Po pra. Nuk besoj qe ka shqiptar, i cili njeh rrjedhat rreth Lidhjes se Prizrenit dhe traktatit te Shen Stefanit i cili beson ne ndonje miqesi te natyrshme apo historike ne mes te popullit turk dhe shqiptar. Une te pakten nuk jam i tille. Por habitem me keta "debatues" kur na fantazojne nje miqesi te tille. Qe te mos keqkuptohem nga askush: Nuk jam njeri hakmarres, por thjeshte sipas meje eshte jashte dinjitetit te popullit shqiptar, jashte vlerave morale e kombtare te tij te cmoje nje pushtues pa ndricuar e theksuar qarte e mire krimet dhe nenkrimet e tij.
Sikur te punonim neve sipas formulave te ketyre "Haxhi Qamileve" neve neser do te duhej te cmonim larte te kaluaren e perbashket te shqiptareve dhe serbeve si dhe aleatesine natyrore serbo-shqiptare. Fare nenshtrakash jane keta. Feminina qe e ndiejne veten keq pa nje mentor sundues. Bije te roberise. Sipas mentalitetit te tyre te skllavit, zgjedhin edhe fene - Islamin. Edhe e ndiejne veten te ofenduar, nese u tregon shkurt e shqip se nuk ja ve ne pulle as Islamit as turqeve e askujt tjeter qe nuk e meriton sipas normave shqiptare.
*
Krijoni Kontakt