Close
Faqja 25 prej 90 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 891
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    O intersant qe sipas nji shkrimi,edhe suedezet rrjedhin prej thrakve.Tiras himself was worshipped by his descendants as Thuras (Thor), the god of war. The river Athyras was also named after him, and the ancient city of Troas (Troi, Troy - the Trajans or Trojans) perpetuates his name, as also does the Taunrus mountain range. Thracian lands stretched from southwestern Europe to Asia Minor, a vast area historically known as Thracia. The historical Thracian genealogical tree counts over 200 tribes which had several names, according to their specific regions. Some of their tribal names were Trajans, Etruscans, Dacians, Luwians, Ramantes, Pelasgians, Besins, Odrisi, Serdoi, Maidoi and Dentheletoi. The Trajans (Trojans) founded the city of Troy which existed approximately 2400 years (about 1900 BC to 500 AD), which was destroyed and rebuilt several times. Thousands of Trojan warriors left the city of Troy during the 11th century BC. They came north and captured land along the banks of the river Don (southwestern Russia), a major trade route. The locals named the Trojan conquerors the "Aes," meaning "Iron People," for their superior weaponry. The tribes of Trojan Aes would eventually move north, settling in present-day Scandinavia. The Aes or Aesar (plural), subsequently became known as the Svear, and then Swedes. Historians refer to the Aes people as "Thraco-Cimmerians" due to their Trojan ancestry. Other tribes of Thracians remained a culture in Asia Minor and southern Europe until the 5th century AD. Many present-day Bulgarians claim to be direct descendants of ancient Thracians (different from the Slavs who arrived that region in the 6th century AD).

The name Tiras perpetuated through different languages, as in this list of names from Noah to the present-day Swedes.

1. Noah
    2. Japheth
    3. Tiras
    4. Tarusha
    5. Thirasian
    6. Thracian
    7. Troi
    8. Trojan
    9. Aes
    10. Aesar
    11. Svear
    12. Svenonian
    13. Sverige
    14. Swede
    <---------------------4,000+ years--------------------->

Japheth's first born son was Gomer. Gomer is perpetuated through the names of Gamir, Gimmer, Gomeria, Gotarna and Goth. The tribes of Gomer are mentioned by the Jews in the 7th century BC as the tribes that dwelt in the "uppermost parts of the north". The Assyrians in the 7th century referred to them as the Gimirraya. Other names used throughout history include Gimmerai, Crimea, Chomari, Cimmer, Cimmerian. Cimmerians populated areas of the north of the Caucasus & Black Sea in southern Russia. Linguistically they are usually regarded as Thracian, which suggests a close relationship. "Thraco-Cimmerian" remains of the 8th-7th century BC found in the southwestern Ukraine and in central Europe are associated with the Aes people. http://translate.google.com/translat...%3Dsq%26sa%3DG
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 19-07-2009 më 08:57

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Shume shkrim interesant Feq. Kjo e perforcon teorine se migrimet e para te popujve evropian jane bere nga populli pellazg i mesdheut ne drejtimi jug- veri dhe me vone paraqitet shtresimi i dyte i popujve indeoevropian qe vijne nga lindja drejt perendimit.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Humanisti Lexo Postimin
    Shkoz a ka shkrue dikush gja vetem per fisin e Gashit? gjenealogjin e tyre te paster, jo me rrogtar as me rom ashkali, por historikun e Gashve te paster dhe shtegtimin e tyre Shqiperi-Kosove.

shendet
    Humanist per fisin Gash ke nje monografi te Ali Lushaj ,, Shipshani i Malesise se Gjakoves ", botimi Tirane 1999
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    A i vertet ky shkrim per Mamushen.Ne Prizren shumica e popullit e flet dhe e perdor turqishten dhe mbas lufte eshte shtue ndikimi i shtetit turk edhe ne pjese tjera... Ne Kosove ekziston fshati Mamushe afer Prizrenit ku popullata eshte e fiseve Bytyq, Krasniq etj dhe ata e njehin veten turq!!! Pra, une Krasniq shqiptar e ata Krasniq po turq....! Besoj s'ka nevoje per koment...

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    A i vertet ky shkrim per Mamushen.Ne Prizren shumica e popullit e flet dhe e perdor turqishten dhe mbas lufte eshte shtue ndikimi i shtetit turk edhe ne pjese tjera... Ne Kosove ekziston fshati Mamushe afer Prizrenit ku popullata eshte e fiseve Bytyq, Krasniq etj dhe ata e njehin veten turq!!! Pra, une Krasniq shqiptar e ata Krasniq po turq....! Besoj s'ka nevoje per koment...
    Feqi degjo , tuqit e Mamushes nuk jane shqiptar . Ata jane turqe nga vija e gjakut te babes. Te paret e tyre kane ardhe nga nje qyteze Anadollit para rreth 370 vjete. Per fat te keq une e kam harruar emrin e vendit, por mund ta gjeje kete emer, sepse jo vetem qe eshte e regjistruar ne arkivat turke kjo ardhje por edhe sot e kesaj dite ata kane lidhje me ate vend. Ata kur kane ardhe kane qene te vendosur mes fshatrave Novake dhe Samadraxhe. Aty ata kane rene ne konflikte dhe pastaj jane vendosur ne Mamushen e sotme. Kuptohet ata kane filluar martesat me shqiptaret dhe te gjithe jane nipa te shqiptareve. Keta banore per te qene me te sigurte kane marre mbiemrat ose fiset e dajeve te tyre, te cilet kuptohet se i kane mbrojtur si nipa qe i kane pasur. Keshtu pra kemi mbiemra Bytyqi, Krasniqi, Thaqi e sa e sa mbiemra te tjere shqiptaresh.
    Poashtu ne Prizren jetojen dy tre mije banore te perkatesise turke, te cilet jetojne ne pjesen qendrore te Prizrenit.
    Pas luftes jo qe nuk eshte rritur ndikimi i tyre por ka rene dhe po bije panderprere. Qendra e qytetit tashme eshte me shumice ne duarte e shqiptareve nga fshatrat. Megjithekete popullesia turke e Prizrenit ka qene gjithenje ne anen e shqiptareve.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Feqi degjo , tuqit e Mamushes nuk jane shqiptar . Ata jane turqe nga vija e gjakut te babes. Te paret e tyre kane ardhe nga nje qyteze Anadollit para rreth 370 vjete. Per fat te keq une e kam harruar emrin e vendit, por mund ta gjeje kete emer, sepse jo vetem qe eshte e regjistruar ne arkivat turke kjo ardhje por edhe sot e kesaj dite ata kane lidhje me ate vend. Ata kur kane ardhe kane qene te vendosur mes fshatrave Novake dhe Samadraxhe. Aty ata kane rene ne konflikte dhe pastaj jane vendosur ne Mamushen e sotme. Kuptohet ata kane filluar martesat me shqiptaret dhe te gjithe jane nipa te shqiptareve. Keta banore per te qene me te sigurte kane marre mbiemrat ose fiset e dajeve te tyre, te cilet kuptohet se i kane mbrojtur si nipa qe i kane pasur. Keshtu pra kemi mbiemra Bytyqi, Krasniqi, Thaqi e sa e sa mbiemra te tjere shqiptaresh.
    Poashtu ne Prizren jetojen dy tre mije banore te perkatesise turke, te cilet jetojne ne pjesen qendrore te Prizrenit.
    Pas luftes jo qe nuk eshte rritur ndikimi i tyre por ka rene dhe po bije panderprere. Qendra e qytetit tashme eshte me shumice ne duarte e shqiptareve nga fshatrat. Megjithekete popullesia turke e Prizrenit ka qene gjithenje ne anen e shqiptareve.

SHKOZA nga Prizreni
    Shume interesante paska turqe ne kosove e para here po ndiej,edhe te ardhun prej anadolli ,edhe samodraxhe ,po mose ja fute kote se ne kosove ende nuke pashe turk,mirepo qe folin turqisht nuke done me thane se jane turq,turku po te jetoje ne kosove njihet,tiparet nuke ndryshojne jesin gjithmone ,edhe nu ndrofshin kthehen pase disa gjenerateve prape,turqe ne kosove nuke ka serbe ne kosove nuke ka malazeze nuke ka vetem ka shqipetare dhe magjupe,tjere nuke ka te gjithe antropologet qe 10 vjet jane ne kosove perfundimi ashte ky,edhe amin,mirepo futja teke e fundit si te duesh ai ashte problemi yt.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Fisi Berisha nga e ka prejardhjen/origjinen?
    Po fisi Krasniqi?

*

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Fisi Berisha nga e ka prejardhjen/origjinen?
    Po fisi Krasniqi?

*
    Nga ana tjetër për fisin e Berishës kemi dëshmi të shkruara që në shekullin e parë të e.r. se Berisha në antikitet thirrej me këtë emër (Bertish- nga Apiani, shek I, e.re) dhe ky emërtim kishte kuptimin gjeografik gjithëpërfshirës të Alpeve (Bjeshkët e Nemuna) dhe më vone ky emërtim për një zone e një popullsi të caktuar, mori kuptimin etnologjik; Fisi i Berishës. Berishasit i kemi të dokumentuar që në shekullin e XIII, që janë banorë të shpërndarë në gjithë trevat veriore të trojeve shqiptare, në shek. XIII në Ulqin, fisi i Kuçit (sot Mali i Zi) me princin mesjetar shqiptar Lala Drekali është berishas, në Shkoder,
    http://puka.shqiperia.com/index/arti.../Komuna-Iballe

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga vetemnje Lexo Postimin
    Shume interesante paska turqe ne kosove e para here po ndiej,edhe te ardhun prej anadolli ,edhe samodraxhe ,po mose ja fute kote se ne kosove ende nuke pashe turk,mirepo qe folin turqisht nuke done me thane se jane turq, turku po te jetoje ne kosove njihet,tiparet nuke ndryshojne jesin gjithmone ,edhe nu ndrofshin kthehen pase disa gjenerateve prape,turqe ne kosove nuke ka serbe ne kosove nuke ka malazeze nuke ka vetem ka shqipetare dhe magjupe,tjere nuke ka te gjithe antropologet qe 10 vjet jane ne kosove perfundimi ashte ky,edhe amin,mirepo futja teke e fundit si te duesh ai ashte problemi yt.
    Ka turq ne Kosove qe jane me origjine dhe e ndjene veten turq, flasin turqishte dhe e njohin Turqine si shtet ame. Nuk kam thene se ka turq ne fshatin Samadraxhe , por ne fshatin Mamushe. Ata ne mund ti quajme si te duam, por ata e ndjene veten turq dhe jane te regjistruar si turq.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Kombe, turk nuke egzistone ne kosove dhe nuke ka ,ata munden me e quejte vehten si te dojne,une theme se vtem shqipetare dhe magjupe ka ne kosove kurse te tjere jane krejte fallsifikim,edhe pake edhe komb unmike ka me pasur se ata po i mbrojne,sikurse goranet nuke e dine prej ardhjen qudi prej qielli paskan ramur bashke me ata turqet ne mamushe,atehere paska edhe kombe ARABE ne kosove se shume shkolla po qelen dhe po folin nji gjuhe tjeter ku ta di une pase 150 vjete thojne qe jane arabe edhe na ka prue IBN AL NATOedhe do te kerkojne Tv ne gjuhen arabishte ,turqishte magjupishte serbishte ,,crnagorqe,,goranqe muslimanqe egjiptjane rome cincare kurse krejte keto do ti finansojne SHQIPETARET,edhe parlamenti do ta votoje,populli do ta paguen si gjithmone hyzmeqari hyzmet duhet bamur ,sepse shqipetari ka musafire e per musafire e kemi tradite me i priture ,edhe pse thmija nuke kane kurgja me ngrane kryesore musafireve duhet ngi gojen se idhnohen dhe nuke vijne ma tek ne.

Faqja 25 prej 90 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •