Close
Faqja 54 prej 130 FillimFillim ... 444525354555664104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 1300
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Atehere le ta themi njehere e mire..Te trija fete e medha njezoteshe, jane pjelle e se njejtes meme...te krishteret e kane pranuar katerciperisht se perhapja e fese se krishtere ne shekuj, shpesh eshte bere nepermjet dhunes.Pike.Eshte nje nga faqet me te erreta te historise se njerezimit, ajo çka ndodhi ne Boten e Re nga dora e fanatikeve fetare.Atehere pika ketu eshte se katoliçizmi, ketu i pasqyruar ne figuren e Papes, ka kohe qe ben "mea culpa", e ka kuptuar me themel se fanatizmi apo ortodoksia, jane shume te demshem.Dhe po perpiqet me te gjitha menyrat qe te behet udheheqje per nje bote te re..koha do te tregoje ne ka te drejte...
    Le te vijme tani tek Islami.Frika e gjithe botes se qyteteruar eshte se ne boten myslimane eshte duke u perjetuar nje "mesjete" si ajo e Inkuizicionit te Shenjte..(shih ketu fatwa-t e ndryshme te urdheruara nga kjo apo ajo gjykate fetare).
    Une mendoj se feja ne vetvete nuk eshte as e mire dhe as e keqe..shnderrohet ne te tille nga perdorimi qe i behet.
    Une e di se si u be perhapja e fese islame ne Shqiperi e gjithashtu di edhe se si u be ajo katolike..Por nje gje e tille nuk do te thote asgje.Fanatizmi eshte armiku numer nje i kombit tone, dhe ne duhet te luftojme kunder tij, nga cilado fe ardhte.Para se gjithash jemi shqiptar dhe vellezer ne gjak.Pastaj se njeri i falet Krishtit e tjetri Muhamedit, pak rendesi ka.Mjaft qe kur te diskutohet per besimin gjaku te jete i ftohte dhe diskutimi thjesht akademik.
    pastaj kur flasim per interesat kombetare , shpesh ato bin ndesh me ato vetjake(ne dukje), por per kete ka tema te tjera...
    Mendoj te jesh i kenaqur nga pergjigja.....
    Paqja qofte mbi ty.....

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    A është islamizimi tradhëti ndaj krishterimit?
    Paj,Testim nuk mund te themi se fajin e ka popullsia Shqiptare per tradhti po fajin e ka ai qe pruni fene dmth...mas krishterizmit sepse Shqiptaret e mjere ishin te sunduar me shekuj ishte njefar gjysem-tradhtie por sidoqoft un nuk ja le fajin shqiptareve te krishter per tradhti!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Atehere le ta themi njehere e mire..Te trija fete e medha njezoteshe, jane pjelle e se njejtes meme...te krishteret e kane pranuar katerciperisht se perhapja e fese se krishtere ne shekuj, shpesh eshte bere nepermjet dhunes.Pike.Eshte nje nga faqet me te erreta te historise se njerezimit, ajo çka ndodhi ne Boten e Re nga dora e fanatikeve fetare.Atehere pika ketu eshte se katoliçizmi, ketu i pasqyruar ne figuren e Papes, ka kohe qe ben "mea culpa", e ka kuptuar me themel se fanatizmi apo ortodoksia, jane shume te demshem.Dhe po perpiqet me te gjitha menyrat qe te behet udheheqje per nje bote te re..koha do te tregoje ne ka te drejte...
    Le te vijme tani tek Islami.Frika e gjithe botes se qyteteruar eshte se ne boten myslimane eshte duke u perjetuar nje "mesjete" si ajo e Inkuizicionit te Shenjte..(shih ketu fatwa-t e ndryshme te urdheruara nga kjo apo ajo gjykate fetare).
    Une mendoj se feja ne vetvete nuk eshte as e mire dhe as e keqe..shnderrohet ne te tille nga perdorimi qe i behet.
    Une e di se si u be perhapja e fese islame ne Shqiperi e gjithashtu di edhe se si u be ajo katolike..Por nje gje e tille nuk do te thote asgje.Fanatizmi eshte armiku numer nje i kombit tone, dhe ne duhet te luftojme kunder tij, nga cilado fe ardhte.Para se gjithash jemi shqiptar dhe vellezer ne gjak.Pastaj se njeri i falet Krishtit e tjetri Muhamedit, pak rendesi ka.Mjaft qe kur te diskutohet per besimin gjaku te jete i ftohte dhe diskutimi thjesht akademik.
    pastaj kur flasim per interesat kombetare , shpesh ato bin ndesh me ato vetjake(ne dukje), por per kete ka tema te tjera...
    Mendoj te jesh i kenaqur nga pergjigja.....
    Paqja qofte mbi ty.....

me sa di une muslimanet nuk i falen Muhametit. mendoj se kete e di edhe ti. ndoshta ke shkruar shume shejt dhe nuk je menduar mire. nejse!!!
    se pari ke bere gabim te madh duke krahasuar vendet islamike me vendet e europes mesjetare (perjudha e inkuizicionit). arsyeja eshte e thjeshte. vendet eurojane ne mesjete mendoj se kane pasur nje renje ekonomike. ndersa sot te gjithe vendet muslimane pa perjashtim kane rritje ekonomike. edhe afganistani. ndersa disa shtete europjane kane pasur renie. ky krahasim nuk vlen........

se dyti bere mire qe the fanatizmi. shume objektive nga ana jote kur permende te dy fete. por c'koptohet sot per fanatizem??? fanatizem = respektimin e fese perkatese.
    ne vendet muslimane njerezit qenkan fanatike, sepse (nje sasi e mjaftueshme) respektojne fene e tyre. ndersa ne perendim njerezit nuk jane fanatike pasi nuk e respektojne fene e tyre. per ty do ishte pozitiv kthimi i shqiptareve ne fene e para disa shekujve, sepse mendon: po ku ka problem!?!! krishterimin nuk e respekton njeri.... te pakten sot ne bote nuk ka ndonje shtet qe e respekton dhe e zbaton krishterimin aq sa disa shtete e zbatojne islamin.
    atehere edhe me mire se krishterimi do ishte ateizmi sipas kesaj pikeamjeje. atehere nuk do kishte fare rrezik per fanatizem fetar....
    une jam i mendimit qe per te thene qe personat qe perqafuan nj X fe, jane tradhetare te nje tjeter Y fe qe ka qene para disa shekujsh eshte nje marrezi shume shume shume e madhe!!! kthimi perseri ne kete Y fe eshte i pakonceptueshem dhe nuk di ndonje rast qe te kete ndodhur ne bote.
    edhe filipinasit duhet te kthehen ne fene e paraardhesve pasi krishterimi i eshte imponuar????

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Paj,Testim nuk mund te themi se fajin e ka popullsia Shqiptare per tradhti po fajin e ka ai qe pruni fene dmth...mas krishterizmit sepse Shqiptaret e mjere ishin te sunduar me shekuj ishte njefar gjysem-tradhtie por sidoqoft un nuk ja le fajin shqiptareve te krishter per tradhti!

po europjanet ku e cuan krishterimin dhe si????????

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po europjanet ku e cuan krishterimin dhe si????????
    Un se di ku e quan por e di qe Shteti i Arberit beri marveshje me papen Katolik qe e gjith shqiptaria ne at koh te jen te krishter...(ne ate koh)

ti jap faktet nese don?

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Un se di ku e quan por e di qe Shteti i Arberit beri marveshje me papen Katolik qe e gjith shqiptaria ne at koh te jen te krishter...(ne ate koh)

ti jap faktet nese don?

vertete nuk e di apo nuk po deshiron te pergjigjesh???
    ti fole per gjysem-tradheti!!!!!!!!!! sa shtete ose me mire kombe ne bote e kane "gjysem-tradhetuar" fene e meparshme per t'iu "nenshtruar" krishterimit??????

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    vertete nuk e di apo nuk po deshiron te pergjigjesh???
    ti fole per gjysem-tradheti!!!!!!!!!! sa shtete ose me mire kombe ne bote e kane "gjysem-tradhetuar" fene e meparshme per t'iu "nenshtruar" krishterimit??????
    o daj,as qe po ma nin per popujt tjer un menoj vetem per Shqiptart si kqyri tjert veq pergjigjen ma nalt per krishterimin e Iliris ta dhash...:)

PS:edhe mos em cito mo e lom me kaq me at atarin kesh tu quotu e jo ty ok.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    po krishterizmi a ishte tradhti kundrejt paganizmit?

a ishin tradhtar shqiptaret qe kaluan nga paganizmi ne krishterizem?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Kam verejtur ne shkrimet dhe Opinionet e botes se Krishtere ne gjithë vendet e botes sidomos te Zyrtareve te kesaj Ideologjie nje Urrejtje qe kan per Poppulin Shqiptar.

Kjo Urrejtje ndaj Popullit shqiptar nga bota krishtere ,Lind si pasojë e faketeve historike te popullit shqiptar ne lidhje konvertimin e tyre ne Fenë Islame...

Ky Fakt kaq shumë i kishte dhe akoma i irriton boten krishtere sa qe nuk ngurrojnë ta shpallin popullin shqiptar si Tradhetar te krishterizmit,per faktin e konvertimit te tyre si popull ne Islam ...

Caku me urrejtes zakonisht drejtohet drejt Pernadoris Osmane qe ndikoi ne Konvertimin e shqiptareve ne Musliman...Mirpo kjo Urrejtje zbutet ndaj perandoris Osmane kur mirret parasysh se edhe disa vende te evropes ishin nen pushtetin Osman me shekuj mirpo nuk jan konvertuar apo nuk e kan nderruar fen e tyre ,Por vetem shqiptaret ishin ata qe u konvertuan...

Kjo kontraditë zgjedhjesh ndermjet popujve ne ballkan ndaj pranimit te Islamit,i shtyn te mendojn se zgjedhja ne konvertim ka doza te medha te shijes se popullit shqiptar ndaj kesaj feje qe perqafuan ,d.m.th jo vetem konvertim i Imponuar me dhunë,por dyshohet te jetë bere me vetedije te arsyeshme...

Dhe ky "Dyshim" se pse e pranuan Islamin shqiptaret ,ndersa kete nuk e bene popujt e tjere te rajonit te ballkanit te cilet poashtu e kishin te njejtin status d.m.th edhe ata ishin te pushtuar njejtë si shqiptaret por nuk e nderruan fen e tyre...

Ky Fakt i ka shtyer boten e krishtere qe Popullin Shqiptar ta shpallin si Tradhetar te Krishterzimit sepse ia kthyen shpinen Krishterizmit dhe pranuan Fenë Islame...

Qfar mendoni per arsyeshmerin kesaj Tradhetie te Popullit Shqiptar????

Dhe se Kjo Urrejtje nga Bota e Krishtere ,a mund te kishte pasur ndikim gjatë tere Historis se Pervuajtur te Popullit Shqiptar,nga Arbitrariteti nderkombetar ,siq ishin coptimet e tokave te trojeve shqiptare nga Konferencat e ndryshme ...nderkombetare qe vendosen ne demë te shqiptareve ne qdo aspekt...

P.s: Ishte mendimi im dhe ka disa Supozime te cilat mund te kontestohen
    ja volt her hitler
    shqiptari eshte aq mysliman sa edhe i krishtere

propogande e qelbur fetare qe kerkon te mbjelle percarje ndermijet shqiptarve...ska gje..nuk eshte hera e pare.

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga paridi26 Lexo Postimin
    po krishterizmi a ishte tradhti kundrejt paganizmit?

a ishin tradhtar shqiptaret qe kaluan nga paganizmi ne krishterizem?
    Ncem,sepse shen pali ishte misionar dhe paqesor ku thoshte "Kshtu prej Jeruzalemit erdha dhe e perhapa Ungjillin e Krishtit" dhe iliret e pranuan me shum qef kurse kta te tjeret erdhen ashtu per te sunduar vendin dhe ishin armik te idollit tim:Gjergj kastrioti,hej un e di te verteten me mir se ju edhe ska nevoj me fol shum kshtu qe mbetet ashtu...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 08-07-2009 më 16:17

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •