Close

Rezultati i Sondazhit: Në cilin shtet të Europës jetohet më mirë?

Votues
91. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Gjermani

21 23.08%
  • Francë

2 2.20%
  • Itali

3 3.30%
  • Spanjë

2 2.20%
  • Zvicër

14 15.38%
  • Angli

14 15.38%
  • Hollandë

3 3.30%
  • Danimarkë

5 5.49%
  • Suedi

19 20.88%
  • Tjetër shtet (emrin e shtetit mund ta jepni duke postuar në temë)

8 8.79%
Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 206
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    Jo,jo prit edhe pak mos printo gjë,se po qe nevoja une do shkoj njiher,se e kam afër Gjermaninë nga Danimarka,jemi komshi me kufinj,e të lajmëroj

Po hymë në detaje nga të dhënat që ofron mendimi,se një familje 6 antarëshe në Gjermani shpenzon 100 euro në javë në ushqim,at'herë:

100:7=14,...euro në javë i takojnë çdonjërit për shpenzime të ushqimit
    kurse
    me 14 euro në 7 ditë të javës,individit do t'i takojnë pak më shumë se 2 euro në ditë për t'u ushqyer.
    Të jetosh me dy euro në ditë në Gjemani,nuk bënë jetë fantastike si shprehet mendimi,por bënë jetë skkajmërisht të varfër.

Pra kjo familje vetëm jeton në Gjermani,kurse mirëqenjen (rr'nesën,standartin jetësor) e bënë si në Somali!
    harudi edhe une jam i te njejtit mendim me ty
    prandaj u cudita nga ato llogarite e mendimit
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    harudi edhe une jam i te njejtit mendim me ty
    prandaj u cudita nga ato llogarite e mendimit
    Ska asgje per tu cuditur nga llogarite e mia, provoni njehere pastaj flisni.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45
    mendim gjermania mund te ket ndihma sociale, por para nuk ka. Per buke nuk vdes njeri as ne shqiperi, rogat jane te ulta.
    sic e thashe dhe me pare, punohet per te ngrene, dhe per ndonje pare xhepi .
    Koha dhe aty mjegull ishte, un kame qene ne Frankfurt, dhe Hanover

Amerika vertet po keqsohet dita dites, por ama bisnes hap pa problem, rruget i ke te hapura, per bisnes, shkolle etj.
    Kalofsh mire, si thone ales ok

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga oktapodhi1 Lexo Postimin
    mendim gjermania mund te ket ndihma sociale, por para nuk ka. Per buke nuk vdes njeri as ne shqiperi, rogat jane te ulta.
    sic e thashe dhe me pare, punohet per te ngrene, dhe per ndonje pare xhepi .
    Koha dhe aty mjegull ishte, un kame qene ne Frankfurt, dhe Hanover

Amerika vertet po keqsohet dita dites, por ama bisnes hap pa problem, rruget i ke te hapura, per bisnes, shkolle etj.
    Kalofsh mire, si thone ales ok
    Shiko gjerat jane relative, gjermania eshte nje vend i sigurte per jeten dmth prioriteti numer 1 per shtetin eshte mireqenja e popullsise, dhe ne gjermani nuk ekziston shtresa e varfer, perveq tipave asocial,pianec etj.
    Rrogat gjithashtu jane relative, dmth per personat e lindur, rritur e shkolluar ne gjermani, ne pergjithesi ka rroga te mira sepse kane shkollat e duhura dhe gjejne pune te mira. Pastaj pse jane relative eshte niveli i cmimeve te jeteses, dmth ne zvicerr psh jane rrogat me te larta por cmimet e jeteses me te larta dhe aty i vjen.
    Sa i perket mjegulles, Frankfurti dhe Hanoveri kane dallime te jashtezakonshme sepse Hanoveri eshte ne veri ndersa frankfurti ne mes te gjermanise. Sigurisht qe munde te kete pasur mjegull kur ke qene ti, por ne pergjithesi pjesen me te madhe te vitit frankfurti me rrethine ka klime te mire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    perseritje me falni

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    Shiko gjerat jane relative, gjermania eshte nje vend i sigurte per jeten dmth prioriteti numer 1 per shtetin eshte mireqenja e popullsise, dhe ne gjermani nuk ekziston shtresa e varfer, perveq tipave asocial,pianec etj.
    Rrogat gjithashtu jane relative, dmth per personat e lindur, rritur e shkolluar ne gjermani, ne pergjithesi ka rroga te mira sepse kane shkollat e duhura dhe gjejne pune te mira. Pastaj pse jane relative eshte niveli i cmimeve te jeteses, dmth ne zvicerr psh jane rrogat me te larta por cmimet e jeteses me te larta dhe aty i vjen.
    Sa i perket mjegulles, Frankfurti dhe Hanoveri kane dallime te jashtezakonshme sepse Hanoveri eshte ne veri ndersa frankfurti ne mes te gjermanise. Sigurisht qe munde te kete pasur mjegull kur ke qene ti, por ne pergjithesi pjesen me te madhe te vitit frankfurti me rrethine ka klime te mire.

mendimi
    ....i kam lexuar te gjitha se çfar ke shkruajtur per jetesen ne Gjermani,dhe jam plotsisht dakort me ty ,sepse esht çdo gje e vertete,qe Gjermania esht nje shtet social jo per ne qe jemi te huaj ,por edhe per vet Gjermant,se nuk jemi vetem ne te huajt qe jetojm me Arbeitslos,por dhe shum Gjerman

Sa per kohen ktu ku jetoj une ,ne Berlin e kemi kohen shum te bukur dhe me diell
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Qe ka social Gjermania as e veme ne dyshim. Po te besh jete te mire vetem me ndihma sikur me habit pak. Te ishte ashtu s'punonte me njeri. Ku eshte interesi i shtetit ne kete rast?!
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Qe ka social Gjermania as e veme ne dyshim. Po te besh jete te mire vetem me ndihma sikur me habit pak
    Ne fakt nuk eshte social, sepse ajo eshte nje zyre tjeter dhe ka humbur gati funksionin ne gjermani, tani eshte ne funksion Arbajsamt 2, qe dmth llogarit te gjitha, paguan banesen, nxemjen, rrogen e papunesise, dhe llogarit per cdo familje a ka mjaft te ardhura, nese jo ia ploteson me standardin gjerman.
    Dmth jete te mire ben sepse pagat jane te percaktuar sipas standardit gjerman dhe thash nuk jan paga sociale sa per te jetuar por pagat e pa punesise jane te nje niveli qe i afrohen rroges.
    Te ishte ashtu s'punonte me njeri
    Ne fakt ashtu po ndodh, psh njoh raste qe burri dhe gruaja jane ne arbajsamt 2 dhe ose duhet te hyne te dyte ne pune ose asnjeri sepse ska llogari. Sepse marrin psh rreth 1600 euro Neto, ndersa po te hynte burri ne pune psh merr 1200 euro rroge dhe gruaja i merr pastaj ato 400 tjerat qe duhen per te plotesuar jetesen. Atehere cfare po ben burri? po punon kot sepse nuk merr asnje cent me teper, bile ndoshta del ne humbje nese i llogarit edhe udhetimin per ne pune.
    Dmth kjo eshte e keqja e sistemit sepse njerezit jane bere dembel.
    Ku eshte interesi i shtetit ne kete rast?!
    Shpesh pyes veten edhe une cfare fiton shteti nga kjo, se kam idene, e vetmja gje qe mendoj eshte largimi nga trazirat sociale per shkak te papunesise. Dmth meqe nuk ka shume pune nuk i nxit shume njerezit qe te shkaktojne probleme duke pritur ne rend para firmave.
    Ky ligj eshte qe nga viti 2005 dhe me heret ka qene ndryshe, ka pasur pune shume ne gjermani dhe nuk ka pasur keso ndihma sa ka sot.

Kush e di, ndoshta ky sistem ndryshon por kur se di.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Qe ka social Gjermania as e veme ne dyshim. Po te besh jete te mire vetem me ndihma sikur me habit pak
    Ne fakt nuk eshte social, sepse ajo eshte nje zyre tjeter dhe ka humbur gati funksionin ne gjermani, tani eshte ne funksion Arbajsamt 2, qe dmth llogarit te gjitha, paguan banesen, nxemjen, rrogen e papunesise, dhe llogarit per cdo familje a ka mjaft te ardhura, nese jo ia ploteson me standardin gjerman.
    Dmth jete te mire ben sepse pagat jane te percaktuar sipas standardit gjerman dhe thash nuk jan paga sociale sa per te jetuar por pagat e pa punesise jane te nje niveli qe i afrohen rroges.
    Te ishte ashtu s'punonte me njeri
    Ne fakt ashtu po ndodh, psh njoh raste qe burri dhe gruaja jane ne arbajsamt 2 dhe ose duhet te hyne te dyte ne pune ose asnjeri sepse ska llogari. Sepse marrin psh rreth 1600 euro Neto, ndersa po te hynte burri ne pune psh merr 1200 euro rroge dhe gruaja i merr pastaj ato 400 tjerat qe duhen per te plotesuar jetesen. Atehere cfare po ben burri? po punon kot sepse nuk merr asnje cent me teper, bile ndoshta del ne humbje nese i llogarit edhe udhetimin per ne pune.
    Dmth kjo eshte e keqja e sistemit sepse njerezit jane bere dembel.
    Ku eshte interesi i shtetit ne kete rast?!
    Shpesh pyes veten edhe une cfare fiton shteti nga kjo, se kam idene, e vetmja gje qe mendoj eshte largimi nga trazirat sociale per shkak te papunesise. Dmth meqe nuk ka shume pune nuk i nxit shume njerezit qe te shkaktojne probleme duke pritur ne rend para firmave.
    Ky ligj eshte qe nga viti 2005 dhe me heret ka qene ndryshe, ka pasur pune shume ne gjermani dhe nuk ka pasur keso ndihma sa ka sot.

Kush e di, ndoshta ky sistem ndryshon por kur se di.
    Kam frike se nese vazhdojne keshtu dhe keto ndihma s'do e kene me te gjate.
    Ketu te ne njoh familje burre e grua pa pune dhe kane fituar shume pak ndihma. Vetem ngrohjen ose sigurim shendetesor falas. Per leke dhe ushqime nuk eshte dhe aq e lehte. Te nxjerrin 100 yckla. E kane shtrenguar shume keta ketej.
    Sa te bredhesh zyrave ketej me mire dil kerko pune.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Kam frike se nese vazhdojne keshtu dhe keto ndihma s'do e kene me te gjate.
    Ketu te ne njoh familje burre e grua pa pune dhe kane fituar shume pak ndihma. Vetem ngrohjen ose sigurim shendetesor falas. Per leke dhe ushqime nuk eshte dhe aq e lehte. Te nxjerrin 100 yckla. E kane shtrenguar shume keta ketej.
    Sa te bredhesh zyrave ketej me mire dil kerko pune.
    Sa gjate do te vazhdoj keshtu une se kam idene, thjesht tash eshte keshtu dhe njerezit po e shfrytezojne kete sistem.

Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja dhe shteti
    Nga Eda H në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 25-06-2008, 13:02
  2. Kur shteti grek zbulonte shqiptarët
    Nga ILIRI I MADH në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 02:12
  3. Shteti Shqiptar dhe mbeshtetia financiare per Komunitetet Fetare
    Nga Iliriani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 01:13
  4. Shteti injoron librin
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2002, 01:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •