Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Edhe nji here po e perseris,Dielli 1 toka 2 te themi se masa ashte toka,toka bane per nji vite 10 milion km,pa kurfare energije,sepse ashte masa,mirepo energija ose dielli sa km ka livritje ne vite?per ate te them A dielli B toka DMTH e c barazi m,dhe tashe hana kushe i bane livizje hanes ,pa sillje,dhe keto jane pika A B C prape themi se aeroplani e ka zberthye zanin dhe ma i shpejte se zani mirepo a ashte ashtu,zani psh ne telefon?aji i ka koridoret e veta dhe udhtone me shpejtesi maramendese,,njashtu ne gjithesi jane koridoret dhe mundet me udhtue pa kufi,me shpejtesi,sepse nalte poshte nuke ka ne gjithesi ajo ashte iluzion,mere e mende neqofse toka largohet per 30 40 milion prej diellit si do te jete toka ,a do te ishim te njejte apo 5 6 metra te gate me trupe?sepse ne jemi ne toke dy gjenerata ,nji gjenerate e njerezimit me te vjetren dhe nji gjenerate e re,medicina na thote ashtu,mirepo pse nuke jemi te gjithe te afte te fluturojme ne gjithesi?jane shume pyetje,mirepo duhet diture se shpejtesia,ashte ,mirepo duhet disa elemente me i perpunue dhe te fitojme nji material i cili i bane balle temperaturave te nalta ne gjithesi ,atehere ska problem per shpejtesi. f l m.

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Tani per te gjithe ketu:
    Ajnshtajn nuk ka thene fjale boshe ne ajer. Teoria e nxjerre mes ketyre formulave matematike nuk mund te jete fare e gabuar sepse edhe ato ligje te konvertuara ne formula bazohen ne prakticitet pra jemi shume ne rregull me praktiken. Ketu po hyjme ne kuantike nuk jemi me ne fiziken klasike per te thene pse kjo dhe pse ajo sepse ata qe i kane nxjerre pse-ve te juaja u kane dhene pergjigje me kohe. Kishte ketu edhe persona qe vleresonin akoma si te verteta teori medievale per universin duke e quajtur te pafund apo hidhnin dyshime sikur ky univers nuk na qenka as ne zgjerim as ne tkurrje kur kjo eshte e vertetuar fare mire nepermjet spektrave te drites se yjeve. U kalua nga ana juaj edhe ne marrezi duke e quajtur fiziken nje pjelle fantazie. Ne fakt nuk eshte fare e habitshme sepse keshtu ndodh kur personat medioker gjykojne punen e shkencetareve te cilet gjithe jeten e tyre ia perkushtuan zbulimeve kur fare mire edhe mund te ishin marre me ne rehatllek me pune pa lodhje te medha dhe do kishin pasur suksese afatshkurtra me bollek. Ata bene komplet te kunderten dhe na ngriten bazat e analitikes shkencore duke na e bere sot jeten me te lehte dhe per kete eshte turp dhe budallallek qe ti zhvleresosh sepse nuk jemi ne mesjete.

Voglushe at qka nuk ta percepton truri yt mos e quaj qvlersim i shkences nga ana e dikujt se aj dikushi jam un qe kam lexu te gjitha teorit dhe nxjerr perfundimet vet dhe nuk ja lejoj vetes mi kaperdi gjith qka servhen nga te tjeret te cilet gjdo dit bejn gara duke ja mohu njeri tjetrit teorit.

Per kohen tregom ti me qka e masin kohen Alienet (me ora Rolex ha ha )

Per galaktikat keta shkenctart e tu te pa gabushem vet thon se shum galaktika perplasen me njera tjetren dhe se edhe galaktika jon dot perplaset me nje galaktik fqinje pas disa miliarda viteve, kjo verteton qe disa galaktika ofrohen deri ne bashkim dhe disa largohen.

Ne qka po bazohet shkenca ne zgjerimin e universit ne vrojtime por kend e kan pik orjentimi keto vrojtime?

Kurse per universin se pranon logjika si diqka me mas tcaktume apo ne rritje dhe me kufij, un universin e imagjinoj si Matrix pa dimensione per me mujt me ju ik pytjev qka ka mbas kufijve te universit.

Rrofsh sa teoria e Ajshtajnit

Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Edhe nji here po e perseris,Dielli 1 toka 2 te themi se masa ashte toka,toka bane per nji vite 10 milion km,pa kurfare energije,sepse ashte masa,mirepo energija ose dielli sa km ka livritje ne vite?per ate te them A dielli B toka DMTH e c barazi m,dhe tashe hana kushe i bane livizje hanes ,pa sillje,dhe keto jane pika A B C prape themi se aeroplani e ka zberthye zanin dhe ma i shpejte se zani mirepo a ashte ashtu,zani psh ne telefon?aji i ka koridoret e veta dhe udhtone me shpejtesi maramendese,,njashtu ne gjithesi jane koridoret dhe mundet me udhtue pa kufi,me shpejtesi,sepse nalte poshte nuke ka ne gjithesi ajo ashte iluzion,mere e mende neqofse toka largohet per 30 40 milion prej diellit si do te jete toka ,a do te ishim te njejte apo 5 6 metra te gate me trupe?sepse ne jemi ne toke dy gjenerata ,nji gjenerate e njerezimit me te vjetren dhe nji gjenerate e re,medicina na thote ashtu,mirepo pse nuke jemi te gjithe te afte te fluturojme ne gjithesi?jane shume pyetje,mirepo duhet diture se shpejtesia,ashte ,mirepo duhet disa elemente me i perpunue dhe te fitojme nji material i cili i bane balle temperaturave te nalta ne gjithesi ,atehere ska problem per shpejtesi. f l m.

Te zeri telefonit eshte problem i teknologjis dhe ndryshon shpejtsia per shum aresye, zeri ne celular shendrrohet ne shum menyra se pari shendrrohet ne elektrone permes pranusit te zerit pastaj procesohet nga aparati telefonik pastaj prap shendrrohet ne radio val dhe dergohet deri tek antena pranuse e provajderit qe te ofron rrjet masej aty prap shendrrohet ne elektrone, procesohet dhe prap dergohet deri tek sateliti permes radio valve edhe aty procesohet dhe prap rikthehet te provideri pranues permes radiovalve dhe ky i fundit ja dergon ne menyr te njejt celularit pranus.

Keto vonesa mun ti vereni tek satelitet digital kan vonesa me sekonda.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-07-2004
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    62
    hoteli eshte absolutisht e nevojshme qe te mesosh gjuhen shqipe te folur ,pa thene pastaj qe nuk ke as idene me te larget te gramatikes dhe rregullave drejtshkrimore.Jam kurioz ne ke bere shkolle 8 vjecare apo jo?
    Per sa i perket temes do te thoja vetem se shume gjera jane vertetuar eksperimentalish,permend ketu ngadalesimin e kohes per shkak te ndikimit te shpejtesise dhe/apo gravitetit dhe jane eksperimente qe permenden qe ne librat e gjimnazit.Me sa kam degjuar problemi eshte se ka gjera qe nuk arrihen te shpjegohen me ane te kesaj teorie (fare te papershtatshme per tu trajtuar dhe diskutuar me njerez te pa specializuar) po jo qe te kete fenomene qe ta hedhin poshte.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin
    Voglushe at qka nuk ta percepton truri yt mos e quaj qvlersim i shkences nga ana e dikujt se aj dikushi jam un qe kam lexu te gjitha teorit dhe nxjerr perfundimet vet dhe nuk ja lejoj vetes mi kaperdi gjith qka servhen nga te tjeret te cilet gjdo dit bejn gara duke ja mohu njeri tjetrit teorit.

Per kohen tregom ti me qka e masin kohen Alienet (me ora Rolex ha ha )

Per galaktikat keta shkenctart e tu te pa gabushem vet thon se shum galaktika perplasen me njera tjetren dhe se edhe galaktika jon dot perplaset me nje galaktik fqinje pas disa miliarda viteve, kjo verteton qe disa galaktika ofrohen deri ne bashkim dhe disa largohen.

Ne qka po bazohet shkenca ne zgjerimin e universit ne vrojtime por kend e kan pik orjentimi keto vrojtime?

Kurse per universin se pranon logjika si diqka me mas tcaktume apo ne rritje dhe me kufij, un universin e imagjinoj si Matrix pa dimensione per me mujt me ju ik pytjev qka ka mbas kufijve te universit.

Rrofsh sa teoria e Ajshtajnit

Sqarim personal : Nuk jam femer (nuk do te ishte tmerr i madh edhe sikur te isha) , te pakten ne karten time e kam sexin mashkull dhe moshen + pjekurine e trurit e kam me te larte se nje vogelush. Ne vertetime te tjera nuk eshte nevoja te hyj!!!

Sqarim mbi tematiken e diskutimit:
    Dukesh qartazi qe ke lexuar "shume" mbi teorite biles paske shkuar gjer ne cakun e te gjithave (edhe pse kjo eshte e pamundur per nje njeri normal).
    Alienet une nuk i besoj , te pakten nuk i besoj dhe konceptoj me karakteristikat qe i beson ti me mazhorancen popullore. Rrjedh nga kjo qe une nuk te jap fare pergjigje per oren e alieneve dhe nese kohen e quan pjelle imagjinate atehere ti qofsh! Koha eshte element fizik qe nuk ka lindur me njeriun.
    Patjeter qe galaktikat perplasen dhe dalin nga perplasja sikur te mos ishin takuar me njera tjetren por jo Universi-et (ketu une shtoj qe nuk besoj ne egzistencen e shume universeve , te pakten ne konceptin e mazhorances popullore).
    Shkenca ne fillim mbi zgjerimin e universit u bazua ne analizen spektrale te gjithesise.
    Une te uroj te rrosh sa mediokritetet tua ne realitet! Per urimin qe me bere te falenderoj shume por nuk eshte e mundur te rroj perjetesisht. Gjithsesi faleminderit!

Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Sqarim personal : Nuk jam femer (nuk do te ishte tmerr i madh edhe sikur te isha) , te pakten ne karten time e kam sexin mashkull dhe moshen + pjekurine e trurit e kam me te larte se nje vogelush. Ne vertetime te tjera nuk eshte nevoja te hyj!!!

Sqarim mbi tematiken e diskutimit:
    Dukesh qartazi qe ke lexuar "shume" mbi teorite biles paske shkuar gjer ne cakun e te gjithave (edhe pse kjo eshte e pamundur per nje njeri normal).
    Alienet une nuk i besoj , te pakten nuk i besoj dhe konceptoj me karakteristikat qe i beson ti me mazhorancen popullore. Rrjedh nga kjo qe une nuk te jap fare pergjigje per oren e alieneve dhe nese kohen e quan pjelle imagjinate atehere ti qofsh! Koha eshte element fizik qe nuk ka lindur me njeriun.
    Patjeter qe galaktikat perplasen dhe dalin nga perplasja sikur te mos ishin takuar me njera tjetren por jo Universi-et (ketu une shtoj qe nuk besoj ne egzistencen e shume universeve , te pakten ne konceptin e mazhorances popullore).
    Shkenca ne fillim mbi zgjerimin e universit u bazua ne analizen spektrale te gjithesise.
    Une te uroj te rrosh sa mediokritetet tua ne realitet! Per urimin qe me bere te falenderoj shume por nuk eshte e mundur te rroj perjetesisht. Gjithsesi faleminderit!

Ok haver me vjen mir qe je mashkull ma mir se me pas qen femer nga ana yte.

Nuk du te vazhdoj me e lagu se lagu sepse nuk du ta prish temen per kete aresye ky dot jet postimi im i fundit me chit chat.

Per sa kam lexu tash me fillu met shkru nat aspekt qe ti beson dot bindi se kam lexu po diqka qe nuk e pranoj vet nuk du as tja them dikujt.

Per alienet edhe un e kam 50% - 50% edhe per gjitha temat e paranormales.

Mazhoranc popullore quhet ajo ne qka ti beson ju jeni elita popullore e perkrahsve te shkenctarve qe i vejn kufi vetes edhe aftesive te njeriut edhe ne te ardhmen.

Po e shof se ti edhe shum lexues te tjer universin pe imagjinoni si materje qe ju nenshtrohet fushave gravitacionale por po harroni me shtu se ne univers egzistojn dhe veprojn edhe energji te panjohura pozitive dhe negative dhe per kto energji shkenca e sodit se ka iden si funksionojn.

Universi eshte per plot te panjohura dhe qka thot shkenca per to thot se jan mistere dhe pik, por permes ketyre mistereve nje trup qe sipas fizikes nuk mundet as me ju ofru shpejtesis se drites ky i fundit mundet edhe ta kaloj ate bile per shum her. (si behet kjo tregom pot tregoj)

Nje studim i fundit i bere me driten ne angli i ka mahnit shkenctaret dhe kan ardh ne perfundim se fotonet komunikojn ndermjet veti, shtrohet pytja SI????????????????

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-02-2009
    Postime
    20
    nukk e besoj ,shpejtesia e drites eshte precize per nje largesi si kjo e temes qe thua ti ,udhetimin d.m.th
    Liife is not just breathing !!

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Sipas nje artikulli qe e lexova nga nje person me emrin Eric JULIEN nese nje mjet leviz me shpejtesine 100m/s2 neve na duket se po leviz me shpejtesi marramendese dhe se u zhduk por ky eshte iluzion! Sekondat tona fillestare te pasagjereve jane te njejta me sekondat tona, sekondat e dyta te pasagjereve jane minutat tona e keshtu me rradhe. Ata vetem hyjn ne nje dendesi tjeter kohore. Sipas tij ata kane sekondat me te ngjeshura dhe eshte e njejte sikur kur ne kalojme prane nje bime do te zhdukemi sa hap e mbyll syt dhe jo se udhetojne me shpejtesi aq te madhe sa na duket neve. Edhe koha sipas tij ka tri dimenzione.

Artikullin e plote ne gjuhen angleze mund ta lexoni me poshte edhe pse kishte bashkim shkronjash qe e bente te veshtire nganjehere per tu lexuar prap ishte interesant:

http://quanthomme.free.fr/energieenc...ericjulien.htm
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga BESIIM Lexo Postimin
    A keni menduar ndonjehere te udhetoni ne bordin e "Enterprise" me shpejtesine e drites ose ta kaloni ate?

Endrra juaj mund te behet realitet. Dy shkencetare amerikane po studiojne mundesine për të arritur një udhëtim që ta kalojë shpejtesinë marramendëse, të provuar deri më sot në sagen e "Star Trek".

Studimi deri tani duket optimist, pasi nuk bie në kundershtim me asnjë ligj të fizikes.

Sipas "Science Daily" dy fizikantet amerikanë po punojnë të bërë realitet atë enderr fanta-shkencore. Gerald Cleaver dhe Richard Obousy, janë të bindur se duke manipuluar një porcion hapësire permes nje perqendrimi shume te madh energjie mund te arrihet ne krijimin e nje "flluske" ne gjendje qe te shtyje anijen kozmike me një shpejtësi më të madhe krahasuar me atë të dritës.

BOTA SOT

po po "do te ecim" me shpejtesine e erresires.eshte me e shpejte se ajo e drites

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Përplasja e galaktikave, më shpejt sesa mendohej
    Nga iliria e para në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:21
  3. Sa udhëtim i bukur!
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 17:06
  4. Shpejt do vdes
    Nga kulla në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2004, 12:47
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •