Close
Faqja 72 prej 130 FillimFillim ... 2262707172737482122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 711 deri 720 prej 1300
    du me q. pas buke Maska e Luke
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    ti Ardi nuk je asgje me pak se nje papagall
    mos thuaj gjera qe nuk jan hahah po i manget qe je nese une jam race arabi ti je klush greku sepse flet gjera qe skan te bejne me realitet ik more idiot ku ka race arabi po a je duke e pare sa i pa shkolluar je ska rac arabi e as race shqiptari
    racat dallohen ne menyra te tjera e jo keshtu po nukje ka e dallon racen nga kombi as nga feja e as nga gjinia ty ty paska bllokue truri hahhah
    Mue sme lidh asgje me kulturen arabe por me kulturen muslimane edhe mue sme intereson kultura arabe as greke e as turke por me intereson kultura jone shqiptare dhe kultura e muslimaneve dhe feja e muslimaneve e ju mos e lidhni fene me arabet o papak o grek

Ne rradhe te pare Jeton te kerkoj te falur per kete citim.Ke plotesisht te drejte kur thua per dallimin e races,e cila nuk mund te ndodhe prej fese apo kombesise,por qellimi i citimit qe po te bej eshte tjeter. Permend i nderuar,qe nuk te intereson kultura Arabe etj,por muslimanizmi qe po importohet ne trojet shqipfolese prej vehibisteve Iraniane etj,nuk ka lidhje me muslimanizmin Shqiptar,dhe po ka lidhje te forta me muslimanizmin strikt Arab,kursesi jo Shqiptar.Nuk ma ha mendja qe veshja e pantallonave tre cerekshe ka lidhje me muslimanizmin shqiptar,ashtu si nuk ka lidhje me muslimanizmin ferexheja Afgane qe rendom e sheh tani me neper rruget e shqiperise,keto kultura muslimane te importuara prej Arabeve jane nje dem per ju dhe per te gjithe shqiptaret.Nuk mund te hyj ne fakte historike,per te thene se c'fare te mirash apo te keqijash i ka sjelle muslimanizmi shqiperise,megjithate nuk mund te kete sjelle vetem te mira,nuk mund te kete sjelle vetem te keqija kuptohet.Ndersa ky muslimanizmi ekstrem i viteve te fundit nuk sjell asgje, pervecse te keqija.Dikush kishte permendur me lart se besimi eshte nje ceshtje qe i perket besimtarit dhe zotit te tij,ndjehu krenar per besimin tend por mos u impono tek te tjeret duke lene mjeker shtatpash, apo duke veshur pantallona qe te jesh gati per te lare kembet kur do te japesh namazin (keshtu quhet apo jo?),kjo nuk ka qene, nuk eshte,dhe nuk do te jete kurre kulture shqiptare.Me pas behet nje dallim i thjeshte,te intereson kultura Shqiptare muslimane, apo kultura e fese muslimane ne versionin Arab.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Hahha, e çka osht fjalori jem ma keq se fjalori i vllaut ton? Marre, kini ik prej lufte, e kini lyp edhe femna me ju pru. Çka po ju doket vetja juve?

Ata i kan përgatit paret për me ju majt juve nashta edhe 5 vjet me zgat lufta, e ju kan majt me buk sa kini nejt aty. Veç ni sen boll osht, veç çaty në Bllacë, sa kan nejt shqiptarët, mos me pas prun bukë shqiptarët e Maqedonisë, e tamel e pemë, atëherë shqiptarët krejt kishin dek uni.

A në Kosovë shumë mirë koka, veç ke metë me fol për Maqedoni. Qysh te koka shkollimi në Kosovë?
    Ani de ka femna të mbulume, po palidhje je tuj fol prapë. Ka femna të mbulume edhe në Kosovë edhe në Tiranë.

Ti po çmendesh ku shqiptarët e Shqipërisë po folin keq për Kosovë, tash ti po kthehesh po fol sikur ata të Shqipnisë e pe shan Maqedoninë.

Pse pi ekzagjeron senet palidhje? Në Shqipëri ka, në Kosovë ka, në Maqedoni ka, krejt osht në pytje ni shkallëzim i vogël, dikun ma shumë dikun ma pak.

Qysh munet mu fry magjupi pse osht ma i bardhë se zezaku??? (pyetje retorike?
    Joo or loco askush nuk ka kerku femra por ishte nje shaka e tij thuajse fshati ishte i perbere veq prej burrave.

Po shkollimi ne Kosove nuk eshte edhe aq i hajrit por femrat jane ne te lira se te ju ,ky eshte fakt dhe eshte e vertet qe ka femra te mbuluara edhe ne Kosove e edhe ne Shqiperi por dallimi eshte se ne Maqedoni gati jane afer 80% te mbuluara e ketu tek ne nja 2%.
    Nuk qmendem aspak kur fyen dikush nga Shqiperia ne nga Kosova ,vetem se duhet te jete ne suaza te realitetit.Une kurre se mohoj dhe se kam mohuar se shqiptaret e Shqiperise jane me larte me emancipim(shkollimin universitar e kane pas shume vite para nesh) se ne ne Kosove sepse ky eshte fakt dhe eshte budallaki e madhe nga ana ime te provoj te deshmoj te kunderten ,budallaki te cilen je duke e bere ti tani.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Mos u nevrikos he burre dhe mos shkruaj perqarte.
    Kur po e perdor kete fjalen pike ma kujton nji debat te nxehte televiz mes A.Demaqit dhe V. Drashkoviqit shume vite me pare. V. Drashkoviqi i nevrikosur i thoshte Demaqit Kosova gjithmon do te jete Serbi dhe pike. Demaqi qeshte dhe i thoshte mos thuaj kurre ,, kurre" dhe lere presje se gjerat shkojne natyrshem atje ku duhet te shkojne. Heheheheheh.
    Asnje popull nuk ka nevoje per injorance dhe inefrioritet, por per te kane nevoje nje grup njerezish injorant dhe fanatik qe tentojne ta prezentojne si nevoje kete ves te keq. A nuk po konkuldoni ju dhe disa zagare qe ju po i mbeshtesni ketu se populli shqiptare eshte popull i dores se dyte dhe se ne nuk qenkemi te denje per Evropen se paskemi perqafuar ideale tjera. Qfare eshte kjo me thuaj? A nuk eshte ndjenje e inferioritetit qe buron nga mosdija juaj ose mos dhashte zoti nga qellimet e keqija .

Me fjalit e fundit edhe une pajtohem me ty ,tash je ne rrugen e drejte. Per te arritur driten e njerezimit ashtu siq i quani ju vlerat universale, shqiptareve nuk u duhet te ndrrojne besimet e tyre. Ato nuk e demtojme askende ato jane lidhje shpirterore me zotin , ashtu siq e deshiron secili dhe ne menyren e vete. Shqiptaret musliman jane jo vetem nje vlere e qmuar per vete shqiptaret por edhe per krejt Evropen, sikurse shqiptaret pakice te krishtere qe shiqohen si nje vlere e qmuar e kombit shqiptar. Kjo eshte ajo gje me te cilen shqiptaret i grushtojne te gjitha tendencat negative qe vijne qofte nga joshqiptaret ashtu edhe nga shqiptaret fanatike. Kjo eshte ajo force ne duart e q'do atdhetari e ne kete rast edhe e imja qe ti grushtoj te gjithe ata qe permes injorances, inferioritetit te tyre ose qellimit shume te lig dhe ne menyra perfide tentojne te prekin kete kala qe quhet Shqiptari, qe me aq gjak , mund e djerse e kane ngritur dhe po e forcojne bijte dhe bijat mete mira te kombit.

SHKOZA nga Prizreni
    Une i ve pike mendimit tim, qe te mos le presje per medyshje...Ai paralelizem qe ben eshte pa pike kuptimi....nejse....
    Ne, dmth une me ata "zagaret" qe thua ti, nuk po konkludojme aspak se populli yne eshte i deres se dyte, por perkundrazi, po themi se nje popull i deres se pare si puna jone nuk ka nevoje per fanatike fetar(te çfaredo lloj sekti qofshin), e aq me pak per ideale aziatikesh, qe te ndiehet i tille...more vesh?
    Per paragrafin e dyte s'ka nevoje qe te te pergjigjem...Hap ndonje liber te Enver Hoxhes dhe do ta kuptosh vete......

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Joo or loco askush nuk ka kerku femra por ishte nje shaka e tij thuajse fshati ishte i perbere veq prej burrave.

Po shkollimi ne Kosove nuk eshte edhe aq i hajrit por femrat jane ne te lira se te ju ,ky eshte fakt dhe eshte e vertet qe ka femra te mbuluara edhe ne Kosove e edhe ne Shqiperi por dallimi eshte se ne Maqedoni gati jane afer 80% te mbuluara e ketu tek ne nja 2%.
    Nuk qmendem aspak kur fyen dikush nga Shqiperia ne nga Kosova ,vetem se duhet te jete ne suaza te realitetit.Une kurre se mohoj dhe se kam mohuar se shqiptaret e Shqiperise jane me larte me emancipim(shkollimin universitar e kane pas shume vite para nesh) se ne ne Kosove sepse ky eshte fakt dhe eshte budallaki e madhe nga ana ime te provoj te deshmoj te kunderten ,budallaki te cilen je duke e bere ti tani.
    He He nji pyetje e thjeshte ,PSE pasanikat i meshefin gjanat me vlera? shume thjeshte i rruajne vetem per vedi dhe nuke lejojne qe i huaji ti shikoje,vetem farefisi dhe fshati munde ti shikoje i huaji NONSENS,,ajo ashte tradite ,SHIKOJE europen ne fotografi para 80 100 vjete krejte grate te mbuluara,shikoje ne gogle mundesh ti shofish,mirepo ne shumicen e rasteve fshatrat u banen qytete dhe ska ma edhe mbulesa,ne qytete te europes para 80 vjete sa te duash gra me mbulesa kurse para 100 vjete te gjitha,per ate mose llomotit pa lidhje,mbulesa ashte mbulese dhe morali i grues rruhet ne ate menyre,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    ,mbulesa ashte mbulese dhe morali i grues rruhet ne ate menyre,
    Me vjen keq qe duhet te dregohem e drejteperdrejt por qenke shume i ceket.Morali i nje gruaje nuk mbrohet me mbulese por me edukate familjare sepse mbulesa fare kollaj mund te hiqet,nuk lypet shume pune.Sipas teje ne Iran e A.Saudite spaska fare femra te perdala?
    Femra duhet te edukohet qe te jete e moralshme dhe ajo edukate do ta ruan dhe JO nje cope lecke.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    He He nji pyetje e thjeshte ,PSE pasanikat i meshefin gjanat me vlera? shume thjeshte i rruajne vetem per vedi dhe nuke lejojne qe i huaji ti shikoje,vetem farefisi dhe fshati munde ti shikoje i huaji NONSENS,,ajo ashte tradite ,SHIKOJE europen ne fotografi para 80 100 vjete krejte grate te mbuluara,shikoje ne gogle mundesh ti shofish,mirepo ne shumicen e rasteve fshatrat u banen qytete dhe ska ma edhe mbulesa,ne qytete te europes para 80 vjete sa te duash gra me mbulesa kurse para 100 vjete te gjitha,per ate mose llomotit pa lidhje,mbulesa ashte mbulese dhe morali i grues rruhet ne ate menyre,
    Ti je duke thane se i mbajne grate si puna e gjanave(a don me thane se martohen vetem me njani tjetrin?), apo se jane 100 vjet prapa botes???A bon me qene ma i qarte???

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Edhe une shoh nje dallim ne shkallen e arsimimit mesatar ne mes te shqiptareve nga Kosova dhe atyre nga Shqiperia. I cili pra shkon ne favor te atyre nga Shqiperia. Por kjo shpjegohet ndryshe, sic mendoj une. Ketu luan rol p.sh. fakti se ata nga Shqiperia lindnin, rriteshin, kryenin shkollen fillore, te mesmen, te larten apo univerzitetin ne vetem nje gjuhe. Ndersa ne shqiptaret jashte Shqiperise studimet e larta shpesh ishim te detyruar te i kryejme ne gjuhe te huaja: jugosllave. Pastaj ishim "te observuar" ne arsimim nga shteti jugosllav, si ne lidhje me lendet qe guxonim t'i trajtonim ashtu edhe ne lirite tjera te lidhura me arsimin. Dhe problemi tjeter eshte gjuha: Perderisa ne kosovaret ne shtepi, ne rruge, ne jeten e perditshme flasim gegerisht, ne shkolle e shkence duhet te flasim Shqipen e Njesuar. Kjo eshte faktor per stagnim shkencor. Sidomos persa i perket shkencave shoqerore. Eshte perafersisht e njejta sikur te studiosh ne nje gjuhe te huaj. Dhe se fundi ne temen ku gjindemi (shkalla e fetarizimit te shqiptareve brenda kufirit krahasuar me ata jashte kufirit) faktor i rendesishem eshte edhe qendrimi i shoqerise ne teresi ndaj fese. Ne Shqiperine ateiste te se kaluares nuk ka qene merite speciale te jesh kritik ndaj Islamit. Kete gje neve Kosovaret nuk e kemi patur kurre. E lere me shqiptaret nga Maqedonia. Imuniteti jone ndaj Islamit varet nga vet intelekti i individit. Nje force gjenerale shtytese "kunder fese" nuk kishim. A je ti si i vetem kunder fese (e "Zotit") apo eshte e tere shoqeria e tille, luan rol te madh. Keshtu ia shpjegoj vetit kete gje.

*

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Anesti 55 qenke informuar mire kure punojshim nene kroaci me diploma te univerzitetit ,edhe ate pune te thjeshta se paku bastin 5 6 here e fitojshim ne shkojshim ne specializim ne zagreb dhe punojshim punetore krahu me diploma ata mendojshin qe skemi dhe po ngranim patlixhona he he ,ne rastim tim erdhi njiher nji teknik dhe me thoshte se pake po punoje duhet krye shkolla per me punue pake ,i thashe kame shkolle ma shume se ti po largohu se po punoj he he qeshte tha bane baste thashe po atehere shkuem te shefi kryesore ,dhe vuem baste me tri rroga ,dhe pase disa dite erdhi shefi dhe mi dha tri rroga te kroatit se fitova bastin,ing dipl eec ashte e regjistrueme me numer ne .
    Hotel .Kur une permend nivelin e nje populli flas per te pregjitheshmen dhe jo per elemente te veante te cilet jane shkolluar e civilizuar per te qene nje shembull i mire per c'do vend.Dhe une kam qene ne Grerqi dhe ne itali, dhe po te them se vetem nga ana profesionala gjeta rralle si veten por nga ana edukative absoluisht me mbanin si pike referimi.Shpesh parate e firmes ku punoja i dregoja une ne banke dhe nuk ishin pak. Por ne keto vende shqipetaret 1/4 veta kryen denimin me burg ose eshte kandidat.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Po shkollimi ne Kosove nuk eshte edhe aq i hajrit por femrat jane ne te lira se te ju ,
    Atëherë ti po bje në kundërshtim me vetveten sepse po thua se femrat në Kosovë janë më të lira sesa femrat te ju (prapë në Kosovë, se i Kosovës jam, e në Kosovë jam).

Une kurre se mohoj dhe se kam mohuar se shqiptaret e Shqiperise jane me larte me emancipim(shkollimin universitar e kane pas shume vite para nesh) se ne ne Kosove sepse ky eshte fakt dhe eshte budallaki e madhe nga ana ime te provoj te deshmoj te kunderten ,budallaki te cilen je duke e bere ti tani.
    Ti je e vetmja këtu që flet budallakina. Nuk shikohen këto gjëra në kontekst krahinor.

Unë kur takohem me shkupjanë, ata shtyhen cilli po pin birra ma shumë, edhe në majë të gjuhës e kanë me të kritikue kur në vend të fjalës shqipe përdor ndonjë sllavizëm, veç të thojnë "ti po folshe çisto shqip" (si tallje), e tash llogarite vetë sa mujnë me kanë të shkollum.

Pastaj është mungesë e njerëzisë kjo sjellja jote, kur dihet se shkollimi bahet aty ku ka kushte, pse ti nuk po shkon me hap universitet në Shkup? Kush po të nal?

Ti i ke pas muncitë edhe je shkollu, e mos ti kishe pas muncitë, sot dikush tjetër (çift i joti) kish fol për ty çka po fol ti për ta.

Turp, për përbuzjen

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE]
    Anesti ,pajtohem me ty ne lidhje me shqiptaret e Maqedonise .Gjate luftes kam qene ne Maqedoni ,gjegjesisht ne fillim ne fsahtin Luboten dhe them me bindje te plote se ai fshat sa i perket mentalitetit nuk dallon aspak nga nje fshat i Afganistanit(perher flas per vitin 1999),pastaj kam qne nje kohe te mire edhe ne Velesht e Tatesh te Struges ku per dallim nga Luboteni nuk kishte shamira e injorance por vetem kete te dyten(ndjej ngapak brejtje te ndergjegjjes nga kjo qe po shkruaj sepse kemi hasur mikepritje te madhe por e verteta duhet te thuhet sado e hidhur qofte.Ne shtepine ku kam qne ne Veleshte ,gruaja e pronarit vazhdimisht u lavderojke per shkollimin e te shoqit ,kur e pyes cfare shkolle ka ba ,me tha shkollen e mesme ne Prishtine,te them te QUOTE]
    dreqi e morti sa i ndjeshem jam!Me ngazellove.Te pergezoj per pjesemarjen.Interesan kur njeriu shkruan te verteta, kur kaq rrjedheshem shpreh c'ka nden ne menryren me te sinqerte, lezuesit i jep dhe iluzionin sikur i sheh dhe pamjen.Eh i madhi Hygo thoshte se dhe" mendimi ka ngjyre".Me ka ndodhe dhe mua keshtu.Kisha korespondence me nje te pa njohur ne Canada. Kishte nje histori intersante, pasi ishte arratisur ne moshen tre vjec me te atin.Ishte rritur me urrejtjen per nenen e tij qe e kishte ne shqiperi.Une nuk njihja as njerine sa tjerrin por me letrat e mija e bera kete njeri me nene, por dhe nenen me djalin e saj te humbur.Papritmas nje dite kishte ardhe ne shtepine time dhe sa me pa, me tha, po me del sic te perfytyroja.E keshtu une i perfytyroj dhe antaret sipas shkrimeve qe ato bejne. Ndonjeri dhe perse me profesion mbahet se eshte ...me shkolle te larte , une e perfytyroj me hunde te madhe dhe koken me xhunga, e me veshje qe i rrine sikur ja kane veshur te tjeret.Natyrisht qe jane me kepuce te pa lyera dhe thonj te paprere,por pine dhe duhan te lire qe i ben te qelbin era tym e djerse.

Kur rreshtat shkruhan qarte , bukur shprehin vertetesi, dhe te hidhura, pa fyerje por plot dashuri e tolerance, ne te sheh njeriun e mire, te bukur , sheh dhe shtepine tij, sheh prinderit sheh shoqerine me te cilet rrin.Ai vjen ketu si nje grimce e nje bashkesie te perkryer.Te lumte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 13-07-2009 më 13:03

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •