mense, ne konvikte, ne pune, ne diskoteka, ne kinema, ne festa, ne koncerte, - ne te gjitha evenimentet qe kam marre pjese, kjo me ka bere pershtypje.
    Une hera e pare qe po e degjoj kete shifer ,qe ne çdo 5 femra 4 shkokan me zezak ....kaq shume studiokan zezaket atje ku jetoke ti ?
    Se zezaket mbahen si rrace per te kenduar ,kercyer,sport ,pislliqe etj ...
    po te ishin keto shifra qe thua ti do ishte kthyer Shqiperia per 20 vjet me ngjyre .
    Mund te jete 1 ne 10000 mbase.
    Ketu ku jetoj une (dhe kam shume kontakte me shqiptare nuk kam pare asnje )
    Gocat tona nuk jane budallaqe dine me zgjedh ,me europian i kam pa te shoqeruar ,te martuar ,te fejuar etj dhe mire e bejne ,sepse shumica e meshkujve shqiptare jane injorant ,te dhunshem ,nuk kane asgje per te te afruar dhe bejne pordhe .
    Eshte normale qe te gjithve do t'iu pelqente ta merrnin nga vendi i tyre ,flasin te njejten gjuhe ,ja njohin njeri -tjetrit mentalitetin .
    Po ke te marresh hiq nje 10% qe jane te sakte te tjeret ,dembela ,patriakale ,pijanec ,te dhunshem ,me mire rri pa gje ,je me rehat .
    Dhe te shihni kur te futet Shqiperia ne Europe sa femra do martohen me ju ,se tani ato qe kane ngelur ne Shqiperi nuk kane çfare me be ,ku te shkojn ,nuk kane mundesira te tjera .
    Ndryshoni ,ndryshoni ,mos te ngeleni pa gjo ,e mos merrni neper goje femrat ,se nuk jeni me te mire ju ,qe sa hap televizorin mbushet kronika me ''veprat '' e juaja ,qe nga droga ,prostitucioni ,vjelljet ,me pas turp me thene qe je shqiptare dhe kjo vetem nga ju meshkujt shqiptare qe i martoni me dasem vajzat dhe pastaj i nxirrni ne rruge me dru .
    A don, e s'din, a din e s'don !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-06-2009
    Postime
    114
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Po e hap kete teme e shtyre nga shume tema te tjera te hapura nga meshkujt "e zhgenjyer" shqiptar, neper bote apo ne Shqiperi. Shume postime jane bere prej ketyre meshkujve ku shprehet qarte "urrejtja" qe kane ndaj femrave shqiptare qe jetojne ne perendim. Pyetja e pare qe cdo njerit prej nesh i bie nder mend, eshte: "PSE?"

- Pse femrave shqiptare ne perendim ju jepen epitete nga me te ndryshmet qe nuk jane aspak reale?
    - Pse keto femra pergjithesohen me raste te vecanta dhe shifen si nje pushtim qe nuk realizohet dot nga shume meshkuj shqiptar?
    - Pse nuk mundet nje vajze shqiptare, ne cdo cep te botes qofte ajo, te zgjedhi dike te nivelit te saj, qofte dhe per nje kafe, pa u share mbrapa kraheve?
    - Pse nje femer shqiptare tashme e pavarur dhe e zonja e vetes shikohet si nje dicka e pakapshme nga keta meshkuj?

PSE SHUME NGA JU MESHKUJ SHQIPTAR PERPIQENI TE ULNI PIKERISHT ATO FEMRA QE PO BEJNE NJE EMER PER VETE ME MUND & ME DJERSE DHE CDOKUSH DO TE KISHTE KENAQESI TE ISHTE NE SHOQERINE E TYRE? MOS NDOSHTA NGAQE E NDJENI VETEN INFERIOR NDAJ TYRE?! MOS NDOSHTA...

Diskutim te mbare dhe mundesisht evitoni sulmet personale ndaj femrave ketu dhe hartimeve tuaja te tipit "Femrat shqiptare ne perendim jane mendjemedha se nuk ma varin mua..."
    Se pari doja t'ju pyesja : Kte e thoni ne pergjithesi apo keni mdonje eksperience personale ???? (Gjithsesi po te jap opinionin tim per te dyja rastet qe permenda )

1) Nese flet ne pergjithesi per mendimin tim gabohesh pasi edhe meshkujt ktu ne Shqiperi (Tirane) ku jetoj une nuk e kane me ate mentalitet per te ulur apo paragjykuar femren (gjithmon ktu i referohem pergjithesise jo rasteve specifike) e sma merr mendja qe meshkujt shqipetar neper bote te paragjykojne apo perbuzin femrat shqipetare pasi po te qe kshu atehere cdo thonin per te Huajat !!??
    2) Nese kjo ndikohet nga ndonje eksperienca juaj personale ( qe per mendimin tim ka shume mundesi) Atehere do te thoja thjesht merre si nje rastesi te keqe prej te ciles mund te nxjerresh 'mesimet' perkatese pasi edhe mua me ka rene rasti te njoh femra me nivel te ulet por kjo nuk do te thote qe kshu jane te gjithe femrat Shqipetare kudo qofshin ato..

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •