Close
Faqja 810 prej 1135 FillimFillim ... 310710760800808809810811812820860910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,091 deri 8,100 prej 11341
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    22. Mos u martoni me ato gra me tė cilat qenė tė martuar prindėrit tuaj, me pėrjashtim tė asaj qė ka kaluar (para islamizmit) pse ajo ishte turpėsi, pėrbuzje e traditė e shėmtuar.

23. U janė ndaluar juve (tė martoheni me): nėnat tuaja, bijat tuaja, motrat tuaja, hallat tuaja, tezet tuaja, bijat tuaja, bijat e motės, nėnat tuaja qė ju kanė dhėnė gji, motrat nga gjiri, nėnat e grave tuaja (vjehrrat) dhe vajzat qė janė nėn kujdesin tuaj e tė lindura (prej tjetėr babai) nga gratė tuaja me tė cilat patėt kontakt, e nėse nuk ken pasur kontakt me to (me gratė), atėherė s'ka pengesė (tė martoheni me ato vajza), dhe (janė tė ndaluara) gratė e bijve tuaj qė janė tė lindjes suaj (jo tė bijėve tė afoptuar), dhe tė bashkoni (pėrnjeherė nė njė niqah) dy motra, pėrpos asaj qė ka kaluar. Vėrtetė, All-llahu falė shumė, ėshtė mėshirues i madh.

Testim ; Me ket citat shihet mire se feja islame ska te beje me incest apo martes brenda gjakut kete e bejne maxhupet e sirise,pastaj nje pjese e turqve a pe she qka shkrun se u asht ndalu qe mu martu dicka qe i bjen e afert si nga ana e babes dmth nga halla si nga ana e nanes nga tezja lexo mirr....veq edhe pom vjen shum keq qe po hapen ksi tema pa pik diturie marre per juve amo edhe ma keq pom vjen kurr edhe njerzt e ditur po bin pre te ketyre provokimeve

Met mira,

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    A e sheh se askund nuk e ndalon martesėn me vajzėn e hallės, ose tė dajės, ose tė axhės, ose tė tezes?

hahaha shihet sa je i lexuar, e i ditur, ndėrkohė qė tė tjerėt i quan injorantė veē pse sipas teje "nuk po e dikan islamin". Jo nuk ishte fjala pėr Jezusin aspak, po ju nuk jeni nė tokė tė bukės, me i thanė vetes shqiptar, e mos me pas gja tjetėr nė menje veē pėrrallat aziatike, kjo ėshtė absurditet.
    Po askundi as nuk e lejon ashtu ?!!!!
    Fakti se dicka nuk permendet ne Kuran , nuk dmth se ajo lejohet ose nuk lejohet okay!!!

Por ate qe secili duhet te dij , se te paketn me brezin e pare ti je i lidhur me gjak dhe me kete brez kush e di sa budalla te jesh e ke te ndaluar te martohesh me anetaret qe i perkasin ketij brezi, por kjo nuk dmth se ty te lejohet te martohesh me breznat tjete.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin
    -------------------------

krokodil nese filloj te te shpjegoj per gj. arabe me se paku duhet nja dy vjet kurs intenziv.e shoh qe ti flet me emocione e jo me tru,

ti sja ke haberin aspak .

andaj te thash qe do e zgjatish bishtin,

kshu qe nuk ia vlen te diskutosh me nje njeri ri tipi yte

une te kisha preferuar me pare te mesosh gj .shqipe .

kete kuptoje si keshille nga une
    Majmun, faleminderit per keshillen, mirpo mua nuk me nevoiten kshillat e tua. Nqs nuk e kupton, po dua te them qe une as nuk te pshurri ne kshillat e tua se lere ma ti mar para syshe ato. Keshtuqe at kshillen tende mbaje per vete se me te vertet po shihet kjart qe e ke te nevojshme ta mesosh shqipen pak ma mire.

Ti ne vend qe te behesh burre (medet per mue kujna po i thom me u ba burre) e ta pranosh qe ja fute pordhes, e mbane perseri "bishtin" tim ne goje, por nejse.

separi

A e din ti sa fjale i ka shqipja ?
    A e din ti sa fjale shqipe nuk ekzistojne ne gjuhen arabe ?
    A e din ti qe eshte e pamundur ti numerosh fjalet (per shembull) gjermane, sepse kjo gjuhe eshte pakufi ?
    A e din ti qe ne kohen Muhamedit kishte gjuhe me te pasura se arabishtja dhe se gjuha arabe u zhvillua gjat kohes kur arabet ishin superfuqi (siē ta skjaroj Chino), sikur sot anglishtja qe eshte pasuruar aq shum ?
    etj.
    etj.
    etj.

S'di me ke dreqin po flas edhe une, se ju jeni injorat te mjere qe e lejoni veten te ju beje dikush budalle e te ju bind juve qe e zeza na qenka e bardhe, edhe ate po iu bindin me trikat me te prapambetura te kesaj bote.

Si nuk po iu vjen inati te ju beje dikush budalle haptas sy me sy ???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 17-06-2009 mė 11:37

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Kurani nuk eshte ligj, eshte nje bashkesi e plotesuar ligjesh qe e mbajten nje pjese te njerezimit fort, larg kafsherise dhe per kete fakt meriton respekt ashtu si kristianizmi, budizmi edhe muslimanizmi ka te mirat dhe te keqijat e veta, kaq shekuj ka qe u themeluan.....
    Une i pershendes vellezerit shqiptare muslimane dhe sidoqofte ata jane origjinale muslimane, shqiptare muslimane qe nuk e rruajne(ne kuptimin e mire te fjales) per provokime te kesaj natyre. Bile nese do te lejonin alkoolin do te behesha qe neser edhe musliman edhe kristian(jam), pse jo , nje Zot kemi qe e pacim te tjerat jane rruge per te shkuar atje. Per arabet dhe Arabine nuk kam ndonje mendim, rri larg sepse nga ato djegset qe hane te helmojne kur afrohesh per te folur me to, megjithate kam rrespekt, jane bujare dhe kane nje veti te vecante ne levizjen e muskujve te mesit.
    Gezuar!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Testim ; Me ket citat shihet mire se feja islame ska te beje me incest apo martes brenda gjakut kete e bejne maxhupet e sirise,pastaj nje pjese e turqve a pe she qka shkrun se u asht ndalu qe mu martu dicka qe i bjen e afert si nga ana e babes dmth nga halla si nga ana e nanes nga tezja lexo mirr....veq edhe pom vjen shum keq qe po hapen ksi tema pa pik diturie marre per juve amo edhe ma keq pom vjen kurr edhe njerzt e ditur po bin pre te ketyre provokimeve
    Oj Kronikė, a po tall menderen me mu ė?
    Pa shikoji mirė se me kė e ndalon martesėn, ja t'i numėrojmė:

1. Nana
    2. Bija
    3. Motra
    4. Halla
    5. Tezja
    6. Bija
    7. Bija e motrės
    8. Nėna e gjirit
    9. Motra e gjirit
    10. Vjehrra
    11. Postėrrkia
    12. Reja
    13. Balldėska

Ku ėshtė kėtu ēika e dajės?

Ku, ēika e hallės?

Ku ēika e tezes?

Ku ēika e axhės?

Pse po ia futni kot. Fakti qė ti nuk e merr njėrėn nga kėto katra qė nuk i pėrmend Kurani, ėshtė thjesht zakon shqiptar, se sa pėr Islam ti sot ishe kanė tuj ba incest, bile edhe atė katėr gra, secilėn ma kusherinė e ma tė ngatė se tjetrėn.

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Po askundi as nuk e lejon ashtu ?!!!!
    Shih ti! Hahahah, pėr besė qesharakė jeni. Po si mer mavri, kur i pėrmei gjith ato, pėrse paska pėrtuar zoti juaj tė pėrmend dhe kėto kushėrirat e para.

Po nėnėn pėrse e ndaloi, qė ėshtė mė e afėrta nė kėtė botė? A kishte frikė se arabėt po ēmenden aq shumė sa tė martohen me nėnėn.

Ju kėshilloj tė mos mundoheni kot tė arsyetoheni se jeni bėrė mė zi se serbėt ku ēdo gjė tė keqe e arsyetojnė nė vend se tė distancohen si njerėz, kėshtu jeni bėrė edhe ju. Po a bar po hamė ne kėtu a? A nuk e dimė ne se arabėt martohen me kushėrira tė para? Dhe jo vetėm arabėt, po edhe turqėt e shumė popuj tjerė. Nė Afganistan i vetmi popull qė nuk martohet me kushėrira janė kalashat njė fis pagan, gjithė tjerėt janė muslimanė dhe martohen me kushėrira.

Janė gjėra qė dihen mos kundėrshtoni kot.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    ti ke thene se kush i pergjigjet pyetjeve te mija une ma nuk jetoj
    Nuk eshte e vertete qe kam thene kete.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    A e sheh se askund nuk e ndalon martesėn me vajzėn e hallės, ose tė dajės, ose tė axhės, ose tė tezes?

hahaha shihet sa je i lexuar, e i ditur, ndėrkohė qė tė tjerėt i quan injorantė veē pse sipas teje "nuk po e dikan islamin". Jo nuk ishte fjala pėr Jezusin aspak, po ju nuk jeni nė tokė tė bukės, me i thanė vetes shqiptar, e mos me pas gja tjetėr nė menje veē pėrrallat aziatike, kjo ėshtė absurditet.

Kete me se miri e ilustron raporti ne mes Ebu Bekirit -Muhametit dhe Alis!
    Besoj qe kur te shihni mardhenjet familjare ne mes tyre do e kini shume me leht te kuptoni se cka lejon e cka ndalon Kurani ne kete drejtim!!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga pendex Lexo Postimin
    Tani pyetjet qe i ke bere ti nuk besoj se mund ti mesosh pergjigjet nga ky forum jo se nuk ka pergjigje mirpo as qe e qaj koken nese ti mendon ashtu.Cdo kujt e edhe mua nhanjehere me lindin pyetje te quditshme mirpo ne fillim te Librit te Shenjt Kur`ani-t thuet :
    Nuk ka lidhje. Do te i pres ketu ata qe dijne te i pergjegjin ne ate menyre sic deshiron po nuk mundesh ti.

Al Bekare

1. Elif, Lamė, Mimė.
    Pergjegja ime:

1. O "Zot" o!! Nuk jam une arab! Nuk kam lidhje per cfare po flet ketu.

2. Ky ėshtė libri qė nuk ka dyshim nė te (sepse ėshtė prej All-llahut) ėshtė udhėzues pėr ata qė janė tė devotshėm.
    2. Termi dyshim ne vendin ku jetoj une kuptohet si mossiguri. Siguria nuk vendoset, nuk urdherohet (nga ti). Por fitohet duke arritur bindjen time per ty. Nese bidnja vendoset apo urdherohet, ahehere cdo liber vetem u deshka te shkruaj per veten e tij se "mbi mua nuk ka dyshim" dhe pastaj cdo liber qenka i padyshueshem fare. Katastrofe qe te mesoj une ty keso gjera rudimentare!!

3. Tė cilėt e besojnė tė fshehtėn, e kryejnė faljen (namazin) dhe prej asaj qė Ne u kemi dhėnė, ata japin (zeqatė, sadaka etj.).
    3. "Besojne" nuk eshte argument, por gjendje shpirterore qe arrihet vetem duke i permbushur kerkesat e njeriut. Jam i gatshem te besoj te "fshehten" tende, por me trego - per te miren tende (!!) - si te besoj une te fshehten tende pa besuar njekohesisht edhe te fshehtat tjera te botes! Perse te mos besoj p.sh. edhe trinine e "fshehte" kristiane? Zotesine "e fshehte" te Krishtit?

4. Dhe ata, tė cilėt besojnė nė atė qė t'u shpall ty, dhe nė atė qė ėshtė shpallur para teje, dhe qė janė tė bindur plotėsisht pėr (jetėn e ardhshme nė) botėn tjetėr (ahiretin).
    Cila eshte detyra qe i ke dhene vetes: Te fitosh besimin e atyre qe nuk te besojne (akoma), apo te flasesh ketu per ata qe te besojne? Ti kur (kinse) solle Kuranin ne toke, e bere kete per ata qe nuk te besojne. Per te arritur besimin e tyre. Kjo fjali eshte e kote ne Kuran. E devijon qellimin prioritar tend.

Qeshtje asnje lloj feje nuk eshte aq e thjesht sic e pretendoni ju Chino sic munde me e lexu ky Liber i Shenjte eshte per ata qe e besojne te fshehten.Nuk ka ketu lidhje besimi nese ta kape mendja ty apo mua se eshte apo nuk eshte ashtu sic shkruhet.Apo prejardhja e Kur`anit sic po e ve ne dyshim ti ne kete teme, ka mundesi se edhe po u binde se eshte liber i Zotit ateher do te pyesesh se kush eshte zoti dhe se ku gjindet po po kjo ndodh sepse ti tani ke kaluar ne disa kendveshtrime krejt tjera, ke kaluar normat te cilat i ka nje njeri qe e beson Zotin dhe argumentet e Tije.
    Po, po. Por sic thash: Si te "besoj" "te fshehten" e Allahut, pa besuar njekohesisht edhe te fshehten e Krishtit, Budes, Zeusit?

Nuk e di cilat norma kam kaluar. Por nuk jam nga ata, te cilet i pertypin dyshimet. Dyshimet qe ti i shfaq kur tregon se pyet veten se ku gjindet Allahu? Une nuk e mbaroj punen me kete pyetje. Por mendoj tutje. Kam miliona keso pyetjesh.

Ti sikur mendon se besimi ne Allahun eshte gjendja fillestare. Kjo nuk eshte keshtu. Besimi ne Allahun nuk ishte gjithnje prezent tek njeriu. Mileniume njerezimi ekzistoi pa dijen dhe nevojen me te vogel per Allahun. Sikur une te lindja ne Antarktike dhe te jetoja tere jeten atje, per Allahun as qe do kisha ndegjuar ndonjehere. Nenkupton: Qe nga natyra njeriu nuk ka lidhje me Allahun. Allahu i vjen njerit nga njeriu. Nga mjedisi. Ose nuk i vjen. Besimi ne Allahun eshte shtojqe e jetes. Ose nuk eshte. Tek une nuk eshte.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 17-06-2009 mė 16:40

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Pershendetje!

Ideja e hapjes se kesaj teme erdhi si pasoje e nje bisede ne temen "A duhet populli shqiptar ta nderroje fene?" ne rubriken "Problematika Shqiptare".

Atje pata qendrimin se Kurani eshte ligj arab. Kete qendrim desha t’a shtjellojme me qarte ketu.

Allahu u ndihmofte pohueseve te kesaj teorie.. :-)

*
    Rrespekt Vella

Ku`rani asht Kushtetut Arabe ( kur ta lexon kuranin ka veq ligj si kjy shemb. " nuk guxon , nuk ban, duhet etj.,") dhe eshte mbi traditat e popullit arab.
    A me tregon ti mua, a e kemi tradit shqiptaret me hy gruaja ne havale?
    Kjo eshte nje nder gjerat te cilen populli shqiptar nuk duhet ta pranon, sepse e humb imazhin e vet.

BIBLA - nuk asht ligj, as kushtetut, por fjale e zotit e cila tregon qe zoti gjithmon e ka dasht popullin qe e ka kriju , po problemi asht qe populli po e harron ate. Tregon se shum gjera te cilat ne nuk kemi kapacitet ti kuptojme, po ne me mendje mizore i keqkuptojme.

Shum gjana tjera e dallojn fene myslimane me ate katolike.

Kuriozitet i shkurt,
    Kleriket fetar katolik te krishter gjithmone kan qen ne mbrojtje te popullit shqiptar si psh gjergj fishta, at shtjefen gjeqovi , at pjeter meshkalla etj etj,
    po qa po ndodh sot me hoxh, jan qu ne kembe me ba kosoven e shqiperin shtet arab a asht kjo normale?

Shikojeni cila fe po ta ruan identitetin, prejardhjen, gjuhen, kombin etj

Rrespekt

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •