Se pari kur te njofesh kete zoteriun edhe shkrimet e tij do e shofish se kam te drejte sepse kur ky nuk respekton besimin tim , pse ta respektoj une kete apo ty apo gjithekend ?
Po flas nga ato gjamit e Prishtines edhe Gjilanit qe jane plot e perplot me besimtar .
Une nuk e kam fy askend por as nuk mundem me respektu dikend qe sme respekton .
Amin ishalla edhe me ty gjithashtu
Qfare thu ei , mos po bon shaka e te keshim pak e??
Injorant une apo ju??
[QUOTE=xhamia;2326801]Se pari kur te njofesh kete zoteriun edhe shkrimet e tij do e shofish se kam te drejte sepse kur ky nuk respekton besimin tim , pse ta respektoj une kete apo ty apo gjithekend ?
Po flas nga ato gjamit e Prishtines edhe Gjilanit qe jane plot e perplot me besimtar .
Une nuk e kam fy askend por as nuk mundem me respektu dikend qe sme respekton .
Amin ishalla edhe me ty gjithashtu
QUOTE]
Tipike e grindavecit te thote:"po e bere ti do ta bej edhe une".
Ne pergjithesi nje njeri i mire eshte i mire ne vetvete jo sepse jane te tjeret te mire me te!!apo jo??!Por ti qe je mysliman i devotshem, e din mire se duhet te kesh respekt ndaj besimit te te tjereve, kjo pavaresisht nga sjella e mire apo jo e nje besimtari tjeter.Nje besimtar i sigurt ne pastertine dhe drejtesine e besimit te vet nuk ka nevoje qe te tjeret te respektojne besimin e tij, pastaj ai te behet i respektueshem ndaj besimeve te tjera, perndryshe i dashur me keqardhje te them se ti nuk je nje besimtar i devotshem.Une respektoj gjithmone besimin tend, edhe pse nuk pajtohem ndoshta me kete apo ate shkrim apo interpretim.E sidoqofte eshte prej besimtarit te mire lavderimi i te mirave te fese se vet, dhe jo kundervenja gjitmone ndaj feve te tjera....
Per sa i perket xhamive plot e perplot, kjo nuk eshte aspak sheje e mire per mbarevajtjen e nje kombi.Kur vendet e kultit mbushen me njerez, do te thote se mungon besimi ne te ardhmen, ne mbarevajtjen e brezit te ri, mungojne rrugedaljet per nje jete te mirefillte....prandaj nuk eshte per tu mburrur....
Sidoqofte, a nuk mendon se ti drejtohesh nje shqiptari duke e uruar ne arabisht, kjo mund te perceptohet si mungese respekti(me gjithe respektin per arabet dhe Islamin)???Sidomos kur nje urate e tille mund te shprehet fare mire ne shqip??
Apo nuk ja din kuptimin ne shqip???(siç i ke perdorur jane gabim)
Paqja e Zotit qofte mbi ty....
kjo qe po diskutohet ketu eshte nje teme shume idiote dhe e pakuptimte! nuk kuptoj se ku do arrihet.
A janë shqiptarët myslimanë tradhëtarë të Krishtërimit????????????????? cfare do te thote kjo? atehere mund te shtrohhet edhe pyetja: A JANE TE GJITHE TE KRISHTERET EUROPJANE TRADHETARE TA PAGANIZMIT??? ose A JANE TE GJITHE PROTESTANTET GJERMANE TRADHETARE TE KATOLICIZMIT?
si mund te flitet per tradheti ore njerez??? eshte shume qesharake
[QUOTE=jarigas;2327348]I ka humb rruga ne oborr dhe tash luan lojen e viktimes . Po jo more djale jo juve po ju kruhet si shume , juve disa fanatikeve te mjere. Ju po akuzoni te tjeret per asimilim , per tradhti e qka jo tjeter. Ju e akuzoni popullin tuaj se eshte inferiore se ehste popull i dores se dyte e qka jo tjeter se.
Ne e kemi tradhtuar te keqen moti dhe ska pse te bisedohet per kete teme tashme. Ne shqiptaret e kemi zgjedhur qysh moti rrugen tone dhe e dime shume mire te ardhmen tone. Nuk na mungon besimi per te ardhmen por perkundrazi ne jemi vete e ardhmja. Por ju qe merreni me kisha e kryqa na lodhni ****** me Pap e krishterizem qe s'na hyne gje ne pune dhe qe veq dem ka pasur populli shqiptar nga ata se asnje te mire.
Shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por ajo ideologji nuk ka qene e denje per shumicen shqiptare dhe as qe do te jete ndonjeher. Aq sa ishim te krishter aq edhe ia kthyem shpinen dhe ikem nga ajo ideologji fanatike. Sikur te kishte te bente kjo ideologji e prapambetur pra krishterizmi diqka me shqiptarizmin sdo ta shqelmonim aq forte .
E ardhmja e shqiptareve eshte perqafimi i vlerave universale te qytetarise , respektimi i te drejtave elemetare te njeriut, respketimi i dinjitetit njerzor dhe diverzitetit . Jo kjo ideologji e prapambetur qe tinezishte mundohet te dale nga arkat e pluhurosura te Vatikanit dhe te disa te mjereve tane bashkekombas qe jane te semure nga era e keqe e tyre.
SHKOZA nga Prizreni
ATDHEU MBI TE GJITHA
[QUOTE=SHKOZA;2327377]
Me sa duket kemi nje problem komunikimi ketu, i dashur Shkoza.....
Nese nuk e ke vene re, une flas per vendet e kultit ne pergjithesi, pa perpikesuar xhamiat apo kishat...Ke shume guxim(apo cektesi) kur flet ne emer te shqiptareve..nuk ma ha mendja se je ne gjendje ta besh....Vazhdon te vjellesh vrer kunder nje feje tjeter, dhe pastaj qahesh se te tjeret nuk te respektojne.!!.
Flet per nje fe tjeter(krishterizmin) si "ideologji" dhe kjo tregon lartesine e kultures tende ne kete fushe....bile e quan "fanatike"....mire , une do te te lutesha te na sillje shembuj te "respektimit te te drejtave te njeriut", "respektimit te dinjitetit njerezor", "perqafimit te vlerave universale", nga feja qe ti ke perqafuar, dhe pastaj te na sjellesh shembujt e kundert nga fete e tjera..
Sa per arkat e pluhurosura te Vatikanit, une s'i kam pare ndonjehere, por meqe ti i ke pare edhe pluhurin , une do te te isha shume mirenjohes t'i hidhje nje sy dosjeve mbi shqiptaret....ndoshta do te sillnin fakte qe ne s'i njohim mbi historine tone, qe mbeshtesin tezat e tua.....
Te pakten nuk na urove arabisht, rrofsh....
Paqja e shpirtit qofte me ju....
SHKOZA tash pe vrej qe koke rebele unike ahahahahahahah
yo yo
[QUOTE=jarigas;2327348]Nese deri me tani ke pa nje shkrim timin qe skam respektuar besimin e cilitdo njeri ne rrug apo ketu ne forum eja dhe me pshty ne fytyre , nese ke pa se kam ofenduar dikend perveq ketij une do i kerkoj falje te gjithve ?
Ti zotrote po bazohesh tek ata me mjekra qe urojn arabisht ose ne qfardo gjuhe kurse po harron popullsin shumice qe urohen me fjal shqipe , ti po harron se mbushja e vendeve ose te xhamiave ose te kishave do ndalen keto vetvrasje qe jane shtuar 200 % ne keto vitet pas luftes .
Krijoni Kontakt