Close
Faqja 10 prej 18 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 175
    SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nuk besoj se nuk e kuptojne. Por kane frike te konfrontojne realitetin. Sepse ne kete rast ai eshte i lidhur patjetersisht me venien ne pyetje te Islamit. E kete gje e ka ndaluar Allahu. Pavaresisht per cilin cmim. Vetem shiko se si shokohen kur degjojne mendime te tilla. Futen nen derrasa te varrit dhe nuk e kane pyetur kurre veten ku pernga prizmi shqiptar eshte dallimi ne mes te Mehmetit, Hasanit, Pajazitit dhe Rankovicit e Milloshevicit. I ka ndaluar Allahu keso mendimesh. Islami per ta eshte Shqiptaresi. E di kete sepse kam kaluar gjysmen e jetes me keso tabu. Nuk dilet lehte nga injoranca e urdheruar nga "Zoti".

*
    Lexoni me kujdes paragrafin e cituar ju lutem . Kush po konfrontohet me realitetin. Fjalia e dalluar me shkronja me ngjyre te kuqe qe vete e ka shkruar e tregon me se miri kete.
    Eh qti besh per disa jeta ne boten reale eshte e veshtire, me dhimbesesh me beso .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Nuk besoj se nuk e kuptojne.
    *
    U binde tani? E more pergjigjen besoj.
    Keta ndihen me turq se turqit a kupton ti a jo. Psikoze skllavi.
    -

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    U binde tani? E more pergjigjen besoj.
    Keta ndihen me turq se turqit a kupton ti a jo. Psikoze skllavi.
    Ja edhe nje i semure paska ikur nga spitali . Hahahah .
    Mos ia zini per te madhe qe flete keshtu perqarte e se kupton kush. Eshte i semure or popull.

Shkoza nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Nuk besoj se nuk e kuptojne. Por kane frike te konfrontojne realitetin. Sepse ne kete rast ai eshte i lidhur patjetersisht me venien ne pyetje te Islamit. E kete gje e ka ndaluar Allahu. Pavaresisht per cilin cmim. Vetem shiko se si shokohen kur degjojne mendime te tilla. Futen nen derrasa te varrit dhe nuk e kane pyetur kurre veten ku pernga prizmi shqiptar eshte dallimi ne mes te Mehmetit, Hasanit, Pajazitit dhe Rankovicit e Milloshevicit. I ka ndaluar Allahu keso mendimesh. Islami per ta eshte Shqiptaresi. E di kete sepse kam kaluar gjysmen e jetes me keso tabu. Nuk dilet lehte nga injoranca e urdheruar nga "Zoti".

*
    Po gjysmen tjeter te jetes si po e kalon ti . Shpresoj te jesh rehabilituar ndopak nga semundja. Apo ndoshta ke ikur nga populli yt se ata jane injorant dhe nuk e e meritojne ti degjojne pordhet e tua.
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Edhe nje qe ia ka ndaluar Allahu logjiken. Trego o kungell bir i kungullit thjesht ku eshte dallimi. Se te vleresosh, te thuash se pernga prizmi shqiptar historikisht ka dallim ne mes te Serbise dhe Turqise eshte lehte. Edhe une mund te vleresoje e te them p.sh. se Allahu eshte femer. Por si te argumentosh kete vleresim? Ketu fillon intelekti. Se te vleresosh kotazi, kete mund te beje secili.

Une vleresimin tim e argumentoj me shembuj e krahasime. Them se P. Osmane (Turqia) si dhe kultura qe solli kjo perandori tek neve shqiptaret per mua eshte e njejte me Serbine dhe kulturen qe solli ky shtet tek ne, eshte e njejte. Si Islami, ashtu si Ortodoksia. Si asimilimi i nje shqiptari ne vlera islame, ashtu asimilimi i tij ne vlera serbo-ortodokse. Sepse te dyja kulturat per neve shqiptaret ishin te huaja, para pushtimit dhe dhunes qe pasoj me te. Eshte absolut e njejte a lutesh ne "shtepi te Zotit" arabisht/turqisht apo serbisht. Eshte e njejte a i emerton femijet me Pajazit apo me Rankovic. Eshte e njejte a i lutesh Allahut apo Bozit. E tjera. Asnje dallim nuk ka.

Apo mos e dini ju ndonje dallim?

E dhjeta here qe pyes. Nese keni frike nga Allahu te pergjigjeni, atehere ja une deklaroj haptazi se i marr vullnetarisht persiper te gjitha mekatet qe ju do benit nepermjet te pergjegjes se kesaj pyetjeje. Te gjitha i marr. Vec mos vdisni si afrikane te Europes. Mendoni lire. Vari k*** cdo instanceje qe e pengon kjo gje.

*
    O Livadh Pa Lule ndegjo per se fundi here se ti je veq makine shkrimi dhe at makine Komuniste , dhe veq replika palidhje di te besh dhe Ajo qe te mban eshte Veteknaqesia ndaj shkrimeve tua, qe i konsideron argumente , a ne fakt jan te gjitha derrasa kendefi.

Separi ti nuk futesh ne asnje identitet fetar ,sepse je Bosh me ndjenja shpirterore, thjesht je si nje gote e zbrazet.

Ja ta bej une dallimin ty edhe atij KokBoshit Kvir rreth Turqis dhe Serbis ,qe vetem ky fakt juve ju ben budalla e leje te tjerat qe vetem psikiatri ju kryn pune.

Miqesia dhe Armiqesia me Turkun

Nese flasim per Turkun ,ateher mund ta konsiderojm si armik vetem nese i shfletojm shekujt me pare (para gjysem mileniumi, kur kan folur lopt), d.m.th e tashmja dhe besa edhe e ardhmja , na paraqesin popullin Turk si nje mik qe ka deshmuar ndihmen dhe dashurin ndaj neve dhe kjo vetem sa do te intensifikohet ne te ardhmen, i bindur jam.

D.m.th e Tashmja na ka bere Miq me Turqin. Pavarsisht te kaluares qe kemi pasur , sepse ne kemi fajet qe kemi ra ne aso pozitash qe edhe mijjt te na pushtojn e leje Dacet e Macat. Ska pushtues te mire kete , mbaje mend. Dhe koha kur Perandoria Osmane ka bere luftra , ka qen periudhe luftrash ne gjithe boten dhe ska pas ere demokracie ne at kohe dhe aq me shume te kete mirsjellje pushtuesish.

E kaluara na thote se edhe Franca dhe Anglia kan qen ne lufte , dhe at shume gjat, mirpo keto shtete nuk e quajn veten armiq sot , qoft edhe ne heshtje edhe permes tipave tutkuna si ju. Sot Kemi shume shtete qe kan pasur armiqesi te medha ne te kaluaren, mirpo sot jan shtete mike dhe vetem permes historis mund ti veresh se kan pasur armiqesi sepse e tashmja i konsideron Miq te mire.

Njejt eshte edhe ndermjet nesh dhe Turkut. Gjeneratat e tashme te turqis ,nuk mund te akuzohen per shkak te sistemit pushtues qe kan pasur dikur katragjysherit e tyre. Thjesht realiteti aktual thot se turqia e sotme ka ndryshuar 360 shkall me politik dhe tashme eshte nje mike e madhe ndaj shqiptareve dhe ka tendenca reale dhe objektive se kjo miqesi vetem sa do thellohet ne te ardhmen. D.m.th sot eshte ndryshe dhe nuk ka asnje shenje armiqesie ndermjet nesh dhe turkut. Keto shenja mund ti gjejne vetem keta dy Qobanet e forumit ne delet e tyre, duke i ra fyellit ne prag te perendimit te diellit ,ateher kur ngjyra e bare merr permasa te zeza.

"Miqesia dhe Armiqesia me Serbin

Aman po me vie turp te kapi kete pjes per diskutim mirpo disa shqipfolsa ketu me detyrojn ta truperoj veten edhe ta ve ne dyshim armiqesin e ndaj serbit qe na ndan.

Po i hyjes kesaj pjese aman per hire te disave qe e lexojn kete pjes, e jo per keta dy shllungat ketu.

Armiqesia me serbin daton qe nga shek VI dhe deri tani vetem ka arritur kulminacion dhe i bindur se kjo do vazhdoj edhe ne te ardhmen . Historia jone na tregon se armikun me te poshtert qe kan pasur ndonjeher shqiptaret ,qe nga e kaluara e deri tani ,eshte serbia apo sllavi.

Thjesht sinqerisht kur po diskutoj per kete qeshtje aman po perjetoj at diskutim sikur te flisja me ndonje Japan apo Vjetnamez Adoleshent qe nuk ka haber per historin e shqiptareve e leje qe po flas me disa tutkuna ketu qe me shesin mend ketu se kush eshte me budallai.

Ju Tutkuna me tregoni ne syrin e se tashmes se Kush eshte Serbi dhe kush eshte Turku?

Chino nese dhe pas kesaj nuk mbledh mend , sinqerisht te propozoj Psikiater te fort .
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 01-07-2009 më 13:21
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Ja edhe nje i semure paska ikur nga spitali . Hahahah .
    Mos ia zini per te madhe qe flete keshtu perqarte e se kupton kush. Eshte i semure or popull.

Shkoza nga Prizreni
    Pse i semure ?

Eshte fakt qe shum Shqipetar kan 'Psikoze skllavi' (siç tha Kavir), njerz me 'Minderwertigkeitskomplexe' (inferiority complex), se per ndryshe nuk do te ju dukej juve qe ndonje popull tjeter na paska me shum vlere se sa Shqiptaret.

Ketu po flitet per turqit, dhe nese ty te duket qe turqit kan me shum vlere se Shqiptaret (ose sikur disa te tjerve qe po iu duket se arabet, greket, italianet etj. paskan me shum vlere se Shqiptaret), atehere padyshim qe Kavir ka te drejte absolute, e ka rroke thumin mu ne krye.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 01-07-2009 më 14:17

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Edhe diçka eshte shum interesante. Ekziston nje familje qe ishte ndare per gjysem ne kohrat e perzenjes se Shqiptarve nga serbet per ne Turki . Gjysma e asja familje eshte ne Kosove (atje kah ju ne Prizren dikund, nese nuk gabohem) dhe gjysma tjeter ne Turki, ata ne Turki e quajn veten shqipetar, ndersa keta ne kosove e quajn veten Turq.

Ose sikur kryetari "turk" Arif Bytyq i Mamushes . Bytyqi eshte fis Shqiptar, e ai e quan veten turk. Nuk behesh turk duke ia henger nje shkronje mbiemrit/fisit tend. Keta qe e quajne veten turq jan te gjith njerz qe ishin te pasur ne kohen e turqve, dhe ende iu djeg zemra per turkine dhe per lirat e turkit qe i kishin ne ate kohe, sikur disa pasanik te me vonshmem qe e quanin veten jugosllav per arsye qe i kishin punet shum mire me jugosllavet.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Pse i semure ?

Eshte fakt qe shum Shqipetar kan 'Psikoze skllavi' (siç tha Kavir), njerz me 'Minderwertigkeitskomplexe' (inferiority complex), se per ndryshe nuk do te ju dukej juve qe ndonje popull tjeter na paska me shum vlere se sa Shqiptaret.

Ketu po flitet per turqit, dhe nese ty te duket qe turqit kan me shum vlere se Shqiptaret (ose sikur disa te tjerve qe po iu duket se arabet, greket, italianet etj. paskan me shum vlere se Shqiptaret), atehere padyshim qe Kavir ka te drejte absolute, e ka rroke thumin mu ne krye.
    Or ti kaskader , kush te tha ty se kam thene ne ndonje postim timin se ndonje popull tjeter paska vlera me shume se shqiptaret. Te lutem lexoji me kujdes te gjitha postimet qe i kam bere per kete tem. Nese gjene edhe nje rast te vetem kete qe e thua ti , une do te te kerkoj ty ndjese dhe te gjithe te tjereve njemije here. Ne qofte se nuk e gjen te them edhe ty mos ia fut kot, si kau peles siq themi ne ne Kosove.
    Kompleksin e inferioritetit e ka vetem ai qe mendon se eshte inferior me indentitetin e vet qofte kombetar, qofte fetar ose moral, si puna e dy tre hardhuceve ketu. Kompleks inferioriteti kane disa shqiptare gjakeprishur qe per fat jane shume pak dhe qe mendojen se ne shqiptaret jemi njerez te dores se dyte sepse nuk qenkemi te krishter . Poashtu edhe juve po ju them nese jeni shqiptare duhet te jeni krenar, sikurse duhet te ndiheni krenar nese i perkitni cilit do besim fetar qe ju flene ne zemer juve ose qe e keni trasheguar brez pas brezi.
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Edhe diçka eshte shum interesante. Ekziston nje familje qe ishte ndare per gjysem ne kohrat e perzenjes se Shqiptarve nga serbet per ne Turki . Gjysma e asja familje eshte ne Kosove (atje kah ju ne Prizren dikund, nese nuk gabohem) dhe gjysma tjeter ne Turki, ata ne Turki e quajn veten shqipetar, ndersa keta ne kosove e quajn veten Turq.

Ose sikur kryetari "turk" Arif Bytyq i Mamushes . Bytyqi eshte fis Shqiptar, e ai e quan veten turk. Nuk behesh turk duke ia henger nje shkronje mbiemrit/fisit tend. Keta qe e quajne veten turq jan te gjith njerz qe ishin te pasur ne kohen e turqve, dhe ende iu djeg zemra per turkine dhe per lirat e turkit qe i kishin ne ate kohe, sikur disa pasanik te me vonshmem qe e quanin veten jugosllav per arsye qe i kishin punet shum mire me jugosllavet.
    Kjo mund te jete e vertet dhe me vjen mire qe ju e keni zene nje teme shume interesante . Une pajtohem me ato qe ke thene ti dhe shembullin qe e ke dhene, por keto jane raste shume te rralla , sikurse ka raste kur prej nje familje njeri vella eshte islamizuar dhe ka mbetur shiptare , kurse tjetri ka mbetur ne fene krishtere dhe sot pasardhesit e tij jane serb.
    Banoret e Mamushes edhe pse dikush pretendon ti quan shqiptare, ata nuk kane qene dhe nuk jane shqiptare. Ata kane ardhur nga Anadolli ka mesi i shek. XVII ne Mamushe dhe dihet edhe fshati prej nga kane ardhur dhe jane vendosur njeher ne afersi te fshatit Samadraxhe , por kane rene ne gjak dhe kane zbritur me poshte. Mbiemrat e fiseve shqiptare ata i kane marrur nga dajet e tyre per tu mbrojtur , qe shume here kane qene shqiptare qe jane miqasuar me familjet andollake. Por turqit e Mamushes kane qene turq dhe kane mbetur turq edhe ne ditet tona. Poashtu edhe ne Prizren ka disa qindra familje turke qe e kane ndjere dhe e ndjene veten turq dhe kane lidhje gjaku me kusherinjet e tyre ne anadoll ose ne Rumeli. Ata kurre nuk e kane pranuar e edhe sot nuk e pranojne se jane shqiptare , sepse ne te vertet edhe nuk jane .
    Kjo eshte nje teme tjeter dhe do te ishte mire ta hapnit si teme te veqante. Mirepo ne po flasim per marredhenijet shqiptaro-turke ne kuptimin e dy popujve dhe shteteve tona.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Une nuk e di a e kan mare mbiemrin prej dajve a prej tezeve, une veq e di qe Bytyqi asht fis Shqiptar dhe nuk ka asgje te beje me turqit, mirpo prap po them qe nuk eshte larg mendesh kjo qe po thua ti, se edhe magjup ka plot me mbiemra te fiseve Shqiptare. Pastaj kogja e quditshme qe disa turq te ardhur ne shek. XVII ne kosoves paska mbetur ende turq, jan martuar vetem mes veti apo si ndodhi kjo qe na paskan mbetur turq. D.m.th ata kan qef te jene turq se eshte kohe e gjat qe jan perzier me shqiptar dhe nuk mund te thuhet per ta qe jan turq, kur qe nga shek. XVII kan filluar te perzihen me Shqiptar.

Sa i perket temes, une e dhash mendimin tim nja dy-tri faqe ma perpara, s'ka nevoje te perseritem.

Ndersa ajo pak me larte qe ke thene per Shqiptaret me komplekse inferioriteti. Duhet te jemi neutral, dhe te themi qe ashtu siç ka katolik qe deshirojne te na ishin italian, poashtu ka edhe musliman qe deshirojne te na ishin turq e arab, siç ka ortodoks ne shqiperi qe deshirojne te na ishin grek e sllav. Me arsyen e ketije "fenomeni" u pajtuam pak me larte, apo jo.

Faqja 10 prej 18 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •