Close
Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 175
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Hej bre kali qe koke , me falni se e ofendova kalin . Ku ka argument hipotetik. Une nuk paskam degjuar per kete menyre te gjykimit ne asnje shkence. Ku e ke mesuar kete meyre te argumentimit te gjerave? Ky argumentimi hipotetik i yti te ka sjellur ne kete pozite sa nuk dine as kush je as qfare indentiteti ke. Ky s'mund te jete kurrfare argumenti sepse po ne te njetet menyre edhe dhejte fishe vlene ,, argumenti hipotetik" tjeter se dhe njemije vjete sikur te sundonte Serbia , shqiptaret s'do te kishin pranuar ate ortrodoksizmin serb qe ta don ty zemra. Perderisa ti s'ke as edhe nje fakt te vetem qe ka pase se paku ndonje tendece te pranimit te fese ortodokse serbe nga shqiptaret per nje periudhe qe te duket ty e shkurter, por qe perfshine me teper se 120 vjete, nen nje okupim te eger dhe qohesh e na lodh ****** me argumentet hipotetike. Hehehehe q'po me bene per te qeshur bre. Ke ngelur ne balte dhe nuk dine qfare thua or qyqare . Une nuk i jam shmangur as edhe njehere asnje pyetje , por jam pergjigjur dhe po te pergjigjem me gjuhen e argumenteve te verteta , fakteve reale e jo ,, argumenteve hipotetike" sikurse ti. Hapi syte dhe lexoji edhe nje here pa emocione ato qe te kam shkruar ty dhe dy treve ketu .

Ne paragrafin e dyte pernimend e ke shkretuar fare, lere mos e nga. Ti nuk ke as edhe dijenine me te vogel per fene ortodokse . Keto krahasime vetem nje i semure psiqik mund ti beje . Shko djalo e kontrollohu tek ndonje neuropsikiater se ja le nam tani.
    Djemte e mije qe po rriten ne Kosoven e pavarur , po edukohen me frymen e atdhedashurise per kombin, traditat, zakonet dhe fene e te pareve te tyre pres tia kalojne te atit. Babai ua qliroj Kosoven e ata kismet do ta qlirojne Luginen e Presheves dhe Sangjakun e do ti'a bashkangjesin Shqiperise tone te bukur. Besa ne te njeten kohe edhe fene do ta respektojne dhe ruajne si syte.
    Dy gjera te shejta qe kemi indentiteti kombetar shqiptare dhe besimin islam qe e kemi trasheguar brez pas brezi , do te rriten , forcohen dhe do te jene guret me te forte ne themelet e kalase tone , deshi apo nuk deshi dikush. Kurse ate kala me keto themele te forta po e murosim me vlerat me universale te qyterimit , qe ne qender kane respektimin e te gjitha te drejtave njeriut , si te drejta te patjetersuara te tij.

Keshtu qe pasi qe paraardhesit tane u bene muslimane, ata me japen te drejten mua te behem serbo-ortodoks."

Fjali e fundit tregon simptomat e semundjes suaj mendore. Ky perfundim i yti per veten tende eshte per fat te keq pasoje e semundjes tende qe do te quhej me plote te drejte logjike e semure.

SHKOZA nga Prizreni

Pergjigju ne pyetje.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    ...
    Miqesia dhe Armiqesia me Turkun

Nese flasim per Turkun ,ateher mund ta konsiderojm si armik vetem nese i shfletojm shekujt me pare (para gjysem mileniumi, kur kan folur lopt), d.m.th e tashmja dhe besa edhe e ardhmja , na paraqesin popullin Turk si nje mik qe ka deshmuar ndihmen dhe dashurin ndaj neve dhe kjo vetem sa do te intensifikohet ne te ardhmen, i bindur jam.
    Trego perse ishim armik me truqit ne te kaluaren?

Te pyes ekstra nje pyetje te vetme, sepse ndryshe nuk pergjigjesh.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Une nuk e di a e kan mare mbiemrin prej dajve a prej tezeve, une veq e di qe Bytyqi asht fis Shqiptar dhe nuk ka asgje te beje me turqit, mirpo prap po them qe nuk eshte larg mendesh kjo qe po thua ti, se edhe magjup ka plot me mbiemra te fiseve Shqiptare. Pastaj kogja e quditshme qe disa turq te ardhur ne shek. XVII ne kosoves paska mbetur ende turq, jan martuar vetem mes veti apo si ndodhi kjo qe na paskan mbetur turq. D.m.th ata kan qef te jene turq se eshte kohe e gjat qe jan perzier me shqiptar dhe nuk mund te thuhet per ta qe jan turq, kur qe nga shek. XVII kan filluar te perzihen me Shqiptar.

Sa i perket temes, une e dhash mendimin tim nja dy-tri faqe ma perpara, s'ka nevoje te perseritem.

Ndersa ajo pak me larte qe ke thene per Shqiptaret me komplekse inferioriteti. Duhet te jemi neutral, dhe te themi qe ashtu siç ka katolik qe deshirojne te na ishin italian, poashtu ka edhe musliman qe deshirojne te na ishin turq e arab, siç ka ortodoks ne shqiperi qe deshirojne te na ishin grek e sllav. Me arsyen e ketije "fenomeni" u pajtuam pak me larte, apo jo.
    Per fat te mire une vete jam me fis Bytyq dhe ndihem krenar per kete , por siq ju thashe puna e turqeve te Mamushes eshte ashtu e jo ndryshe. Sikur te ishte ndryshe , atehere pse vetem ata u asimiluan , nje fshat i vetem i rrethuar nga te gjitha anet me fshatra shiqptaresh musliman dhe katolike . Eshte poashtu edhe nje fshat tjeter ne komunen e Gjilanit quhet Doberqan dhe eshte e njetat dukuri. Sa i perket gjakut e verte eshte se ata jane nipa shqiptaresh , por perseri jo gjithmone aspekti biologjik qone peshe ne ate se si ndihen njerezit. Fundi i fundit edhe te turqit vija e gjakut te babes e percakton indentitetin kombetar. Une mendoj se ata kane mbetur turq fale tolerances se shqiptareve se shenje te turqeve nuk iu kish mbete se le me te ruajne kombesine .

Per paragrafin e fundit kam nje koment . Une nuk besosj se nderlidhet kjo qe thua me gjerat qe i kam debatuar me Kafirin , Chinon dhe ndonej tjeter . Une asnjeher nuk kam thene se shqiptaret musliman do te deshironin te ishin turq ose arab, per te pasur te drejte ju te kerkoni ate neutralitet. Perkundrazi une kam thene dhe po e them se shqiptaret e te gjitha besimive fetare jane krenar dhe ansjera fe e tyre nuk e prek karakterin kombetar te tyre , biles e pasuron.

Ju lutem behuni se paku ju i sinqert edhe pse erdhet per te ju dal ne ndihme shokeve tuaj, behuni te sinqert se paku per hir te fotos se te madhit Leke Dukagjini qe ke vendosur.
    Kush ka kompleks te inferioritetit ne kete mes?
    Ata qe thrrasin se ne shqiptaret qenkemi njerez te dores se dyte , qenkemi te asimiluar , qenkemi te deevropianizuar, sepse nuk qenkemi te gjithe krishter dhe u dashka te rirregullojme veten apo ata qe ndihen krenar me perkatesin kombetare qe e kane me gjuhen, kulturen, historine, traditat dhe besimet fetare qe i ka pranuar dhe i respekton populli shqiptar .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Po ta sjelli perseri pergjigjijen se me sa shohe lere mendja por edhe syte te paskan lene ty.

Hej bre kali qe koke , me falni se e ofendova kalin . Ku ka argument hipotetik. Une nuk paskam degjuar per kete menyre te gjykimit ne asnje shkence. Ku e ke mesuar kete meyre te argumentimit te gjerave? Ky argumentimi hipotetik i yti te ka sjellur ne kete pozite sa nuk dine as kush je as qfare indentiteti ke. Ky s'mund te jete kurrfare argumenti sepse po ne te njetet menyre edhe dhejte fishe vlene ,, argumenti hipotetik" tjeter se dhe njemije vjete sikur te sundonte Serbia , shqiptaret s'do te kishin pranuar ate ortrodoksizmin serb qe ta don ty zemra. Perderisa ti s'ke as edhe nje fakt te vetem qe ka pase se paku ndonje tendece te pranimit te fese ortodokse serbe nga shqiptaret per nje periudhe qe te duket ty e shkurter, por qe perfshine me teper se 120 vjete, nen nje okupim te eger dhe qohesh e na lodh ****** me argumentet hipotetike. Hehehehe q'po me bene per te qeshur bre. Ke ngelur ne balte dhe nuk dine qfare thua or qyqare . Une nuk i jam shmangur as edhe njehere asnje pyetje , por jam pergjigjur dhe po te pergjigjem me gjuhen e argumenteve te verteta , fakteve reale e jo ,, argumenteve hipotetike" sikurse ti. Hapi syte dhe lexoji edhe nje here pa emocione ato qe te kam shkruar ty dhe dy treve ketu .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Ishte pergjigjia per Chianon , sa here qe te kete deshire ia postojme , kjo tashme ehste e lehte Kopjo -dergo heheheheh.

Shkoza nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Per fat te mire une vete jam me fis Bytyq dhe ndihem krenar per kete , por siq ju thashe puna e turqeve te Mamushes eshte ashtu e jo ndryshe. Sikur te ishte ndryshe , atehere pse vetem ata u asimiluan , nje fshat i vetem i rrethuar nga te gjitha anet me fshatra shiqptaresh musliman dhe katolike . Eshte poashtu edhe nje fshat tjeter ne komunen e Gjilanit quhet Doberqan dhe eshte e njetat dukuri. Sa i perket gjakut e verte eshte se ata jane nipa shqiptaresh , por perseri jo gjithmone aspekti biologjik qone peshe ne ate se si ndihen njerezit. Fundi i fundit edhe te turqit vija e gjakut te babes e percakton indentitetin kombetar. Une mendoj se ata kane mbetur turq fale tolerances se shqiptareve se shenje te turqeve nuk iu kish mbete se le me te ruajne kombesine .
    Ne Doberqan te Gjilanit jan nja 4-5 Shtepi qe mbahen haptas si turq, ndersa te tjeret (vendasit, jo ata qe jan ra aty), kur te jene me Shqiptare thone se jan shqiptar e kur te jene me turq thone se jan turq, sikur disa "turq" te Maqedonise. Por nejse, se fundi i fundit secili ka te drejte te zgjedhe vet kombin dhe fene, se edhe ketu ne Zvicer ka disa "shqiptar" qe kan filluar ti thone vetes zviceran.

Nje gje me ka mbetur ne koke, dhe nuk po mundem pa e thene. Kur hyri NATO ne Kosove, me kujtohet Prizreni qe mo Zo ma keq, ma shum dukeshin flamuj te Turqise se sa flamuj kombetar. Ne te gjitha qytetet e Kosoves valonin edhe flamuj te huaj, por aty ne Prizren dominonin flamujt e Turqise. Ndoshta edhe me eshte dukur mua ashtu, se di.

Po e vazhdoj edhe pak ketu. I kam njoftur disa terbesh apo goran te Prizrenit, ata po e mbanin veten si Shqiptar, dhe ate gjuhe qe e kan (apo ju ka mbetur, asimilim) po e shihnin si fatkeqsi qe duan ta çbejne por nuk munden. Keshtu me paten thene gjat nje dikutimi me ta.

Per paragrafin e fundit kam nje koment . Une nuk besosj se nderlidhet kjo qe thua me gjerat qe i kam debatuar me Kafirin , Chinon dhe ndonej tjeter . Une asnjeher nuk kam thene se shqiptaret musliman do te deshironin te ishin turq ose arab, per te pasur te drejte ju te kerkoni ate neutralitet. Perkundrazi une kam thene dhe po e them se shqiptaret e te gjitha besimive fetare jane krenar dhe ansjera fe e tyre nuk e prek karakterin kombetar te tyre , biles e pasuron.

Ju lutem behuni se paku ju i sinqert edhe pse erdhet per te ju dal ne ndihme shokeve tuaj, behuni te sinqert se paku per hir te fotos se te madhit Leke Dukagjini qe ke vendosur.
    Kush ka kompleks te inferioritetit ne kete mes?
    Ata qe thrrasin se ne shqiptaret qenkemi njerez te dores se dyte , qenkemi te asimiluar , qenkemi te deevropianizuar, sepse nuk qenkemi te gjithe krishter dhe u dashka te rirregullojme veten apo ata qe ndihen krenar me perkatesin kombetare qe e kane me gjuhen, kulturen, historine, traditat dhe besimet fetare qe i ka pranuar dhe i respekton populli shqiptar .

SHKOZA nga Prizreni
    Une hyra ne forum, dhe e pashe nje shkrim te ri ne nenforumin 'Çështja kombëtare', dhe me ra ne sy ajo qe kishte thene Kaviar, qe per mendimin tim eshte nje problem dhe fatkeqesi reale ne popullin tone, mirpo une u nguta pa e ditur se çka keni diskutuar ju me heret, dhe pa e ditur çka asht puna ketu mes juve, sepse shkrimet e juaja te me hershme nuk i kam lexuar, ma mirrte mendja qe nuk jan edhe aq interesante duke u bazuar ne titullin e temes, se nuk e di çka ka ketu qe te diskutohet aq shum se a duhet ne te jemi te miqesuar me shtetin Turk a jo.

Pergjegjia eshte 'Armiku i armikut tim eshte miku im' the fund, siç kam thene me heret.

Mirpo jo vllazerim me ta, siç po deshirojne disa ketu ... se t'han uki, e n'bark te tina thue ishalla jam anderr, po e din çka po due me thane.

Si do qe te jete, ju kerkoj falje qe nderhyra ketu dhe qe e zgjata kaq shum ... vazhdoni ju mes veti ... veq kujdese se ndoshta qe po e keqkuptoni njeri tjetrin.

Ju pershendes

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Ne Doberqan te Gjilanit jan nja 4-5 Shtepi qe mbahen haptas si turq, ndersa te tjeret (vendasit, jo ata qe jan ra aty), kur te jene me Shqiptare thone se jan shqiptar e kur te jene me turq thone se jan turq, sikur disa "turq" te Maqedonise. Por nejse, se fundi i fundit secili ka te drejte te zgjedhe vet kombin dhe fene, se edhe ketu ne Zvicer ka disa "shqiptar" qe kan filluar ti thone vetes zviceran.

Zeu eshte tjeter gje qka ata deklarojne kur rrine me dikend joformalisht e krejt tjeter si e ndiejne veten dhe me qafre nacionaliteti shkruhen. Ata te Doberqanit , sikurse ata te Mamushes dhe disa mijera banore neper qyetet e vjetra si ne Prizren, Vushtrri, Prishtine etj. jane te regjistruar si turq dhe e ndjejn veten te tille.
    Fundi i fundit nuk na duhen gje edhe nese kane fare prejardhje shqiptare. Le te rrine ashtu siq e ndjejne veten me mire.

Nje gje me ka mbetur ne koke, dhe nuk po mundem pa e thene. Kur hyri NATO ne Kosove, me kujtohet Prizreni qe mo Zo ma keq, ma shum dukeshin flamuj te Turqise se sa flamuj kombetar. Ne te gjitha qytetet e Kosoves valonin edhe flamuj te huaj, por aty ne Prizren dominonin flamujt e Turqise. Ndoshta edhe me eshte dukur mua ashtu, se di.

Tu ka dukur sigurte. E vertet se ka pasure edhe flamuj turk sepse ne Prizren jetojne dy tre mije turq dhe ata e kane pershendetur hyrjen e NATO-se me flamuj shqiptar dhe turq dhe kjo ka bere qe perveq flamujve shqiptare qe kane qene ne qdo kend si ne asnje qytet tjeter, prej flamujve te shteteve te juaja e vertet se ka pasur me se shumti flamuj turq per arsyen qe e dhashe me larte.

Po e vazhdoj edhe pak ketu. I kam njoftur disa terbesh apo goran te Prizrenit, ata po e mbanin veten si Shqiptar, dhe ate gjuhe qe e kan (apo ju ka mbetur, asimilim) po e shihnin si fatkeqsi qe duan ta çbejne por nuk munden. Keshtu me paten thene gjat nje dikutimi me ta.

Degjo Zeu duhet te jemi realist , une e di qe teoria se goranet dhe torbeshet kane qen shqiptare ne nje kohe duket shume atraktive per shumekend prej nesh, por ne realitet 80% e tyre nuk kane qene dhe as qe jane as sot shqiptare. Ka shume interpretime te ndryshme rreth origjines se tyre por se paku ata si e interpretojne thuhet se ata jane mbeturina te popujve minoritare ndoshta vllahe, bullgare ose sllave te islamizuar qe nuk jane autoktone ketu (por qe kane ardhur si ndertues shtepishe ose si barinje ). Nuk perjashtohet mundesia qe disa banore te jene edhe me origjine shqiptare . Ne Zhupe ne raojnin ku jetojne Torbeshet eshte nje fshat i vetem qe kane qene dhe kane mbetur shqiptare . Behte fjale per Struzhjen kurse fshatrat Mushnikove, Skorobishte e Restelice jane ne rruge e siper te shqiptarizimit.

Une hyra ne forum, dhe e pashe nje shkrim te ri ne nenforumin 'Çështja kombëtare', dhe me ra ne sy ajo qe kishte thene Kaviar, qe per mendimin tim eshte nje problem dhe fatkeqesi reale ne popullin tone, mirpo une u nguta pa e ditur se çka keni diskutuar ju me heret, dhe pa e ditur çka asht puna ketu mes juve, sepse shkrimet e juaja te me hershme nuk i kam lexuar, ma mirrte mendja qe nuk jan edhe aq interesante duke u bazuar ne titullin e temes, se nuk e di çka ka ketu qe te diskutohet aq shum se a duhet ne te jemi te miqesuar me shtetin Turk a jo.

Kaviar me thene te drejten nuk ka thene bashe asgje dhe pajtohem me ty qe ne kete teme nuk ka shume nevoje te flitet sepse faktte flasin vete. Mirepo problemi qendron tek disa fanatik me logjike te semure qe nuk mund te shohin me shume ngjyra por vetem bardhe edhe zi. E bardhe eshte ajo qka tat do te deshironin te ishte dhe ezeze eshte ajo qe ne realitet eshte .

Pergjegjia eshte 'Armiku i armikut tim eshte miku im' the fund, siç kam thene me heret.

Te lumte goja. Ky perkufizim vlene per qdo shqiptar .

Mirpo jo vllazerim me ta, siç po deshirojne disa ketu ... se t'han uki, e n'bark te tina thue ishalla jam anderr, po e din çka po due me thane.

Vellazerimi iu perket vellezerve qe jane te nje prejardhje te nje gjuhe te nje race dhe te nje kombi, miqesia dhe aleanca behet me miqet dhe te gjithe ata qe i kane armiqe armiqet tane.

Si do qe te jete, ju kerkoj falje qe nderhyra ketu dhe qe e zgjata kaq shum ... vazhdoni ju mes veti ... veq kujdese se ndoshta qe po e keqkuptoni njeri tjetrin.

Jo skeni pse kerkoni falje , ketu ehste forum i lire , kryesorja eshte me ia qellu kur flet se si thojne tek ne ,, Kajtja e korite burrin " e ketu edhe burra pak ka .
    Ketu nuk ka kurrefar keqkuptimi mes meje dhe ketyre dy fanatikeve te semure , por ka dy menyra krejt te ndryshme te gjykimit dhe arritjes ne konkluzione. Ne anne time gjykimi i shendosh objektiv me fakte dhe argumente konkrete dhe ne anen e tyre gjykimi i semure subjektiv dhe inferior.

Ju pershendes
    SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Pergjigju ne pyetje.

*

Po ta sjelli perseri pergjigjijen se me sa shohe lere mendja por edhe syte te paskan lene ty.
    Nuk je pergjegjur. Ja pyetja ime:

..
    Paramendo qe biri yt vije tek ti sot dhe thote: "Babi, a di cka? Kam vendosur te i bashkengjitem Serbo-Ortodoksise. Sepse paraardhesit tane te krishtere braktisen Krishterimin dhe iu bashkengjuten Islamit. E di qe Serbo-Ortodoksia eshte kulture dhe religjion i serbeve si nje populli qe tentoi te zhduke fizikisht dhe asimiloje shqiptaret dhe kulturen e tyre, por edhe Islami ishte kulture dhe religjion i turqeve si nje populli i cili tentoi te zhduke fizikisht dhe asimiloje shqiptaret dhe kulturen e tyre. Keshtu qe pasi qe paraardhesit tane u bene muslimane, ata me japen te drejten mua te behem serbo-ortodoks."

Cka do te i pergjigjeshe birit tend?

*
    Ja se si pergjigjesh ti:

..

SHKOZA nga Prizreni
    Kjo nuk eshte pergjegje.

Sic thash ne fillim: Shmangesh nga pergjegja, sepse t'a ndalon Allahu. More pulan, edhe deklarova se une i marr per siper mekatet tua qe mund te te lindin si pasoje e pergjegjes se pyetjeve qe t'i bej, edhe prap s'pergjigjesh.

Kryesorja e sheh se cfare pyetjesh me sillen ne koke kur refuzoj Islamin. Aso qe ty te mbesin ne fyt.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Nuk je pergjegjur. Ja pyetja ime:

Ja se si pergjigjesh ti:

Kjo nuk eshte pergjegje.

Sic thash ne fillim: Shmangesh nga pergjegja, sepse t'a ndalon Allahu. More pulan, edhe deklarova se une i marr per siper mekatet tua qe mund te te lindin si pasoje e pergjegjes se pyetjeve qe t'i bej, edhe prap s'pergjigjesh.

Kryesorja e sheh se cfare pyetjesh me sillen ne koke kur refuzoj Islamin. Aso qe ty te mbesin ne fyt.

*
    Me te vertet me ke bindur se je i denje per semundjen tende.
    Fale o zot se eshte i semure .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Trego perse ishim armik me truqit ne te kaluaren?

Te pyes ekstra nje pyetje te vetme, sepse ndryshe nuk pergjigjesh.

*
    Hajde tash ja fillove me pyetje

Shiko, askush nuk e mohon faktin se Turku per ne ka qen Armik ,sepse me vete faktin qe ka dashur te te pushtoj, natyrshem konsiderohet armik i juaji, e leje te flasim per luftimin qe ta ka bere . D.m.th jan fakte te kjarta qe Perandoria Osmane ka qen nje armik i shqiptareve , pavarsisht nga pesha e armiqesis qe kemi pasur.

Mirpo siq thash edhe ma lart , Perandoria osmane ne at kohe, ka pasur me shume armiq se sa miq, dhe dihet se koha kur kemi qen te pushtuar nga P.Osmane ka qen periudhe Kolonializmi , ku fuqit e medha boterore kan luftuat per territore dhe se ne shqiptaret duke mos qen te aft per ta mbrojtur veten, i kemi lejuar vetevetes qe te zgjedhim pushtues . D.m.th dihet qe shqiptaret nuk kan pasur vetem turkun per pushtues qe ta konsiderojm si armik te vetem ,sepse kemi pasur Gjermanin (qe ia duam Bayern Munihun) , kemi pasur Italianin (qe ia duam Yuventusin dhe Milanin), kemi pasur Bulgarin, Grekun, Malazezin ,Serbin besa edhe padrejtesit e shumta te vete shteteve te medha pa qen te inkuadruara ne konflikt direkt.
    Dhe pse nuk i quajm tash keto shtete si Armiq ,po vetem turkun i cili ka ndryshuar poltike 360 shkall ndaj nesh ,dhe tash eshte bere nje mik i vertet i joni.

D.m.th Nese marrim te Kaluaren dhe te Tashmen ,ateher kemi nje dallim si me Naten dhe Diten kundrejt Turqis. Sepse sot vetem nje i verbet qe ka sy dhe nuk shef nuk mund ta pranoj kete realitet.

E kaluara i perket Librave te Historis apo me mire te them Muzeut arkeologjik dhe aspak nuk ka te bej me te tashmen ne kete rast ,sepse kemi dy te kunderta qe asesi nuk perputhen. Perkundrazi me shtetet tjera nuk mund te themi ashtu. Kemi Serbin qe jo vetem qe e kaluara na personifikon si armik te poshtert ,por edhe sot kemi armiqesi Publike dhe zyrtare me serbin. Nje armiqesi kamuflazhe kemi me qdo sllav ,duke perfshire edhe Grekun qe e ka zbutur BEja ,sepse Greku eshte edhe me i poshtert ne realitet mirpo BEja dhe politikat e saja e kan zbutur dhe e kan bere nje Ujk qe dialogon me dele.

Nese shikojm te kaluaren ateher mund te nxjerrim shume kontraste sot ne boten moderne. Kemi Ameriken dhe Anglin te cilat dikur kan qen shtete ne konflikt dhe kan qen armik te njera tjetres, mirpo sot jan dy aleate si Vellezer. D.m.th e kaluara nuk vlen si analogji ne kete rast. Bile bile mund te perdoret si analogji ne rastin tone me turqin, sepse nese shofim hollsisht ngjajshemerit ne histori ,ateher konkludojm se Sikur Anglia qe ka ndikuar qoft ne fe dhe Kulture ne Amerike ,ashtu edhe Turqia ka bere gati te njejten me shqiptaret.

Sot kemi shume ish Koloni Franceze ne Afrike , te cilat jo qe e duan Francen por edhe mburren qe kan pervetesuar gjuhen frenge, sepse sot Franca ka ndryshuar kundrejt afrikaneve dhe ish kolonive afrikane te cilat kan qen nen francen dikur, sa qe sot llogaritet si nje perqindje e konsiderueshme e afrikaneve qe e perbejn popullsin franceze.

D.m.th e Kaluara dhe e Tashmja nuk jan ne Korelacion qe te perfitojn Armiqesin si rezultat. Sepse sot kemi nje realitet te ri ne raportet tona me Turqin. Raporte qe konsiderohen si prej me te mirave qe mund ti kemi me ndonje shtet ne Bote.

Hajde shnet
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 11 prej 18 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •