Close
Faqja 117 prej 130 FillimFillim ... 1767107115116117118119127 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,161 deri 1,170 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Shume e drejte. Ka dallim ne mes te kercenimit te kultures kombtare nga nje popull tjeter dhe kercenimit nga feja. Sepse populli

Por ne te vertete e njejta eshte si lutja 5 here ne dite, si puthja e dores se ndonje popi serb. Sepse ne kulturen genuine shqiptare nuk ekzistonte as puthja e dores se popit, as lutja 5 here ne xhami. Te dyja ishin te huaja.

*
    Pershendetje chino,Jo per replike,por thjeshte me kete fraze me kujtove vitin 62pra kur ishim femije.Prifti ortodoks po kalonte prane nesh, une ndalova priftin dhe i putha doren, kete e bene dhe dy shokete mi muslimane.Ne ishim ne ate kohe nga 10 vjec dhe nuk me kujtohet nese kete xhest e kam bere se ishte zakon apo se me kishin mesuar ne familje.Une kam pase qe ne vogeli tendenca te nje sjellje aristokrate, qe stononte nga ajo publike, keshtu qe nuk arrije ta ndaj perse e kam bere kete xhest.Ne 66 kishat u mbyllen, dhe kjo puthje e dores ishte e para dhe e fundit qe une i kam bere nje prifti.
    Tashme me rihapjen e kishave, nuk me ka rastise te shikoj nje fenomen te tille. Me luften , demaskimin qe i eshte bere klerit ne 50 vjet komunizem,eshte krijuar nje ftohje ecila ndjehet dhe pas 15 vjetesh te rihapjes se kishave.Nje prift tek kalon sot ne rruge, nuk e gjen as respektin qe i behej nje instruktori te partis ne komunizem (qofte nemenyre hipokrite).Por nje gje eshte e sigurt, faji per kete nuk eshte i priftit,por i "njeriut te ri"me tiparet e edukimit komunist.Kjo lloj specie e re sot kerkon te quhet "ateiste", por une nuk e pranoj nje gje te tille.Keto nuk kane asgje te perbashket me ateistet perendimore qe vijne nga nje kulture e krishtere.Keto jane ateiste Made in albania, pra me shejtan se vete shejtani.
    Puthja e dores sot bie dhe si nje kerkese higjenike.Eshte e pa pranueshme.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Plako a ka ndonjë fakt, argument, nëse stërgjyshërit tanë mbanin kreshmet, apo i luteshin Orëve të Malit???

WARNING: Kreshmet dhe Orët e Malit u përkasin dy religjioneve të ndryshme, armiq të njëra tjetrës.
    Sa mire qe pyetjen e ke bere ne shqip, ndryshe anglezet e forumit da ta vendosnin ne rekordin Gines si "pyetja e shkulit te ri."

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje chino,Jo per replike,por thjeshte me kete fraze me kujtove vitin 62pra kur ishim femije.Prifti ortodoks po kalonte prane nesh, une ndalova priftin dhe i putha doren, kete e bene dhe dy shokete mi muslimane.Ne ishim ne ate kohe nga 10 vjec dhe nuk me kujtohet nese kete xhest e kam bere se ishte zakon apo se me kishin mesuar ne familje.Une kam pase qe ne vogeli tendenca te nje sjellje aristokrate, qe stononte nga ajo publike, keshtu qe nuk arrije ta ndaj perse e kam bere kete xhest.Ne 66 kishat u mbyllen, dhe kjo puthje e dores ishte e para dhe e fundit qe une i kam bere nje prifti.
    Tashme me rihapjen e kishave, nuk me ka rastise te shikoj nje fenomen te tille. Me luften , demaskimin qe i eshte bere klerit ne 50 vjet komunizem,eshte krijuar nje ftohje ecila ndjehet dhe pas 15 vjetesh te rihapjes se kishave.Nje prift tek kalon sot ne rruge, nuk e gjen as respektin qe i behej nje instruktori te partis ne komunizem (qofte nemenyre hipokrite).Por nje gje eshte e sigurt, faji per kete nuk eshte i priftit,por i "njeriut te ri"me tiparet e edukimit komunist.Kjo lloj specie e re sot kerkon te quhet "ateiste", por une nuk e pranoj nje gje te tille.Keto nuk kane asgje te perbashket me ateistet perendimore qe vijne nga nje kulture e krishtere.Keto jane ateiste Made in albania, pra me shejtan se vete shejtani.
    Puthja e dores sot bie dhe si nje kerkese higjenike.Eshte e pa pranueshme.
    Te pershendes dhe falenderoj per shpalosjen e perjetimeve personale ne bisedat tona. Je nga ata bisedues, mendimet e te cileve edhe pse ndoshta ndonjehere jo te njejtat si te miat, me deshire i lexoj. Sepse shkrimet tua shpesh jane pasuri per mua edhe atehere kur nuk ndan secilin mendim me mua. Uroj te vazhdosh keshtu.

Ne lidhje me frazen time:
    Ndoshta u bera monoton me kete perseritje, por frazen duhet ta kuptosh gjithnje ne kontekstin e temes. Pra une vij nga komuniteti musliman dhe e di se cfare mendohet dhe si vleresohet ne kete komunitet, qofte brenda tij, qofte jashte. Ky komunitet e sheh si sjellje te shthurjes kombtare, e sheh si tradheti, nese nje shqiptar do te serbo-ortodoksizohej dhe si pasoje nese do te puthte doren e nje popi serb. Pasi qe komuniteti "im" ka kete gjykim, kete vlere, une e marr thelbin e kesaj vlere, e cila eshte "mos u nenshtro ndaj kultures se pushtuesit, dokeve dhe zakoneve te tij" dhe e perdori edhe ndaj vet komunitetit tim. Kur e perdori thelbin e vleres ne rastin e komunitetit tim, vij te perfundimi se - pernga prizmi shqiptar - si puthja e dores si falja ne xhami (si sjellje emblematike te te dy feve) eshte po e njejta gje.

Pra nuk diskutoj, nuk thumboj une komunitetin shqiptar ortodoks, por ate "timin", komunitetin musliman. Sepse ketij komuniteti i takoj formalisht. Sepse eshte vlere e imja qe secili komunitet te kete njerezit e tij, shqiptaret e tij, qe ia 'terheq veshin' kolektivit te tij, qe te shmanget ne kete menyre nje terheqje veshi nga jashte, qe te shmanget ne kete menyre kritika e sulmi ndermjet te komuniteteve fetare dhe qe te kete vlera te perbashketa, apo te themelohen keto me kohen, qe depertojne te gjitha komunitetet dhe ruajne shoqerine shqiptare si teresi nga shkaperderdhja (e metejshme).

Per "njeriun e ri" komentoj tjeter here.

Mirembetsh.

*

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Pse tu kaloka nga Krishterimi ne Islam qenka tradheti.Kishim dje televizor lura dhe butrinti megjithese disa skane pas fare sot kemi teevizion me ngjyra.vete krishterimi eshte tradhetar ndaj Zotit kur e beri njeriu Zot dhe futi ne konceptin e besimit trinitetin.Me mire tradhetare te krishterimit apo tradhetare te Zotit?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ORIONI Lexo Postimin
    Pse tu kaloka nga Krishterimi ne Islam qenka tradheti.Kishim dje televizor lura dhe butrinti megjithese disa skane pas fare sot kemi teevizion me ngjyra.vete krishterimi eshte tradhetar ndaj Zotit kur e beri njeriu Zot dhe futi ne konceptin e besimit trinitetin.Me mire tradhetare te krishterimit apo tradhetare te Zotit?
    Sipas mendimit tend eshte e lejuar qe njeriu te hedhi poshte ate cfare miliarda njerez e shohin si te shenjte. Prandaj edhe une hedh poshte Allahun si bishe, si shtaze, i cili urdheron dhune ne Kuran dhe vij tek perfundimi se "Zoti i gabelit eshte edhe vet gabel". Cfare ta merr mendja teorine time?

*

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Chino se pariti ske asnje te drejte te shash Zotin e Jesuit duke pretenduar se po shan Zotin e arabeve.Eshte njelloj sikur te shash Zotin duke perdoru fjalen God.Nese Miliarda njerez ne Kine adhurojne buden kjo nuk jep te drejten askujt qe te thote qe bud do konsideruar per Zot.Perderisa vete Jezusi kurre nuk tha ne mynyre te drejteperdrejte qe une Jam Zot por perkundrazi e quajti veten profet dhe bir njeriu dhe Mesia atehere mos me faqeso mua per tradetine e krishtereve qe i kane bere Zotit duke marre si hyjni profetit ne vend te tij.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Chino se pariti ske asnje te drejte te shash Zotin e Jesuit duke pretenduar se po shan Zotin e arabeve.Eshte njelloj sikur te shash Zotin duke perdoru fjalen God.Nese Miliarda njerez ne Kine adhurojne buden kjo nuk jep te drejten askujt qe te thote qe bud do konsideruar per Zot.Perderisa vete Jezusi kurre nuk tha ne mynyre te drejteperdrejte qe une Jam Zot por perkundrazi e quajti veten profet dhe bir njeriu dhe Mesia atehere mos me faqeso mua per tradetine e krishtereve qe i kane bere Zotit duke marre si hyjni profetit ne vend te tij.
    Kam te drejte, kam. Sepse te njejten e bere ti i pari. Edhe ti hodhe poshte besimin me te thelle te miliarda njerezve qe Krishti ishte vet Zoti. Une e perdori kete paskrupullsi ne rastin e Allahut dhe vij tek "teoria" ime me larte. Kjo teori eshte veper jotja. Edhe pse nuk e sheh.

*

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    eoria qe shan Zotin ne gjuhen Arabe (Allah) eshte teori sataniste.Vete jezusi ka perdor emrin Allah ne filmin pasion i krishtit.Po deshe po e kerkoj ne youtube e ta sjell.

Kur te mesosh qe Jezusi ishte Mesia dhe jo Zoti atehere do ta kuptosh se kush eshte tradetari i Zotit/

Pastaj krishterimi eshte emer grek dhe si emer Grek nuk quhet tradheti ndaj kombit shqiptar por largim nga nje fe e cila pesoi devijacione.

Ma gjej pak ku thote Jezusi ne bibel qe po u lej njerzve fene krishtere?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    eoria qe shan Zotin ne gjuhen Arabe (Allah) eshte teori sataniste.Vete jezusi ka perdor emrin Allah ne filmin pasion i krishtit.Po deshe po e kerkoj ne youtube e ta sjell.

Kur te mesosh qe Jezusi ishte Mesia dhe jo Zoti atehere do ta kuptosh se kush eshte tradetari i Zotit/

Pastaj krishterimi eshte emer grek dhe si emer Grek nuk quhet tradheti ndaj kombit shqiptar por largim nga nje fe e cila pesoi devijacione.

Ma gjej pak ku thote Jezusi ne bibel qe po u lej njerzve fene krishtere?
    se kush eshte zoti e kush jo, nuk eshte detyre e jona ketu, vetem humbim kohe. me rendesi eshte te te tregoj se sjelljet e juaja (besimtareve te ashper muslimane) po te perdoren ne kulturen e juaj, ne fene e juaj, vihet tek teorite e mia.

perderisa miliarda njerez vdesin per mendimin dhe besimin se krishti ishte zoti, ti e hedh poshte kete gje. keshtu qe une kam te drejte te hedhi poshte allahun, edhe pse kete e besoje miliarda njerez si zot. kjo eshte ajo cfare them. nuk ka nevoje per youtube ketu (edhe pse i kam pare ato video te adoleshenteve, per te cilen gje pendohem shume). nuk kemi nevoje te shkojme ne ligjerata univerzitare pa kryer nje here foshnjoren.

*

Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    919
    Ta fillojme foshnjoren nga bibla meqe ajo thote qe ato milirada njerez do besojne gabimin

11 E prandaj Perëndia do t'u dërgojë atyre një gënjim që do t'i bëjë të gabojnë, që t'i besojnë gënjeshtrës,12 që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan së vërtetës, por përqafuan ligësinë!(2 Thelenikesave 2)

Ndersa ne nje vend tjetet thuhet

Ata e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen. (Romaket 1/25)

Ndersa Jezusi paralajmeron qe kur njerzit ta kane hyjnizuar s Zot te kujtojne fjalet e tij se ai nuk ben asgje nga vetja

Kur ta keni lartësuar Birin e njeriut, atëherë do të njihni se unë jam, dhe se nuk bëj asgjë prej vetvetes, por i them këto gjëra ashtu si Zoti më ka mësuar.Dhe ai që më ka dërguar është me mua; Zoti s'më ka lënë vetëm, sepse bëj vazhdimisht gjërat që i pëlqejnë".(Gjoni 8/27-29)

Tani me thuaj mua a nuk eshte tradheti ndaj Zotit qe birin e njeriun ta besh Zot.A nuk eshte tradheti ndaj Zotit qe Buden qe e ben njeriu vete me duart e veta si statuje ta quaje Zot.Per cfare sherben numri i miliardave ne keto dy raste kur besimi i tyre eshte jo i sakte.Atehere kush eshte tradhetari i Zotit ?

A mos eshte krihsterimi standart per ta quajtur dike tradhtar.Vete krishterimi si emer eshte tradheti ndaj origjinalitetit te emrit Mesia=Krisht.Vete emri Jezus eshte tradheti ndaj emert hebraik Jeshua.Pra kush eshte tradhetari?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ORIONI : 11-09-2009 më 06:02

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •