Close
Faqja 53 prej 130 FillimFillim ... 343515253545563103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 521 deri 530 prej 1300
    SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=jarigas;2327826]
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin

Me sa duket kemi nje problem komunikimi ketu, i dashur Shkoza.....
    Nese nuk e ke vene re, une flas per vendet e kultit ne pergjithesi, pa perpikesuar xhamiat apo kishat...Ke shume guxim(apo cektesi) kur flet ne emer te shqiptareve..nuk ma ha mendja se je ne gjendje ta besh....Vazhdon te vjellesh vrer kunder nje feje tjeter, dhe pastaj qahesh se te tjeret nuk te respektojne.!!.
    Flet per nje fe tjeter(krishterizmin) si "ideologji" dhe kjo tregon lartesine e kultures tende ne kete fushe....bile e quan "fanatike"....mire , une do te te lutesha te na sillje shembuj te "respektimit te te drejtave te njeriut", "respektimit te dinjitetit njerezor", "perqafimit te vlerave universale", nga feja qe ti ke perqafuar, dhe pastaj te na sjellesh shembujt e kundert nga fete e tjera..

Sa per arkat e pluhurosura te Vatikanit, une s'i kam pare ndonjehere, por meqe ti i ke pare edhe pluhurin , une do te te isha shume mirenjohes t'i hidhje nje sy dosjeve mbi shqiptaret....ndoshta do te sillnin fakte qe ne s'i njohim mbi historine tone, qe mbeshtesin tezat e tua.....

Te pakten nuk na urove arabisht, rrofsh....
    Paqja e shpirtit qofte me ju....
    More njerez ju e keni kthyer forumin ne nje vend ku krijohet perqarja dhe urrejtja. A me beson posa futem ketu ne forum me duket sikur nuk jam ne Shqipnine tone. Jasht nuk merret kush me keto tema qe merreni ju. Nuk i hane kujt per Papen e per kishen . Njerezit e jetojne jeten e vete me halle e me probleme tjera. Po ju siguroj qe as edhe 1 % e shqiptareve nuk merret me qeshtjen se a e tradhtoj apo jo krishterizmin shqiptaria. Po zaten pse te merremi me kete teme se. Faktet jane kokeforta , rreth 80% e shqipatreve i perkasin besimit islam dhe kete besim e respektojne dhe e ruajne me shume se tre shekuj. Kujt i plase per budallalleqet te cilat iu mundojne juve disa fanatikeve te mjere.
    Hargjoni energji kot duke u munduar te beni punen e djallit.
    Kjo teme po postohet tek ,, Toleranca fetare " dhe shikojeni mire qfare tolerance fetare po e servoni ju disa fanatike te mjere qe s'jua fut kush as edhe ne ate 5-15% e shqiptareve te krishtere prej nga vini .
    Flas ne emere te shqiptareve sepse mbroj nje gje faktike qe e kane shqiptaret. Kurse ju mund te flisni vetem per vete, biles nuk mund te flisni as edhe per ate pjesen pakice te shqiptareve krishter qe sigurisht se nuk i mundojne keto budallalleqe qe ju mundojne juve.

Fali o zot se nuk dine q'bejne .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=jarigas;2327826]

Me sa duket kemi nje problem komunikimi ketu, i dashur Shkoza.....
    Nese nuk e ke vene re, une flas per vendet e kultit ne pergjithesi, pa perpikesuar xhamiat apo kishat...Ke shume guxim(apo cektesi) kur flet ne emer te shqiptareve..nuk ma ha mendja se je ne gjendje ta besh....Vazhdon te vjellesh vrer kunder nje feje tjeter, dhe pastaj qahesh se te tjeret nuk te respektojne.!!.
    Flet per nje fe tjeter(krishterizmin) si "ideologji" dhe kjo tregon lartesine e kultures tende ne kete fushe....bile e quan "fanatike"....mire , une do te te lutesha te na sillje shembuj te "respektimit te te drejtave te njeriut", "respektimit te dinjitetit njerezor", "perqafimit te vlerave universale", nga feja qe ti ke perqafuar, dhe pastaj te na sjellesh shembujt e kundert nga fete e tjera..

Sa per arkat e pluhurosura te Vatikanit, une s'i kam pare ndonjehere, por meqe ti i ke pare edhe pluhurin , une do te te isha shume mirenjohes t'i hidhje nje sy dosjeve mbi shqiptaret....ndoshta do te sillnin fakte qe ne s'i njohim mbi historine tone, qe mbeshtesin tezat e tua.....

Te pakten nuk na urove arabisht, rrofsh....
    Paqja e shpirtit qofte me ju....

More njerez ju e keni kthyer forumin ne nje vend ku krijohet perqarja dhe urrejtja. A me beson posa futem ketu ne forum me duket sikur nuk jam ne Shqipnine tone. Jasht nuk merret kush me keto tema qe merreni ju. Nuk i hane kujt per Papen e per kishen . Njerezit e jetojne jeten e vete me halle e me probleme tjera. Po ju siguroj qe as edhe 1 % e shqiptareve nuk merret me qeshtjen se a e tradhtoj apo jo krishterizmin shqiptaria. Po zaten pse te merremi me kete teme se. Faktet jane kokeforta , rreth 80% e shqipatreve i perkasin besimit islam dhe kete besim e respektojne dhe e ruajne me shume se tre shekuj. Kujt i plase per budallalleqet te cilat iu mundojne juve disa fanatikeve te mjere.
    Kjo teme po postohet tek ,, Toleranca fetare " dhe shikojeni mire qfare tolerance fetare po e servoni ju disa fanatike te mjere qe s'jua fut kush as edhe ne ate 5-15% e shqiptareve te krishtere prej nga vini .
    Flas ne emere te shqiptareve sepse mbroj nje gje faktike qe e kane shqiptaret. Kurse ju mund te flisni vetem per vete, biles nuk mund te flisni as edhe per ate pjesen pakice te shqiptareve krishter qe sigurisht se nuk i mundojne keto budallalleqe qe ju mundojne juve.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=xhamia;2327915]
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

Nese deri me tani ke pa nje shkrim timin qe skam respektuar besimin e cilitdo njeri ne rrug apo ketu ne forum eja dhe me pshty ne fytyre , nese ke pa se kam ofenduar dikend perveq ketij une do i kerkoj falje te gjithve ?

Ti zotrote po bazohesh tek ata me mjekra qe urojn arabisht ose ne qfardo gjuhe kurse po harron popullsin shumice qe urohen me fjal shqipe , ti po harron se mbushja e vendeve ose te xhamiave ose te kishave do ndalen keto vetvrasje qe jane shtuar 200 % ne keto vitet pas luftes .
    Pikerisht, une kur shkruaj bazohem mbi ate qe lexoj(dhe jo mbi ate qe une mendoj se dikush mund te mendoje apo ku di une).Muhamedi ka thone se kush vret nje njeri, ka vrare gjithe njerezimin.....pra kush fyen nje besimtar te nje feje tjeter, fyen te gjithe besimtaret e asaj feje.....
    Une nuk bazohem mbi fantazira(me mjekrra apo pa mjekrra), por mbi ato qe lexoj.
    Nese ti me uron"amin ishalla", une them se eshte arabisht(dhe ti nuk e din as se c'do me thon).Pike.Une nuk harroj popullsine qe flet shqip, e pikerisht per kete them se s'eshte e bukur te urojme ne nje gjuhe tjeter ne nje forum shqipesh.Sa per mbushjen e vendeve te kultit, e mendojme shume ndryshe, po respektoj kendveshtrimin tend....
    Paqja qofte me ty..

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=SHKOZA;2328309]

SHKOZA nga Prizreni
    "More njerez"....tipike....kush njerez???Une jam nje dhe i vetem.Nese me drejtohesh mua, fol vetem me mua.Kjo teme eshte e lire e nese ti nuk don te shkruash ketu, je i lire te mos futesh....por leri te tjeret te bejne ate qe duan.
    Ti perdor fjale si:"fanatike te mjere, qe s'jua fut kush", duke nenkuptuar edhe qe jane te krishtere, e pastaj ke faqen te thuash se jane te tjeret qe kane kthyer kete forun ne nje vend ku krijohet perçarja???Te lutem te lexosh shkrimet e tua para se t'i publikosh....Po zaten pse merresh me kete teme??Kur nuk je ne gjendje te thuash hiç???Ti ke tre shekuj qe mbron Islamin, por ndoshta nuk e din se islami ka lindur 1 mijvjeçar e gjysem me pare??Cfare don me thone ajo qe shkruan??A je ne gjendje te flasesh mbi temen???Perndryshe mos u fut vetem per te vjellur kunder feve te tjera......
    Flm....

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=jarigas;2328449]

"More njerez"....tipike....kush njerez???Une jam nje dhe i vetem.Nese me drejtohesh mua, fol vetem me mua.Kjo teme eshte e lire e nese ti nuk don te shkruash ketu, je i lire te mos futesh....por leri te tjeret te bejne ate qe duan.
    Ti perdor fjale si:"fanatike te mjere, qe s'jua fut kush", duke nenkuptuar edhe qe jane te krishtere, e pastaj ke faqen te thuash se jane te tjeret qe kane kthyer kete forun ne nje vend ku krijohet perçarja???Te lutem te lexosh shkrimet e tua para se t'i publikosh....Po zaten pse merresh me kete teme??Kur nuk je ne gjendje te thuash hiç???Ti ke tre shekuj qe mbron Islamin, por ndoshta nuk e din se islami ka lindur 1 mijvjeçar e gjysem me pare??Cfare don me thone ajo qe shkruan??A je ne gjendje te flasesh mbi temen???Perndryshe mos u fut vetem per te vjellur kunder feve te tjera......
    Flm....
    Jarigas Une e shpreha mendimin tim per dobishmerine e kesaj teme , sikurse poashtu e shpreha vleresimin per njerezit qe merren me keto gjera. Vete titulli dhe tematika jane shume tendencioze ,per mendimin tim. Dihet qe shqiptaret jane islamizuar me shumice qysh para tre kater shekujve dhe ky debat perveq krijimit te perqarjes asgje te dobishme nuk sjell.
    Une nuk e kuptoj pse te jete kjo teme tek toleranca fetare dhe qka ka te beje kjo me tolerancen fetare. Nuk e dij ty qka po te dhemb e me fshihesh pas tolerances fetare dhe ne te njeten kohe merresh me atakime te fese qe e respektojne shumica dermuese e shqiptareve.
    Une per te mos iu ngelur borgj ne te njetjen kohe po e shprehi edhe mendimin tim per kete pyetje .
    Shqiptaret e kane shqelmuar fene krishtere ortodokse dhe katolike duke u nisur nga nje qellim shume madhor. Ai qellim eshte ruajtja e indentitetit kombetar. Po keta shqiptare kane ditur poashtu qe te jene muslimane te mire duke mos u asimiluar dhe harruar kombin dhe etnine e tyre edhe si pjestare te fese islame.
    Feja islame ka ndikuar ne formesimin e qenesise komb shqiptar te shqiptareve, duke e bere mire te dallueshem nga popujte ortodoks dhe katolik sllave dhe greke perreth. Kjo shumice e shqiptareve muslimane jo rastesishte e ka mbeshtjellur pjesen e mbrendeshem te trojeve tona , duke formura nje vije te forte demarkacioni me popujt tjere perreth, duke ndaluar asimilimin dhe duke ndikuar ne shqiptarizimin e nje pjese te krishtereve shqiptare dhe joshqiptar. Pjesa tjeter e banoreve shqiptare qe kane ngelur jashte ketij mbeshtjellesi te forte duke shkuar pas krishterizmit qofte ortodoks e qofte katolik jane asimiluar, ose edhe sot jane ne rrugen e asimilimit. Fakt konkret i ke fiset me origjine shqiptare qe sot quhen malazeze si Vasoviqet, Kuqet, Drekalloviqet, Ozdrimcit, Piperet, pastaj popullesine ortodokese te Toplices e Zhegligoves, si dhe popullesine arvanite te Spartes , Mores, Thrakise e Athines qe sot pak ose aspak dijne per indentitetin e verte te tyre.
    Bazuar ne kete relaitet shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por do te ngelnin te tradhtuar nga krishterizmi po te vazhdonin te ishin pjese e ketij besimi.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=SHKOZA;2328482]

Jarigas Une e shpreha mendimin tim per dobishmerine e kesaj teme , sikurse poashtu e shpreha vleresimin per njerezit qe merren me keto gjera. Vete titulli dhe tematika jane shume tendencioze ,per mendimin tim. Dihet qe shqiptaret jane islamizuar me shumice qysh para tre kater shekujve dhe ky debat perveq krijimit te perqarjes asgje te dobishme nuk sjell.
    Une nuk e kuptoj pse te jete kjo teme tek toleranca fetare dhe qka ka te beje kjo me tolerancen fetare. Nuk e dij ty qka po te dhemb e me fshihesh pas tolerances fetare dhe ne te njeten kohe merresh me atakime te fese qe e respektojne shumica dermuese e shqiptareve.
    Une per te mos iu ngelur borgj ne te njetjen kohe po e shprehi edhe mendimin tim per kete pyetje .
    Shqiptaret e kane shqelmuar fene krishtere ortodokse dhe katolike duke u nisur nga nje qellim shume madhor. Ai qellim eshte ruajtja e indentitetit kombetar. Po keta shqiptare kane ditur poashtu qe te jene muslimane te mire duke mos u asimiluar dhe harruar kombin dhe etnine e tyre edhe si pjestare te fese islame.
    Feja islame ka ndikuar ne formesimin e qenesise komb shqiptar te shqiptareve, duke e bere mire te dallueshem nga popujte ortodoks dhe katolik sllave dhe greke perreth. Kjo shumice e shqiptareve muslimane jo rastesishte e ka mbeshtjellur pjesen e mbrendeshem te trojeve tona , duke formura nje vije te forte demarkacioni me popujt tjere perreth, duke ndaluar asimilimin dhe duke ndikuar ne shqiptarizimin e nje pjese te krishtereve shqiptare dhe joshqiptar. Pjesa tjeter e banoreve shqiptare qe kane ngelur jashte ketij mbeshtjellesi te forte duke shkuar pas krishterizmit qofte ortodoks e qofte katolik jane asimiluar, ose edhe sot jane ne rrugen e asimilimit. Fakt konkret i ke fiset me origjine shqiptare qe sot quhen malazeze si Vasoviqet, Kuqet, Drekalloviqet, Ozdrimcit, Piperet, pastaj popullesine ortodokese te Toplices e Zhegligoves, si dhe popullesine arvanite te Spartes , Mores, Thrakise e Athines qe sot pak ose aspak dijne per indentitetin e verte te tyre.
    Bazuar ne kete relaitet shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por do te ngelnin te tradhtuar nga krishterizmi po te vazhdonin te ishin pjese e ketij besimi.

SHKOZA nga Prizreni
    Nese ti mendon se kjo teme nuk eshte e dobishme dhe ata qe merren me kete teme po ashtu, ti pse merresh me kete teme???(a nuk fut edhe veten tende ne te njejtin thes?)
    Une mendoj se eshte thjesht nje debat filozofik, per tu bere ndermjet personash
    te njefare kulture dhe deshire per tu ballafaquar...
    Kjo teme eshte tek toleranca fetare sepse nenkupton qe te marrin pjese njerez tolerues ......
    Une merrem me "atakime"(ndoshta don me thone sulmime??) ndaj fese se respektuar nga shumica e shqiptareve???Ku e kam bere nje gje te tille????

Ai shkrimi qe vijon(nga e ke kopjuar?) nuk sjell fare uje ne mullirin tend i dashur...Nese shqiptaret u nisen nga qellimi madhor i veteruajtjes si komb(une vete jam i njemendjeje me kete), tanime qe ky rrezik nuk egziston me, mund edhe te flasim qetesisht atehere mbi fillesen e feve nder shqiptare, apo jo??!..
    "shqiptarizimi" i shqiptareve te krishtere, ndoshta do te kesh miresine te ma spjegosh pak ma mire, pasi me duket pak per te qeshur.....
    Kurse fakti se shume mbiemra jane sllavizuar apo greqizuar, nuk do te thote doemos se keta shqiptare kane humbur kombesine e tyre(nje numer teper i medh fisesh myslimane kane mbiemra turq, apo jo??)....Jam shume kureshtar te di mbiemrin tend....une e kam Gripshi, çfare origjine te duket???

Pike se dyti, kur flitet per Krishterizmin, duhet te ndalim pak e te sqarojem nje gje.
    Me te tille term, nenkuptohet bashkesia e vendeve te Europes perendimore dhe qendrore dhe jo, feja si e tille......ne rregull???Kur flitet per tradheti ndaj Krishterizmit, kihen parasysh ata shqiptare qe thone se urrejne çdo gje qe i perket Europes dhe se jane me te mire turqit...(me gjithe respektin per Qemal Ataturkun e madh)....Prandaj une nuk mendoj se eshte kaq e keqe si teme....nese ja del qe t'i permbahesh asaj.....
    Paqja qofte mbi ty......

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Me te tille term, nenkuptohet bashkesia e vendeve te Europes perendimore dhe qendrore dhe jo, feja si e tille......ne rregull???
    Si dhe bashkësia e zezakëve kristianë në Afrikë, Kisha Asiriane, Kopte, Etiopike, Armene etj.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Si dhe bashkësia e zezakëve kristianë në Afrikë, Kisha Asiriane, Kopte, Etiopike, Armene etj.
    Absolutisht jo, i dashur...Kur flasim per kohekthimin e shqiptareve nga te krishtere ne myslimane, ketyre vendeve ne Arberi, nuk jua kishin degjuar fare emrin....
    Ironia pa vend qe ben ne kete rast, tregon se e ke lexuar shume perciptaz mesazhin tim(fare qarte them se s'flitet per fene)....
    Tung......

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    i dashur jarigas. edhe per mua per te folur er tradhetare te krishterim it me duket dicka shume e cuditshme.
    mbreme i shtrova nje pyetje ne kete forum nje personi tjeter. ishim o ashtu tek "toleranca fetare", por ne nje teme tjeter. aty je edhe ti shume aktiv, por nuk m'u pergjije. ndoshta thjeshte per te qene i sjellshem ngaqe pyetjen ia drejtova atij tjetrit. ai o fliste per "kthim ne origjine". mendoj se e kupetove per ke e kam fjalen. ketu po flitet per tradhetare te krishterimit. pak ndryshim kane. prandaj mendoj se mund ta postoj edhe ketu. po te nisi te njejten gje qe i shkruajta atij tjetrit dhe shpresoj te njoh mendimin tend.

ok. ishe shume i qarte. ke te drejte per ate qe the per ameriken. nuk mund te marr as shembullin e amerikes latine pasi atje konkuistadoret spanjolle dhe portugeze shkuan te shoqeruar me klerike qe mbanin kryqe te medha dhe donin te konvertonin popullsine drejt krishterimit. por kjo popullsia vendase qe ka qene para 5 shekujsh u shkaterrua krejtesisht pasi disa u vrane, disa vdiqen nga epidemite e sjella nga europjanet. rraca e tyre pothuajse u zduk duke u bashkuar ose me europjanet e ashtuquajtur te krishtere ose me sklleverit afrikane te derguar atje po nga europjanet. prandaj as ne vendet e amerikes latine nuk mund te flitet per kthim ne origjine.
    tani po te jap nje shembull nga ana tjeter e botes. nje mega shtet prej 90 milion banoresh dhe me popullsi 95% te krishtere. filipinet. mund te imagjinosh se si u perhap krishterimi atje. por per fat popullsia vendase nuk u cfaros sic u be ne 2 amerikat. si mendon ti? edhe keto 90 miljon banore duhet te kthehen ne origjine????
    feja islame u perhap ne shqiperi duke u perdorur me pak se 5% e dhunes me te cilen u perhap feja e krishtere ne bote. mendo per gjithe ato koloni. kete nuk e them une por te gjithe historjanet.
    prandaj te flasesh ne vitin 2009 per kthim ne origjine me duket e pakonceptueshme!!!

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    A është islamizimi tradhëti ndaj krishterimit?

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •