Close

Rezultati i Sondazhit: Në cilin shtet të Europës jetohet më mirë?

Votues
91. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Gjermani

21 23.08%
  • Francë

2 2.20%
  • Itali

3 3.30%
  • Spanjë

2 2.20%
  • Zvicër

14 15.38%
  • Angli

14 15.38%
  • Hollandë

3 3.30%
  • Danimarkë

5 5.49%
  • Suedi

19 20.88%
  • Tjetër shtet (emrin e shtetit mund ta jepni duke postuar në temë)

8 8.79%
Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 206
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    Perderisa ne shtetin tim kam nje ekonomi vetjake mjaft te mire,kam shkolle,pun te mire...Ne mengjes kur cohem me thon njerzit miremengjes shqip e jo ne gjuhe tjeter, e do kisha pranuar me mire nje "plac te prefte" ne shqip kur teshtij sesa shendet ne gjuhe te huaj... Secili individ arrin aty ku do nqs lufton,dhe ne Shqiperi mund te arrish ate qe do,ndoshta pak me veshtersi,po nuk eshte e pamundur(po e marr nga ana individuale dhe jo si shoqeri shqiptare)

Por edhe atje do të përshëndesin ( në Somali ) por do të përshëndesin me gjuhën e tyre ( dhe ti do e kuptosh pasiqë e mëson ) , edhe kur të tështish edhe ato do të thonë por do të thonë në gjuhen e tyre etj etj . Atje po të mësosh mund të bëhesh Politikan , Drejtor , Shef ose ose ose , në Kosovë . . . Shqipëri nëse mëson për tu bërë mjek . . . përfundon si puntor në Botika të ndryshëm . Në Shqipëri . . . Kosovë mëson për tu bërë Hajn . . . nuk mund të vjedhësh sepse nuk ke qfarë të vjedhësh . . . Dhe + (plus) do të përzihen politikanët në biznisin tënd (hajn) . . .mëson për kriminel . . .të përzihen prap politikanët etj etj etj.

Me Rrespekt : ILMGAP

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Por edhe atje do të përshëndesin ( në Somali ) por do të përshëndesin me gjuhën e tyre ( dhe ti do e kuptosh pasiqë e mëson ) , edhe kur të tështish edhe ato do të thonë por do të thonë në gjuhen e tyre etj etj . Atje po të mësosh mund të bëhesh Politikan , Drejtor , Shef ose ose ose , në Kosovë . . . Shqipëri nëse mëson për tu bërë mjek . . . përfundon si puntor në Botika të ndryshëm . Në Shqipëri . . . Kosovë mëson për tu bërë Hajn . . . nuk mund të vjedhësh sepse nuk ke qfarë të vjedhësh . . . Dhe + (plus) do të përzihen politikanët në biznisin tënd (hajn) . . .mëson për kriminel . . .të përzihen prap politikanët etj etj etj.

Ku jeton ti???
    Really Dude... Get A Life!!!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Ku jeton ti???
    Kosovë ***

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Kosovë ***
    Ke jetu nojher jasht,ne ndonje vend tjeter,jo si turist,po si emigrant?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga oktapodhi1 Lexo Postimin
    mendimi! un thash as qe e diskutoj qe ne gjermani ka shqiptar te pasur, por me kokra. Pastaj ketu nuk po flasim per kosovaret qe kane nga 40/50/60 vje,t ne gjemani, ketu flitet nga 90 e tani.
    Shqiptaret ne europ jane nen presionin psikologjik te racizmit (vervec anglis) vjedhjet e shumta qe bejne shqipot ne supermakete, tregojn nivelin e ulet te jetes. Nuk dua te flas per talonet qe ta kane ngjit albanezin qe me 90 dhe akoma nuk ka kan shqit.
    Per nder nga keta qe njoh, dhe njoh shume me qindra persona shumica jane te pasur, Dhe shumica gjithashtu kane ardhur ne vitet 90 deri 92, por kane siguruar nje baze shume te mire te pasurise dhe se kane fare problem te blejne kerre me nga 30 e 40 mij euro.
    Tani u tha ketu nje familje me rroga punetoresh. Po shiko paraja sjell parane, dhe shumica e ketyre qe njoh une kane prona dhe biznese ne Kosove, sidomos ne biznesin e tokave e shtepive, blej e shit kane arritur teper shume.
    Shumica gjithashtu edhe ketu ne gjermani kane shtepi te vetat dhe leshojne banore me qira, dmth kane shume drejtime te ardhurash.

Desha vetem te shtoj qe kjo qe them eshte sikur nje lloj sekreti sepse po ti pyesesh te gjithe qahen dhe nuk tregojne pasurine, arsyeja eshte sistemi shteteror ketu qe shumica e shfrytezojne shtetin ne ndonje menyre. Ka shume lloje ndihmash ketu, dhe shumica nuk e tregojne pasurine sepse marrin para te majme nga shteti ne forma te ndryshme.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Ke jetu nojher jasht,ne ndonje vend tjeter,jo si turist,po si emigrant?
    Jo për Fat-të mirë apo të Keq nuk e di . . . por shpresoj një ditë do e kem mundësinë të shkoj edhe në një vend tjetër Europian (shpresoj të jetë më mir atje)

Por ti me sa di unë nuk je nga Kosova . . . Shqipëria ?

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Jo për Fat-të mirë apo të Keq nuk e di . . . por shpresoj një ditë do e kem mundësinë të shkoj edhe në një vend tjetër Europian (shpresoj të jetë më mir atje)

Por ti me sa di unë nuk je nga Kosova . . . Shqipëria ?
    Jam Shqiptare dhe jetoj ne Stamboll...Ne mund te bejme hamendsime se ne cilin vend te Europes jetohet me mire, duke u bazuar ne ekonomi,politike,etc etc...Por ata qe jetojne jashte Shqiperise e kuptojne shum me mire se cili vend i Europes eshte me i miri,pavarsisht se mund te kete te gjitha te keqijat e botes...Ne Shqiperi je Zot,sepse je ne toke tende,kurse ne dhe te huaj je Skllav... Shpresoj qe nje dite te te jepet mundsia te shkosh ne nje vend tjeter Europian...dhe ta shohesh qe edhe pse ka shuuuum gjera me te mira se vendi jot,Shqiperi...ose Kosove nuk te behet asnje pjese e globit.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Jam Shqiptare dhe jetoj ne Stamboll...Ne mund te bejme hamendsime se ne cilin vend te Europes jetohet me mire, duke u bazuar ne ekonomi,politike,etc etc...Por ata qe jetojne jashte Shqiperise e kuptojne shum me mire se cili vend i Europes eshte me i miri,pavarsisht se mund te kete te gjitha te keqijat e botes...Ne Shqiperi je Zot,sepse je ne toke tende,kurse ne dhe te huaj je Skllav... Shpresoj qe nje dite te te jepet mundsia te shkosh ne nje vend tjeter Europian...dhe ta shohesh qe edhe pse ka shuuuum gjera me te mira se vendi jot,Shqiperi...ose Kosove nuk te behet asnje pjese e globit.

Edhe unë shpresoj . . .Por edhe në Kosovë. . .Shqipëri je skllav ,në fakt më keq se skllav,je i ditur DHE i shtypur,kjo është më keq sepse në vendet tjera je i paditur dhe vetëm pak i shtypur.Dhe në vendet tjera i dituri është në krye e tek ne ndodh e kundërta.

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Edhe unë shpresoj . . .Por edhe në Kosovë. . .Shqipëri je skllav ,në fakt më keq se skllav,je i ditur DHE i shtypur,kjo është më keq sepse në vendet tjera je i paditur dhe vetëm pak i shtypur.Dhe në vendet tjera i dituri është në krye e tek ne ndodh e kundërta.

Un po them pra...Jetoj ne nje vend tjeter,e sa here qe kthehem ne Shqiperi e ndjej se jam ne token time,se ai vend eshte me i miri per mu... Per mendimin tim e ke gabim, kur je i huaj ne vende te tjera e ke shum me te veshtire te cosh koken dhe te mos jesh i shtypur,qofte ne vendet qe i urrejne shqiptaret, qofte ne ato qe sduan tia dijne nga je, qofte edhe ne ato qe i duan...gjithmone ke per ta ndiere veten qe nuk i perket atij vendi... Por nqs marrim psh suedezin qe jeton ne Suedi,eshte shum here me mire sesa shqiptari qe jeton ne Shqiperi....Por kete sdo ta thoja per shqiptarin qe jeton ne Suedi....

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Un po them pra...Jetoj ne nje vend tjeter,e sa here qe kthehem ne Shqiperi e ndjej se jam ne token time,se ai vend eshte me i miri per mu... Per mendimin tim e ke gabim, kur je i huaj ne vende te tjera e ke shum me te veshtire te cosh koken dhe te mos jesh i shtypur,qofte ne vendet qe i urrejne shqiptaret, qofte ne ato qe sduan tia dijne nga je, qofte edhe ne ato qe i duan...gjithmone ke per ta ndiere veten qe nuk i perket atij vendi... Por nqs marrim psh suedezin qe jeton ne Suedi,eshte shum here me mire sesa shqiptari qe jeton ne Shqiperi....Por kete sdo ta thoja per shqiptarin qe jeton ne Suedi....

Në Fakt ne si Shqiptarë jo atij vendi po as kësaj bote nuk i përkasim , në Fakt ne si njerëz nuk i përkasim kësaj bote. . . PSE ? . . .Sepse ajo u krijua shum bukur po ne dita e ditës po ia humbim bukurinë , hijeshinë etj. E ne jemi Qëniet më të fëlliqëta në Rruzull sepse nuk dijmë të shfytzojmë gjërat që na janë dhuruar .
    (unë po flisja për atë që e kam nënvizuar me të zezë)

Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja dhe shteti
    Nga Eda H në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 25-06-2008, 13:02
  2. Kur shteti grek zbulonte shqiptarët
    Nga ILIRI I MADH në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 02:12
  3. Shteti Shqiptar dhe mbeshtetia financiare per Komunitetet Fetare
    Nga Iliriani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-10-2004, 01:13
  4. Shteti injoron librin
    Nga Fiori në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2002, 01:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •