Close
Faqja 49 prej 74 FillimFillim ... 39474849505159 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 481 deri 490 prej 740
    Citim Postuar më parë nga B.C.B Lexo Postimin
    nuk ka lidhje edhe rruges vjeter,kryesore me mbrri n`Tirane ...nuk jam vet jem ja 30 veta nengrup i plisave BCB...domethene,disa vende lejohet me kalu?...SHQIPNI ETNIKE.
    Pa asnje problem!

Vende-vende kaloni neper rrugen e re, por dhe rruga ekzistuese eshte e mirembajtur.
    Nese doni nje alternative me turistike, atehere dilni ne Gjakove e prej aty ne Bajram-Curr, ku merrni anijen e dilni ne Koman. Prej aty shkohet lehte deri ne Tirane.

http://www.youtube.com/watch?v=M1VtGrXcjeE

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Pa asnje problem!

Vende-vende kaloni neper rrugen e re, por dhe rruga ekzistuese eshte e mirembajtur.
    Nese doni nje alternative me turistike, atehere dilni ne Gjakove e prej aty ne Bajram-Curr, ku merrni anijen e dilni ne Koman. Prej aty shkohet lehte deri ne Tirane.

http://www.youtube.com/watch?v=M1VtGrXcjeE
    ka zgjidhje plot,por ne jemi pak te komplikuar dhe e vetmja rruge per neve eshte Kukesi sepse nese ndodh te hym pa dokumenta e dijm rrugen e malit...jemi nengrupi qe nuk guxojm te kalojm as nga maqedonia sepse kemi probleme me shtet edhe atje.Me i fjal jem HOOLIGANS edhe nuk na lejohet te kalojm kufi bash si deshirojm ne.me t`mira vlla e shihemi n`stadium...

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Dy video nga ajri, rregjistruar me helikopter nga ndonje ushtarak me siguri.

http://www.youtube.com/watch?v=FUP3z...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=MgOWF...layer_embedded
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-08-2005
    Postime
    435

Ne te kater anet behen pergatitje, opozita dhe mediat e majta heshtin

Ne te kater anet e kombit po behen pergatitjet per festime madheshtore per hapjen e rruges Shqiperi-Kosove, kurse opozita shqiptare dhe mediat e majta ku ben pjese edhe top-ch po heshtin.
    Ja, ketu tregohet sa anti kombetare eshte opozita ne Shqiperi dhe disa media ne Shqiperi sic eshte top-ch.
    Turp per kete lloj opozite, turp per kete lloj mediumi qe mundohet te ja fshehe popullit te verteten. Ne fakt edhe mediat ne Serbi mundohen ta fshehin kete arritje madheshtore. Pra mediat majtiste dhe mediat ne Serbi vihen ne sherbim te antishqiptarizmit dhe arritjevete kombit shqiptar.
    100 vjet kemi pritur per tu bashkuar... e sot opozita e coroditur dhe mediumet e majta cinike mundohen ta fshehin kete arritje kolosale...
    Cfare te thuhet tjeter pervec se TURP TE JU VIJE.

Fatmir Limaj: Tuneli është simboli i afrimit

Hapet sot tuneli, Berisha dhe Thaçi takohen nën tokë

Sot, ceremonia e inaugurimit të tunelit të parë. Detajet dhe pjesëmarrësit

Erjon Ajazi

Kryeministri Sali Berisha do të hapë dhe mbyllë fushatën me rrugën "Durrës-Kukës". Një ditë përpara mitingut të madh të Partisë Demokratike në Tiranë, Kryeministri Sali Berisha, 14 ministrat e tij dhe kandidatët e PD-së për zgjedhjet e 28 qershorit do të jenë në tunelin e Kalimashit për të bërë inaugurimin e parë. Ceremonia zyrtare pritet të kthehet në një miting madhështor, ku përgatitjet për vizitën e Kryeministrit Berisha në këtë rrugë kanë nisur një javë më parë. 20 zyrtarë nga Kosova dhe 20 zyrtarë të lartë nga Shqipëria do të jenë të pranishëm në këtë ceremoni, që zhvillohet paraditen e sotme në Kalimash. Nga Kukësi, dy kryeministrat, ai i Kosovës dhe Shqipërisë, do të zhvillojnë një konferencë për shtyp.

Kryeministri i Shqipërisë pritet të përshkojë sot në orën 12:00 tunelin, duke hyrë nga Thirra, ndërsa Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, do përshkojë tunelin duke hyrë nga ana tjetër, Kukësi. Ata do të takohen në mes të tunelit dhe më pas do të përshkojnë më këmbë 100 metërshin e fundit drejt hyrjeve të tunelit nga zona e Kukësit. Gjatë gjithë ditës së sotme, rruga Durrës-Kukës dhe veçanërisht tuneli i Kalimashit do të jetë në qendër të vëmendjes, pasi do të jetë aty gjithë administrata e qeverisë "Berisha", që ka përfituar edhe nga e diela pushim.

Rruga që lidh Portin e Durrësit, apo edhe Tiranën me Morinën, si pikë kufitare e Kosovës, aktualisht përshkohet nga dy drejtime rrugësh ekzistuese, që në parantezë, as njëra dhe as tjetra, në gjendjen aktuale, nuk u përgjigjen kërkesave për një rrugë që do të lidhte dy rajonet në fjalë, nevojave të trafikut dhe të lëvizjes së mallrave dhe pasagjerëve. Rruga e re do të kalojë në akset Durrës-Vorë-Fushë Krujë-Milot-Rrëshen-Reps-Thirrë-Kalimash-Kukës dhe Morinë. Gjatësia totale e rrugës është 170 km. Kryeministri ka preferuar të jetë vetë në inaugurimin e tunelit të Kalimashit. Durrës-Kukës pritet të radhitet në krye të premtimeve të realizuara të qeverisë "Berisha", krahas rritjes së pagave dhe pensioneve. Në përfundim të fushatës elektorale Berisha do të kryejë një tjetër vizitë në këtë vepër të infrastrukturës. Dy vjet nga fillimi i punimeve do të bëhet lidhja e veprës inxhinierike më të rëndësishme në Shqipëri, që është tuneli i Kalimashit. Kompania "Bektel - Enka" ka rritur ritmet e punimeve dhe në sektorë të tjerë, si përfundimin e 27 urave të këtij segmenti rrugor me gjatësi prej 60,4 kilometra, si dhe në procesin e asfaltimit. Gjatë dy viteve të fundit, "Bektel - Enka" në dy sektorët e saj punësoi rreth 3400 punonjës, shumica shqiptarë. Në funksion të vazhdimit normal të punës u vunë mbi 1300 mjete të llojeve të ndryshme.

Parashikimi

Shpejtësia shkon

80-100 km/orë

Autostrada Durrës-Kukës, një projekt i qeverisë shqiptare, është vepra më e madhe inxhinierike në Shqipëri. Shpejtësia e planifikuar për të ecur në këtë rrugë është 80-100 km/orë. Pjesë e kësaj rruge me dy korsi janë edhe 27 ura. Autostrada do të jetë gati 45 km (30 mile) më e shkurtër se rruga ekzistuese drejt Kosovës dhe koha e udhëtimit do të reduktohet në dy orë, nga gjashtë orë të tanishme. Dy korsitë ekzistuese që gjarpërojnë rrugën, kufizojnë shpejtësinë mesatare me më pak se 40 km (25 mile) për orë. "Bechtel-Enka" ndërtoi një segment rrugor 60,85 km për një autostradë me katër korsi në Shqipëri, përfshirë 6 km tunel, nën një kontratë të firmosur në shtator të 2006-ës me qeverinë shqiptare.

Kukës

Gazetarët kosovarë: Ra "muri i Berlinit"

Dhjetëra gazetarë nga Prishtina dhe e gjithë Kosova kanë udhëtuar dje në Kukës, për të marrë pjesë në inaugurimin e tunelit të Kalimashit, 5.6 km të gjatë, pjesë e autostradës Durrës-Kukës-Prishtinë. Në qytetin e Kukësit, të gjitha hotelet si asnjëherë tjetër qenë mbushur me gazetarë të RTK-së, 21-shit etj., deri edhe gazetarë të ardhur nga Maqedonia të kanaleve të gjuhës shqipe. "Inaugurimi i tunelit të Kalimashit përfaqëson për Kosovën rënien e murit të Berlinit, sepse malet përbënin një pengesë për komunikimin ekonomik dhe njerëzor mes dy vendeve. Mali tashti përshkohet me tunel dhe nuk ka më distanca", thotë një gazetar i televizionit të Kosovës. Vizita e dy kryeministrave në Tunel është trumbetuar prej disa ditësh në media dhe shumë njerëz nga Kosova, por edhe nga rajoni i Kukësit, janë organizuar për të udhëtuar të dielën drejt tunelit. Su.Di.

Delegacioni zyrtar nga Kosova

Limaj: Tuneli, simbol i afrimit

Delegacioni zyrtar i Kosovës do t‘u bashkohet sot zyrtarëve të lartë shqiptarë për të inauguruar tunelin e Kalimashit. Ministri i Punëve Publike dhe Transportit, Fatmir Limaj, së bashku me Kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi, do të marrin pjesë sot në ceremoninë e inaugurimit. Ministri kosovar i Transporteve tha se rruga "Durrës-Kukës" është një vepër me rëndësi historike për të gjithë shqiptarët në të dy anët e kufirit. Ai dhe Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, do të jenë të ftuar në ceremoninë për përfundimin e tunelit në segmentin Rrëshen-Kalimash. Limaj shprehet se tuneli është simbol i rrënimit të pengesave mes dy vendeve dhe shënon kthimin e fillimit të qarkullimit normal mes shqiptarëve. "Një delegacion kosovar me Kryeministrin Hashim Thaçi do të marrë pjesë në ceremoni, që shënon veç të tjerave edhe hapjen e një porti të Kosovës", theksoi Limaj. Ministri nga Kosova theksoi se është ftuar në ceremoninë e inaugurimit të tunelit të Kalimashit nga qeveria shqiptare. "Fjala është për një projekt që lidhet me Kosovën dhe me një ceremoni madhështore për kombin dhe dy vendet tona duhet të ishim këtu. Ne do të marrim pjesë, do të jemi aty në mënyrë simbolike, në rrugën që bashkon Kosovën me Shqipërinë", theksoi Limaj.

shqip

William Walker: Rruga, nje investim per integrimin

"Rruga, nje investim per integrimin"

Fjoraldi Zguro

E Diele, 31 Maj 2009

Diplomati i shquar amerikan, Uiljem Woke (William Walker), vlereson se anetaresimi i Shqiperise ne NATO eshte nje arritje monumentale e qeverise shqiptare. Sipas tij, kjo jep me shume shanse per heqjen vizave me vendet e BE-se dhe anetaresimin ne familjen evropiane ne nje te ardhme te afert. Me karriere te gjate dhe ne Ballkan, i njohur vecanerisht per shqiptaret dhe per kontributin e tij ne ceshtjen e Kosoves, Walker, ne nje interviste per Tv Klan, thote se reformat ekonomike, masat kunder korrupsionit, kunder krimit, kane qene pozitive. Sot (e Diel), ai do te jete ne perurimin e tunelit te rruges Durres-Kukes, qe bashkon Shqiperine me Kosoven dhe shprehet se eshte i impresionuar nga kjo veper qe ia kushton Sali Berishes.

Shqiperia eshte tashme anetare me te drejta te plota e NATO-s. A eshte kjo nje arritje?

Mendoj se eshte nje arritje shume e madhe, absolutisht. Isha ne Uashington kur erdhi kryeministri juaj perpara se ju zyrtarisht te beheshit pjese e NATO-s, dhe ne u takuam me senatorin Lugar, i cili eshte nje senator amerikan shume i respektuar dhe ai uroi Shqiperine, uroi Sali Berishen per kete arritje. Eshte monumentale. Mendoj se kjo do te thote se ju jeni tani nje partner me te drejta te plota ne Evrope, jeni partnere me Britanine e Madhe, Gjermanine, Francen dhe te gjitha keto vende qe kane qene partnere te NATO-s qe nga fundi i luftes. Mendoj se eshte nje arritje shume e madhe per qeverine.

Muajin e kaluar gjithashtu, Shqiperia aplikoi per statusin e vendit kandidat ne Bashkimin e Evropian. Si e shihni kete?

E njejta gje. Te gjithe e dine qe Evropa po behet gjithmone e me shume e integruar, gjithmone e me shume pa kontrolle kufijsh, pa probleme me pasaportat, me vizat, dhe per Shqiperine anetaresimi ne NATO e po ashtu ne BE eshte pjese moderne e nje Evrope moderne, cka eshte e mrekullueshme.

Sa afer mendoni se do te jete dita kur Shqiperia do te jete pjese e BE?

Mendoj se po vjen, heret apo vone, personalisht mendoj se eshte e mrekullueshme qe ne linjen e anetaresimit ne NATO ju keni kaluar perpara disa vendeve te tjera si Serbia, te cilet mendonin se do te ishin te paret qe do te anetaresoheshin. Mendoj se eshte nje arritje shume e madhe. Une me te vertete uroj Sali Berishen dhe qeverine per ato qe kane bere gjate viteve te fundit. Kam ardhur ne Tirane 4 here, hera e pare gjate luftes ne Kosove, dhe sa here qe vij shoh permiresime, por gjate 3-4 viteve te fundit ju jeni ngritur lart. Dhe anetaresimi ne NATO dhe aplikimi per statusin e vendit kandidat ne BE mendoj se eshte nje indikator qe tregon se sa te suksesshem keni qene.

Po ne lidhje me reformat e ndermarra nga qeveria shqiptare?

Per sa u takon reformave ekonomike, marrja e masave kunder korrupsionit, kunder krimit, sa here qe kthehem une degjoj me shume lajme pozitive. Kjo ka ndodhur e gjitha gjate viteve te fundit. Keshtu qe, serish une jam nje admirues i Sali Berishes, jam admirues i qeverise, dhe mendoj se ata pa dyshim po bejne nje pune shume profesionale, po bejne shume qe te jene si pjesa tjeter e Evropes. Ne fakt, ashtu sic e shoh une, ekonomia juaj po vazhdon te rritet kur pjesa tjeter e Evropes nuk e gezon kete rritje. Pese, gjashte apo shtate vjet me pare nuk besoj se do t'ju besonte dikush ne rast se do t'i thoshit qe kjo do te ndodhte. Une mbaj mend qe kur erdha per here te pare ketu gjate luftes, 1998 fillimet e 1999, u ula ne aeroportin e Tiranes me nje helikopter nga Kosova. Isha i shokuar. Kjo eshte Evropa? Dhe tani une vij ne aeroportin tuaj te ri e modern, ne neser do te kemi nje tunel dhe nje autostrade. Jam shume i impresionuar me ato qe ka bere gjate viteve te fundit. Dhe keto ia dedikoj Sali Berishes.

Permendet tunelin dhe autostraden, cfare do te thote ndertimi i nje vepre te tille infrastrukturore, per Shqiperine dhe rajonin?

Pak minuta me pare ne po flisnim per tunelin, per autostraden dhe kjo me thane qe eshte dera kryesore e Shqiperise drejt Evropes. Dhe une them: Eshte po ashtu edhe dera e Evropes drejt Shqiperise. Mendoj se eshte nje ide e mrekullueshme. Une nuk kam qene ketu, por e kuptoj, qe qeveria juaj ka pasur shume kritika, shume njerez menduan se ishin para te harxhuara kot, qe ju kishit gjera te tjera qe duhet te benit sesa te ndertonit nje autostrade, por une mendoj se do te jete nje sukses shume i madh. Serish, ne integrimin e Shqiperise jo vetem me Kosoven, me ate pjese, me Ballkanin por edhe me pjesen tjeter te Evropes, dhe te sjelle evropianet nga vendet e tjera ketu. C'mund te them? Kush e mendoi kete projekt, i takon merita. Nuk jane para te hedhura kot, jam i bindur per kete. Ne kemi pasur nje president Tedi Rusvelt dhe ai kishte nje ide per ndertimin e nje kanali nga Atlantiku ne Paqesor, Kanali i Panamase, dhe te gjithe i thane: Je i cmendur, eshte nje harxhim parash. Por sa shume ka bere jo vetem per SHBA-ne, per Panamane por edhe per te gjithe boten, ai kanal eshte nje xhevahir. Dhe une jam absolutisht i sigurt se autostrada nga ketu ne Kosove do te sjelle perfitime ekonomike. Jo vetem per Shqiperine, per Kosoven, por per gjithe pjesen tjeter te Evropes.

Ju keni qene disa here ne Shqiperi, a shihni ndryshime?

Mezi po pres te uroj Sali Berishen per vizionin qe ka, por jo vetem per autostraden, por edhe per ekonomine, luften ndaj korrupsionit ku une besoj se shume para jane kursyer per te eliminuar disa nga praktikat me te keqija por po ashtu une kam ndjenjen duke folur me shqiptaret, se njerezit ndihen me te qete ne rruge. Eshte nje qytet tjeter nga ai qe pashe disa vite me pare. Jam shume i impresionuar. Kam folur me njerez te tjere ne Uashington per eksperiencat e tyre kur kane qene ketu dhe kushdo qe ka qene ketu pak vite me pare, 10 vjet me pare ata flasin per nje Shqiperi ndryshe.

koha jone

Transmetim direkt i ceremonise se bashkimit te tunelit.

http://www.alsat.tv/eng/Online_TV/

Asnje pjesemarres i opozites!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Transmetim direkt i ceremonise se bashkimit te tunelit.

http://www.alsat.tv/eng/Online_TV/

Asnje pjesemarres i opozites!
    Ndoshta s'ka ftese , se jemi edhe ne kohe fushate. Shih perjashta plot flamuj te PD-se. Pastaj ky s'esht perurimi final.
    Life's too short to remove USB safely.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ja çame petllen tynelit(SERBIT)

RRofte Sala

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Pse te PS nuk jan te ftuar te marin pjes??????????? , se edhe un vetem flamuj te PD-s po shikoj ..........po kjo esht diçka qe i perket te gjith Shqiptarve,nuk ka rendesi se je i PD apo i PS
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

Faqja 49 prej 74 FillimFillim ... 39474849505159 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  2. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  3. Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 14-04-2009, 15:15
  4. Panik në autostradë, në zjarr një fabrikë, rrezikon stacioni elektrik
    Nga Bledari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 16:04
  5. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •