Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 69
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    "Postimi flet vete , qenkeni vertete shume i mencur , me late pa fjale nga logjika mbinjerezore qe perdoret".
    Tani me thuaj nje gje. Presjet vend e pa vend jane derivat i situates tuaj fiziologjike te gojes apo e ke novacion ne linguistike kete sepse nuk merret gje vesh.
    Gjithashtu faleminderit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Jo shikoje dhe zgjidhe A 298 b 345 barazi 6.28 dhe dorzoji ne academi te TIRANES e une jame ketu,nuke iku,Le ta zgjedh,Faliminderit

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Formula ashte shume e thjeshte APO JO?A 298 B345 ndryshimi ashte 47 mirepo masa ashte e barabarte 628,zgjidhne,edhe nji mose haroni zotni para 30 vjete shqipetaret nga kosova kane zgjedhe probleme me # dhe 4 te PANJOFTURA...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Ti ore djale je ose nje "gjeni" (sepse nuk merresh vesh fare , por fare ama) ose je nje person injorant i thekur qe nuk paske shpetim. Per te dyten dyshoj me teper. Ju lutem nese eshte e mundur te mos shkruani me ne kete teme sepse e ndotet. Dukej sikur diskutimet rridhnin mjaft kendshem dhe sapo hyre ti u bllokua cdo gje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga ricky_ch Lexo Postimin
    Po në rregull. Unë shumë mirë po të kuptoj çka thua.
    Kur thua se aty flitet nga një prizm tjetër konceptaul,
    si arësye zgjerimit të universit (hapësirës) në mes të tyre,
    por çka do të ndodhte s'ikur ta bënim të gjithë çka ka ndodhur
    revers deri në momentin e Big-Bangut, në një pikë do të bashkohej
    i gjithë Universi (materia çka gjendet në të) pa lëvizur?
    Ose ndoshta nuk e ke pyetur veten pse gjithçka lëviz?
    Si pasojë e çkafit?
    mere nji gote me uje,dhe nji tjeter gote me uje mirepo gota tjeter te jete ma e madhe,qe got te hyje ne goten me ujebuzet e gotes se pare shenoi me nji sheje ne dy anet e rethit,mirepo e ne funde te asaj gote te njejten gja,dhe silli ngadale goten dhe tjetri person ne te shikon ,ne dy gota,ndryshimi ashte nji grade ose nji shkalle DMTH kure e shikone Qiellin livritja ashte nji SHKALLe,dhe fundi i gotes se pare shenohet largesia A B kurse nalte te buzet e gotes SHENOJE A B do ta shikojshe se si duket galaktika jone,ne shikim ju jeni ne mes te gotes,mirepo personi qe shikone ne gote regjistron,buze e gotes te nalte gjanesia 10 cm kurse fundi 4 cm dhe pikerishte keshtu duket galaksia jone,big bang ashte teori,ne vitin 1997 1998 ne janar me duket une kuam pamur me sy te mi SUPER NOVA,dhe te them se pase nji mueji italianet e dhane ne gazete,jo vetem une qe kame pa poe 27 28 vete e kane pamur se ne ate momente baheshin treningje me tope,...FALIMINDERIt

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Zgjidhe problemin dhe ska problem,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga G.D Lexo Postimin
    Ti ore djale je ose nje "gjeni" (sepse nuk merresh vesh fare , por fare ama) ose je nje person injorant i thekur qe nuk paske shpetim. Per te dyten dyshoj me teper. Ju lutem nese eshte e mundur te mos shkruani me ne kete teme sepse e ndotet. Dukej sikur diskutimet rridhnin mjaft kendshem dhe sapo hyre ti u bllokua cdo gje.
    Ti drejtohesh nji eksperti te kalendareve te europes dhe te botes ,dhe si astronom,po te them neqofse ki diplome ,per kete lami pergjigju,,sa per ate qe nuke me kuptone pikat presjet,ato nuke jane problem ,me duket se nuke po shkruej serbishten por shqipen,dhe tashe deshirone me me kthye ne banka shkollore ku kame qene para 40 vjeteve,po e zavendesoje nji nipe ketu ,se po ka shume INJORANTA SIKURSE JU me duket se jeni FEMEN se vetem ato perdorin kesi FJALORTHI,ketu ashte FORMULA ,E SHPEJTESISE SE DRITES DHE PERTEJ SHPEJTESISE SE DRITES DHE JU LUTEMI ZGJIDHE DHE ATEHER SHQYPNIA SKA PROBLEM PER 100 000 VJET FALIMINDERIT.

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    nese nje trup udheton ne shpejtesi te drites ose sepaku duke ju afruar shpejtesis se drites, ai trup then hapsiren kohore!
    Pra nese nje trup udheton me shpejtesin e drites ai nuk plaket madje kam lexuar qe nese tejkalohet shpejtesia e drites trupi shkon duke u perteri
    psh
    galaksia jon i ka 100,000 vjet drite (nese nuk gaboj) dmth prej nje skaji deri ne skajin tjeter te galaksise!
    nje trupi i duhet 100,000 vjet drite per te udhetuar per te arritur ne skajin tjeter te galaksises.

1sec=300,000km
    1ore=18000000km udhetim
    dmth nese nje trup udheton ne shpejtesi te drites, per nje ore i kalon 18000000km, e per sa i kalon nje trup me shpejtesi normale psh ne toke kaq km?!

100,000vjet drite=15768000000000000km

tasht le te marrim si shembull:
    nese trupi X udheton me shpejtesi te drites per nje ore ai kalon 18000000km
    e trupi Y qe udheton 100kmh(ore) i duhen me shume se 10 vjet per te arritur ate distanc te trupit X

ketu shihet diferenca 1hr (me shpejtesi te drites) me10 vjet.

ndoshta edhe e kam gabim!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BESIIM : 16-05-2009 më 19:31
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Por trupav me shpejtesin e drites ju ndryshon edhe masa... e tash po qe se nje raket ta zejme te kishte arritur shpejtesin e drites, ateher masa e tij ishte bere pakufi e madhe, e prej ketu natyrshem del se do te ishte dashur qe raketa te ket nje energji pakufi e madhe per te mbajtur ne levizje masen e vet pakufi te madhe ne ate shpejtesi. Kjo eshte arsyeje pse eshte e pamundur te arrihet shpejtesia e drites prej nje trupi qe ne qetesi masen e ka te ndryshme prej zeros.

E Drita e arrin kete shpejtesi, ngase ajo perbehet prej fotoneve, e fotonet deri sa jane ne qetesi e kan masen ZERO, e kur jane ne levizje masa e tyre behet 1 (kjo 1 nuk eshte vler e caktuar, por vetem shfrytezohet per te treguar se gjersa jan ne levizje, masen e kan te ndryshme prej zeros)

Nese dikush do te kishe ekzistuar ne DY VENDE te ndryshme NE TE NJEJTEN KOHE, ai dota kishte tash masen dy her me te madhe.. . Por si te jesh ne dy vende te ndryshme ne te njejten Kohe?
    nese ai fillon te levize, ai fillon me ngjesh hapesiren neper te cilen eshte duke leviz, sa qe trupi ti praktikisht zen vend (hapesire) me shume se sa kur nuk eshte ne levizje. Nese leviz shpejt ai e ngjesh hapesiren neper te cilen ai leviz me shume, ne ate rast ai ekziston ne shume vende (hapesira) te ndryshme ne te njejten Kohe.
    Nese diqka kishte me leviz me shpejtesi te drites, do ta kishe ngjeshur hapesiren aq shume, sa qe do te ishe ne pakufi shume vende (hapesira) ne te njejten kohe... dhe rrjedhimisht do te ishin pakufi shume "diqka" neper hapesira te ndryshme ne te njejten kohe, e kjo eshte e barabat me masen tina pakufi te madhe

Siq e kam then edhe me pare shkenca po perparon keto ligje mund te bien deri ateher i grahim me te vjetren
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    ai elemente qe mbane nxehtesin dhe leshone nxehtesine,1 me 100 ai elemente mundet me arijte shpejtesin e drites ,

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Përplasja e galaktikave, më shpejt sesa mendohej
    Nga iliria e para në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:21
  3. Sa udhëtim i bukur!
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 17:06
  4. Shpejt do vdes
    Nga kulla në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2004, 12:47
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •