Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 123
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    po ju shqiptare jeni se nuk po e kuptoj,apo e konsideroni veten perendimore

a mund te na e thuash shpjegimin psikologjik apo e perdor ne hava kete fjale
    Shqiptarët në diasporë, në shumicën e rasteve janë njerëz katastrof, e shpjegimi psikologjik janë tranue prej mërzisë.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga andirago Lexo Postimin
    Shqiptarët në diasporë, në shumicën e rasteve janë njerëz katastrof, e shpjegimi psikologjik janë tranue prej mërzisë.
    cjane keto specie ne forum? c'eshte kjo fjale katastrof? dhe ec e foli shqiptareve te tille. Lol

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Do ju lutesha brenda mundesive qe disponon gjithsecili, te evitonit replikat tendencioze me njeri-tjetrin apo ofendimet. Kjo do ju hiqte vemendjen nga tema dhe pikat qe jane shtruar per diskutim dhe gradualisht do kalohet ne debate te panevojshme, si rrjedhoj do dilni nga tema.

Do kisha shume deshire qe te lexoja nga eksperienca juaj, jo vetem konstatime rastesh te femrave shqiptare ne emigrim (qofshin pozitive apo negative), por edhe analizen e rastit qe permendni.

Jam i bindur qe gjithsecili/a ketu mund te kete me dhjetra raste per te treguar. Mjafton vetem qe ju mos te kaloni vemendjen tuaj nga tema tek njeri-tjetri.

Mund te sillni rastin e nje familje shqiptare me probleme apo te suksesshme(ku ne qender te historise te jete femra), mund te tregoni histori apo raste episodike(pozitive ose negative) te femrave shqiptare ne emigrim, ashtu sikunder permendi Meriamun rastin e tij(i pare nga kendveshtrimi i tij si mashkull), ashtu mund te sillni edhe ju, por, kesaj radhe duke u fokusuar me teper tek sjellet, e kaluara tyre(nese ka), arsyet qe e kane çuar te bej zgjedhje te caktuara(sipas mendimit tuaj), etj, etj.

Eshte e rendesishme qe ne tema te caktuara (qofshin keto edhe te kategorise se temave shoqerore si kjo), te mundohemi te krijojme nje bashkebisedim konstruktiv, pse jo, te nxjerrim edhe disa konkluzione mbi fenomenin qe trajton tema.

Se fundmi ju eshte dhene mundesia ne mjaft tema qe te beni chit-chat sipas deshires. Kjo ju ndihmon qe pasi te keni harxhuar energjite e teperta ne ate kategori, te jeni me te qete dhe me te predispozuar qe ne tema te tilla te jepni nje mendim te konsoliduar dhe interesant.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Kam bindjen se gjate eksperiences tende ne Itali, ne shkolle, pune apo rrethin shoqeror te ka rene rasti te njihesh me femra shqiptare. Nese ekziston ndonje rast i veçante per t'u treguar(pozitiv apo negativ), gjithmone duke u bazuar ne subjektin e temes do ishte me interes ta ndaje me ne.

Kendveshtrimi i femres per fenomene te tilla ndonjehere eshte me interesant.
    Analiza qe ben nje femer per nje tjeter femer shpeshhere eshte me e sakte sesa ajo e nje mashkulli per femren.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Infinity©,
    Te pergezoj per temen por besoj se ne vend te mashkullit Shqiptar duhet te kishe vene "kokekatrorin dhe ed-durrsakun"

Emigracion eshte nje ralitet i hidhur si per mashkullin ashtu edhe per femren nuk ka te fituar. C'do dite po degjojme e po shkojme neper dasma e fejesa dhe rastet me te rralla jane ato qe lidhen dy persona ne emigracion qe kane te njejtin nivel edukimi apo kulture, shumica nga te dy palet ose po kethen ne trojet meme ose po zgjedhin vendasit.
    Problemi qendron se emigrimi nuk ka numra te barabarte sipas asaj qe verj une ka me shume meshkuj ne emigrim sesa femra, megjithese me shumice ne numra, shumica e meshkujve nuk jane te shkolluar nderkohe qe 99% e vajzave jane.
    E mire apo e keqe, kultura jone eshte e tille qe djemte pothuaj qe te gjithe bredhin, nderkohe qe vajzat e tilla jane shume te rralla. Nderkohe qe ti, une e disa te tjere perpiqemi ti japim zgjidhje fenomeneve duke lexuar, analizuar apo duke shkruar ketu ne forum ata te tjeret jane duke u zhgenjyer diku ne ralitet.
    Ne dashuri eshte e veshtire te biesh kur nuk e njeh, nuk kalon kohe me dike; keshtu qe te gjithe atyre te tjereve une ju uroj fat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga EdiR : 10-09-2009 më 20:23
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Citim Postuar më parë nga EdiR Lexo Postimin
    Infinity©,
    Te pergezoj per temen por besoj se ne vend te mashkullit Shqiptar duhet te kishe vene "kokekatrorin dhe ed-durrsakun"

Emigracion eshte nje ralitet i hidhur si per mashkullin ashtu edhe per femren nuk ka te fituar. C'do dite po degjojme e po shkojme neper dasma e fejesa dhe rastet me te rralla jane ato qe lidhen dy persona ne emigracion qe kane te njejtin nivel edukimi apo kulture, shumica nga te dy palet ose po kethen ne trojet meme ose po zgjedhin vendasit.
    Problemi qendron se emigrimi nuk ka numra te barabarte sipas asaj qe verj une ka me shume meshkuj ne emigrim sesa femra, megjithese me shumice ne numra, shumica e meshkujve nuk jane te shkolluar nderkohe qe 99% e vajzave jane.
    E mire apo e keqe, kultura jone eshte e tille qe djemte pothuaj qe te gjithe bredhin, nderkohe qe vajzat e tilla jane shume te rralla. Nderkohe qe ti, une e disa te tjere perpiqemi ti japim zgjidhje fenomeneve duke lexuar, analizuar apo duke shkruar ketu ne forum ata te tjeret jane duke u zhgenjyer diku ne ralitet.
    Ne dashuri eshte e veshtire te biesh kur nuk e njeh, nuk kalon kohe me dike; keshtu qe te gjithe atyre te tjereve une ju uroj fat.
    EdiR, nuk mund ta vija ate titull, sepse e ngrita kete teme per te debatuar rreth nje fenomeni te rinise shqiptare sot dhe te nje opinioni te krijuar ne menyre te padrejte per ate pjese te rinise shqiptare qe ka lene vendin e vete per nje jete me te mire diku tjeter.

Ashtu sic e ke thene ti dhe xfiles, edhe ne Shqiperi kur ishim, nuk i flisnim cdo njeriu qe shikonim ne rruge. Nje familje, apo nje individ zgjedh shoqerine qe i pershtatet si nga niveli familjar, shoqeror, arsimor, etj. Njeriu gjithmone perpiqet ta zgjedhi shoqerine me te mire se vetja, te pakten une ashtu besoj.

Ketu ne Amerike psh, per shkak te llotarise, kane ardhur njerez te shtresave dhe niveleve nga me te ndryshmit. Shqiptaret ne Kanada psh nuk besoj se e shohin kete aq sa e shohim ne ketu ne Amerike, per shkak te perzgjedhjes qe u behet atyre qe fitojne te drejten e ardhjes aty. Gjithsesi, ne 10 vjet sa kam ketu, edhe kur jetoja vetem me vellane, edhe qe kur kane ardhur prinderit, ne shtepine tone nuk futet kushdo. Ketu njerezit behen miq e shoke me kedo te shohin ne rruge se ju vine pas avazit dhe ju bejne qejfin, apo ju pelqejne thashethemet, apo duan t'i mburren dikujt. Prinderit e mi psh jane shume konservativ ne miqesine qe kane dhe kjo eshte dicka qe e kane kultivuar dhe tek ne. Me kete dua te them qe nuk do te thote se po shkove ne nje vend tjeter qe duhet t'u flasesh te gjitheve dhe te kesh shoqeri me cdo njeri thjesht pse eshte shqiptar.

Nuk ka dite qe ime me te mos me thoje qe takoj filanen ne dyqan apo duke bere shetitje dhe cupa e saj po vazhdon per Mjekesi, apo Dentiste, Avokate, e ku ta di une. Vajza e saj nje vit ka ketu dhe sapo u regjistrua ne nje community college 2 vjecar. Se si shkoi direct ne Medical apo Law School, nje zot e di. lol Jane pikerisht prinderit vete ne shumicen e rasteve qe i edukojne femijet te jene mendjemedhenj, apo te hiqen sikur kane cliruar boten pse ju ka dale nje llotari, por ama kjo nuk eshte e pergjithshme. Po te vesh re ne Chicago psh, shumica e familjeve te mira dhe te larta, apo te rinjve qe kane krijuar familje ketu, kane marre shtepi larg shqiptareve, sepse nuk i honepsin dot thashethemet. Nqs ju mendoni se eshte keq ne Shqiperi, imagjinoni si eshte jashte shtetit. Kur me ka ardhur kushuriri nga Greqia dhe po e nxirja neper Chicago, mamane time e moren ne telefon (se ku e gjeten nr e tel nje zot e di) dhe e uruan per fejesen e cupes. Dmth, duke u bazuar ne faktin qe une ketu kam gjithe fisin dhe shumica meshkuj, po te me shikonte POLICI I TRAFIKUT me kushurinj te ndryshem shume here dhe ai nuk e dinte qe ata ishin kushurinjte e mi, do thoshte qe ajo i nderron dashnoret si t'i doje qejfi dhe me la pa martuar. LOL
    Kur po nxirja nje dite djalin e kushurires me karroce neper lagje, me kishte pare nje shqiptare nga Sheqishtja lol dhe kur kishte pare time me ne dyqan i kishte thene: "Uaaaa te te rroje nipi, nuk e dija qe e kishit martuar cupen. " Pikerisht me mentalitete idiote te tilla kemi te bejme ketej. Edhe pse ne te rinjte jemi mesuar dhe thjesht i injorojme, prinderit tane e kane me te veshtire qe te ambjentohen me dicka te tille.

Sa per femrat qe kane nga 20 dashnore apo shkojne me te zinj qe thone disa ketu. Nje femer e tille, si brenda dhe jashte Shqiperise eshte njelloj. Nqs ketu ajo bredh me 101, te njejten gje do bente dhe ne Shqiperi. Nuk eshte Amerika, Kanadaja, Evropa qe te prish. Ajo ka te bej me individin. Shume ju vene epitete vajzave shqiptare ne perendim si te perdala apo mendjemedha, kur ka te tjere qe kepusin 1001 per femrat ne Shqiperi dhe degjenerimin aty. Kush eshte atehere?! A duhet te shkosh deri aty sa te dalesh ne konkluzione te tilla?

Ime me me thote gjithmone se eshte pikerisht thjeshtesia ajo qe e zbukuron nje femer, por edhe karakteri dhe serioziteti qe e mbrojne ate bukuri nga venitja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga INFINITY© : 11-09-2009 më 00:14

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Kush eshte ai mashkull qe do donte ta shikonte femren siper vetes ??
    Normal qe tremen .
    dhe pse nuk do deshironin nje gje te tille? sic ka femra qe deshirojn nje mashkull me status te madh...ka dhe meshkuj qe do nje femer te tille gjitheashtu...vetem ata qe jan njerez xheloz dhe inaxhov do perbuznin nje femer meqe ajo eshte me lart se ai/ajo
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    dhe pse nuk do deshironin nje gje te tille? sic ka femra qe deshirojn nje mashkull me status te madh...ka dhe meshkuj qe do nje femer te tille gjitheashtu...vetem ata qe jan njerez xheloz dhe inaxhov do perbuznin nje femer meqe ajo eshte me lart se ai/ajo
    Rexh, nuk mendoj se ajo ka te bej me xhelozine me teper se ka te bej me self-esteem qe ata kane. Ne syte e tyre, nqs goca ben me teper leke se ta, apo nuk jua ka nevojen, ata ndjehen si deshtak, dhe kuptohet qe asnje nuk do donte te ndjehej ashtu. Megjithate nje mashkull qe eshte i sigurte ne vetvete dhe e di se sa vlen, nuk do e kishte problem fare. Cfare ndodh ne rastet kur nje djale qe eshte mesues bie ne dashuri me nje goce qe eshte doktoreshe?!

P.S. Hau ar ju duing btw?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Rexh, nuk mendoj se ajo ka te bej me xhelozine me teper se ka te bej me self-esteem qe ata kane. Ne syte e tyre, nqs goca ben me teper leke se ta, apo nuk jua ka nevojen, ata ndjehen si deshtak, dhe kuptohet qe asnje nuk do donte te ndjehej ashtu. Megjithate nje mashkull qe eshte i sigurte ne vetvete dhe e di se sa vlen, nuk do e kishte problem fare. Cfare ndodh ne rastet kur nje djale qe eshte mesues bie ne dashuri me nje goce qe eshte doktoreshe?!

P.S. Hau ar ju duing btw?
    por self-esteem eshte shume afer me xhelozin dhe "inaxhin" pasi ka dy lloj njerez, ata qe kan "low self-esteem" dhe mendojn se nuk mund te bejn dicka qe te tjeret kan bere, por keta njerez thjesht mund te perqendrohen ndaj vetevetes, por ka dhe ata me low-self asteem qe i vjen inat qe ata te tjeret mund te jen me mire se vetia e tyre
    shumice a shqiptarve, dhe njerez te tjere ndihen te turperuar nese femra ben me shume se partneri, meqe burri duhet te jet ai me lart, ama kjo eshte thjesht nje stereotip...dhe ka shume meshkuj qe ne fakt nuk do kishin aspak problem nese gruan e kan me lart se vetia apo ben me shume se ai

besoj se ka si ai shembull qe the ti, burri mesues dhe gruaja doktoreshe, qe se kan aspak problem nese gruaja ben me shume se burri, biles mund te mburren nga ky fakt

ps: doing good, how was your birthday ?
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    por self-esteem eshte shume afer me xhelozin dhe "inaxhin" pasi ka dy lloj njerez, ata qe kan "low self-esteem" dhe mendojn se nuk mund te bejn dicka qe te tjeret kan bere, por keta njerez thjesht mund te perqendrohen ndaj vetevetes, por ka dhe ata me low-self asteem qe i vjen inat qe ata te tjeret mund te jen me mire se vetia e tyre
    shumice a shqiptarve, dhe njerez te tjere ndihen te turperuar nese femra ben me shume se partneri, meqe burri duhet te jet ai me lart, ama kjo eshte thjesht nje stereotip...dhe ka shume meshkuj qe ne fakt nuk do kishin aspak problem nese gruan e kan me lart se vetia apo ben me shume se ai

besoj se ka si ai shembull qe the ti, burri mesues dhe gruaja doktoreshe, qe se kan aspak problem nese gruaja ben me shume se burri, biles mund te mburren nga ky fakt

ps: doing good, how was your birthday ?
    Inaxhi = inatci?! (po flet vlonjatshe me duket dhe me hutove fare )

Arsyeja qe thashe se ka te bej me teper me self-esteem eshte se kur mendoj per nje mashkull xheloz, mendoj se ai mund te jete xheloz per faktin qe ajo ka nje profesion me te mire, merr para me shume, ka meshkuj rreth saj qe mund te jene me te pergatitur apo te pasur se i shoqi i saj, etjj, dhe te gjitha keto e bejne ate mashkull xheloz. Nuk mendoj se nje mashkull do behej xheloz per shumen e lekeve qe ajo sjell ne shtepi sepse ne fund te fundit edhe ai perfiton nga ato leke, ne nje menyre apo nje tjeter.

P.S. It was good, thx. I went to Texas de Brazil and I ate like a pig. lol I think I added like 5 lbs between all the food and three cakes today.

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •