Close
Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 175
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    ..
    Dhe nuk tha njeri qe nuk duhet aleance me turkun. Aleance politike jo vetem me turkun por edhe me kroatin apo ndonje tjeter.
    Po pra. Nuk besoj qe ka shqiptar, i cili njeh rrjedhat rreth Lidhjes se Prizrenit dhe traktatit te Shen Stefanit i cili beson ne ndonje miqesi te natyrshme apo historike ne mes te popullit turk dhe shqiptar. Une te pakten nuk jam i tille. Por habitem me keta "debatues" kur na fantazojne nje miqesi te tille. Qe te mos keqkuptohem nga askush: Nuk jam njeri hakmarres, por thjeshte sipas meje eshte jashte dinjitetit te popullit shqiptar, jashte vlerave morale e kombtare te tij te cmoje nje pushtues pa ndricuar e theksuar qarte e mire krimet dhe nenkrimet e tij.

Sikur te punonim neve sipas formulave te ketyre "Haxhi Qamileve" neve neser do te duhej te cmonim larte te kaluaren e perbashket te shqiptareve dhe serbeve si dhe aleatesine natyrore serbo-shqiptare. Fare nenshtrakash jane keta. Feminina qe e ndiejne veten keq pa nje mentor sundues. Bije te roberise. Sipas mentalitetit te tyre te skllavit, zgjedhin edhe fene - Islamin. Edhe e ndiejne veten te ofenduar, nese u tregon shkurt e shqip se nuk ja ve ne pulle as Islamit as turqeve e askujt tjeter qe nuk e meriton sipas normave shqiptare.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 29-06-2009 më 18:18

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Ty si shume po te djeg bre djal . Po mundohem te te ndihmoj me gjithe deshire qe te mos te te djeg edhe aq shume kjo gje. Aleat historik mund te quhet nje vend qe per nje periudhe te gjate historike interesat gjeopolitike te atij vendi dhe vendit tjeter perputhen. Gjithashtu ato vende kane pasur dhe kane lidhje kulturore, historike ose religjioze .
    Ne rastin e marredhenijeve shqiptaro-turke , per nje periudhe te gjate kohore , se paku qe nga Kriza Lindore e deri ne ditet tona inetresat tona ne kuptimin gjeopolitik brenda rrethanave te kohes ishin perafersisht te njeta. Perandoria Osmane sikurse edhe shqiptaret kishin po te njetet armiqe perballe e ata ishin Rusia me satelietet e saj Serbine, Malin e Zi, Bullgarin dhe Greqine . Kjo gje vazhdoj ne kete kuader edhe pas luftrave ballkanike, gjate Luftes se Pare Boterore dhe gjate Luftes se Dyte Boterore dhe deri ne ditet tona ne Luften e Kosoves. Kur bisedohet per aleanca gjithenje del ne pah faktori gjeopoltik e jo dashurite sikurse ju subjektivistet i kuptoni.
    Perveq ketij kriteri paresor aleanca e natyrshme dhe historike shqiptaro-turke plotesohet edhe me nje te kaluar te perbashket mbi peseqind vjeqare , me nje shkembim dhe afersi kulturore ne shume fusha dhe se fundi edhe me perkatesine fetare te perbashket.
    Shpresoj se ta kam larguar pak ate gjene qe po te djeg , por vete i ke fajet se po kape gacen me duar , duke e harruar se e ke mashen prane.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Ty si shume po te djeg bre djal . Po mundohem te te ndihmoj me gjithe deshire qe te mos te te djeg edhe aq shume kjo gje. Aleat historik mund te quhet nje vend qe per nje periudhe te gjate historike interesat gjeopolitike te atij vendi dhe vendit tjeter perputhen. Gjithashtu ato vende kane pasur dhe kane lidhje kulturore, historike ose religjioze .
    Lidhje kulturore? Ne cilin aspekt? Une mendoj fare ndryshe. Une kisha perdorur termin asimilim ne vlera turko-islame. "Lidhja kulturore" u be si pasoje e sundimit gjakatar. Ne fillim nuk patem asnje lidhje kulturore. Pushtimi e sundimi krijoi me dhune kete lidhje.

Sipas logjikes tende, sikur neve kosovaret te kishim qene 500 vite te sunduar nga vlerat jugosllave dhe te kishim kaluar edhe ne fene dhe zakonet e tyre, atehere do te ishte krijuar nje lidhje kulturore shqiptaro-jugosllave.

A interesat e perbashketa turko-shqiptare ishin ato qe bene P. Osmane te vije e te zbatoje marreveshjen e Shen Stefanit (marreveshjen turko-ruse per dalje te aleateve ruse - serbeve - ne Detin Adriatik) duke debuar shqiptaret bashke me ruse, serbe e malazeze dhunshem nga venlindjet e tyre ne Mal te Zi apo?

Ky eshte vetem nje shembull me i fresket pernga historia qe flet mjaft per "miqesine" te cilen na meson ti t'a cmojme.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po pra. Nuk besoj qe ka shqiptar, i cili njeh rrjedhat rreth Lidhjes se Prizrenit dhe traktatit te Shen Stefanit i cili beson ne ndonje miqesi ne mes te popullit turk dhe shqiptar. Une te pakten nuk jam i tille. Por habitem me keta "debatues" kur na fantazojne nje miqesi te tille. Qe te mos keqkuptohem nga askush: Nuk jam njeri hakmarres, por thjeshte sipas meje eshte jashte dinjitetit te popullit shqiptar, jashte vlerave morale e kombtare te tij te cmoje nje pushtues pa ndricuar e theksuar qarte e mire krimet dhe nenkrimet e tij.

Sikur te punonim neve sipas formulave te ketyre "Haxhi Qamileve" neve neser do te duhej te cmonim larte te kaluaren e perbashket te shqiptareve dhe serbeve si dhe aleatesine natyrore serbo-shqiptare. Fare nenshtrakash jane keta. Feminina qe e ndiejne veten keq pa nje mentor sundues. Bije te roberise. Sipas mentalitetit te tyre te skllavit, zgjedhin edhe fene - Islamin. Edhe e ndiejne veten te ofenduar, nese u tregon shkurt e shqip se nuk ja ve ne pulle as Islamit as turqeve e askujt tjeter qe nuk e meriton sipas normave shqiptare.

*
    Per paragrafin e pare te lutem lexoje pergjigjien qe i dhashe Kavirit, se besoj se te bije tamam edhe ty.
    Sa i perket paragrafit te dyte perseri po te them se je fut ne ujrat e ndyresise tende .
    Kujt i tregon ti normat e shqiptarit . Zogu pulen po mundohet ta mesoj , eja babe ti tregoje tokat . Eh bre djale i prape. Normat e shqiptarit i kane mbajtur i kane zhvilluar dhe i kane forcuar mu kjo popullesi qe ti here drejpersedrejti e here indrekt mundohesh ta fyen. Shqiptaret e Kosoves, Sanxhakut te Nishit dhe Ilirides , sikurse edhe 70 % e shqiptareve te Shqiperise se sotme politike, nuk kane qene kurre me mentalitet te skllavit . Kjo eshte edhe nje fyerje qe indirekt mundohesh ta plason per pjesen me te madhe te kombit shqiptare . Turp te kesh. Shqiptaret e perkatesise islame ishin dhe mbesin edhe sot e kesaj dite shtyllat kryesore te shqiptarizmit, atdhedashurise dhe te fuqise. Kjo popullesi si popullesia dominante e Shqiperise etnike mbajti ne shpatullat e veta dhe po mbane edhe tani gati te gjithe barren e luftes per liri, ruajtjen dhe forcimin e indentiteti kombetar, tradita , normat dhe kulturen shqiptare , duke ditur shume mire kush eshte mik e kushe eshte armik.
    Sot me dalin dy tre palaqo dhe mundohen te na shesin mend se kende e paskemi pasur mik e kend armik, gjithmone te indoktrinuar nga fanatizmi fetar .
    Nuk e kam te qarte kush jeni dhe nga cili vend jeni , behuni i sinqert dh tregoni, se paku vendin nga vini, bash jam kurioz ta dije.
    Uroj qe se paku te jeni shqiptare .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Lidhje kulturore? Ne cilin aspekt? Une mendoj fare ndryshe. Une kisha perdorur termin asimilim ne vlera turko-islame. "Lidhja kulturore" u be si pasoje e sundimit gjakatar. Ne fillim nuk patem asnje lidhje kulturore. Pushtimi e sundimi krijoi me dhune kete lidhje.

Sipas logjikes tende, sikur neve kosovaret te kishim qene 500 vite te sunduar nga vlerat jugosllave dhe te kishim kaluar edhe ne fene dhe zakonet e tyre, atehere do te ishte krijuar nje lidhje kulturore shqiptaro-jugosllave.

A interesat e perbashketa turko-shqiptare ishin ato qe bene P. Osmane te vije e te zbatoje marreveshjen e Shen Stefanit (marreveshjen turko-ruse per dalje te aleateve ruse - serbeve - ne Detin Adriatik) duke debuar shqiptaret bashke me ruse, serbe e malazeze dhunshem nga venlindjet e tyre ne Mal te Zi apo?

Ky eshte vetem nje shembull me i fresket pernga historia qe flet mjaft per "miqesine" te cilen na meson ti t'a cmojme.

*
    Nese e shtrojme kete qeshtje ne kete menyre destruktive ne para turqeve kishim per nja 1000 vjete pushtuesit Bizantine , e me heret Romaket, nuk po i permend fiset barbare dhe shtete sllave e bullgare qe padyshim kane influencuar edhe ato tek ne. Frigohem se duke i shikuar gjerat me destruktivitet , me subjektivizem dhe idealizem ju do te arrini te kultura e paster dhe e painfluencuar nga askush. Koha kur te paret tane nuk kane pasur , ose kane pasur shkembime te parendesishme me te tjeret. Aty do te gjeni ate kulturen qe kerkoni, ateher kur nuk kishte kurrfare kulture, sepse ndoshta njerezit ishin duke jetuar neper dege ose shpella. Vlerat kulturore islame nuk ishin vetem te turqeve , perkundrazi ato i morren edhe ata nga popujt arab . Kultura dhe vlerat islame ishin dhe jane edhe nje pasuri e popullsise qe e ka perqafuar kete religjion , sikurse qe vlerat e krishterizmit qe duhet shikuar si nje pasuri tjeter qe e posedojne nje pjese e vogel e popullesise shqiptare. Keto jane vlera universale dhe mos i futni hundet aty.
    Ju e keni vendosur edhe qeshtjen e Traktatit te Shen Stefanit, ju kisha lutur para se te lexoni romane dhe romantizma per ate periudhe ndaluni dhe lexojeni ndonje liber shkencor qe ne menyre objektive e trajton ate periudhe. Ju kisha preferuar ta lexoni librin ,, Historia e Diplomacise shqiptare", librin ,, Diplomacia" te Henri Kisingjerit, e shume e shume studiues serioz qe e kane studiuar mire kete periudhe te veshtire per popullin shqiptare dhe Perandorine Osmane.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nese e shtrojme kete qeshtje ne kete menyre destruktive ne para turqeve kishim per nja 1000 vjete pushtuesit Bizantine , e me heret Romaket, nuk po i permend fiset barbare dhe shtete sllave e bullgare qe padyshim kane influencuar edhe ato tek ne.
    E nese i shtrojme gjerat si ti, do te duhej te imagjinonim edhe nje lidhje miqesore "natyrore, por jo historike" me bullgaret, bizantinet, se fundit edhe me serbet e tjere. E deshiron kete?

Mesohu te pergjigjesh edhe ne argumente te cilet nuk te pelqejne. Sepse e sheh, te pyes prap. Nuk jam pjese e gjematit gjematit te xhamise, ku koka eshte e zbrazet dhe per kete arsye tundet lehte pohimthi. Trego konkret: SI ESHTE E MUNDUR TE FLASESH PERKUNDER PUSHTIMIT, ASIMILIMIT, DHUNES FIZIKE, DHUNES SOCIALE TE P. OSMANE NDAJ POPULLIT SHQIPTAR PER NJE LIDHJE MIQESORE TURKO-SHQIPTARE PA FOLUR NJEKOHESISHT (TERTHORAZI) PER NJE LIDHJE SHQIPTARO-SERBE?

Ja ku e shoh problemin tek ti dhe aso si ti: Ju beni cmos per te "mbrojtur" Islamin. Dhe duke bere kete gje, nuk vereni se doni te na ndotni koplet kombin. Te na mesoni te cmojme prostitutonin kulturor me pushtues.

*

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    E nese i shtrojme gjerat si ti, do te duhej te imagjinonim edhe nje lidhje miqesore "natyrore, por jo historike" me bullgaret, bizantinet, se fundit edhe me serbet e tjere. E deshiron kete?

Mesohu te pergjigjesh edhe ne argumente te cilet nuk te pelqejne. Sepse e sheh, te pyes prap. Nuk jam pjese e gjematit gjematit te xhamise, ku koka eshte e zbrazet dhe per kete arsye tundet lehte pohimthi. Trego konkret: SI ESHTE E MUNDUR TE FLASESH PERKUNDER PUSHTIMIT, ASIMILIMIT, DHUNES FIZIKE, DHUNES SOCIALE TE P. OSMANE NDAJ POPULLIT SHQIPTAR PER NJE LIDHJE MIQESORE TURKO-SHQIPTARE PA FOLUR NJEKOHESISHT (TERTHORAZI) PER NJE LIDHJE SHQIPTARO-SERBE?

Ja ku e shoh problemin tek ti dhe aso si ti: Ju beni cmos per te "mbrojtur" Islamin. Dhe duke bere kete gje, nuk vereni se doni te na ndotni koplet kombin. Te na mesoni te cmojme prostitutonin kulturor me pushtues.

*
    I ndotur je ti dhe ata qe flasin ne myren tende . Mos e ke dert ti pastertine e kombit, qe siq shihet ne te vertet s'te dhemb ty per te . Ty te dhemb tjeter gje. Me vjen keq qe ta them por ti me disa ose do te mesohesh me ate dhembje ose do te pelacesh . Ti more fanatik i keq me dy tre shoket e tu mund ta ndotni me gojen tuaj vetem vehten. Per komb edhe pse doni , nuk ua fut kush juve.
    Per asimilim kombetar dhe kulturor mund te flasesh ti per vete , nese ti e ndjen veten te asimiluar rri aty ku je, ne ate gjolin tende e mos i njollos te tjeret.

Per alenacen natyrore dhe historike me Turqine me duket se veq e kam shtruar kete qeshtje ne menyren me objektive dhe shkencore. Ty nuk te pelqen se e ke mbushur zemren dhe trurin tende me fanatizem fetar , me meri dhe mellef qe eshte pjelle e subjektivizmit. Qka te te beje ty ore injorat dhe fanatik qe per ty kisha dhe kryqi jane me te shenjte se kombi .
    Kishen dhe kryqin pra mbaje per vete , sepse nuk i duhen shumices se popullit shqiptare , ashtu sikurse qe nuk iu kane dashur deri sot. Qysh moti i kemi derguar atje ku e kane vendin ato. Ti mundohesh qe qdo vlere qe vjen nga islami ta quan te huaj e q'do gje qe vjene nga krishterizmi ta quan tonen.

Me thirrjen per pastrim ti pretendon kryqezaten kunder islamit qe e kane perfaqesuar qysh moti shumica e shqiptareve. Pastrohuni vete nga kjo menyre e te menduarit nese mund te te pastroj ndonje gje. Mos e ke dert ti per popullin shqiptare qe ka ditur dhe do te dije gjithmone te ruaj, respektoj dhe qmoj vlerat. Ka ditur dhe do te dije gjithmone kush eshte mik e kush eshte armik i tij .

Populli shqiptare e dine me mire se ti e disa hardhuce si ju qka eshte vlere e qka eshte antivlere . Shoqeria demokratike , mbrojtja dhe respektimi i lirive , perfshire edhe ate te besimit jane bazat ne te cilat i ka vendosur themelet shoqeria moderne evropiane dhe pernedimore e jo krishterizmi fanatik, qe moti eshte shqelmuar . Keto parime universale jane baza e prosperitetit edhe e shoqerise shqiptare kudo qe jeton. Thirrjet e juaja per perqarje fetare , per kryqezata mund te vazhdoni ti beni vetem ketu, sikur hardhucat e fshehura neper vrimat e mureve te lena pasdore, por jo diku tjeter. Te njeten pergjigjie mos me keq do ta merrnin edhe fanatiket e verbuar nga ideologjia e islamit ekstrem.

Shqiptaret kudo qe jane duhet te ndihen krenar me indentitetin e tyre kombetar, kulturor dhe fetar. Tri besimet fetare qe i posedojme ne te vertet jane edhe nje deshmi e forte ky popull ka ditur dhe dine te respektoj e vlerat universale dhe shpirterore.
    ATDHEU MBI TE GJITHA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    I ndotur je ti dhe ata qe flasin ne myren tende . Mos e ke dert ti pastertine e kombit, qe siq shihet ne te vertet s'te dhemb ty per te . Ty te dhemb tjeter gje. Me vjen keq qe ta them por ti me disa ose do te mesohesh me ate dhembje ose do te pelacesh . Ti more fanatik i keq me dy tre shoket e tu mund ta ndotni me gojen tuaj vetem vehten. Per komb edhe pse doni , nuk ua fut kush juve.
    Sikur te isha i ndotur do te mbroja Islamin dhe nepermjet te tij pushtimin turk. Dhe nepermjet te kesaj edhe pushtimin serbo-jugosllav.

Nese nuk e sheh kete gje keshtu sic e them une, pra nese nuk mendon se te flases per nje miqesi natyrore historike ne mes te shqiptareve dhe turqeve, eshte e njejta sikur te flasesh per nje miqesi natyrore shqiptaro-serbe apo shqiptaro-bullgare apo shqiptaro-bizantine, atehere trego ku eshte dallimi. Trego se per te treten here po te pyes. Patriotizem njekahesh doni ju kelyshet osmane. Nuk ka asnje argument, asnje me te voglin, te cilin mund te ofrosh per te folur per miqesi shaiptaro-turke, pa thene njekohesisht (indorekt) se ekziston edhe nje miqesi shqiptaro-serbe. E njejta vlen edhe per mbrojtjen e ardhjes se vlerave te ketyre dy popujve tek populli jone. Eshte e njejta: Si te mbrosh Islamin, si Serbo-Ortodoksine brenda shqiptareve. Zero dallim. Turqia dhe Serbia pernga prizmi shqiptar jane i njejti armik apo mik. Keshtu e shoh une kete pune.

Shoqeria demokratike , mbrojtja dhe respektimi i lirive , perfshire edhe ate te besimit jane bazat ne te cilat i ka vendosur themelet shoqeria moderne evropiane dhe pernedimore e jo krishterizmi fanatik, qe moti eshte shqelmuar . Keto parime universale jane baza e prosperitetit edhe e shoqerise shqiptare kudo qe jeton.
    Sigurisht qe perfshin. Nuk thash gje tjeter. Por kjo e drejte perfshin poashtu te drejten e nje shqiptari per te cmuar larte Serbine, Bullgarine apo Bizantin. Keshtu qe te tregosh se kjo te drejte te mbron ty, ke fituar vetem juridikisht. Por kombtarisht dhe moralisht mbetesh akoma zero.

Thirrjet e juaja per perqarje fetare , per kryqezata mund te vazhdoni ti beni vetem ketu, sikur hardhucat e fshehura neper vrimat e mureve te lena pasdore, por jo diku tjeter. Te njeten pergjigjie mos me keq do ta merrnin edhe fanatiket e verbuar nga ideologjia e islamit ekstrem.
    Nuk bej une kryqezate, vetem e quaj ardhacaken, ardhacake. Te dhunshmen, te dhunshme. Armiqesite, armiqesi. Asimilimin, asimilim. Prostitucionin kulturor, prostitucion kulturor. Nuk i shtremberoj une keto definicione per hater te Allahut.

Shqiptaret kudo qe jane duhet te ndihen krenar me indentitetin e tyre kombetar, kulturor dhe fetar. Tri besimet fetare qe i posedojme ne te vertet jane edhe nje deshmi e forte ky popull ka ditur dhe dine te respektoj e vlerat universale dhe shpirterore.
    Hm. Ne njeren ane kinse cmon vlerat univerzale, ne anen tjeter cmon Islamin, shperfillesin nr. 1 te ketyre vlerave. Apo mos njeh ndonje shoqeri islame qe siguron te drejtat themelore e ato univerzale?

Shoqeria Shqiptare ka ruajtur paqen ne mes te tri religjioneve ne kurriz te dy religjioneve te krishtera. Te shohim se si do te veprojme ne muslimanet sikur nje dite disa nga vellezerit tane katolike e ortodokse fillojne te flasin per lidhje natyrore ne mes te shqiptareve dhe serbeve, sikur qe bejme ne kur flasim per lidhje natyrore turko-shqiptare.

*

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Shkoza : I nderuar po e verej qe paske nje bagazh te mire inetelegjence, mirpo mos e ve veten ne at pozite qe ta deshmosh te kunderten e saj dhe te merresh me njerez qe nuk kan qfar bejne dhe kujdesen qe ti humbin kohe te tjereve , sepse tipat si Chino edhe nese i shkon per bisede dhe ia bene rrafsh ai perseri ka per te te bere replike dhe ka per te te kerkuar pergjegjesi nga ty se pse ia ke bere rrafsh ashtu.

Keshtu qe, te ky person vlen Parimi: "Dita e mire , shifet ne Mengjes" ky ta ha edhe mbremjen lol

----------

Per Temen

Kosova pas Amerikes, mik më te mire dhe me te deshmuar nuk ka momentalisht, se sa Turqia. Ndersa ata qe e mendojn te kunderten e kesaj , mund ti zbulosh vetem permes kesaj Pyetje: i Krishter je? dhe te garantoj 100% se ka per ta pohuar pyetjen tende. Se per qfar arsye nuk e pelqejn termin Miqesi ne kete rast vetem nje Zot e di. Doren ne zemer po ti ndegjosh disa tipa si keta ne forum qe gjenden , kan deshire ta ndegjojn termin Lufte ne raport me Turkun.

Absurditeti me i madh ,qe sa here e ndegjoj me xiglohen kembet eshte kur behen krahasime te Turqis me Serbin. Realisht personat qe mendojn kete , padyshim se jan te semure dhe me keq se semundja e tyre nuk ka emer, thjesht e pa diagnostifikuar. Une per vete per kete rast nuk mund ta komentoj sepse tani behem nervoz dhe nuk mund ta kontrolloj veten tani pastaj.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    mund ti zbulosh vetem permes kesaj Pyetje: i Krishter je? dhe te garantoj 100% se ka per ta pohuar pyetjen tende.
    Kjo ka qene GOMARLLIKU me i madh qe mund te nxjerre nje mendje njerezore ose mencuria me e madhe qe mund te nxjerre nje mendje majmunore. Nejse, te pakten eshte mendje primati perderisa arrin te ngreje nje pyetje.

Ja une jam nje nga ata qe nuk e pranoj aq kollaj fjalen "miqesi" (te pakten jo per sa kohe s`kane hapur shkollat shqip per ca milion shqiptare qe jane atje).
    Dhe sipas teje une dhe te tjeret kemi hallin fetar?
    A u thefsh ne bithe ti, dhe anadollaket si puna jote.

Mua me vjen keq qe pse juve te ndyni emrin e nje feje me keto trute tuaja qe i hipin gomarit se prapthi dhe iu ka ngelur koka nga Turqelija. Dhe kuptohet qe mos dysho hic qe une ta them kete se vdes per Krishterimin dhe jam orthodhokso-katoliko-protestanto-evangjelist. Pavaresisht psh se asnjehere nuk i jam drejtuar keshtu anetarit Xhamia psh apo Gostivarit.
    Personalisht une nuk e kuptoj sesi mund te quheni me te njejtin emer "myslyman" edhe Xhamia psh (qe i kerkoj falje qe po ia permend emrin per here te dyte) dhe ty psh.

Dhe mos e thyej traditen, vazhdoni regresionin intelektual.Edhe pak dhe do ju duket Abdyl Hamiti II si Babai i Demokracise dhe hartuesi i Kartes se Te Drejtave te Njeriut (qe i ciceroni bukur kur vjen fjala per ferexhera e te tjera).

Nejse, gjithe ky mesazh nuk erdhi se kam ndonje inat personal. Nuk kam dyshim qe trurin tend embrional nuk mund ta zhvilloj brenda dites se akoma nuk jane shpikur sera per trute si per domatet. Por arsyeja ishte siguria jote prej babai mushke qe "kush shan Turqine eshte i krishtere".
    -

Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •