Close

Rezultati i Sondazhit: Në cilin shtet të Europës jetohet më mirë?

Votues
91. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Gjermani

21 23.08%
  • Francë

2 2.20%
  • Itali

3 3.30%
  • Spanjë

2 2.20%
  • Zvicër

14 15.38%
  • Angli

14 15.38%
  • Hollandë

3 3.30%
  • Danimarkë

5 5.49%
  • Suedi

19 20.88%
  • Tjetër shtet (emrin e shtetit mund ta jepni duke postuar në temë)

8 8.79%
Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 206
    =ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Citim Postuar më parë nga mendimi Lexo Postimin
    Ja pako familjare e nje familje te supozuar me 4 femije ne gjermani qe ta keni me te qarte.
    Marrin rastin me te keq kur asnjeri prind nuk punojne.
    316 euro burri
    316 euro gruaja
    500 euro banesa
    164 x 2 femijet e pare
    174 x2 femijet e dyte
    = 1808 euro te ardhura
    Te gjitha keto pagesa i ben shteti cdo muaj.
    Hargjimet
    500 euro banesa
    400 euro ushqim
    100 euro rryme, telefon.
    =1000 euro
    800 euro teprojne cdo muaj.

Normalisht nese punon ndonjeri te ardhurat jane me te medha, ndoshta edhe hargjimet jane me te medha sepse llogaritet edhe kerri dhe udha per ne pune etj.

Ne fund desha te them se te gjitha hargjimet per femijet, si cerdhet, shkollat, librat, shetitjet per femije brenda e jashte shtetit, bile edhe pishinat per larje veres paguhen nga shteti.

Mos mendoni se kjo eshte fantastike sepse njoh me dhjetera familje qe kane kete pako familjare.

Tepricat pra 800 euro ne muaj x12 muaj bejne 9600 euro ne vit.

Pra edhe rastet sociale nese deshirojne te ruajne parate te kursejne bejne jete fantastike.

Ju mos degjoni gjermanet si ankohet sepse pakoja e tyre familjare perfshin cdo dite ne restorant.
    do ardhe me trrape andej se italia ka mberrdhif fare
    Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!

tHeKtHi MaMa :P
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    Kroacia mendoi
    if love is the answer, could you rephrase the question?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Kushedi sa njerez qe rrojne vetem me ndihma duhet te kete ne Europe.
    Nuk me pelqen kjo gje, se i ben njerezit parazite.
    I paskeni te lira shtepite andej ju.
    Pastaj ke harruar te permendesh shpenzimet per veshjen, mobilimin e shtepise, benzina. Shpenzimet e tjera ne femijet dhe te rriturit si cigaret, lodrat, librat qe mund te blesh pervec atyre shkollore apo ndonje argetim tjeter.
    Mua vetem cel, tel fix dhe interneti me vene me shume se 100 euro. Mos flasim per ngrohjen, gatimin. Si mjet qarkullimi kemi vetem makinat dhe do goxha leke benzine se punet jane larg. Makina ketu te ne eshte si kepuce.
    Une qe te arrij te mbuloj te gjitha shpenzimet e nevojshme te familjes(faturat e qerase, ngrohjes, gatimit, ushqim, kopshti i cunit, makinave, mobiljeve qe i kemi blere me banke, duhet te fuse ne shtepi me shume se $2600 ne muaj. Pa perfshire leket per shpenzimet e tjera.
    Ketu vetem me ndihmat e shtetit nuk arrin te kalosh muajin e jo te heqesh menjane.
    Me fal se pari nuk di ne cilin shtet jetoni ju qe nuk arrini te perballoni hargjimet.

Ato qe kam harruar te permend jane keto:
    Veshjet njeriu hargjon aq sa deshiron, ketu munde te hargjosh fare pak per veshjen sepse ka shume shitore me cmime te lira.
    Mobilimi i shtepise behet njehere per disa vite, dhe per rastet sociale edhe ate e ben shteti.
    Ngrohja ketu gjithashtu paguhet nga shteti bashke me banesen.
    Makinen e permenda qe ketu perdoret me shume per ata qe shkojne ne pune, nese personi eshte pa pune ketu ku jetoj une si duhet asgje makina. Munde te kursej lirisht rreth 200 euro ne muaj qe hargjon makina. Gjithcka e ke afer ketu, qofte per femijet qofte per veten.

Ketu ku jam une njerezit jo vetem qe jetojne me ndihmat e shtetit por blejne edhe toka e ndertojne shtepi ne Kosove.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Me fal se pari nuk di ne cilin shtet jetoni ju qe nuk arrini te perballoni hargjimet.

Ato qe kam harruar te permend jane keto:
    Veshjet njeriu hargjon aq sa deshiron, ketu munde te hargjosh fare pak per veshjen sepse ka shume shitore me cmime te lira.
    Mobilimi i shtepise behet njehere per disa vite, dhe per rastet sociale edhe ate e ben shteti.
    Ngrohja ketu gjithashtu paguhet nga shteti bashke me banesen.
    Makinen e permenda qe ketu perdoret me shume per ata qe shkojne ne pune, nese personi eshte pa pune ketu ku jetoj une si duhet asgje makina. Munde te kursej lirisht rreth 200 euro ne muaj qe hargjon makina. Gjithcka e ke afer ketu, qofte per femijet qofte per veten.

Ketu ku jam une njerezit jo vetem qe jetojne me ndihmat e shtetit por blejne edhe toka e ndertojne shtepi ne Kosove.
    Une jetoj ne Usa.
    Mos mo Gjermania qenka parajse. Uauuuuuuuuu vertet ti ble shteti mobiljet apo te dhuron ato qe falen nga te tjeret?
    Ca ti bej Gjermanishtes qe se di dhe s'dua t'ja filloj nga e para si Anglishtja po do vija andej.
    Feelings change - memories don't.

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Une jetoj ne Usa.
    Mos mo Gjermania qenka parajse. Uauuuuuuuuu vertet ti ble shteti mobiljet apo te dhuron ato qe falen nga te tjeret?
    Ca ti bej Gjermanishtes qe se di dhe s'dua t'ja filloj nga e para si Anglishtja po do vija andej.
    tregona pak si jetohet ne usa se jemi kurioz ?????se italine dhe gjermanine e mesuam si jetohet

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga toni007 Lexo Postimin
    tregona pak si jetohet ne usa se jemi kurioz ?????se italine dhe gjermanine e mesuam si jetohet
    Lere toni se s'do me zej gjumi sot. Gjermania qenka
    Ketu te ne po s'punove s'ben hajer mo. Ka dhe ketu ndihma, por jo per te gjitha familjet.
    Me shume te leverdis te punosh se te jetosh me ndihma. Po deshe beji te dyja. Ama po te kapen, do i kthesh mbrapsht.
    Duhet te futesh ne shtepi burre e grua te &4000 ne muaj qe te jetosh mire dhe te kesh mundesi te heqesh ndonje leke menjane. Te pakten flas per nevojat e familjes sime.

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Ja pako familjare e nje familje te supozuar me 4 femije ne gjermani qe ta keni me te qarte.
    Marrin rastin me te keq kur asnjeri prind nuk punojne.
    316 euro burri
    316 euro gruaja
    500 euro banesa
    164 x 2 femijet e pare
    174 x2 femijet e dyte
    = 1808 euro te ardhura
    Te gjitha keto pagesa i ben shteti cdo muaj.
    Hargjimet
    500 euro banesa
    400 euro ushqim
    100 euro rryme, telefon.
    =1000 euro
    800 euro teprojne cdo muaj.

Normalisht nese punon ndonjeri te ardhurat jane me te medha, ndoshta edhe hargjimet jane me te medha sepse llogaritet edhe kerri dhe udha per ne pune etj.

Ne fund desha te them se te gjitha hargjimet per femijet, si cerdhet, shkollat, librat, shetitjet per femije brenda e jashte shtetit, bile edhe pishinat per larje veres paguhen nga shteti.

Mos mendoni se kjo eshte fantastike sepse njoh me dhjetera familje qe kane kete pako familjare.

Tepricat pra 800 euro ne muaj x12 muaj bejne 9600 euro ne vit.

Pra edhe rastet sociale nese deshirojne te ruajne parate te kursejne bejne jete fantastike.

Ju mos degjoni gjermanet si ankohet sepse pakoja e tyre familjare perfshin cdo dite ne restorant.
    Nuk do të hyj ne detaje,por deshta të të pyes ,sa kushton një udhëtim për një familje 6 antarëshe me aeroplan nga cilido aeroport i Gjermanisë për në Kosovë gjatë sezonës së pushimeve verore/dimërore?
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    Nuk do të hyj ne detaje,por deshta të të pyes ,sa kushton një udhëtim për një familje 6 antarëshe me aeroplan nga cilido aeroport i Gjermanisë për në Kosovë gjatë sezonës së pushimeve verore/dimërore?
    Please, se mos del ndonje dhe thote se dhe keto ti heq shteti, se e prenotova bileten per ne Gjermani qe sot.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 27-04-2009 më 11:29

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    mendimi une po lexoj 10 here kete postimin tend po sdi si me duket
    800 euro ne muaj te teprojne ku asnjeri nuk punon nuk e di se clloj llogarish beni ju ne gjermani se tek ne ketu po punojme te dy dhe sna teprojne aq lek
    JO SEKS PARA MARTESE

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Lere toni se s'do me zej gjumi sot. Gjermania qenka
    Ketu te ne po s'punove s'ben hajer mo. Ka dhe ketu ndihma, por jo per te gjitha familjet.
    Me shume te leverdis te punosh se te jetosh me ndihma. Po deshe beji te dyja. Ama po te kapen, do i kthesh mbrapsht.
    Duhet te futesh ne shtepi burre e grua te &4000 ne muaj qe te jetosh mire dhe te kesh mundesi te heqesh ndonje leke menjane. Te pakten flas per nevojat e familjes sime.

Pastaj varret edhe ne cilin shtete te amerikes jeton se nudyshojne shume njeri nga tjetri .Kam dgj qe ne miçigan jetojne mire shqiptaret jane sistemu te gjithe me pune shpi etj

Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja dhe shteti
    Nga Eda H në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 25-06-2008, 13:02
  2. Kur shteti grek zbulonte shqiptarët
    Nga ILIRI I MADH në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 02:12
  3. Shteti Shqiptar dhe mbeshtetia financiare per Komunitetet Fetare
    Nga Iliriani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 01:13
  4. Shteti injoron librin
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2002, 01:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •