Close

Rezultati i Sondazhit: Në cilin shtet të Europës jetohet më mirë?

Votues
91. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Gjermani

21 23.08%
  • Francë

2 2.20%
  • Itali

3 3.30%
  • Spanjë

2 2.20%
  • Zvicër

14 15.38%
  • Angli

14 15.38%
  • Hollandë

3 3.30%
  • Danimarkë

5 5.49%
  • Suedi

19 20.88%
  • Tjetër shtet (emrin e shtetit mund ta jepni duke postuar në temë)

8 8.79%
Faqja 12 prej 21 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 206
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Keto ndihma i marrin te gjithe apo vetem ata qe jane nen nivelin e jeteses?
    Te ne duhet te kesh nje nivel te ulet te ardhurash qe te marresh ndonje lloj ndihme.
    Per familjet e varfera spitali dhe ilacet eshte falas per komplet familjen.
    Nenat marrin ushqimin e femijes falas.
    Te gjithe personat qe jane pa pune automatikisht kalojne ne arbajsamt 2 dhe i takojne te gjitha keto te drejta, ska ndonje rendesi a kane punuar ndonjehere ne gjermani apo sa kane punuar. Ska rendesi a kane shtetesi gjermane a jo. Vetem duhet te kene statusin e lejeqendrimit dmth vizen.
    Edhe nese burri punon psh merr 1400 euro Neto, gruaja qe eshte papune i merr 316 euro te vetat, dhe eventualisht llogariten nese i takon edhe ndonje ndihme per banesen.
    Kusht eshte qe personi duhet te jete pune kerkues, dmth smunde te thote nuk dua te punoj sepse i humb te gjitha. Duhet ti pergjigjet thirrjeve nga arbajsamti (zyra e punesimit) zakonisht nje here ne muaj apo me rralle.
    Personat e pa afte per pune, shkojne te mjeku, dhe ai u jep nje deshmi per perqindjen e pa aftesise se tyre. Psh 30 % i pa afte, merr ndihma per ate pa aftesi ne vlere te caktuar gjithe jeten, nderkohe arbajsamti kerkon pune te lehta qe ai munde ti bej dhe gezon te gjitha te drejtat e caktuara me lart.

E di qe beni krahasim me ameriken e vende te tjera, por keso sistemi nuk kane ato sepse kam te afert dhe e di qe amerika nuk jep ndihma as peraferisht me gjermanine.
    Psh Zvicrra Ja dallimi:
    Ne zvicerr eshte rroga me larte (ne dukje) sepse jepet Bruto, dhe ne fund vit vie tatimi pernjhere psh 10 mij franga dhe parate nderkohe jane hargjuar, pastaj jau bejne me rata dhe jane gati gjithmone ne borgj ndaj shtetit.
    Ne zvicerr personi qe ska punuar perpara smunde te gezoj asnje te drejte perveq socialit dhe ate duhet ta kthej sapo te bej pare.
    Ne zvicerr, sigurimet shendetesore jane katastrof shtrenjte dhe keq, psh 6 persona paguajne 6 sigurime, pavaresisht a punojn a jo.
    Ushqimi ne zvicerr eshte astronomik, munde te imagjinoni qe te gjithe ata qe ndodhen afer kufirit me gjermani e france, cdo jave jane hamall duke dal dhe marr ushqime.
    Megjithate shqiptaret edhe ne zvicerr jane mjaft te pasur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga oktapodhi1 Lexo Postimin
    Me thot nje shok dije, se e kishte mare nje shok nga gjermania ne phone, dhe i kishte thene !se deshte te vinte ne amerik, se ne gjemani nuk rihej me, papunsi e madhe thosh.
    megjithse dhe amerika e ka mare keq tatpjeten
    Eshte e vertete qe gjermania ka mjaft pa punesi, vetem qeshtja eshte qe ketu nuk merret vesh a punon a jo sepse shteti jep sa rroga. Ata qe se gjejne veten ne gjermani, ne amerik edhe me hiq.

Amerika dhe Anglia sa kam njohuri e kane nje te mire, se per biznes nuk ka kontroll te madhe me duket gjithkush qel nje restorant dhe ben bizes (me shume ne te zezen). (me te degjuar e kam ndoshta e kam gabim).

jetoj per tri dashuri Maska e alto_sicila
    Anëtarësuar
    01-11-2003
    Vendndodhja
    RHONE
    Postime
    65
    une mendoj se pak a shume jane kushtet e njejta te jeteses ,ne shumicen e vendeve evropiane,por qe dallojne shume nga kushtet ne SHBA.Mendoj se nese nuk ke sigurimin shendetesor aty ku jeton ,nuk ke asgje.Nje vend kot i thote vetes shtet nese nuk ka nje sistem shendetesor per popullin.Per mua eshte sigurimi shendetesor para se gjithash.Me 69 euro(2 pers.) ne muaj,une kam qendruar ne spital 4 jave,kam pase dhome te veçante ,kam pasur gjithe tretmanin e nevojshem dhe kujdesin e stafit mjekesor 24 ore ne dite,ne fund kam dale pa paguar asgje!ky eshte SHTETI!!
    Jetoj per tri dashurite e mia......

i/e regjistruar Maska e katjushka
    Anëtarësuar
    25-04-2009
    Vendndodhja
    athens
    Postime
    131
    po pate para jeton edhe ne maje te malit

i/e regjistruar Maska e milena123
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    101
    Edhe une si katjushka mendoj...
    If you love something, set it free. If it comes back to you, it's yours. If it doesn't, it never was

i/e regjistruar Maska e kryenece
    Anëtarësuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    Shtetet skandinave kane me se shumti sigurime sociale dhe ndihma e gjera te tjera edhe jeta eshte e mire, por moti eshte shume i keq, gjithmone si mjegull, shi, bore, etj prandaj nuk jane aq te mira per jetese.
    Ke jetuar vete ti atje apo flet vetem bazuar ne thenie? Normal qe ka shi, mjegull, bore po ka edhe diell si ne gjithe vendet e tjera e jetohet mbase me mire

Tash desha te shtoj edhe dicka, per jete te mire ne nje vend ka rendesi te MADHE edhe moti. Dmth kam nje shok qe ka qene ne suedi 2 vjet dhe ka ikur qe andej. Me te vertete tha nuk jetohej, dite e nate vetem shi, gati kurr nuk sheh nje diell te plote gjith diten. Aq shume jane te mesuar suedezet tha me shiun sa nuk marrin qadra fare, dalin ashtu hecin neper shi, nuk nguten, behen qull dhe vazhdojne sikur normal. Keto jane gjera qe ka perjetuar njeriu.
    Ai shoku yt ia paska futur kot ketu. Jetohet e jetohet shume mire e sheh edhe dite me diell e nuk ka vetem shi e bore dite e nate. Pastaj po te ishte e vertete qe suedezet nuk i perdorin kurre cadrat, atehere pse i blejne ata cadrat, apo per suvenir? Keshtu i thuj atiij shokut tend mos hap kot panik se jetohet edhe ne Suedi e nuk e ke problem motin.
    Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    Eshte shume e vertete qe ne skandinavi , standardi eshte shume ,shume i larte ne krahasim me vendet tjera evropiane.

Pervec standardit te larte ne skandinavi, stinet e vitit nuk kane shume dallim .Temperaturat me te larta mesatare ne stinen e veres sillen 20 c
    Nje korrigjim te vogel ketu. Ne stinen e veres temperaturat shkojne edhe ne +28 grade e ben vape ne vere edhe ketej

Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Por edhe atje do të përshëndesin ( në Somali ) por do të përshëndesin me gjuhën e tyre ( dhe ti do e kuptosh pasiqë e mëson ) , edhe kur të tështish edhe ato do të thonë por do të thonë në gjuhen e tyre etj etj . Atje po të mësosh mund të bëhesh Politikan , Drejtor , Shef ose ose ose , në Kosovë . . . Shqipëri nëse mëson për tu bërë mjek . . . përfundon si puntor në Botika të ndryshëm . Në Shqipëri . . . Kosovë mëson për tu bërë Hajn . . . nuk mund të vjedhësh sepse nuk ke qfarë të vjedhësh . . . Dhe + (plus) do të përzihen politikanët në biznisin tënd (hajn) . . .mëson për kriminel . . .të përzihen prap politikanët etj etj etj.
    Me Rrespekt : ILMGAP
    Dmth per ty qenka me mire ne Somali, keshtu? Pse kujton ti se atje nuk meson per t'u bere hajn e nuk u perziehen politikanet ne biznes? Utopi e gjalle je!

Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Në Fakt ne si Shqiptarë jo atij vendi po as kësaj bote nuk i përkasim , në Fakt ne si njerëz nuk i përkasim kësaj bote. . . PSE ? . . .Sepse ajo u krijua shum bukur po ne dita e ditës po ia humbim bukurinë , hijeshinë etj. E ne jemi Qëniet më të fëlliqëta në Rruzull sepse nuk dijmë të shfytzojmë gjërat që na janë dhuruar .
    (unë po flisja për atë që e kam nënvizuar me të zezë).
    Me Rrespekt : ILMGAP
    Sipas teje u dashka shfarosur raca shqiptare??? Qenke fare ti nga trute, me fal per fjalet po i meriton.
    Ne vend te huaj pershtatesh e ambientohesh e jeton, po gjithmone do e ndjesh veten te pergjysmuar, se te mungon vendi yt, gjithshka atje qe te ka formuar ty si individ.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kryenece : 28-04-2009 më 05:03

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Ke jetuar vete ti atje apo flet vetem bazuar ne thenie? Normal qe ka shi, mjegull, bore po ka edhe diell si ne gjithe vendet e tjera e jetohet mbase me mire
    Ai shoku yt ia paska futur kot ketu. Jetohet e jetohet shume mire e sheh edhe dite me diell e nuk ka vetem shi e bore dite e nate. Pastaj po te ishte e vertete qe suedezet nuk i perdorin kurre cadrat, atehere pse i blejne ata cadrat, apo per suvenir? Keshtu i thuj atiij shokut tend mos hap kot panik se jetohet edhe ne Suedi e nuk e ke problem motin
    .

Nuk e them vetem une qe moti eshte i keq ne suedi, por siq e dini suedia eshte shume e madhe dhe nuk e perjashtoj qe ndonje vend me ne jug, apo ne bregdet munde te jete me i ngrohte. Ky shoku im ka jetuar dy vjet ne suedi, dhe gjithashtu kam nje mik ne norvegji. Pjesa me e madhe e kohes eshte mjegull dhe moti perben problemin kryesore per keto vende. Prandaj edhe kane kaq pak popullsi per territor.

Edhe gjermania ndryshon shume nga vendi ne vend, psh qytetet ne veri kane mjaft shi e mjegull, ndersa vendet malore afer austrise kane mjaft bore.
    Regjioni me i nxehte ne gjermani eshte RHEIN MAIN, dmth rrethina e Frankfurtit me qytetet perreth. Ketu dimri nuk ekziston, bore nuk bie thuajse fare, vera fillon ne mars e perfundon ne nentore, temperaturat kalojne 35 grade ne muajt qershore korrik, gusht e shtatore.

Anëtarësuar
    17-01-2005
    Postime
    167

Wink

Ai shoku yt ia paska futur kot ketu. Jetohet e jetohet shume mire e sheh edhe dite me diell e nuk ka vetem shi e bore dite e nate. Pastaj po te ishte e vertete qe suedezet nuk i perdorin kurre cadrat, atehere pse i blejne ata cadrat, apo per suvenir? Keshtu i thuj atiij shokut tend mos hap kot panik se jetohet edhe ne Suedi e nuk e ke problem motin
    .

Nuk e them vetem une qe moti eshte i keq ne suedi, por siq e dini suedia eshte shume e madhe dhe nuk e perjashtoj qe ndonje vend me ne jug, apo ne bregdet munde te jete me i ngrohte. Ky shoku im ka jetuar dy vjet ne suedi, dhe gjithashtu kam nje mik ne norvegji. Pjesa me e madhe e kohes eshte mjegull dhe moti perben problemin kryesore per keto vende. Prandaj edhe kane kaq pak popullsi per territor.

Edhe gjermania ndryshon shume nga vendi ne vend, psh qytetet ne veri kane mjaft shi e mjegull, ndersa vendet malore afer austrise kane mjaft bore.
    Regjioni me i nxehte ne gjermani eshte RHEIN MAIN, dmth rrethina e Frankfurtit me qytetet perreth. Ketu dimri nuk ekziston, bore nuk bie thuajse fare, vera fillon ne mars e perfundon ne nentore, temperaturat kalojne 35 grade ne muajt qershore korrik, gusht e shtatore.
    Une vete banoj ne veri te Suedise e nuk pajtohem me ate mendim. Normal qe dimri eshte me i gjate se ne Shqiperi, po i ftohti nuk eshte i eger, ambientohesh e mesohesh. Vera vjen edhe ketu, e bukur e e nxehte me temp deri ne +28 grade. Keshtu qe moti nuk eshte ndonje problem thelbesor. Edhe ne jug nuk mund te them se ka vetem mjegull e shi e bore, perkundrazi ka edhe diell qe te djeg .
    Mbase ai shoku yt e kishte ndare mendjen qe pa vene kemben ne Suedi per te mos ndenjur atje e i gjeti edhe bishtin vegjes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga kryenece Lexo Postimin
    Une vete banoj ne veri te Suedise e nuk pajtohem me ate mendim. Normal qe dimri eshte me i gjate se ne Shqiperi, po i ftohti nuk eshte i eger, ambientohesh e mesohesh. Vera vjen edhe ketu, e bukur e e nxehte me temp deri ne +28 grade. Keshtu qe moti nuk eshte ndonje problem thelbesor. Edhe ne jug nuk mund te them se ka vetem mjegull e shi e bore, perkundrazi ka edhe diell qe te djeg .
    Mbase ai shoku yt e kishte ndare mendjen qe pa vene kemben ne Suedi per te mos ndenjur atje e i gjeti edhe bishtin vegjes
    Dmth pajtohem se ky eshte aspekt subjektiv dhe fjalet e thena me lart me te zeza dokumentojne se secili ka nje mendim personal ne lidhje me kete teme.

Anëtarësuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    Dmth pajtohem se ky eshte aspekt subjektiv dhe fjalet e thena me lart me te zeza dokumentojne se secili ka nje mendim personal ne lidhje me kete teme.
    Pikerisht, edhe une po flas nga pikepamja personale, ndersa ti bere more per baze mendimin e shokut dhe e pergjithesove pa e provuar vete. Bye.

Faqja 12 prej 21 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja dhe shteti
    Nga Eda H në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 25-06-2008, 13:02
  2. Kur shteti grek zbulonte shqiptarët
    Nga ILIRI I MADH në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 02:12
  3. Shteti Shqiptar dhe mbeshtetia financiare per Komunitetet Fetare
    Nga Iliriani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 01:13
  4. Shteti injoron librin
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2002, 01:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •