Close
Faqja 51 prej 130 FillimFillim ... 41495051525361101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 501 deri 510 prej 1300
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    ket e thoj me miliarda njerz jo vetem un.
    OK. e di mire edhe une, por do i thuash edhe budisteve "asht rren"? edhe hinduisteve? edhe cifuteve? te gjithe besimtareve te feve te tjera do i thuash qe besojne ne nje genjeshter? eshte nje pergjegjesi shume e madhe per kedo. edhe nese mendon se nuk eshte e vertete, leri njerezit te besojne ne ate qe duan! mund te djalogosh ne menyre paqesore pa sulmuar besimin e askujt. a je dakort me mua?
    ia kalofsh mire!!!

Arsyeja qe shqiptaret jane i vetmi komb qe u konvertuan ne islam eshte se shqiptaret nuk luftuan. Ne ndryshim me popujt e tjere shqiptaret ju bene ure pushtuesit turk dhe si zakonisht shkuan andej nga fryn era. Me vdekjen e Gjergjit shqiptaret humben nje pike referimi dhe nuk arriten te organizoheshin me kurre. Konvertimi ne musliman shpesh here u be edhe me force por jo vetem. Perveç forces pushtuesi turk perdori edhe menyra te ndryshme duke bere presion mbi popullsine e varfer. Nje metode shume e prakikuar ne ate kohe ishte marrja e pasurise te krishtereve duke ua dhene atyre qe ishin konvertuar. Sidomos marrja e tokave dhe djegja e shtepive ne rastin kur te krishteret refuzonin islamin.
    Pastaj kemi edhe rastet kur shqiptaret u konvertonin me deshire, kjo nuk ndodhte se kishin nje deshire te madhe te beheshin musliman, por se po te beheshin musliman kishin privilegje te ndryshme. Do te binin ne syte te mire tek turqit, kishin mundesi te gjenin nje pune te mire apo edhe te merrnin token e komshise qe nuk ishte bere musliman. Kush thote qe shqiptaret u konvertuan me deshire dhe prendoria turke nuk ndikoi ne kyte faktor, jo vetem qe nuk thote te verteten por ben nje poshtirsi. Te mohosh te verten dhe te shtremberosh historin eshte nje poshtirsi qe askush nuk mund t'a besoje.
    Arsyet qe shqiptaret do t'a braktisin islamin jane te ndryshme, dy nga keto jane se shiptaret jane nje komb i zgjuar qe arrijne t'a dallojne te zezen nga e bardha dhe te keqen nga e mira, dhe se dyti shqiptaret shkojne andej nga fryn era, dhe sot era fryn kunder islamit, dhe Europa ku shqiptaret duan te shkojne nuk e don si ideologji.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Arsyeja qe shqiptaret jane i vetmi komb qe u konvertuan ne islam eshte se shqiptaret nuk luftuan. Ne ndryshim me popujt e tjere shqiptaret ju bene ure pushtuesit turk dhe si zakonisht shkuan andej nga fryn era. Me vdekjen e Gjergjit shqiptaret humben nje pike referimi dhe nuk arriten te organizoheshin me kurre. Konvertimi ne musliman shpesh here u be edhe me force por jo vetem. Perveç forces pushtuesi turk perdori edhe menyra te ndryshme duke bere presion mbi popullsine e varfer. Nje metode shume e prakikuar ne ate kohe ishte marrja e pasurise te krishtereve duke ua dhene atyre qe ishin konvertuar. Sidomos marrja e tokave dhe djegja e shtepive ne rastin kur te krishteret refuzonin islamin.
    Pastaj kemi edhe rastet kur shqiptaret u konvertonin me deshire, kjo nuk ndodhte se kishin nje deshire te madhe te beheshin musliman, por se po te beheshin musliman kishin privilegje te ndryshme. Do te binin ne syte te mire tek turqit, kishin mundesi te gjenin nje pune te mire apo edhe te merrnin token e komshise qe nuk ishte bere musliman. Kush thote qe shqiptaret u konvertuan me deshire dhe prendoria turke nuk ndikoi ne kyte faktor, jo vetem qe nuk thote te verteten por ben nje poshtirsi. Te mohosh te verten dhe te shtremberosh historin eshte nje poshtirsi qe askush nuk mund t'a besoje.
    Arsyet qe shqiptaret do t'a braktisin islamin jane te ndryshme, dy nga keto jane se shiptaret jane nje komb i zgjuar qe arrijne t'a dallojne te zezen nga e bardha dhe te keqen nga e mira, dhe se dyti shqiptaret shkojne andej nga fryn era, dhe sot era fryn kunder islamit, dhe Europa ku shqiptaret duan te shkojne nuk e don si ideologji.
    hahahaha saher shkruan ti me shkrin se qeshuri me kto shkrimet tua qesharake .

Nese qenkan shqiptaret nga te fryjne era ti qenke andej nga te fryn njeriu nvesh

Pse tasht spo largohen shqiptart nga kjo fe ???

Ty te djeg sepse je i krishter edhe sje ne gjendje te thuash te verteten sepse ajo djeg

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin

Nese qenkan shqiptaret nga te fryjne era ti qenke andej nga te fryn njeriu nvesh

Ty te djeg sepse je i krishter edhe sje ne gjendje te thuash te verteten sepse ajo djeg
    Une nuk jam i krishtere dhe nuk jam paraqitur kurre si i tille. E dini shume mire se ato qe kam shkruar me lart jane te verta, por nga pa mundesia per t'u pergjigjur kalon ne fraza komike, qe fatkeqesisht nuk bejne askend per te qeshur. Une jam gati te diskutoj me njerz qe kuptojne nga kjo bote dhe jo me njerz qe mosojne nje liber si papagalli dhe dalin neper bote per te bere propagand. Une jam gati te konfrontohem me ç'do njeri, por jo me ekstremista dhe me njerz qe mbajne pseudonime te tilla, sepse ata nuk mund te jene asnjehere objektiv.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Une nuk jam i krishtere dhe nuk jam paraqitur kurre si i tille. E dini shume mire se ato qe kam shkruar me lart jane te verta, por nga pa mundesia per t'u pergjigjur kalon ne fraza komike, qe fatkeqesisht nuk bejne askend per te qeshur. Une jam gati te diskutoj me njerz qe kuptojne nga kjo bote dhe jo me njerz qe mosojne nje liber si papagalli dhe dalin neper bote per te bere propagand. Une jam gati te konfrontohem me ç'do njeri, por jo me ekstremista dhe me njerz qe mbajne pseudonime te tilla, sepse ata nuk mund te jene asnjehere objektiv.
    Ti ndoshta je , po perderisa nuk e pranon besimin e qdo njerit qfardo qofte ai veshtir se ke per te patur rast te diskutosh me dikend normal .

Kshtu nese deshiron te ti marrin shkrimet me serioze behu vet me serioz dhe te respektosh tjetrin se bashku me besimin e tij .

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin

Kush te tha ty zoteri se nuk po largohen???
    Nga cila xhami na flet me kaq siguri ne emer te te gjithe shqiptareve???
    Nga c'lartesi kulturore merr guximin te qeshesh me shkrimet e nje vellai shqiptar qe me shume perulesi kerkon te argumentoje nje pikepamje vetjake???
    Ndoshta akoma nuk e ke kuptuar qe je duke shkruar ne temen "Toleranca fetare".....kjo ndoshta eshte pak per te qeshur.....
    Kerko te mos fyesh anetaret e tjere te ketij forumi, por perpiqu te sjellesh argumenta , qofte edhe per te hedhur poshte pikepamjet e dikujt tjeter....
    Ji mysliman i mire, sic na hiqesh....paqja qofte mbi ty......

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

Kush te tha ty zoteri se nuk po largohen???
    Nga cila xhami na flet me kaq siguri ne emer te te gjithe shqiptareve???
    Nga c'lartesi kulturore merr guximin te qeshesh me shkrimet e nje vellai shqiptar qe me shume perulesi kerkon te argumentoje nje pikepamje vetjake???
    Ndoshta akoma nuk e ke kuptuar qe je duke shkruar ne temen "Toleranca fetare".....kjo ndoshta eshte pak per te qeshur.....
    Kerko te mos fyesh anetaret e tjere te ketij forumi, por perpiqu te sjellesh argumenta , qofte edhe per te hedhur poshte pikepamjet e dikujt tjeter....
    Ji mysliman i mire, sic na hiqesh....paqja qofte mbi ty......
    Keni te drejte!!.
    Jane duke u larguar shqiptaret, dhe kjo eshte arsyeja pse diskutohet kaq shume, dhe jane te prokupuar njerzit qe rrine neper xhamia. Nese doni fakte ua sjelle une, sa te doni, me qindra.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Jeni i mirepritur.......

Gerrard lodhesh kot mor djale. Ke hesur ne aso gozhde te trashe. Ky xhamia eshte ai kosovari tipik injorant, ama me injorance te trashe qe ua kalojne edhe dukagjinsave tane.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    Gerrard lodhesh kot mor djale. Ke hesur ne aso gozhde te trashe. Ky xhamia eshte ai kosovari tipik injorant, ama me injorance te trashe qe ua kalojne edhe dukagjinsave tane.
    haha! pse? TE GJITHE dukagjinasit jane te trashe???

po tallem!!!

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •