Close
Faqja 52 prej 130 FillimFillim ... 242505152535462102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 1300
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga bledikorcari Lexo Postimin
    me vjen keq qe ma keni fshire postimin tim sepse nuk thashe ndonje gje per te fyer,o XHAMI e lexove mire postimin tim ore???e?? lexoje mire se cthashe dhe si ato fjale qe i kisha bere me shkronja te medhaja sepse sic tha dhe landi "te cilit ja ka moderuar postimin albo" te zhduket murtaja islame nga shqiperia, (ai tha ne pergjithesi murtaja islame) kurse une thashe te zhduket islamismi "ARAB"(lexoji mire shkronja e medhaja) si dhe te zhduket orthodoksizmi "GREK". e kupton cdo te thote kjo fjalia ime ore apo lexon cte duash??sjam kunder besimit islam dhe orthodoks por te mos futin turinjte shtetet e tjera nepermes fese ne punet tona te brendshme.
    Teper shqiptar.....me pelqen.....Se pari feja e shqiptarit, àsht shqyptaria....te lumte...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

Kush te tha ty zoteri se nuk po largohen???
    Nga cila xhami na flet me kaq siguri ne emer te te gjithe shqiptareve???
    Nga c'lartesi kulturore merr guximin te qeshesh me shkrimet e nje vellai shqiptar qe me shume perulesi kerkon te argumentoje nje pikepamje vetjake???
    Ndoshta akoma nuk e ke kuptuar qe je duke shkruar ne temen "Toleranca fetare".....kjo ndoshta eshte pak per te qeshur.....
    Kerko te mos fyesh anetaret e tjere te ketij forumi, por perpiqu te sjellesh argumenta , qofte edhe per te hedhur poshte pikepamjet e dikujt tjeter....
    Ji mysliman i mire, sic na hiqesh....paqja qofte mbi ty......
    Se pari kur te njofesh kete zoteriun edhe shkrimet e tij do e shofish se kam te drejte sepse kur ky nuk respekton besimin tim , pse ta respektoj une kete apo ty apo gjithekend ?

Po flas nga ato gjamit e Prishtines edhe Gjilanit qe jane plot e perplot me besimtar .

Une nuk e kam fy askend por as nuk mundem me respektu dikend qe sme respekton .

Amin ishalla edhe me ty gjithashtu

Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    Gerrard lodhesh kot mor djale. Ke hesur ne aso gozhde te trashe. Ky xhamia eshte ai kosovari tipik injorant, ama me injorance te trashe qe ua kalojne edhe dukagjinsave tane.
    Qfare thu ei , mos po bon shaka e te keshim pak e??

Injorant une apo ju??

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Arsyeja qe shqiptaret jane i vetmi komb qe u konvertuan ne islam eshte se shqiptaret nuk luftuan. Ne ndryshim me popujt e tjere shqiptaret ju bene ure pushtuesit turk dhe si zakonisht shkuan andej nga fryn era. Me vdekjen e Gjergjit shqiptaret humben nje pike referimi dhe nuk arriten te organizoheshin me kurre. Konvertimi ne musliman shpesh here u be edhe me force por jo vetem. Perveç forces pushtuesi turk perdori edhe menyra te ndryshme duke bere presion mbi popullsine e varfer. Nje metode shume e prakikuar ne ate kohe ishte marrja e pasurise te krishtereve duke ua dhene atyre qe ishin konvertuar. Sidomos marrja e tokave dhe djegja e shtepive ne rastin kur te krishteret refuzonin islamin.
    Pastaj kemi edhe rastet kur shqiptaret u konvertonin me deshire, kjo nuk ndodhte se kishin nje deshire te madhe te beheshin musliman, por se po te beheshin musliman kishin privilegje te ndryshme. Do te binin ne syte te mire tek turqit, kishin mundesi te gjenin nje pune te mire apo edhe te merrnin token e komshise qe nuk ishte bere musliman. Kush thote qe shqiptaret u konvertuan me deshire dhe prendoria turke nuk ndikoi ne kyte faktor, jo vetem qe nuk thote te verteten por ben nje poshtirsi. Te mohosh te verten dhe te shtremberosh historin eshte nje poshtirsi qe askush nuk mund t'a besoje.
    Arsyet qe shqiptaret do t'a braktisin islamin jane te ndryshme, dy nga keto jane se shiptaret jane nje komb i zgjuar qe arrijne t'a dallojne te zezen nga e bardha dhe te keqen nga e mira, dhe se dyti shqiptaret shkojne andej nga fryn era, dhe sot era fryn kunder islamit, dhe Europa ku shqiptaret duan te shkojne nuk e don si ideologji.
    A eshte more ky normal. Ruajuni se u zgjidh njeri, po ju hane.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    OK. e di mire edhe une, por do i thuash edhe budisteve "asht rren"? edhe hinduisteve? edhe cifuteve? te gjithe besimtareve te feve te tjera do i thuash qe besojne ne nje genjeshter? eshte nje pergjegjesi shume e madhe per kedo. edhe nese mendon se nuk eshte e vertete, leri njerezit te besojne ne ate qe duan! mund te djalogosh ne menyre paqesore pa sulmuar besimin e askujt. a je dakort me mua?
    ia kalofsh mire!!!
    un mesiguri qe jam dakortd per paq,

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=xhamia;2326801]Se pari kur te njofesh kete zoteriun edhe shkrimet e tij do e shofish se kam te drejte sepse kur ky nuk respekton besimin tim , pse ta respektoj une kete apo ty apo gjithekend ?

Po flas nga ato gjamit e Prishtines edhe Gjilanit qe jane plot e perplot me besimtar .

QUOTE]

Tipike e grindavecit te thote:"po e bere ti do ta bej edhe une".
    Ne pergjithesi nje njeri i mire eshte i mire ne vetvete jo sepse jane te tjeret te mire me te!!apo jo??!Por ti qe je mysliman i devotshem, e din mire se duhet te kesh respekt ndaj besimit te te tjereve, kjo pavaresisht nga sjella e mire apo jo e nje besimtari tjeter.Nje besimtar i sigurt ne pastertine dhe drejtesine e besimit te vet nuk ka nevoje qe te tjeret te respektojne besimin e tij, pastaj ai te behet i respektueshem ndaj besimeve te tjera, perndryshe i dashur me keqardhje te them se ti nuk je nje besimtar i devotshem.Une respektoj gjithmone besimin tend, edhe pse nuk pajtohem ndoshta me kete apo ate shkrim apo interpretim.E sidoqofte eshte prej besimtarit te mire lavderimi i te mirave te fese se vet, dhe jo kundervenja gjitmone ndaj feve te tjera....

Per sa i perket xhamive plot e perplot, kjo nuk eshte aspak sheje e mire per mbarevajtjen e nje kombi.Kur vendet e kultit mbushen me njerez, do te thote se mungon besimi ne te ardhmen, ne mbarevajtjen e brezit te ri, mungojne rrugedaljet per nje jete te mirefillte....prandaj nuk eshte per tu mburrur....

Sidoqofte, a nuk mendon se ti drejtohesh nje shqiptari duke e uruar ne arabisht, kjo mund te perceptohet si mungese respekti(me gjithe respektin per arabet dhe Islamin)???Sidomos kur nje urate e tille mund te shprehet fare mire ne shqip??
    Apo nuk ja din kuptimin ne shqip???(siç i ke perdorur jane gabim)
    Paqja e Zotit qofte mbi ty....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    kjo qe po diskutohet ketu eshte nje teme shume idiote dhe e pakuptimte! nuk kuptoj se ku do arrihet.
    A janë shqiptarët myslimanë tradhëtarë të Krishtërimit????????????????? cfare do te thote kjo? atehere mund te shtrohhet edhe pyetja: A JANE TE GJITHE TE KRISHTERET EUROPJANE TRADHETARE TA PAGANIZMIT??? ose A JANE TE GJITHE PROTESTANTET GJERMANE TRADHETARE TE KATOLICIZMIT?
    si mund te flitet per tradheti ore njerez??? eshte shume qesharake

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=jarigas;2327348]
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Se pari kur te njofesh kete zoteriun edhe shkrimet e tij do e shofish se kam te drejte sepse kur ky nuk respekton besimin tim , pse ta respektoj une kete apo ty apo gjithekend ?

QUOTE]

Ne pergjithesi nje njeri i mire eshte i mire ne vetvete jo sepse jane te tjeret te mire me te!!apo jo??!Por ti qe je mysliman i devotshem, e din mire se duhet te kesh respekt ndaj besimit te te tjereve, kjo pavaresisht nga sjella e mire apo jo e nje besimtari tjeter.Nje besimtar i sigurt ne pastertine dhe drejtesine e besimit te vet nuk ka nevoje qe te tjeret te respektojne besimin e tij, pastaj ai te behet i respektueshem ndaj besimeve te tjera, perndryshe i dashur me keqardhje te them se ti nuk je nje besimtar i devotshem.Une respektoj gjithmone besimin tend, edhe pse nuk pajtohem ndoshta me kete apo ate shkrim apo interpretim.E sidoqofte eshte prej besimtarit te mire lavderimi i te mirave te fese se vet, dhe jo kundervenja gjitmone ndaj feve te tjera....

Per sa i perket xhamive plot e perplot, kjo nuk eshte aspak sheje e mire per mbarevajtjen e nje kombi.Kur vendet e kultit mbushen me njerez, do te thote se mungon besimi ne te ardhmen, ne mbarevajtjen e brezit te ri, mungojne rrugedaljet per nje jete te mirefillte....prandaj nuk eshte per tu mburrur....

I ka humb rruga ne oborr dhe tash luan lojen e viktimes . Po jo more djale jo juve po ju kruhet si shume , juve disa fanatikeve te mjere. Ju po akuzoni te tjeret per asimilim , per tradhti e qka jo tjeter. Ju e akuzoni popullin tuaj se eshte inferiore se ehste popull i dores se dyte e qka jo tjeter se.
    Ne e kemi tradhtuar te keqen moti dhe ska pse te bisedohet per kete teme tashme. Ne shqiptaret e kemi zgjedhur qysh moti rrugen tone dhe e dime shume mire te ardhmen tone. Nuk na mungon besimi per te ardhmen por perkundrazi ne jemi vete e ardhmja. Por ju qe merreni me kisha e kryqa na lodhni ****** me Pap e krishterizem qe s'na hyne gje ne pune dhe qe veq dem ka pasur populli shqiptar nga ata se asnje te mire.
    Shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por ajo ideologji nuk ka qene e denje per shumicen shqiptare dhe as qe do te jete ndonjeher. Aq sa ishim te krishter aq edhe ia kthyem shpinen dhe ikem nga ajo ideologji fanatike. Sikur te kishte te bente kjo ideologji e prapambetur pra krishterizmi diqka me shqiptarizmin sdo ta shqelmonim aq forte .
    E ardhmja e shqiptareve eshte perqafimi i vlerave universale te qytetarise , respektimi i te drejtave elemetare te njeriut, respketimi i dinjitetit njerzor dhe diverzitetit . Jo kjo ideologji e prapambetur qe tinezishte mundohet te dale nga arkat e pluhurosura te Vatikanit dhe te disa te mjereve tane bashkekombas qe jane te semure nga era e keqe e tyre.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=SHKOZA;2327377]
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin

I ka humb rruga ne oborr dhe tash luan lojen e viktimes . Po jo more djale jo juve po ju kruhet si shume , juve disa fanatikeve te mjere. Ju po akuzoni te tjeret per asimilim , per tradhti e qka jo tjeter. Ju e akuzoni popullin tuaj se eshte inferiore se ehste popull i dores se dyte e qka jo tjeter se.
    Ne e kemi tradhtuar te keqen moti dhe ska pse te bisedohet per kete teme tashme. Ne shqiptaret e kemi zgjedhur qysh moti rrugen tone dhe e dime shume mire te ardhmen tone. Nuk na mungon besimi per te ardhmen por perkundrazi ne jemi vete e ardhmja. Por ju qe merreni me kisha e kryqa na lodhni ****** me Pap e krishterizem qe s'na hyne gje ne pune dhe qe veq dem ka pasur populli shqiptar nga ata se asnje te mire.
    Shqiptaret nuk e kane tradhtuar krishterizmin por ajo ideologji nuk ka qene e denje per shumicen shqiptare dhe as qe do te jete ndonjeher. Aq sa ishim te krishter aq edhe ia kthyem shpinen dhe ikem nga ajo ideologji fanatike. Sikur te kishte te bente kjo ideologji e prapambetur pra krishterizmi diqka me shqiptarizmin sdo ta shqelmonim aq forte .
    E ardhmja e shqiptareve eshte perqafimi i vlerave universale te qytetarise , respektimi i te drejtave elemetare te njeriut, respketimi i dinjitetit njerzor dhe diverzitetit . Jo kjo ideologji e prapambetur qe tinezishte mundohet te dale nga arkat e pluhurosura te Vatikanit dhe te disa te mjereve tane bashkekombas qe jane te semure nga era e keqe e tyre.

SHKOZA nga Prizreni

Me sa duket kemi nje problem komunikimi ketu, i dashur Shkoza.....
    Nese nuk e ke vene re, une flas per vendet e kultit ne pergjithesi, pa perpikesuar xhamiat apo kishat...Ke shume guxim(apo cektesi) kur flet ne emer te shqiptareve..nuk ma ha mendja se je ne gjendje ta besh....Vazhdon te vjellesh vrer kunder nje feje tjeter, dhe pastaj qahesh se te tjeret nuk te respektojne.!!.
    Flet per nje fe tjeter(krishterizmin) si "ideologji" dhe kjo tregon lartesine e kultures tende ne kete fushe....bile e quan "fanatike"....mire , une do te te lutesha te na sillje shembuj te "respektimit te te drejtave te njeriut", "respektimit te dinjitetit njerezor", "perqafimit te vlerave universale", nga feja qe ti ke perqafuar, dhe pastaj te na sjellesh shembujt e kundert nga fete e tjera..

Sa per arkat e pluhurosura te Vatikanit, une s'i kam pare ndonjehere, por meqe ti i ke pare edhe pluhurin , une do te te isha shume mirenjohes t'i hidhje nje sy dosjeve mbi shqiptaret....ndoshta do te sillnin fakte qe ne s'i njohim mbi historine tone, qe mbeshtesin tezat e tua.....

Te pakten nuk na urove arabisht, rrofsh....
    Paqja e shpirtit qofte me ju....

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    SHKOZA tash pe vrej qe koke rebele unike ahahahahahahah

yo yo

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    [QUOTE=jarigas;2327348]
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin

QUOTE]

Sidoqofte, a nuk mendon se ti drejtohesh nje shqiptari duke e uruar ne arabisht, kjo mund te perceptohet si mungese respekti(me gjithe respektin per arabet dhe Islamin)???Sidomos kur nje urate e tille mund te shprehet fare mire ne shqip??
    Apo nuk ja din kuptimin ne shqip???(siç i ke perdorur jane gabim)
    Paqja e Zotit qofte mbi ty....
    Nese deri me tani ke pa nje shkrim timin qe skam respektuar besimin e cilitdo njeri ne rrug apo ketu ne forum eja dhe me pshty ne fytyre , nese ke pa se kam ofenduar dikend perveq ketij une do i kerkoj falje te gjithve ?

Ti zotrote po bazohesh tek ata me mjekra qe urojn arabisht ose ne qfardo gjuhe kurse po harron popullsin shumice qe urohen me fjal shqipe , ti po harron se mbushja e vendeve ose te xhamiave ose te kishave do ndalen keto vetvrasje qe jane shtuar 200 % ne keto vitet pas luftes .

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •