Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 123
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    19
    Citim Postuar më parë nga _ronald_ Lexo Postimin
    Kam vene re, per femrat Shqiptare ankohen vetem deshtaket,te hutuarit,ata qe kane komplekse inferioriteti,pra shkurt,tipat qe femrat nuk u a varin.

femrat Shqiptare jane si shpirt.
    Ghaghaga --eshte postimi me humoresk qe lexova te kjo teme LoL
    Per ta plotesuar kete qe ke shkruar eshte e vertete qe nje pjese e femrave shqiptare brenda dhe jashte vendit jane si shpirt dhe ne kuptimin me te mire te mundshem te fjales , por nje pjese tjeter e tyre jane si te thuash , ju duket sikur kane arritur dicka vertet te papare dhe jane po ato qe demtojne pjesen tjeter . Ketu nuk dua te perfshij ato qe e bejne kete pa vetedije
    Ndryshuar për herë të fundit nga Soccerboy : 12-09-2009 më 04:17
    A man can learn only two ways , one by reading , and the other by association with smarter people.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    E nderuar un i kam lexuar gjitha postimet,prej te parit,mirepo e urrej te futem ne replikime sepse jo cdo kush ketu ne forum mund te kuptoj mendimin e tjetrit...

nuk e shoh te arsyeshme te diskutoj me ju,vetem nje gje te them,nuk je duke manifestu sjellje perferkte,as me pak je duke luajtur rolin e nje personaliteti qe ka per qellim te diskuton si njeri....ti mir e ke shkruar ne fund te tekstit ne postimin e pare...mirepo ske ku ik sepse mendjemadhesia gjithmon do jet ajo qe do i shoqeron disa femra

edhe sic e shoh je pak nervoz,ska nevoj....un nuk dua qe dikush te nervozohet nga ana ime,e me pak kur behet fjal per nje vajz,e akoma me pak kur behet fjal per nje hapese te temes qe na ka lutur qe ti evitojm sulmet personale ndaj femrave dhe hartimet e tipit......

nat te mire dhe mos diskuto me teper sepse i japim temes kahje tjeter,te perqendrohemi aty ku esht problemi

Mendjemadhesia e Femres-fenomen i pa pelqyer nga mashkulli inteligjent
    Jetë e rëndë.......!!!

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Te gjitha postimet ofenduese dhe jashte teme u fshine!
    Respektoni temen dhe mbi te gjitha njeri tjetrin.

Flm per mirekuptimin.
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237

PO, Une jam Kanani (Kanan Tafili)

Karl Marx : "Uniteti & Lufta e te kundertave" - i referohem kesaj Teorie Gjeniale per te shpjeguar se cdo argument permban ne vetvete edhe antiargumentin ...
    Albert Einstein : "Teoria e relativitetit" - i referohem kesaj Teorie Madheshtore per te shpjeguar se cka X e shikon si Absolute ne fakt eshte vecse Relative ...
    Koke Katrori : "Nese me shan, atehere cfare te permban" - i referohem kesaj Shprehjeje per te shpjeguar se Tullen gati ja mbaj kujtdo qe kalon normat .. Une nuk shaj.
    Citim Postuar më parë nga EdiR Lexo Postimin
    Infinity©,
    Te pergezoj per temen por besoj se ne vend te mashkullit Shqiptar duhet te kishe vene "kokekatrorin dhe ed-durrsakun"
    Meqe "ed-durrsaku" i zhgenjyer nga femrat Shqiptare ne Europe ..., eshte per momentin i impenjuar ne Bali (bredh fshat me fshat i gjori dhe u shpjegon Femrave te atjeshme te keqijat e Perendimit ...) me dha mua lejen per tu pergjigjur per te dy...

Vella Edir, PO ke te drejte ne cka thua. PO, une jam me nje kendveshtrim konservativ dhe kritikues per disa fenomene te Femres ne Shoqerine aktuale Shqiptare. POR, nuk jam i vetem ne kete kritike !!!!! Edhe vete Hapsja e Temes eshte ne nje mendim me mua !! Teta Vera - nje Feministe Inteligjente dhe e palodhur (pershendetje Teta Vera ;-) ), shume dhe shume Femra te ketij Forumi qe une spo i rendis se me siguri do harroja gjysmat jane ne nje mendim me mua ....
    Spo permend ketu (si mbeshtetes te Kritikave te mia) armaten e Djemve te mrekullueshem dhe shume inteligjente te Forumit.
    Debatet jane te kota, jane thjesht keqkuptime te momentit dhe nuk u duhet vene rendesi.

Personalisht, une Temat e mia i hapa ne nje situate te veshtire (pse jo, edhe pse pikerisht u gjenda "i zhgenjyer" nga realiteti im personal) ... POR kurre nuk shpreha urrejtje per Femren Shqiptare (postimet e mia jane aty)!!! dhe ky Forum me perforcoi cka une gjithmone dija :
    - Nuk ka me te mira ne Bote se Vajzat tona Shqiptare !!! Pike
    - Ka nje shthurrje te ndjeshme te tradites dhe vlerave ne gjithe Shqiperine e sotme !!! Fatkeqsisht, fajin per kete duhet ta kerkojme te vetja, te Babai dhe Nena e Vjazes, te mbare shoqeria e sotme Shqiptare qe po degradon dita dites ... Pike
    - Asnjehere nuk kane munguar dhe as do mungojne ne te ardhmen Femrat Shqiptare me arritje te shkelqyera ne cdo fushe !!! (ashtu si gjithmone ka pasur Femra qe kur largoheshin nga Familja, p.sh Universitet/Konvikt ne Tirane .. e leshonin pa duar)
    99% e djemve te ketij Forumi (sigurisht perfshi edhe Une dhe Ed-Durrsaku) nuk jane kunder nje Vajze Shqiptare qe mbaron Universitetin, Masterin e keshtu me radhe, ABSOLUTISHT jo kunder !! Nje ish Shoqja ime e shkolles pas Universitetit u sistemua ne Banke ... une e quaj te lumtur Partnerin e saj. Pike.
    Ema Koja !!! - nje Femer tipike Shqiptare me arritje te shkelqyera mbareBoterore ne fushen e saj. Une vete kam hapur nje Teme ku shpreh hapur adhurimin per te si patrioten tone dhe Femer e Bukur. POR, a do doja Une, apo Ed-Durrsaku, apo EdiR te krijonin familje me te ??? Them se Jo, dhe kjo jo sepse nuk e arrijme dot Ema Kojen, por sepse ajo ka marre nje rruge tjeter. Ketu e kam te veshtire te shpjegohem !! dhe kete Jua them shume sinqerisht.

Karriere, ne syte e mi nuk eshte te kesh nje pune me te mire se Partneri, apo te fitosh me shume se Partneri, por te dalesh ne 08:00 apo ne 09:00, te besh 8 apo edhe 9 ore pune dhe pastaj te kthehesh ne Familje e te jesh Nene, Partnere, Amvise e mire, me nje fjale te jesh Femer e mire Shqiptare !!! Kjo per mua eshte shume normale dhe e deshiruar !!
    Karriere tipike(nga ato qe automatikisht perjashtojne Familjen - per fat te keq) me duket kjo e Emes, 24 ore nen korrent, gjithmone me business ne mendje ...
    Fakt i hidhur eshte qe Ema Koja eshte e perkryer, por Familja e saj u shperbe ...
    Nuk di si tua shpjegoj ...

Nejse, po e mbyll se u zgjata. Nuk e kam per turp te jem Konservativ. Nese Vajzat e ketij Forumi me korrigjojne - do Jua di per faleminderit !!! Kam mesuar shume ne kete Forum dhe ndihem i lumtur kur mesoj dicka te re, sepse sic na kane mesuar me te vjetrit : "Dija nuk ka fund" ;-)
    Ndryshuar për herë të fundit nga KokeKatrori : 13-09-2009 më 08:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Si mund te nderroj nje femer 13 dashnor per 3 jave?! Pse ekzgjeroni gjithcka pash zotin? Sa per femra shqiptare te sukseshme jashte vendit i ke me metrokub, por sic kam thene dhe me siper, ato femra dine se me ke bejne shoqeri, por juve thjesht e keni problem ta pranoni kete fakt.
    a mendon se te genjej?????
    a mendon se kam interes per te genjy
    ndoshta u shpreha gabim dashnor po per 13 jam ne dijeni (e ke parasysh ne vere nuk ka shume levizje ne universitet dhe per dicka te vogel hapet fjala shume shpejt aq me shume kur behet fjale per shqiptare apo turke sepse na mendojne sikur te gjitha jane me perce e ju duket cudi kur ishohin me mini) qe kane pas seks me te(me fal nese po shrehem ne kete menyre)
    nuk du me fy asnjeri por thjesht po them realitetin
    ajo ashtu tipi ishte
    i pelqente ajo jete te nderronte sa me shume
    ok cdo njeri di cben per veten e vet.
    JO SEKS PARA MARTESE

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    08:00 apo ne 09:00, te besh 8 apo edhe 9 ore pune dhe pastaj te kthehesh ne Familje e te jesh Nene, Partnere, Amvise e mire, me nje fjale te jesh Femer e mire Shqiptare !!! Kjo per mua eshte shume normale dhe e deshiruar !!
    Deri diku jam dakorte,por kush eshte roli yt ne kete histori.
    Nje femer ne karrier ,kerkon dhe mbeshtetjen e partnerit!
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Deri diku jam dakorte,por kush eshte roli yt ne kete histori.
    Nje femer ne karrier ,kerkon dhe mbeshtetjen e partnerit!
    Me fal po nuk te kuptoj. Perderisa ajo Femer X eshte lidhur dhe ka krijuar Familje me mua ka pasur arsyet e saj - apo jo ??
    Apo duhet te bejme cdo vit karriere se perndryshe na lene grate dhe shkojne me drejtorin ??? Apo mos ndoshta Partnerja duhet te kete kujdes se po ma vari nje Femer me me shume karriere do e le ... ??
    Nuk e kuptoj pyetjen Tende, ma shpjego me mire.

p.s e ke fjalen qe une duhet ta mbeshtes ne punet e shtepise ??? Ne rritjen e Femijve, gatim e keshtu me radhe ?? Nese e ke fjalen ketu ... SIGURISHT qe PO !! POR une do bej cte di me mire te bej e sa te kem mundesi. Ka nje ndarje rolesh ne cdo shoqeri. Riperseris se ajo Femer u lidh me mua kur une isha Konservator (po e marr kot per shembull) dhe i di te mirat dhe te keqijat e mia (p.sh po te prese Familja qe te gatuaj une .. me mire te mesojne te kullosin - sepse une nuk di ta bej)
    Ndryshuar për herë të fundit nga KokeKatrori : 13-09-2009 më 09:10

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga KokeKatrori Lexo Postimin
    Me fal po nuk te kuptoj. Perderisa ajo Femer X eshte lidhur dhe ka krijuar Familje me mua ka pasur arsyet e saj - apo jo ??
    Apo duhet te bejme cdo vit karriere se perndryshe na lene grate dhe shkojne me drejtorin ??? Apo mos ndoshta Partnerja duhet te kete kujdes se po ma vari nje Femer me me shume karriere do e le ... ??
    Nuk e kuptoj pyetjen Tende, ma shpjego me mire.
    Karrier ,gjithmon tingellon pak vrazhd per nje mashkull.
    Sipas asaj qe the me siper :

Femra :
    ne 8:00 ne pune,8 ore pune,kthimi ne shtepi fillon turni i dyte(familja,gatimi,pastrimi etj etj ), Turni i tret
    hahahahah kerkon pak si shume ; )))))

Mashkulli :
    8:00 pune,turni i dyte (jam mashkull dhe pres te afrohet ora e te ngrenit ,tv etj etj eshte shume i lodhur dhe ka nevoje per pak qetesi ), turni i tret : D normal qe je fit.
    ncncncncncn

Arsyeja e nje femre qe krijon familje ,nuk eshte ti fusi me shume bela vetes,por te jetoje me partnerin ne menyre harmonike , harmonia fitohet te ndihmojme dhe te perkrahim njeri-tjetrin.

p.s e ke fjalen qe une duhet ta mbeshtes ne punet e shtepise ??? Ne rritjen e Femijve, gatim e keshtu me radhe ?? Nese e ke fjalen ketu ... SIGURISHT qe PO !! POR une do bej cte di me mire te bej e sa te kem mundesi. Ka nje ndarje rolesh ne cdo shoqeri. Riperseris se ajo Femer u lidh me mua kur une isha Konservator (po e marr kot per shembull) dhe i di te mirat dhe te keqijat e mia (p.sh po te prese Familja qe te gatuaj une .. me mire te mesojne te kullosin - sepse une nuk di ta bej)

Nqs ti justifikohesh me faktin : kete di te bej ,
    edhe femra : Kjo jam une !!!
    Ky eshte problemi , te qenit i dashuruar eshte tjeter gje dhe te qenit jetojme se bashku eshte hallk tjeter.

Eshte nje shprehje :
    Nuk i ndryshojme dot te tjeret,por mund te ndryshojme veten ; )
    'Shpresa vdes e fundit !!'
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Une s'do martohesha kurre me nje femer te huaj. Jashte shtetit kam qene, na ka rene rasti te njohim dhe te huaja, kudo ka femra te mira, por sic mi ndjen zemra fjalet e gjuhes shqipe, nuk i ndjen tek asnje gjuhe tjeter. Sa te prek mallengjimi i asaj vajze qe don kur te flet embel ne gjuhen shqipe, lutjet e saj dhe lotet e shoqeruar me fjale. Eshte gjuha qe kemi folur qe ne djep, me bukur se ne shqip nuk mund te shpreh mallin dhe dashurine ne asnje gjuhe te botes. Per mua syte flasin shqip, zemra flet shqip, une mendoj shqip sepse jam shqiptar. Ne mund te jemi me te ndyrit dhe te perbuzurit e botes, por jemi shqiptare, kete se ndrrojme dot ne, jo me te huaj te martohemi, por te bejme cfare te bejme.

Pastaj mentaliteti i te huajve qe ndryshon rrenjesisht me te jonin. Sado te thuash qe e njeh nje njeri, ata kane disa gjera qe ne si kuptojme dot, ashtu sic kemi dhe ne disa gjera qe atyre u duken te cuditshme.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

du me q. pas buke Maska e Luke
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga naqeta Lexo Postimin
    Une hera e pare qe po e degjoj kete shifer ,qe ne çdo 5 femra 4 shkokan me zezak ....kaq shume studiokan zezaket atje ku jetoke ti ?
    Se zezaket mbahen si rrace per te kenduar ,kercyer,sport ,pislliqe etj ...
    po te ishin keto shifra qe thua ti do ishte kthyer Shqiperia per 20 vjet me ngjyre .
    Mund te jete 1 ne 10000 mbase.
    Ketu ku jetoj une (dhe kam shume kontakte me shqiptare nuk kam pare asnje )
    Gocat tona nuk jane budallaqe dine me zgjedh ,me europian i kam pa te shoqeruar ,te martuar ,te fejuar etj dhe mire e bejne ,sepse shumica e meshkujve shqiptare jane injorant ,te dhunshem ,nuk kane asgje per te te afruar dhe bejne pordhe .
    Eshte normale qe te gjithve do t'iu pelqente ta merrnin nga vendi i tyre ,flasin te njejten gjuhe ,ja njohin njeri -tjetrit mentalitetin .
    Po ke te marresh hiq nje 10% qe jane te sakte te tjeret ,dembela ,patriakale ,pijanec ,te dhunshem ,me mire rri pa gje ,je me rehat .
    Dhe te shihni kur te futet Shqiperia ne Europe sa femra do martohen me ju ,se tani ato qe kane ngelur ne Shqiperi nuk kane çfare me be ,ku te shkojn ,nuk kane mundesira te tjera .
    Ndryshoni ,ndryshoni ,mos te ngeleni pa gjo ,e mos merrni neper goje femrat ,se nuk jeni me te mire ju ,qe sa hap televizorin mbushet kronika me ''veprat '' e juaja ,qe nga droga ,prostitucioni ,vjelljet ,me pas turp me thene qe je shqiptare dhe kjo vetem nga ju meshkujt shqiptare qe i martoni me dasem vajzat dhe pastaj i nxirrni ne rruge me dru .
    Isha betuar se nuk do te postoja me ne keto lloj temash po ja qe ngasja nuk me len rehat kur lexoj xhevahire te tilla.Cuditem se si babai yt e nderuar hyn ne ai10% i te sakteve,pjesa tjeter kuptohet na ke dhene ti nje rezume te pergjithshme mbi gjendjen e mashkullit shqipetar.Cuditem gjithashtu se si ka mundesi qe ne nje popullsi ndryshimi paska ardh vetem ne nje gjini,paskeni perparuar ju femrat e nderuara, ndersa ne paskemi mbetur ne vend si ne vitet 90 me floket e gjata te palara dhe me ate lekuren zeshkane dhe te fishkur nga mungesa e vitaminave,mentalisht kuptohet ku qenkemi nc nc .Po mbase ke c'do te drejte ti dhe kushdo goce tjeter ketu qe te ngriheni dhe te na flisni per nivelin arsimor i cili tek ju eshte ehu sa i larte,por mos haroni qe jane ata meshkujt qe kane nevoje per ndryshim te cilet ropaten, vllezer,baba, qe ju te keni mundesi me te mira. Kur thua ndryshoni, cili eshte vizioni yt mbi ndryshimin?Sepse rendom ndodh qe ndryshimin shume njerez e shohin si harese,apo asimilim dhe ky eshte problem. Dhe dicka tjeter, te thuash per shqiptaret dembele eshte njesoj sikur i thua derrit daje.Per temen!E nderuar hapese e temes dhe te gjitha vajzat qe mendojne si ty ,nuk besoj qe cilido mashkull me inteligjencen minimale ketu ashtu sic jam edhe une do te ndihej keq nga arritiet tuaja,perkundrazi do te ndihej krenar sepse edhe ju jeni bijat e ketij kombi ,nje shqiptar i mire ndjehet krenar per cdo hap te mire te bashkepatrioteve te tij .Sigurisht c'do njeri normal e kupton qe nuk ka me vend per ate shprehjen, u martua mesuesja me traktorist,kudo qofte ne shoqeri qofte ne dashuri gjithkush duhet te zgjedhe ate qe meriton.Problem eshte se cila quhet arritie me pas,per fat te keq ne jemi si komb arrogante dhe kryelarte ne shume kollaj mund ta quajme arritje dhe karriere edhe duke bere shitesin neper supermarkete dhe te themi qe kemi mbaruar per drejtesi,ne qofte se arroganca dhe kryelartesia per mashkullin ne momente te caktuara mund te quhet edhe virtut ,te femrat nuk mund te jete nje etikete qe te shoqeroje produktin. Pikerisht per keto te meta apo virtute quajini si te doni meshkujt shqiptare nuk mund te vuajne nga ndjenja e inferioritetit.Duke u larguar nga ato vajzat qe po bejne karriere dhe duke rrene pak me kembe ne toke,po sjell nje krahasim vulgar qe cilido e kupton ashtu si deshiron .Eshte nje vajze e cila e lodhur eshte ulur poshte nje peme,bien poshte dy kokrra fruta te njejta, njeri i bie perpara kembeve ,tjetri goxha me larg, megjithese e lodhur vajza jone kuptohet ke frut do te shkoje te mare,pikerisht kjo kureshtja per te eksploruar[ megjithese i ka ndodhur i njeti fenomen disa here] duhet te shihet si problem dhe qe ketu duhet te kapet ceshtja,do te vazhdojme ta quajme dicka te zakonte eksplorimin e gjerave qe tashme nuk jane te rreja apo do te ndalojme per nje moment dhe te bejme ate qe eshte me e thjeshte me natyrale dhe me praktike.
    Nese zoti do te egzistonte padyshim qe do te ish me prejardhje shqiptare

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •