Close
Faqja 815 prej 1135 FillimFillim ... 315715765805813814815816817825865915 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,141 deri 8,150 prej 11341
    Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    shum ma mir qe ti nuk je muslimon sepse dote jet fyerja per shqiptaret e fes islame ,ne kosovaret nuk e bejm ate ety qe ndoshta paske deshir si katolik me be ohhhh ne kusheriren tende japavsh hajrin oti qe je afer sadamit.
    Shqiptarė tė fesė islame??? S'ka shqiptarė tė fesė islame, ose je shqiptar ose musliman tė dyjat nuk mundesh.

Incestuozė si ti, qė i thonė vetes shqiptarė? Shiko se t'a lejon kurani o kokėbosh, e mos mė ofendo mu ktu, se nuk mrojta askund zakonet e juja incestuoze, pėrkundrazi jam kundėr incestit tė juj. As nuk jam katolik, edhe mos ofendo se nuk tė pata borxh, se as nuk tė ofendova.

Vetėm e thashė tė vėrtetėn, se Kurani ua lejon incestin. Ēa ka tė keqe kur e them tė vėrtetėn, a veē pse iu djeg juve??

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Ti si jurist (q'ashtu e paske shkrue te profesioni yt) ma mire a kan me i pas kundershtue me fakte shkrimet e forumistit Chino se sa vet me fole e vet me keshe ktu ... Chino ka plotsisht te drejt, kundershtoe ti n'mujsh, pa i zgerdhi dhamt.

Shalom alejhem
    Ashtu thoshte edhe Jeremiqi ne NewYork

Aman e njof kete Chinon me ka ra rasti te diskutoj shuem here ,pikerisht edhe rreth kesaj teme, realisht eshte person qe nuk pranon Impute ,thjesht ka qejf veq OutPute te jep . Thjesht nuk ha llaf ,pernjemend si Jeremiqi ,ja ka keput Koken
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ashtu thoshte edhe Jeremiqi ne NewYork

Aman e njof kete Chinon me ka ra rasti te diskutoj shuem here ,pikerisht edhe rreth kesaj teme, realisht eshte person qe nuk pranon Impute ,thjesht ka qejf veq OutPute te jep . Thjesht nuk ha llaf ,pernjemend si Jeremiqi ,ja ka keput Koken
    Une nuk e njoh as jeremiqin e as chinon aq mire sikur ti, por prap po te them kundershtoj shkrimet e tije nese mundesh me fakte pa i zerdhi dhamt, se edhe ti hiq s'po han llafe, qe sa here jam tu ta ba bajat ate ves te shemtuar qe e paske vet me fole e vet me keshe ...

Shalom alejhem

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Shqiptarė tė fesė islame??? S'ka shqiptarė tė fesė islame, ose je shqiptar ose musliman tė dyjat nuk mundesh.

Incestuozė si ti, qė i thonė vetes shqiptarė? Shiko se t'a lejon kurani o kokėbosh, e mos mė ofendo mu ktu, se nuk mrojta askund zakonet e juja incestuoze, pėrkundrazi jam kundėr incestit tė juj. As nuk jam katolik, edhe mos ofendo se nuk tė pata borxh, se as nuk tė ofendova.

Vetėm e thashė tė vėrtetėn, se Kurani ua lejon incestin. Ēa ka tė keqe kur e them tė vėrtetėn, a veē pse iu djeg juve??
    Lere hiqu tije se nuk qenka musliman ... ēfar muslimani eshte ai kur e kundershton Kuranin dhe nuk i permbahet rregullave te "Fjales se Zotit", te kopjuara nga te gjitha pallavrat (religjionet) e atyre aneve nga pak.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Une nuk e njoh as jeremiqin e as chinon aq mire sikur ti, por prap po te them kundershtoj shkrimet e tije nese mundesh me fakte pa i zerdhi dhamt, se edhe ti hiq s'po han llafe, qe sa here jam tu ta ba bajat ate ves te shemtuar qe e paske vet me fole e vet me keshe ...

Shalom alejhem
    Oj Shqipe

Tema eshte Hap per Kuranin, dhe autori skizofren i kesaj teme , meqense ka hapur kete teme rreth Kuranit ,eshte kan dashur qe te sjell Ajete Kurani ketu qe te na bind per ato pohime qe thot. Une nuk kam kohe qe te merrem me Kopallat e tij edhe te tuat ketu (besom qe asnje shkrim nuk ia kam lexuar) , sepse e kam kohen me te vlefshme se sa vete ju me ju shit per hekra , keshtu i kam llogarit e mia dhe llogaria ime me thot ,ma mire luje deren se sa te merresh me keta (Kjo zgjerdhirje eshte zakonisht pas nje kuptimi ndermjet dy rreshtave)

Edhe nje tjeter arsye qe nuk me bind qe te hyj ne debat me ju eshte fakti se Sinqeriteti juaj ne diskutime eshte si te kerkosh bore ne mes te veres midis sahares. Sepse edhe nese ua bej rrush me kumblla ketu me fakte dhe argumente ju do kerkoni banane me kivi perseri.

Shalom alejhem
    Qunga Llunga e ki ti
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 19-06-2009 mė 15:14
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin
    Rrespekt Vella

Ku`rani asht Kushtetut Arabe ( kur ta lexon kuranin ka veq ligj si kjy shemb. " nuk guxon , nuk ban, duhet etj.,") dhe eshte mbi traditat e popullit arab.
    A me tregon ti mua, a e kemi tradit shqiptaret me hy gruaja ne havale?
    Kjo eshte nje nder gjerat te cilen populli shqiptar nuk duhet ta pranon, sepse e humb imazhin e vet.

BIBLA - nuk asht ligj, as kushtetut, por fjale e zotit e cila tregon qe zoti gjithmon e ka dasht popullin qe e ka kriju , po problemi asht qe populli po e harron ate. Tregon se shum gjera te cilat ne nuk kemi kapacitet ti kuptojme, po ne me mendje mizore i keqkuptojme.

Shum gjana tjera e dallojn fene myslimane me ate katolike.

Kuriozitet i shkurt,
    Kleriket fetar katolik te krishter gjithmone kan qen ne mbrojtje te popullit shqiptar si psh gjergj fishta, at shtjefen gjeqovi , at pjeter meshkalla etj etj,
    po qa po ndodh sot me hoxh, jan qu ne kembe me ba kosoven e shqiperin shtet arab a asht kjo normale?

Shikojeni cila fe po ta ruan identitetin, prejardhjen, gjuhen, kombin etj

Rrespekt
    Chino,

perēka nuk iu pergjegje ketij ???

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Tema eshte Hap per Kuranin, dhe autori skizofren i kesaj teme , meqense ka hapur kete teme rreth Kuranit ,eshte kan dashur qe te sjell Ajete Kurani ketu qe te na bind per ato pohime qe thot.
    Cfar ajetesh bre, po ju edhe ajetet e Kuranit po i kundershtoni, ju ēka llapitet me lart kunder ajetit qe lejon incestin, pastaj Chino kete teme e ka hapur per neve qe e njohim Quranin, dhe ashtu eshte siē po thot ai, s'ka send qe i luan fjalet e tije. Kundershtoe ti n'mujsh.

Une nuk kam kohe qe te merrem me Kopallat e tij edhe te tuat ketu (besom qe asnje shkrim nuk ia kam lexuar)
    tssss,

ti po ia bene si ai prifti i Vatikanit qe perafersisht 1 ore pa nderpre hodhi balte dhe i kundershtoj filmat "The Da Vinci Code" dhe "Angels and Demons", pas nje ore moderatorja e pyeti ate se a i ka lexuar ato dy libra dhe se a i ka pa ata dy filma, ai u pergjegj "JO, as nuk i kam pa filmat dhe as nuk i kam lexuar ato dy libra, mirpo une e di shum mire qe pohimet e Dan Brown-it jan fiksime", pikerisht sikur ai Prift ia ke bere edhe ti. E quditshme kjo pune, mos je ti q'ai prifti helbet ?

sepse e kam kohen me te vlefshme se sa vete ju me ju shit per hekra
    ēfar pune paske ashtu, me shkue e me shti kryte nermjet qorapeve t'haxhi Rrencit a ēka ?

keshtu i kam llogarit e mia dhe llogaria ime me thot ,ma mire luje deren se sa te merresh me keta (Kjo zgjerdhirje eshte zakonisht pas nje kuptimi ndermjet dy rreshtave)
    Qysh t'dush ti shef, n'daq luje deren n'daq doren

Veq kur po i zgerdhin dhamt q'ashtu, po m'rikujton diēka nga femijeria. Kur jam kane i vogel do kojshi e kan pase ni qen qe na pat hanger neve do plluma, ma vone e patem zane nihere lidhen ner kosh t'kallamoqit t'atyne kojshive, dhe e gjujshmi me gur me ja nxerr hakin e pllumave, e ai veq i zgedhijke dhamt aty ner kosh t'kallamoqit t'Mahmutovitve.

Edhe nje tjeter arsye qe nuk me bind qe te hyj ne debat me ju eshte fakti se Sinqeriteti juaj ne diskutime eshte si te kerkosh bore ne mes te veres midis sahares.
    Mos eshte kjo rastesisht arsyeja pse Allahu (perendia e Henes te arabet pagan) nuk e dinte ēka eshte bora.

Sepse edhe nese ua bej rrush me kumblla ketu me fakte dhe argumente ju do kerkoni banane me kivi perseri.
    Ke keqkuptuar diēka se kjo shprehja "rrush e kumbulla" perdoret per komplet diēka tjeter.

Qunga Llunga e ki ti
    Allahu te vraft qe po tallesh me pershendetjet nga gjuha e popujve me te dashur dhe me te preferuar te tije.

Shalom alejhem

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Chino,

perēka nuk iu pergjegje ketij ???
    Qe nuk iu pergjegja shprehimisht, ke te drejte. Por indirekt, nepermjet te ratio decidendi, jam pergjegjur. Direkt nuk u pergjegja, sepse se pari nuk jam shume dashamire i konfrontimit te nje feje, te ciles nuk i takoj, kete gje e bej vetem kur s'ben ndryshe. Sipas deshires time, domestikimi i feve eshte detyre e vet komunitetit perkates. Kjo eshte e vetmja arsye perse une mirrem me teper me Islamin, sesa me Krishterimin. Pastaj Krishterimi per njerez si une as qe ka nevoje. Bibliotekat e botes i ke te mbushura me njerez qe kane ndricuar kete fe dhe akoma bejne kete gje. Arsye tjeter per mospergjegje direkte ishte mosdevijimi nga tema. Ma mori mendja do shtoheshin ofendimet, do lindnin replika kunder Krishterimit etc. Perndryshe eshte e qarte: PRINCIPET E PERDORURA NE KETE TEME PER MUA NUK JANE VETEM NJEKAHESHE.

*

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Po ia jap une pergjegjien pra.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin
    Rrespekt Vella

Ku`rani asht Kushtetut Arabe ( kur ta lexon kuranin ka veq ligj si kjy shemb. " nuk guxon , nuk ban, duhet etj.,") dhe eshte mbi traditat e popullit arab.
    A me tregon ti mua, a e kemi tradit shqiptaret me hy gruaja ne havale?
    Kjo eshte nje nder gjerat te cilen populli shqiptar nuk duhet ta pranon, sepse e humb imazhin e vet.

BIBLA - nuk asht ligj, as kushtetut, por fjale e zotit e cila tregon qe zoti gjithmon e ka dasht popullin qe e ka kriju , po problemi asht qe populli po e harron ate. Tregon se shum gjera te cilat ne nuk kemi kapacitet ti kuptojme, po ne me mendje mizore i keqkuptojme.

Shum gjana tjera e dallojn fene myslimane me ate katolike.

Kuriozitet i shkurt,
    Kleriket fetar katolik te krishter gjithmone kan qen ne mbrojtje te popullit shqiptar si psh gjergj fishta, at shtjefen gjeqovi , at pjeter meshkalla etj etj,
    po qa po ndodh sot me hoxh, jan qu ne kembe me ba kosoven e shqiperin shtet arab a asht kjo normale?

Shikojeni cila fe po ta ruan identitetin, prejardhjen, gjuhen, kombin etj

Rrespekt
    Nje njeri me i menqur se une dhe ti ka thene:

'Der Kluge sieht das Gemeinsame in den verschiedenen Religionen, der Dummkopf die Unterschiede.'

Ja ketu mund ta perkthesh nga Ger. ne Eng:

http://www.online-translator.com/

ose diku tjeter ...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •