Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 104 prej 104
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-02-2009
    Postime
    414
    Citim Postuar më parë nga Orientalist Lexo Postimin
    Merzitja nuk eshte cilesi e muslimanit, apo jo?

E vecante eshte puna e besimtarit (musliman):
    "Kur i ndodh dicka e mire, thote: "Falenderimi i qofte Zotit per kete" dhe kur i ndodh ndonje gje e keqe, prape thote: "Falenderimi i qofte Zotit per kete".
    Jemi dyfish te shperblyer.
    Allahu na ruajte shpirtin dhe mendjen! Amin!
    absolutisht vllaqko perderi sa jemi te sinqerte dhe te bindur ne ISLAM skemi pse te merzitemi thjesht emocionohemi ndonjeher kur shohim debilla te ketill po nejse ska dert Tpakten na e dim FUNDIN e kta jetojn ne endera apo jetojn me NDOSHTA KSHTU NDOSHTA ASHTU KA ME NDODH

i/e regjistruar Maska e burbuqe1
    Anëtarësuar
    23-11-2007
    Postime
    197
    selam (paqe ), pershendetje per te gjithe

dea_07, deri sa kam përmend mbulesen gjithmonë jam shprehur per mbulese islame te vene me bindje, jo per mbulese tradicionale...

Nuk jemi ne qe vlersojme apo nenvlersojme njeri, ne shohim vetem veprat e shfaqura haptas, ndersa Krijuesi yne eshte Ai qe Vlereson cdo gje ne baze te qëllimeve...

Muslimania nuk e ka te rendesishme cka mendojne te tjeret, apo ti tregoje hiret e saja, te zbukurohet para njerëzve te panjohur...
    Aq me pak te behet viktime per rritjen e shikueshmerise se ndonje programi, marketing te produkteve te ndryshme si ato ushqimore apo parfumeve, reklamave (gje qe nuk ka te beje fare me cilesine, kualitetin e prodhimeve apo programeve). Nuk e kuptoni se sa shume kohe i eshte dashur botes se "emancipuar" per te bere revolucion me te gjitha mjetet e mundshme, duke luftuar per te zhveshur vlerat e saj (femres) si qenie, duke e orientuar me shume si objekt perfitimi, ne te gjitha aspektet ?!...

Islami na mbron, rikujton se ne jemi te cmuara dhe se vlejme shume me shume se sa qe trajtohet femra ne "civilizimin e moderuar"...

Per ta kuptuar kete mbrojtje duhet njohur mire Islamin. Nese fillon te njihet, lind dëshira dhe nevoja per te praktikuar ate..." don't panic "

p.s. Allahu ju shperblefte Orientalist, buja_20, Dritë .... te gjitheve
    selam alejkum

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256
    Allahu te ruajte burbuqe,
    Mos u dorezo, jam gjithmone ne krah te se vertetes dhe te se mires, jam gjithmone ne krahun tend per Islamin dhe te drejten tende, me vullnet te lire!
    Allahu te ruajte dhe ta shtofte durimin dhe diturine e drejte!
    Esselamu aleikum (Paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi ju)!
    Te gjithe jemi rober te Allahut (te Krijuesit), sepse Ai na ka krijuar dhe ai na e merr jeten!

P.S. dea_07, je me te vertete goce e mire!

Citim Postuar më parë nga burbuqe1 Lexo Postimin
    selam (paqe ), pershendetje per te gjithe

dea_07, deri sa kam përmend mbulesen gjithmonë jam shprehur per mbulese islame te vene me bindje, jo per mbulese tradicionale...

Nuk jemi ne qe vlersojme apo nenvlersojme njeri, ne shohim vetem veprat e shfaqura haptas, ndersa Krijuesi yne eshte Ai qe Vlereson cdo gje ne baze te qëllimeve...

Muslimania nuk e ka te rendesishme cka mendojne te tjeret, apo ti tregoje hiret e saja, te zbukurohet para njerëzve te panjohur...
    Aq me pak te behet viktime per rritjen e shikueshmerise se ndonje programi, marketing te produkteve te ndryshme si ato ushqimore apo parfumeve, reklamave (gje qe nuk ka te beje fare me cilesine, kualitetin e prodhimeve apo programeve). Nuk e kuptoni se sa shume kohe i eshte dashur botes se "emancipuar" per te bere revolucion me te gjitha mjetet e mundshme, duke luftuar per te zhveshur vlerat e saj (femres) si qenie, duke e orientuar me shume si objekt perfitimi, ne te gjitha aspektet ?!...

Islami na mbron, rikujton se ne jemi te cmuara dhe se vlejme shume me shume se sa qe trajtohet femra ne "civilizimin e moderuar"...

Per ta kuptuar kete mbrojtje duhet njohur mire Islamin. Nese fillon te njihet, lind dëshira dhe nevoja per te praktikuar ate..." don't panic "

p.s. Allahu ju shperblefte Orientalist, buja_20, Dritë .... te gjitheve
    selam alejkum

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2005
    Postime
    127
    Selam te gjithve

Shume interesante shkrimet.Nuk e di pse ne shqiptaret vazhdojme akoma te gjykojme shamine apo "laskuriqsine e njerzve".Ne vend qe te bashkohemi per gjera qe kane rendesi merremi akoma me fasada.Nje femer qe ka vene ne koke shami do te thote qe ka mbuluar koken dhe jo trurin.Keshtu ajo eshte njesoj si gjithe te tjeret.Ka te njejtat te drejta ,deshira si te gjithe njerzit e tjere.

Selam

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Tema të Ngjashme

1. Mbulesa të mbronë nga te Ftohtit dhe të Nxehtit !!?
    Nga dallendyshi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 18:47
  2. Mbulesa Ime-kënaqësia Ime-mburrja Ime
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 14:27
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Ngrijnë nga të ftohtit dhe uria
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 18-02-2003, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •