Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 69
    i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309

Udhëtim më shpejt se drita?

A keni menduar ndonjehere te udhetoni ne bordin e "Enterprise" me shpejtesine e drites ose ta kaloni ate?

Endrra juaj mund te behet realitet. Dy shkencetare amerikane po studiojne mundesine për të arritur një udhëtim që ta kalojë shpejtesinë marramendëse, të provuar deri më sot në sagen e "Star Trek".

Studimi deri tani duket optimist, pasi nuk bie në kundershtim me asnjë ligj të fizikes.

Sipas "Science Daily" dy fizikantet amerikanë po punojnë të bërë realitet atë enderr fanta-shkencore. Gerald Cleaver dhe Richard Obousy, janë të bindur se duke manipuluar një porcion hapësire permes nje perqendrimi shume te madh energjie mund te arrihet ne krijimin e nje "flluske" ne gjendje qe te shtyje anijen kozmike me një shpejtësi më të madhe krahasuar me atë të dritës.

BOTA SOT
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

i/e regjistruar Maska e Action
    Anëtarësuar
    20-11-2008
    Postime
    77
    Nuk arrihet kjo gje.
    Dhe jam i bindur per kete.

P.s A ja keni nenshtruar dhe ju vetes ndonjehere pyetjen cka ndodhe nese trupi arin shpejtesine e drites...??

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anëtarësuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    me shpejtsi mbi 300 000 km/h hahahaha nuk besoj ne ket gje
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243
    Citim Postuar më parë nga Action Lexo Postimin
    Nuk arrihet kjo gje.
    Dhe jam i bindur per kete.

P.s A ja keni nenshtruar dhe ju vetes ndonjehere pyetjen cka ndodhe nese trupi arin shpejtesine e drites...??
    Mua po më duket se nuk e paskeni kuptuar mirë temën!
    Në këtë rast trupi nuk lëviz fizikisht me shpejtësi të dritës,
    por shkurtohet rruga duke e rudhur hapësirën-kohë
    deri te destinacioni i dëshirueshëm!

Mirëpo, prap problemi kryesor është furnizimi me energji!!!

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Shpejtësia e dritës nuk arrihet lehte, po edhe kurr nuk do te thoja, por si tha edhe Action, nuk e duron trupi ynë ketë shpejtësi.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Audaces Fortuna Iuvat
    Anëtarësuar
    07-02-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    90
    Sipas teorise se relativitetit asnje trup qe ka mase nuk mund te arrije shpejtesine e drites, vetem valet munden. Megjithate ne rastin ne fjale besoj se spekulohet me idene e krijimit te "palosjeve te hapesire-kohes", nepermjet te cileve mund te kalohet ne vende te tjera universit per nje moment. Edhe per vrimat e zeza, teorikisht gjithmone, thuhet qe nese bie ne nje vrime te zeze dhe mbijeton, mund te dalesh ne nje cep tjeter te universit. Por sidoqofte praktikisht kjo eshte e pamundur.
    Forgive Your Enemies, but Never Forget Their Names
    JFK

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    Shpejtësia e dritës nuk arrihet lehte, po edhe kurr nuk do te thoja, por si tha edhe Action, nuk e duron trupi ynë ketë shpejtësi.

More ju mos po mendoni se ne gjithesi ju pengon era me udhetu me shpejtsi te drites ha ha ha mir kuptohet se udhetimi me shpejtesi te drites eshte i pamundur per te vetmen aresye furnizimin e mjetit me energjin e nevojshme, kurse sa i perket trupit te njeriut ketu duhet nderruar kahja e mendimit sepse trupi yn nuk e duron dot as shpejtsin 120 km/h por fal makinerive komfor me 300 km/h mundemi me pi caffe pa u zhyt.
    Pak per anijet kozmike te fantashkences kur te arrihet nje dit kriteri kryesor ka me qen niveli i siguris te antigravitetit ne bord dhe kur mjeti starton p.sh. me 100000 km/h prap nuk ke mu brengos per caffen.

Kalimi i shpejtsis se drites sot eshte e pa imagjinushme por nje dit dot del dikush tja hedh posht teorin Ajshtajnit pasi qe teorikisht funksionon por praktikisht eshte heret mu vertetu dhe kjo eshte e mundur vetem ne laborator p.sh. si aj i CERN-it, per ta bere elektronin te udhetoj me shpejt se drita i duhet vetem ti shtohet fusha magnetike anesore permes energjis se paster, keto i mbeten kohes mu spjegu me mir dhe si funksionojn por per vete asgje nuk quaj te pamundur siq ka then edhe nje proverb "asgje nuk mund te imagjinosh pa pas egzistuar dikund" (kete DIKUND mos e merni planetin tok por dihet se behet fjal per universin)

Uroj jet te gjat ti perjetoni te pamundurat.

i/e regjistruar Maska e SAIMIR CAPOJ
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Postime
    17
    Citim Postuar më parë nga geezer Lexo Postimin
    me shpejtsi mbi 300 000 km/h hahahaha nuk besoj ne ket gje
    shoku ne sekond joo h
    Hi all....

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    [QUOTE=
    Kalimi i shpejtsis se drites sot eshte e pa imagjinushme por nje dit dot del dikush tja hedh posht teorin Ajshtajnit pasi qe teorikisht funksionon por praktikisht eshte heret mu vertetu dhe kjo eshte e mundur vetem ne laborator p.sh. si aj i CERN-it, per ta bere elektronin te udhetoj me shpejt se drita i duhet vetem ti shtohet fusha magnetike anesore permes energjis se paster, keto i mbeten kohes mu spjegu me mir dhe si funksionojn por per vete asgje nuk quaj te pamundur siq ka then edhe nje proverb "asgje nuk mund te imagjinosh pa pas egzistuar dikund" (kete DIKUND mos e merni planetin tok por dihet se behet fjal per universin).[/QUOTE]

Jam sh dakort.Mendoj se s'ka gje te pamundur.Thjesht duhet kohe,sh kohe mbase dhe besoj do kete pergjigje per shume pikepyetje.

Sa keq qe s'kemi per ti marre vesh.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin
    , kurse sa i perket trupit te njeriut ketu duhet nderruar kahja e mendimit sepse trupi yn nuk e duron dot as shpejtsin 120 km/h por fal makinerive komfor me 300 km/h mundemi me pi caffe pa u zhyt.
    Kshtu qysh po thu ti, ne njerzit kemi udhetua edhe ne 800 km/h. Ndoshta kur e lexon kete thua shih ky hajvani, po jo ti e morre shembull makinen komfore, une po e marr shembull nje avion komfor.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Përplasja e galaktikave, më shpejt sesa mendohej
    Nga iliria e para në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-01-2009, 18:21
  3. Sa udhëtim i bukur!
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 17:06
  4. Shpejt do vdes
    Nga kulla në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2004, 12:47
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •