Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 175
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    [
    ----------

Per Temen

Kosova pas Amerikes, mik më te mire dhe me te deshmuar nuk ka momentalisht, se sa Turqia. Ndersa ata qe e mendojn te kunderten e kesaj , mund ti zbulosh vetem permes kesaj Pyetje: i Krishter je? dhe te garantoj 100% se ka per ta pohuar pyetjen tende. Se per qfar arsye nuk e pelqejn termin Miqesi ne kete rast vetem nje Zot e di. Doren ne zemer po ti ndegjosh disa tipa si keta ne forum qe gjenden , kan deshire ta ndegjojn termin Lufte ne raport me Turkun.

Shum esht esakt at qe the ,se pas amerikes kosovaret mikun ma te mir dhe me ta madhe ka turqin ket e mohon vetem ai qe nuk rrespakt on fjalen miqesi
    Shqiptar me fe islame .

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Kjo ka qene GOMARLLIKU me i madh qe mund te nxjerre nje mendje njerezore ose mencuria me e madhe qe mund te nxjerre nje mendje majmunore. Nejse, te pakten eshte mendje primati perderisa arrin te ngreje nje pyetje.

Ja une jam nje nga ata qe nuk e pranoj aq kollaj fjalen "miqesi" (te pakten jo per sa kohe s`kane hapur shkollat shqip per ca milion shqiptare qe jane atje).
    Dhe sipas teje une dhe te tjeret kemi hallin fetar?
    A u thefsh ne bithe ti, dhe anadollaket si puna jote.

Mua me vjen keq qe pse juve te ndyni emrin e nje feje me keto trute tuaja qe i hipin gomarit se prapthi dhe iu ka ngelur koka nga Turqelija. Dhe kuptohet qe mos dysho hic qe une ta them kete se vdes per Krishterimin dhe jam orthodhokso-katoliko-protestanto-evangjelist. Pavaresisht psh se asnjehere nuk i jam drejtuar keshtu anetarit Xhamia psh apo Gostivarit.
    Personalisht une nuk e kuptoj sesi mund te quheni me te njejtin emer "myslyman" edhe Xhamia psh (qe i kerkoj falje qe po ia permend emrin per here te dyte) dhe ty psh.

Dhe mos e thyej traditen, vazhdoni regresionin intelektual.Edhe pak dhe do ju duket Abdyl Hamiti II si Babai i Demokracise dhe hartuesi i Kartes se Te Drejtave te Njeriut (qe i ciceroni bukur kur vjen fjala per ferexhera e te tjera).

Nejse, gjithe ky mesazh nuk erdhi se kam ndonje inat personal. Nuk kam dyshim qe trurin tend embrional nuk mund ta zhvilloj brenda dites se akoma nuk jane shpikur sera per trute si per domatet. Por arsyeja ishte siguria jote prej babai mushke qe "kush shan Turqine eshte i krishtere".
    Ti flet Palidhje , sillesh si Budalla dhe ne fund thua at qfar thash une, qe vetem nje i krishter nuk mund ta pranoj Miqesin me Turqin. Une flas at qe eshte ne ralitet dhe jo at qe nuk mund ti pelqej dikuj e dikuj.

Deri tash qe ka rreth 3 vite qe jam ne kete forum saktesisht me ka ra te verej se shumica e debateve te kesaj natyre, jan me indoktrina fetare. Pse jo edhe ti je prej tyre kete ta them direkt dhe pa asnje hezitim.

Nese nje njeri deshiron ta shof realitetin ateher ,realiteti eshte se sot per sot Turqia eshte nje Mik i deshmuar i Shqiptareve , kjo u manifestua edhe me ardhjen e Erdonganit para nje jave ne shqipri.

Si sot me kujtohet ne Kosove kur Avionet Turk te NATOs, e paten rrafshu nje pjes te artileris luftarake serbe ,sa qe tere Nata deri ne mengjes ka qen e zdritur nga flaka dhe ai sulm eshte karakterizuar si prej sulmeve me barbare te NATOs , ka qen i pameshirshem dhe me veshet e mi ndegjoja shkinat te ulurojshin O lele Majka.

Nje turk direkt ne Fytyre me pat thene qe kurr nuk e harroj at moment : Ju dua shume si Popull dhe at me emocione e thoshte , kete edhe prej nje shqiptari nuk e kam ndegjuar e leje prej dikujt jo shqiptar. Duhet ta pranojm realitetin se existon nje Miqesi e sinqert ndermjet Turqis dhe Kosoves dhe ky eshte fakt , Pavarsisht se qfar dreqin mendon ti me ato tru peshku te indoktrinuara.

Sot per qdo kohe vijn e shkojn delegacione nga keto dy vende dhe qeveria Turke haptas ka shprehur mbeshtetjen ndaj Kosoves dhe ka kerkuar nga bisnesmen turq qe te investojn ne Kosove dhe kjo veq sa ka filluar .

Ti dhe te tjeret ikni hani thonjet
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ti flet Palidhje , sillesh si Budalla dhe ne fund thua at qfar thash une, qe vetem nje i krishter nuk mund ta pranoj Miqesin me Turqin.
    Nuk habitem qe nga gjithe ai mesazh ti ke kuptuar qe une jam dakort me ty. Ironia nuk perceptohet dot nga primatet e paevoluar.
    Normale qe bagetia nuk behet kurre njeri.
    Na paske degjuar nje turk qe te paska mburrur dhe fluturoke me presh ne b....
    Kush nuk adhuron Turqine eshte i Krishhtere????
    Ke degjuar ndonjehere per Hafiz Ali Korcen?
    Kush e fuste ne burg H. Aliun se kapej me libra shqip?
    Cfare thoshte H.Aliu per Turqine?
    A nuk ishte H.Ali Korca qe Turqine e quante "vdekjen e Islamit" per shkak te injorances dhe fanatizmit barbar turk?
    Edhe H.Aliu katoliko-ortodoks ishte?

Deri tash qe ka rreth 3 vite qe jam ne kete forum saktesisht me ka ra te verej se shumica e debateve te kesaj natyre, jan me indoktrina fetare. Pse jo edhe ti je prej tyre kete ta them direkt dhe pa asnje hezitim.
    Dhe i cfare feje jam une? Cili eshte konkluzioni i trurit tend prej jorruazori?

Sot per qdo kohe vijn e shkojn delegacione nga keto dy vende dhe qeveria Turke haptas ka shprehur mbeshtetjen ndaj Kosoves dhe ka kerkuar nga bisnesmen turq qe te investojn ne Kosove dhe kjo veq sa ka filluar .

Ti dhe te tjeret ikni hani thonjet
    Sa per keto "delegacionet" dhe Erdoganet po te sjell nje shembull tjeter te nje myslimani amerikan. Malkom X.
    E di pse vetquhej Malkom X?
    Sepse thoshte "Afrikanet u skllaveruan aq gjate sa humben identitetin e tyre dhe moren mentalitet skllavi. Kur i digjej shtepia te bardhit, zezaku hidhej i pari ne zjarr te shpetonte shtepine megjithese vete ishte thjesht prone e te bardhit".

Kete mentalitet prej skllavi keni edhe ju. Grekofilet dhe serbofilet e bejne per para ore. Dikush shet vendin dhe merr miliona euro, tjetri mohon identitetin dhe merr 300 euro. Po e bejne per para. Kurse ju keni mentalitetin e skllavit-bageti.
    Ti kenaqesh dhe entuziasmohesh se Turqia dergon delegacione dhe hap shoqata dhe ndoshta edhe investon vende vende.
    E di pse e ushqen bariu bagetine ore? Ta majme sa me shume, se i merr edhe lekuren edhe mishin. Dhe ti je si ajo bagetia qe i gezohesh asaj jonxhes qe te vene perpara. Dakort?

E di zotrote qe pa marre parasysh P.Osmane (se ajo ka qene ultra fare) po ai Erdogani yt beri marreveshje me greket qe naftesjellsi Turqi-Greqi te mos kalonte neper Shqiperi?
    Po ata miliona shqiptare qe jane ne Turqi sa shkolla kane? Apo po i bejme kabull se i kemi turqit vellezer?
    Edhe daci thone njehere bie ne kos. Po bagetite me dy kembe e hane sapun rrogozhine per djath kackavall shtate here ne dite.

Dhe nuk ha thonjte nga inati i turkut. Ha inat qe ka edhe ne kombin tim dele manare qe i vene pas atij qe u hedh litarin ne qafe.
    -

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...
    Per Temen

Kosova pas Amerikes, mik më te mire dhe me te deshmuar nuk ka momentalisht, se sa Turqia. Ndersa ata qe e mendojn te kunderten e kesaj , mund ti zbulosh vetem permes kesaj Pyetje: i Krishter je? dhe te garantoj 100% se ka per ta pohuar pyetjen tende. Se per qfar arsye nuk e pelqejn termin Miqesi ne kete rast vetem nje Zot e di. Doren ne zemer po ti ndegjosh disa tipa si keta ne forum qe gjenden , kan deshire ta ndegjojn termin Lufte ne raport me Turkun.
    Une nuk jam i krishter. Per ata qe nuk besojne: Sipas normave kristiane edhe sikur te kisha qene deri tani i krishter, kur shprehem haptazi qe s'jam, atehere e kam braktisur kete fe. Pra si jo i krishter nuk ndiej aspak miqesi me Turqi. Ndiej saktesisht poaq sa p.sh. me Serbi dhe Greqi.

Absurditeti me i madh ,qe sa here e ndegjoj me xiglohen kembet eshte kur behen krahasime te Turqis me Serbin. Realisht personat qe mendojn kete , padyshim se jan te semure dhe me keq se semundja e tyre nuk ka emer, thjesht e pa diagnostifikuar. Une per vete per kete rast nuk mund ta komentoj sepse tani behem nervoz dhe nuk mund ta kontrolloj veten tani pastaj.
    Edhe nje qe ia ka ndaluar Allahu logjiken. Trego o kungell bir i kungullit thjesht ku eshte dallimi. Se te vleresosh, te thuash se pernga prizmi shqiptar historikisht ka dallim ne mes te Serbise dhe Turqise eshte lehte. Edhe une mund te vleresoje e te them p.sh. se Allahu eshte femer. Por si te argumentosh kete vleresim? Ketu fillon intelekti. Se te vleresosh kotazi, kete mund te beje secili.

Une vleresimin tim e argumentoj me shembuj e krahasime. Them se P. Osmane (Turqia) si dhe kultura qe solli kjo perandori tek neve shqiptaret per mua eshte e njejte me Serbine dhe kulturen qe solli ky shtet tek ne, eshte e njejte. Si Islami, ashtu si Ortodoksia. Si asimilimi i nje shqiptari ne vlera islame, ashtu asimilimi i tij ne vlera serbo-ortodokse. Sepse te dyja kulturat per neve shqiptaret ishin te huaja, para pushtimit dhe dhunes qe pasoj me te. Eshte absolut e njejte a lutesh ne "shtepi te Zotit" arabisht/turqisht apo serbisht. Eshte e njejte a i emerton femijet me Pajazit apo me Rankovic. Eshte e njejte a i lutesh Allahut apo Bozit. E tjera. Asnje dallim nuk ka.

Apo mos e dini ju ndonje dallim?

E dhjeta here qe pyes. Nese keni frike nga Allahu te pergjigjeni, atehere ja une deklaroj haptazi se i marr vullnetarisht persiper te gjitha mekatet qe ju do benit nepermjet te pergjegjes se kesaj pyetjeje. Te gjitha i marr. Vec mos vdisni si afrikane te Europes. Mendoni lire. Vari k*** cdo instanceje qe e pengon kjo gje.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Sikur te isha i ndotur do te mbroja Islamin dhe nepermjet te tij pushtimin turk. Dhe nepermjet te kesaj edhe pushtimin serbo-jugosllav.

Nese nuk e sheh kete gje keshtu sic e them une, pra nese nuk mendon se te flases per nje miqesi natyrore historike ne mes te shqiptareve dhe turqeve, eshte e njejta sikur te flasesh per nje miqesi natyrore shqiptaro-serbe apo shqiptaro-bullgare apo shqiptaro-bizantine, atehere trego ku eshte dallimi. Trego se per te treten here po te pyes. Patriotizem njekahesh doni ju kelyshet osmane. Nuk ka asnje argument, asnje me te voglin, te cilin mund te ofrosh per te folur per miqesi shaiptaro-turke, pa thene njekohesisht (indorekt) se ekziston edhe nje miqesi shqiptaro-serbe. E njejta vlen edhe per mbrojtjen e ardhjes se vlerave te ketyre dy popujve tek populli jone. Eshte e njejta: Si te mbrosh Islamin, si Serbo-Ortodoksine brenda shqiptareve. Zero dallim. Turqia dhe Serbia pernga prizmi shqiptar jane i njejti armik apo mik. Keshtu e shoh une kete pune.

Or kali une te them shiko ujkun ti kerkon ferkemet . Miqesine me Serbine dhe serbet mbaje per vete , se si forte po ta ke enda. Une Serbine dhe ata qe e kane pelqyer ate miqesi i kam shikuar ne tyte te pushkes dhe jua kam peshurr qysh moti ate miqesi . Po qka te ju beje juve disa injoranteve qe sju kam prane te ju nduki pak hunden.

Degjo edhe njehere se dua te pergjigjem per hir te lexuesve te tjere te cileve ju kerkoj ndjese , sepse nuk e meritojne te lexojne postime te tilla perqarese , raciste dhe fanatike qe ju i postoni.
    Ju ose jeni krejt te qmendur dhe nuk iu punon logjika e shendosh ose jeni indoktrinuar kaq shume nga fanatizmi ekstrem i krishter dhe fyeni shumicen e popullit shqiptare .
    Fali o zot se nuk dine q'bejne .

Me duhet te perserise se une jo qe nuk mund te shohe kurrfare krahasimi mes raporteve shqiptaro - turke dhe siq ta don zemra ty ta thuash miqesise shqiptaro-serbe qe kurre ska egzistuar se paku qysh se e quajme veten shqiptare . Une nuk dije se shqiptaret paskan pasur fare interesa te perbashketa ose fare aleanca me serbet gjate historise, nese dine ti per to, nga te paret tu, kelyshe i te cileve mund te jesh , te lutem na e thuaj . Une s'paskam degjuar kurre per serbo-ortodoksin brenda shqiptareve dhe keto bllofe qe thua nuk kane kurrfare argumenti real perveq fiksasioneve dhe deshirave te juaja. A jeni ne vete more ju qka thoni .
    Rusia si dhe satelitet e saj ose siq quhen ndryshe boshti ortodoks : Serbia, Mali i Zi, Bullgari dhe Greqia jane aleate te natyrshem dhe historik mes vete dhe jane po ai boshte qe Turqia dhe Shqiperia me shqiptaret kudo qe jane, perfshire edhe boshnjaket e kane kundershtuar, e kane luftuar dhe e kundershtojne se bashku edhe ne ditet tona. Si mund te arrini ju ne perfundimin se keto raporte jane te njellojta , vetem mendja juaj e semure e dine kete.
    Populli shqiptare te vetmin aleat te natyrshem dhe historik ne Ballkan e ka Turqin dhe popullin turk, nuk them vella por aleat .
    Quhet aleat i natyrshem sepse per nje periudhe te gjate kohore ne aspketin gjeopoltik dhe strategjik keta dy popuj kane pasur dhe kane po te njetet armiqe. Turqia dhe shqiptaret kane luftuar se bashku kunder Rusise dhe sateliteve te saj ne ballkan : Serbise, Malit te Zi, Bullgarise dhe Greqise deri ne ditet tona, qofte gjate konflikteve te hapura , qofte ne kohe paqeje. Ky bashkepunim nuk ka ndodhur me asnjerin nga popujt tjere qe i permenda me heret, mu per shkak te dallimit te inetresave, kultures dhe fese. Serbia, Mali i Zi dhe Greqia fale perkrahjes se Rusise arriten te pushtojne nje pjese te mire te tokave shqiptare por , populli shiptare asnjehere nuk e ppranoj ate roberi, perkundrazi luftoj , rezistoj dhe nuk u shtrua asnjeher. Shqiptaret qe mbeten nen thundren e pushtimit, nuk kishin armiqe me te medhenje se sa keto shtete . Ata jo qe nuk u asimiluan nga keto shtete por ruajten me fanatizem kombesine, gjuhen, traditat , zakonet dhe fene e tyre bile me me fanatizem se sa vete shqiptaret e Shqiperise politike. Pra ky popull atdhetar e liridashes qe sot disa hardhuce mundohen ta nenqmojne e ka ditur dhe e dine mire kush eshte mik e kush armik i tij. Kot mundoheni tia perzieni ju kete.

Sigurisht qe perfshin. Nuk thash gje tjeter. Por kjo e drejte perfshin poashtu te drejten e nje shqiptari per te cmuar larte Serbine, Bullgarine apo Bizantin. Keshtu qe te tregosh se kjo te drejte te mbron ty, ke fituar vetem juridikisht. Por kombtarisht dhe moralisht mbetesh akoma zero.

Ky paragraf eshte kot siq jeni kot edhe ju , skam koment .

Nuk bej une kryqezate, vetem e quaj ardhacaken, ardhacake. Te dhunshmen, te dhunshme. Armiqesite, armiqesi. Asimilimin, asimilim. Prostitucionin kulturor, prostitucion kulturor. Nuk i shtremberoj une keto definicione per hater te Allahut.

Jo vetem definicionet qe i ke renditur por ti e ke te shtremberuar edhe logjiken , pa te cilen nuk mund te nxjerrish gjykime te shendosha. Nuk ke faj do te te ndihmojme dhe do te perpiqemi te te sherojme nga kjo semundje qe ta ka sulmuar keq trurin . Fundi fundit pasi te kemi bashkekombas se paku me emer e kemi per detyre te te ndihmojme .

Hm. Ne njeren ane kinse cmon vlerat univerzale, ne anen tjeter cmon Islamin, shperfillesin nr. 1 te ketyre vlerave. Apo mos njeh ndonje shoqeri islame qe siguron te drejtat themelore e ato univerzale?

Perseri po prek aty ku te djege hahahahah. Te lumte tamam gjykim i semure dhe fanatik.

Shoqeria Shqiptare ka ruajtur paqen ne mes te tri religjioneve ne kurriz te dy religjioneve te krishtera. Te shohim se si do te veprojme ne muslimanet sikur nje dite disa nga vellezerit tane katolike e ortodokse fillojne te flasin per lidhje natyrore ne mes te shqiptareve dhe serbeve, sikur qe bejme ne kur flasim per lidhje natyrore turko-shqiptare.

Ky eshte kulmi i ***** qe nxjerr nga goja . Shko more djal tek ndonje psikiater se pernimend nuk qenke mire nga trute ti. Shqiptaret katolik edhe ata ortodokse nuk kane jetuar te izoluar nga pjesa shumice e popullesise shqiptare , por si pjese e barabarte me ta ne q'do proces, i kane gezuar te mirat bashke dhe i kane vuajtur te keqijat bashke. Ata bashke me vellezerit e tyre te perkatesise islame kane luftuar kunder armiqeve te njetet : Rusise, Serbise, Malit te Zi dhe Greqise .
    Kurrfare lidhje natyrore as historike nuk kane ata me Serbine dhe Greqine tende, sikurse nuk kane as shumica e popullsise shqiptare te besimit islam .
    E ke kot or gjakeprishur.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Une nuk jam i krishter. Per ata qe nuk besojne: Sipas normave kristiane edhe sikur te kisha qene deri tani i krishter, kur shprehem haptazi qe s'jam, atehere e kam braktisur kete fe. Pra si jo i krishter nuk ndiej aspak miqesi me Turqi. Ndiej saktesisht poaq sa p.sh. me Serbi dhe Greqi.

Edhe nje qe ia ka ndaluar Allahu logjiken. Trego o kungell bir i kungullit thjesht ku eshte dallimi. Se te vleresosh, te thuash se pernga prizmi shqiptar historikisht ka dallim ne mes te Serbise dhe Turqise eshte lehte. Edhe une mund te vleresoje e te them p.sh. se Allahu eshte femer. Por si te argumentosh kete vleresim? Ketu fillon intelekti. Se te vleresosh kotazi, kete mund te beje secili.

Une vleresimin tim e argumentoj me shembuj e krahasime. Them se P. Osmane (Turqia) si dhe kultura qe solli kjo perandori tek neve shqiptaret per mua eshte e njejte me Serbine dhe kulturen qe solli ky shtet tek ne, eshte e njejte. Si Islami, ashtu si Ortodoksia. Si asimilimi i nje shqiptari ne vlera islame, ashtu asimilimi i tij ne vlera serbo-ortodokse. Sepse te dyja kulturat per neve shqiptaret ishin te huaja, para pushtimit dhe dhunes qe pasoj me te. Eshte absolut e njejte a lutesh ne "shtepi te Zotit" arabisht/turqisht apo serbisht. Eshte e njejte a i emerton femijet me Pajazit apo me Rankovic. Eshte e njejte a i lutesh Allahut apo Bozit. E tjera. Asnje dallim nuk ka.

Apo mos e dini ju ndonje dallim?

E dhjeta here qe pyes. Nese keni frike nga Allahu te pergjigjeni, atehere ja une deklaroj haptazi se i marr vullnetarisht persiper te gjitha mekatet qe ju do benit nepermjet te pergjegjes se kesaj pyetjeje. Te gjitha i marr. Vec mos vdisni si afrikane te Europes. Mendoni lire. Vari k*** cdo instanceje qe e pengon kjo gje.

*
    Nje jo i krishter qe mendon si nje fanatik hahaahahahah. Q'na bere per te qeshur.

Zotrote me thuaj se qfare kulture paska sjellur Serbia , se je trullura keq e spo dine qafre thua. Si mund ta thuash kete , me thuaj qfare fakte ke qe shqiptaret kane pranuar diqka qe ka sjellur Serbia . Kulmi eshte kur permend ortodoksine. Po sa shqiptare te trojeve shqiptare te pushtuara gjanem keta njeqind vjetet e fundit pranuan ortodoksine . Une nuk njohe te tille dhe as qe kam degjuar se ka te tille . Perse ka ndodhur kjo ? Po te ndihmoj se frigohem se e prishe krejt dhe mbaje mend mire. Kjo ka ndodhur sepse Serbia ishte armik dhe vetem armik i shqiptareve. Cila paska qene kultura jone e paster sipas teje ?
    Se paku qysh nga koha kur populli shqiptare ka filluar te indentifikohet me emrin e ri ,, shqiptare" diku pas shek. XVI , q'dokush qe ka shkruar apo folur per shqiptaret ka dalluar te kjo popullesi e vjeter autoktone me origjine te njetet qe kane gjuhe te ndryshme, tradita dhe kulture te ndryshme nga popujte sllave dhe helen te ballkanit dhe qe me shumice jane te besimit islam. I njejti perkufizim behet edhe ne ditet tona dhe ky eshte indentiteti yne ashtu siq ne jemi dhe do te mbesim .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Nje jo i krishter qe mendon si nje fanatik hahaahahahah. Q'na bere per te qeshur.
    Nje musliman!

Zotrote me thuaj se qfare kulture paska sjellur Serbia
    Nuk ka sjellur, sepse nuk u sunduam aq gjate sa nga P. Osmane. Por argumenti im nuk eshte i menduar faktikisht, por vetem hipotetikisht. Pyes hipotetikisht se cfare eshte dallimi ne mes te serbo-ortodoksizimit te nje shqiptari dhe islamizimit te tij? Une nuk shoh asnje. me trego ti nje. Qe llomotite kaq shume. Perse i shmangesh kesaj pyetjeje.

Paramendo qe biri yt vije tek ti sot dhe thote: "Babi, a di cka? Kam vendosur te i bashkengjitem Serbo-Ortodoksise. Sepse paraardhesit tane te krishtere braktisen Krishterimin dhe iu bashkengjuten Islamit. E di qe Serbo-Ortodoksia eshte kulture dhe religjion i serbeve si nje populli qe tentoi te zhduke fizikisht dhe asimiloje shqiptaret dhe kulturen e tyre, por edhe Islami ishte kulture dhe religjion i turqeve si nje populli i cili tentoi te zhduke fizikisht dhe asimiloje shqiptaret dhe kulturen e tyre. Keshtu qe pasi qe paraardhesit tane u bene muslimane, ata me japen te drejten mua te behem serbo-ortodoks."

Cka do te i pergjigjeshe birit tend?

*

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Ti ke iluzionin qe e kuptoi pyetjen tende?
    -

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk besoj se nuk e kuptojne. Por kane frike te konfrontojne realitetin. Sepse ne kete rast ai eshte i lidhur patjetersisht me venien ne pyetje te Islamit. E kete gje e ka ndaluar Allahu. Pavaresisht per cilin cmim. Vetem shiko se si shokohen kur degjojne mendime te tilla. Futen nen derrasa te varrit dhe nuk e kane pyetur kurre veten ku pernga prizmi shqiptar eshte dallimi ne mes te Mehmetit, Hasanit, Pajazitit dhe Rankovicit e Milloshevicit. I ka ndaluar Allahu keso mendimesh. Islami per ta eshte Shqiptaresi. E di kete sepse kam kaluar gjysmen e jetes me keso tabu. Nuk dilet lehte nga injoranca e urdheruar nga "Zoti".

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nje musliman!

Nuk ka sjellur, sepse nuk u sunduam aq gjate sa nga P. Osmane. Por argumenti im nuk eshte i menduar faktikisht, por vetem hipotetikisht. Pyes hipotetikisht se cfare eshte dallimi ne mes te serbo-ortodoksizimit te nje shqiptari dhe islamizimit te tij? Une nuk shoh asnje. me trego ti nje. Qe llomotite kaq shume. Perse i shmangesh kesaj pyetjeje.

Paramendo qe biri yt vije tek ti sot dhe thote: "Babi, a di cka? Kam vendosur te i bashkengjitem Serbo-Ortodoksise. Sepse paraardhesit tane te krishtere braktisen Krishterimin dhe iu bashkengjuten Islamit. E di qe Serbo-Ortodoksia eshte kulture dhe religjion i serbeve si nje populli qe tentoi te zhduke fizikisht dhe asimiloje shqiptaret dhe kulturen e tyre, por edhe Islami ishte kulture dhe religjion i turqeve si nje populli i cili tentoi te zhduke fizikisht dhe asimiloje shqiptaret dhe kulturen e tyre. Keshtu qe pasi qe paraardhesit tane u bene muslimane, ata me japen te drejten mua te behem serbo-ortodoks."

Cka do te i pergjigjeshe birit tend?

*
    Hej bre kali qe koke , me falni se e ofendova kalin . Ku ka argument hipotetik. Une nuk paskam degjuar per kete menyre te gjykimit ne asnje shkence. Ku e ke mesuar kete meyre te argumentimit te gjerave? Ky argumentimi hipotetik i yti te ka sjellur ne kete pozite sa nuk dine as kush je as qfare indentiteti ke. Ky s'mund te jete kurrfare argumenti sepse po ne te njetet menyre edhe dhejte fishe vlene ,, argumenti hipotetik" tjeter se dhe njemije vjete sikur te sundonte Serbia , shqiptaret s'do te kishin pranuar ate ortrodoksizmin serb qe ta don ty zemra. Perderisa ti s'ke as edhe nje fakt te vetem qe ka pase se paku ndonje tendece te pranimit te fese ortodokse serbe nga shqiptaret per nje periudhe qe te duket ty e shkurter, por qe perfshine me teper se 120 vjete, nen nje okupim te eger dhe qohesh e na lodh ****** me argumentet hipotetike. Hehehehe q'po me bene per te qeshur bre. Ke ngelur ne balte dhe nuk dine qfare thua or qyqare . Une nuk i jam shmangur as edhe njehere asnje pyetje , por jam pergjigjur dhe po te pergjigjem me gjuhen e argumenteve te verteta , fakteve reale e jo ,, argumenteve hipotetike" sikurse ti. Hapi syte dhe lexoji edhe nje here pa emocione ato qe te kam shkruar ty dhe dy treve ketu .

Ne paragrafin e dyte pernimend e ke shkretuar fare, lere mos e nga. Ti nuk ke as edhe dijenine me te vogel per fene ortodokse . Keto krahasime vetem nje i semure psiqik mund ti beje . Shko djalo e kontrollohu tek ndonje neuropsikiater se ja le nam tani.
    Djemte e mije qe po rriten ne Kosoven e pavarur , po edukohen me frymen e atdhedashurise per kombin, traditat, zakonet dhe fene e te pareve te tyre pres tia kalojne te atit. Babai ua qliroj Kosoven e ata kismet do ta qlirojne Luginen e Presheves dhe Sangjakun e do ti'a bashkangjesin Shqiperise tone te bukur. Besa ne te njeten kohe edhe fene do ta respektojne dhe ruajne si syte.
    Dy gjera te shejta qe kemi indentiteti kombetar shqiptare dhe besimin islam qe e kemi trasheguar brez pas brezi , do te rriten , forcohen dhe do te jene guret me te forte ne themelet e kalase tone , deshi apo nuk deshi dikush. Kurse ate kala me keto themele te forta po e murosim me vlerat me universale te qyterimit , qe ne qender kane respektimin e te gjitha te drejtave njeriut , si te drejta te patjetersuara te tij.

Keshtu qe pasi qe paraardhesit tane u bene muslimane, ata me japen te drejten mua te behem serbo-ortodoks."

Fjali e fundit tregon simptomat e semundjes suaj mendore. Ky perfundim i yti per veten tende eshte per fat te keq pasoje e semundjes tende qe do te quhej me plote te drejte logjike e semure.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •