Close
Faqja 13 prej 18 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 175
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Fisnik dada..?
    Ku mbete cik?

Pauze apo mbarim te bisedes??

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    po kujt po itregon chiochipsit zeusit apo kronikes ata jan te smur me gripin e derit se ata e hajn edhe bishtin
    Shqiptar me fe islame .

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga luli2009 Lexo Postimin
    po kujt po itregon chiochipsit zeusit apo kronikes ata jan te smur me gripin e derit se ata e hajn edhe bishtin
    Ke keqkuptuar.
    Vetem une nga tre te permendurit ketu ha mishin e derrit (dhe pi veren nganjehere).

Gripi i derrit?
    Ai eshte i sherueshem me medikamente, por ka disa difteri fetare nga te cilat nuk kendellen gjenerata te tera.
    A mos ke nevoje t'a konkretizoj mendimin?

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    te kesh kujdes se po jav ngjet gripin zeusit se porin si shum me te,e jakishn gjet koken zeusit nasht tasht flet me kok
    Shqiptar me fe islame .

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ke keqkuptuar.
    Vetem une nga tre te permendurit ketu ha mishin e derrit (dhe pi veren nganjehere).

Gripi i derrit?
    Ai eshte i sherueshem me medikamente, por ka disa difteri fetare nga te cilat nuk kendellen gjenerata te tera.
    A mos ke nevoje t'a konkretizoj mendimin?

*
    E humbe debatin me ne kete teme dhe tani sorollatesh duke e luajtur lojne e te semurit psiqik edhe si mjek. Po kam degjuar se shume te semure mendor kane deshire te duken si mjek. Hahahahah

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    E humbe debatin me ne kete teme dhe tani sorollatesh duke e luajtur lojne e te semurit psiqik edhe si mjek. Po kam degjuar se shume te semure mendor kane deshire te duken si mjek. Hahahahah

SHKOZA nga Prizreni
    Debatit me ty iu shmanga sepse:

- t'a bera me dije paraprakisht,
    - nuk pergjegj pyetjet,
    - nuk ke vlerat themelore te njejta si une (cfare te flas me ty i cili cmon pushtimin apo pasojat e tij?)

Ti shpall veten tere diten fitues te bisedes. As qe do te pengoj ne kete gje. Sepse perderisa kam postimet e siperpermendura, me heshtje t'i ngordhi pohimet tua te deritanishme.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Debatit me ty iu shmanga sepse:

- t'a bera me dije paraprakisht,
    - nuk pergjegj pyetjet,
    - nuk ke vlerat themelore te njejta si une (cfare te flas me ty i cili cmon pushtimin apo pasojat e tij?)

Ti shpall veten tere diten fitues te bisedes. As qe do te pengoj ne kete gje. Sepse perderisa kam postimet e siperpermendura, me heshtje t'i ngordhi pohimet tua te deritanishme.

*
    Heshtja jote eshte heshtja e te humburit , te ligut dhe te dobetit. Me vjen mire qe ke filluar te mbledhesh mend. Kjo mund te jete nje pikenisje e re per ty, megjithese done kohe, per tu permiresuar ose inati nuk te lene te behesh i sinqert.
    Pergjigjija ime per ty eshte:
    - Tu pergjigja plotesisht ne pyetje, biles edhe te elaborova shume gjera qe ty as
    qe te kane shkuar ne mendje ;
    - Ta bera paraprakisht me dije se po shet p.o.r.dh.e;
    - Ste shiten ato anti ( vlera ) qe i poesedon ti , me beso jane vlera te deformuara, ato qe nuk i vlereson shumica ;

Po ta tregoj nje thenije qe populli turk e perdor per njerezit qe jane inatgji dhe kryeneq te medhenje . Ata per ata njerez thone ,, He bre filani e kish inatin e shqiptarit ''.
    Kjo me bene te ndihem mire me ty edhe pse shqyrtime , ne analiza nuk je objektiv. Bile se paku te ka ngel nje ves qe e ke marre nga ne shqiptaret, njerezit e dores se dyte dhe inferior siq na pandeh ti.

Pernjimend po deshe tregona si po e kalon pjese tjeter te jetes se me ke bere shume merak.

Shendet

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...nga ne shqiptaret, njerezit e dores se dyte dhe inferior siq na pandeh ti.
    ...
    Nuk eshte e vertete qe une pandeh shqiptaret ne pergjithesi apo qe i shoh ata si dore te dyte. Une per shqiptaret dhe per pasurite e tyre kulturore po e refuzoj Islamin me cfare ka, pra nga perspektiva jote "Zotin", e lere me te mendoj se jane njerez te dores te dyte. As per shqiptaret muslimane nuk mendoj keshtu. Sepse njerez te tille me kane rritur dhe edukuar, me kane japur vlera themelore, nga te cilat kane dalur keto qe i kam sot. Me kane treguar se si mund te jesh "musliman", por t'a kesh Zotin shok, mik, dashamire te vetes tende dhe miqeve tu, qe te meson ta duash veten, e jo te jete nje urdherues e sklleverues i huaj qe t'a shker**n kulturen tende kombtare poshte e perpjete dhe nuk guxon t'i thuash gje. T'a kesh Zotin shqiptar. Perderisa kam prejardhjen nga keso muslimane une, di te mburrem me muslimanet shqiptare.

Pra nuk kam pandehur as shqiptaret, e as shqiptaret muslimane. Por vetem ata qe mendojne se ka dallim ne mes te Turqise dhe Serbise. Ne mes te Milloshevicit dhe Pajazitit apo Muratit. Ne mes te pranimit te Islamit ne kohen e pushtimit turk dhe pranimit te serbo-ortodoksise ne kohen e pushtimit jugosllav. Keso i nencmoj me themel dhe permanent. I shoh si afrikane shqiptare. Ty te shoh si te tille.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 07-07-2009 më 09:46

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Nuk eshte e vertete qe une pandeh shqiptaret ne pergjithesi apo qe i shoh ata si dore te dyte. Une per shqiptaret dhe per pasurite e tyre kulturore po e refuzoj Islamin me cfare ka, pra nga perspektiva jote "Zotin", e lere me te mendoj se jane njerez te dores te dyte. As per shqiptaret muslimane nuk mendoj keshtu. Sepse njerez te tille me kane rritur dhe edukuar, me kane japur vlera themelore, nga te cilat kane dalur keto qe i kam sot. Me kane treguar se si mund te jesh "musliman", por t'a kesh Zotin shok, mik, dashamire te vetes tende dhe miqeve tu, qe te meson ta duash veten, e jo te jete nje urdherues e sklleverues i huaj qe t'a shker**n kulturen tende kombtare poshte e perpjete dhe nuk guxon t'i thuash gje. T'a kesh Zotin shqiptar. Perderisa kam prejardhjen nga keso muslimane une, di te mburrem me muslimanet shqiptare.

Pra nuk kam pandehur as shqiptaret, e as shqiptaret muslimane. Por vetem ata qe mendojne se ka dallim ne mes te Turqise dhe Serbise. Ne mes te Milloshevicit dhe Pajazitit apo Muratit. Ne mes te pranimit te Islamit ne kohen e pushtimit turk dhe pranimit te serbo-ortodoksise ne kohen e pushtimit jugosllav. Keso i nencmoj me themel dhe permanent. I shoh si afrikane shqiptare. Ty te shoh si te tille.

*
    Te lutem CHINO apo si e ke ermin lexoje me kujdes te teren.

Keni filluar te bini ne toke , kjo eshte mire. Eshte veme nje hap i vogel qe tregon se ju vetem kur ju grushtojne turinjeve me argumente ndaleni pak dhe iu bije ndermende qe po ata shqiptare muslimane ju kane bere dhe ju kane edukuar dhe se ju kane dhene vlerat themelore.
    Mos ma merrni per te keq por urrjetja dhe mellefi per besimin islam iu ka zene mundesine e shiqimit objektiv te gjerave. Ju mund ta urreni nje besim dhe kjo eshte krejt qeshtje e juaja. Por ju kur flisni per gjera shume konkrete dhe praktike sikurse qe jane marredhenijet mes popujve dhe shteteve , ju duhet llogaritur dhe analizura faktet dhe jo deshirat tuaja. Politika dhe vete jeta nuk bazohet ne deshira por ne fakte dhe ne realitet qe jo gjithmone jane vetem te mira apo vetem te keqija.
    Thua qe me sheh mua , por une po habitem se sa shume halucinacione ke ne koken tende, si po me sheh mua ketu se. Hahahahah .

Mire une pafije dyshimi mendoj sikurse qe mendojne shumica e shqiptareve se nuk mund te krahasohet dallimi i madh qe egziston mes Turqise dhe Serbise . Turqia nje aleat i natyrshme dhe historik i shqiptareve dhe Serbia nje armik i natyrshem dhe historik i shqiptareve.

Poashtu mendoj se feja islame ka ndikuar ne formesimin e qenesise komb shqiptar te shqiptareve, duke e bere mire te dallueshem nga popujte ortodoks dhe katolik sllave dhe greke perreth. Kjo shumice e shqiptareve muslimane jo rastesishte e ka mbeshtjellur pjesen e mbrendeshem te trojeve tona , duke formura nje vije te forte demarkacioni me popujt tjere perreth, duke ndaluar asimilimin dhe duke ndikuar ne shqiptarizimin e nje pjese te krishtereve shqiptare. Pjesa tjeter e banoreve shqiptare qe kane ngelur jashte ketij mbeshtjellesi te forte duke shkuar pas krishterizmit qofte ortodoks e qofte katolik jane asimiluar, ose edhe sot jane ne rrugen e asimilimit. Fakt konkret i ke fiset me origjine shqiptare qe sot quhen malazeze si Vasoviqet, Kuqet, Drekalloviqet, Ozdrimcit, Piperet, pastaj popullesine ortodokese te Toplices e Zhgeligoves, si dhe popullesine arvanite te Spartes , Mores, Thrakise e Athines qe sot pak ose aspak dijne per indentitetin e verte te tyre. Nuk mund te mohoet ky rol i fese islame tek shqiptaret . Neqofte se ke argumente mi sill ketu , por mos me sjell hipoteza koti por fakte konkrete.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Te lutem CHINO apo si e ke ermin lexoje me kujdes te teren.

Keni filluar te bini ne toke , kjo eshte mire. Eshte veme nje hap i vogel qe tregon se ju vetem kur ju grushtojne turinjeve me argumente ndaleni pak dhe iu bije ndermende qe po ata shqiptare muslimane ju kane bere dhe ju kane edukuar dhe se ju kane dhene vlerat themelore.
    Mos ma merrni per te keq por urrjetja dhe mellefi per besimin islam iu ka zene mundesine e shiqimit objektiv te gjerave. Ju mund ta urreni nje besim dhe kjo eshte krejt qeshtje e juaja. Por ju kur flisni per gjera shume konkrete dhe praktike sikurse qe jane marredhenijet mes popujve dhe shteteve , ju duhet llogaritur dhe analizura faktet dhe jo deshirat tuaja. Politika dhe vete jeta nuk bazohet ne deshira por ne fakte dhe ne realitet qe jo gjithmone jane vetem te mira apo vetem te keqija.
    Thua qe me sheh mua , por une po habitem se sa shume halucinacione ke ne koken tende, si po me sheh mua ketu se. Hahahahah .

Mire une pafije dyshimi mendoj sikurse qe mendojne shumica e shqiptareve se nuk mund te krahasohet dallimi i madh qe egziston mes Turqise dhe Serbise . Turqia nje aleat i natyrshme dhe historik i shqiptareve dhe Serbia nje armik i natyrshem dhe historik i shqiptareve.

Poashtu mendoj se feja islame ka ndikuar ne formesimin e qenesise komb shqiptar te shqiptareve, duke e bere mire te dallueshem nga popujte ortodoks dhe katolik sllave dhe greke perreth. Kjo shumice e shqiptareve muslimane jo rastesishte e ka mbeshtjellur pjesen e mbrendeshem te trojeve tona , duke formura nje vije te forte demarkacioni me popujt tjere perreth, duke ndaluar asimilimin dhe duke ndikuar ne shqiptarizimin e nje pjese te krishtereve shqiptare. Pjesa tjeter e banoreve shqiptare qe kane ngelur jashte ketij mbeshtjellesi te forte duke shkuar pas krishterizmit qofte ortodoks e qofte katolik jane asimiluar, ose edhe sot jane ne rrugen e asimilimit. Fakt konkret i ke fiset me origjine shqiptare qe sot quhen malazeze si Vasoviqet, Kuqet, Drekalloviqet, Ozdrimcit, Piperet, pastaj popullesine ortodokese te Toplices e Zhgeligoves, si dhe popullesine arvanite te Spartes , Mores, Thrakise e Athines qe sot pak ose aspak dijne per indentitetin e verte te tyre. Nuk mund te mohoet ky rol i fese islame tek shqiptaret . Neqofte se ke argumente mi sill ketu , por mos me sjell hipoteza koti por fakte konkrete.

SHKOZA nga Prizreni
    Ne cilin aspekt "te bijme ne toke"?
    Ne ate kur them se njerez si ti i shoh si afrikane shqiptare?
    Une nuk kam rene ne toke.
    Ato sqarimet i bera jo per ty, por per lexuesin i cili nuk eshte ne teme qe nga fillimi. Dhe i cili lexon permanent akuza ndaj meje si anti-shqiptar apo si armik i shqiptareve muslimane. Desha te tregoj - edhe nje here - se nuk kam baze une per keso armiqesi. Nuk urrej apo nencmoj shqiptaret ne pergjithesi, e as shqiptaret muslimane ne pergjithesi. Por njerez si ti, qe i permbushin ato kriteriet qe i ceka, i nencmoj pa asnje sekret. Afrikan shqiptar. As gjakun, as ngjyren, as kulturen, as kombesine nuk e ke te tille, por prap se prap leh si qen per nje kulture qe s'eshte e jotja. Shiko disa video per p.sh. Kongon, ku njerezit p.sh. lejne gjuhen e tyre ne rruge per te mesuar fragjishten, lejne kulturen e tyre ne rruge per te mesuar kulturen franceze, dhe do te gjesh se cfare mendoj.
    Nuk kam rene ne toke une. Asnje nga pohimet e mia nuk i terhoqa mrapa. Jo qe mburrem me kete pune. Por nuk solle argumente bindese. Pergjigj pyetjet. Me urdher e dhune arrin me se shumeti nje zingjir perqeshjesh nga une. Ti dhe "Zoti" yt.

Pohimet tua tjera i kam kundervyer ne postimet pararendese aq sa e shihja te nevojshme kete gje.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 08-07-2009 më 06:23

Faqja 13 prej 18 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •