Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 127
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Jo nuk eshte i kote, leximi i Kuranit eshte ibadet (adhurim) edhe neqoftese nuk e kupton per shkak se eshte fjale e Allahut te Plotėfuqishem.
    Nese nuk u kuptojka Kurani nga lexuesi, atehere lexuesi e lexon ate kot. Kot sepse nuk eshte ne gjendje te kuptoj komunikimin, te cilin Allahu deshiron te bej me te (lexuesin). Edhe ne qofte se leximi ne vete edhte adhurim. nenkupton: Adhurimi nuk e pezullon kotesine. Koncentrohu.

Nese nje njeri i thjeshte tenton ti interpretoj ligjet e nje shtetit sipas tekave te tij peson denimi, gjithashtu edhe ne Islam eshte e njejta.
    Nuk i peson denimi njeriut i cili tenton t'i interpretoj ligjet shteterore sipas mendimit dhe botekuptimit te tij. Perkundrazi ligjet shteterore shpesh interpretohen ne ndoshta 15 alternativa. Shpesh here 15 profesore juridiku kane 15 mendime te ndryshme dhe i botojne keto mendime te gjithe ne libra. Askush nuk denohet per interpretimin e tij kunder 14 te tjerave. Por nese interpretimi yt i ligjit thyen njekohesisht norma penale, p.sh. "mbjellje te urrejtjes ne publik", "ofendim", "shpifje" etcetera, atehere denohesh per thyerje te te drejtave personale te te tjereve, jo per shkak se ke interpretuar ligjin ashtu sic mendon ti se duhet. Le Kuranin per disa dite dhe lexo Kushtetuten e Kosoves apo Maqedonise dhe do mesosh se e ke kete te drejte.

Pastaj ky argumenti yt nuk e di sa eshte i akceptueshem nga komuniteti boteror islam. Sepse e krahason Kuranin me ligjin. A nuk ta merr mendja se ndonje Mullah i Iranit apo ndonje imam i A. Saudite (pra ndonje "dijetar" ne kuptim tendin) do te kishte dicka kudner qe te pranosh (sic ben ti) se si fjalet e Kuranit ashtu edhe fjalet e ligjit jane te pakuptueshme per njeriun? Sipas mendimit tim qe kam une per keta dijetare, kjo paraqet nje degradim te Kuranit. Sepse fjala e tij, pra kinse fjala e Allahut, qenka poaq e paqarte, poaq e trubullt sa fjala e ligjdhenesit. Mos po zhytesh pa deshire ne haram, po ma sheh "sherrin"! :-))

Arabi smund ta kuptoj Kuranin me mire se nje joarab, per shkak se arabet nuk flasin nje gjuh te kulluar arabe (letrare) por flasin dialekte te barbarizuara saqe nuk mund ti mer vesh askushi, e me se paku te dine ta lexojne Kuranin dhe se fundi me e kuptuar ate.
    Thuaj Drites kete, jo mua. Ajo tha se nuk mjafton perkthimi, cka nekupton se vetem nativi (i linduri ne kete gjuhe) mund te kuptoj Kuranin.

Kurani eshte i paperkthyeshem, e pamundur eshte te perkthejsh fjalen e Zotit, e Cila Fjale eshte e pakufishme dhe shume kuptimplote. E me se paku ne gjuhen shqipe, e cila gjuhe eshte shume e varfer ne krahasim me gjuhen arabe. Por cka? Kurani komentohet si ne gjuhen arabe ashtu edhe ne gjuhet tjera qe fjalet e Allahut te behen te kapshme per masen e thjeshte
    Hubejb, betohu ne Allahun qe ti vertete nuk e ke kuptuar se ketu nuk behet fjale per pyetjen se a mund te perkthehet Kurani apo jo, por qe behet fjale per pyetjen se a mund te kuptohet Kurani nga nje shqiptar dhe te interpretohet nga ky pa iu nenshtruar ndonje grupi arab. KETU GJINDEMI NE BISEDE!!! Perse e ndryshon temen atehere? Degjo mire, te kam thene edhe ne tema tjera: PAVARESISHT SE SI E PERKTHEN FJALEN E PARE T KURANIT (fjalen "lexo"), AJO NESE NUK E INTERPRETON ESHTE E PAKUPTIMTE, E PAJETE. Kjo vlen pavaresisht ne cilen gjuhe e lexon ate fjale. Sepse ajo nuk te tregon se cka duhet te kuptosh nen fjalen "lexo". Nuk te tegon cka te lexosh. Keshtu qe duhet te pyetesh dike se cka mendon ai se thote Allahu me kete fjale. Kend ta pyetesh? Perse ta pyetesh ate e jo veten?

"Ju pyetni pra dijetarėt nėse ju nuk dini." (16:43)

"Po All-llahut ia kanė frikėn nga robėrit e Tij vetėm dijetarėt, All-llahu ėshtė mbi gjithēka, ėshtė mėkatfalės." (35:28)
    Mire, e tregove normen kuranore, te cilen ti e sheh si plotfuqizuese.

Komenti im: Norma e pare ka nje kusht brenda saj. Pra thote "nese ju nuk dini". E para: Nga ky kusht varet a te pyesim apo jo. E dyta: Sipas formulimit jemi ne vet ata te cilet vendosin "a jemi duke ditur" apo jo. Pra sipas kesaj fjalie une si jodijetar islam, konsultimin me dijetaret islame duhet ta varesoj nga pergjegja qe i bej une personalisht "kushtit". Vetem nese mendoj se nuk kam duke ditur, vetem atehere duhet te shkoj sipaj kesaj fjalie tek dijetaret. E treta dhe me e rendesishmja: Kjo fjali nuk eshte plotefuqizim, sepse Allahu nuk ka plotefuqizuar dhe emertuar disa dijetare. Por kete ia le dikujt tjeter ne dore: Pra kush ka te drejten per te vendosur se kend e ka menduar Allahu si dijetar? Une? Ti? Apo ndonje grup arab, qe e kam rrembyer kete te drejte per vete? Askush hic. Sipas ketyre fjalive qe i solle del se sipas deshires se Allahut keta dijetare mund te jemi si une e ti, si imamet e Mekes, si Milloshevici e Hitleri, te gjithe ne te njejten mase.

*

Pse po i komlikoni gjerat.Le tė tregoj dikush se matematikėn kush e kupton?A ka diksuh qė e njeh tėrė matematikėn,ose mjekėsin?Jo nuk ka .Por disa gjera bazike nga matematika i din ēdo njeri qė ka nji pal mend.dhe kjo ėshtė ajo ēka nevoitet.Poashtu edhe ēėshtja e Kur'anit.Pasi islami ėshtė fe e natyrshmėrisė,pėr kėtė shkak edhe mėsimet,principet termat e tij janė tė thjeshtė dhe tė pėrkapshėm pėr tė gjithė.Pra Kur'anin e kupton edhe analfabeti,edhe i padituri edhe intelekuali.shumica e muslimanėve tė parė kan qenė analafabetė por kan qen musliman prej tė cilėve ėshtė dridhur e tėrė bota e atėhershme.Profeti jonė ka qen analfabet,por kjo analfabetizėm pėr tė ka domethėnjen e pėrkryeshmėrisė,kurse pėr ne tė tjerėt analfabetizmi ėshtė mangėsi.Allahu e ka ngrit profetin tonė pėrmes analfabetizmit kurse kjo nuk vlen pėr tė tjerėt.
    Ēėshtjet themelore tė fesė nga kur'ani i kupton ēdo njeri nėse janė edhe ata tė pėrkthyera edhe nė ēfarėdo gjuhe.
    Kur'ani ka gjera tė cilat i kupton secili,dhe ka gjera qė nuk mundet ti kupton secili pėrveē dijetarėve qė merren me studimin e thelle tė tij.Dhe kjo gjė ėshtė e gjithditur dhe natyrale.
    Sa i pėrkt atyre qė nuk din edhe jurisprudenca islame ka principet e veta.Ka gjera nga jurisprudenca qė nuk mundet tė ndryshohen nga kėrkush,por ka edhe gjera qė ka hapsirė pėr tu ndryshuar ose janė lėnė nė dorė tė kushteve tė rrethit ose vendit..etj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga referi_1 : 15-04-2009 mė 15:04
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kjo eshte nje nga ngjarjet e shumta qe tregon s esi trajtohen grate ne keto vende..
    http://www.nj.com/newsflash/index.ss...torylist=world

http://www.google.com/hostednews/ap/...hjZJQD97J3GG04

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 16-04-2009 mė 10:03
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2009
    Postime
    9
    gerdi edhe me i pa.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    81
    Cuna pse nuk hapni nje teme te re ne forum: Si te ndertosh nje BO..B artizanale se me sa shoh shume nga juve ketu do i duhet shume shpejt. Merreni shtruar dhe hapni syte perreth para se te mbylleni ne librin dhe besimin tuaj. Jemi ne shekullin e 21 dhe ju akoma mbroni rregullat qe jane shkruar me shume se 1000 vjet me pare. Normalisht qe do bini ne kundershtim me mendimin e atyre qe shohin dicka me larg se dritarja e xhamise.
    Jeta eshte e shkuter dita eshte e gjate

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga luka Boroti Lexo Postimin
    Cuna pse nuk hapni nje teme te re ne forum: Si te ndertosh nje BO..B artizanale se me sa shoh shume nga juve ketu do i duhet shume shpejt. Merreni shtruar dhe hapni syte perreth para se te mbylleni ne librin dhe besimin tuaj. Jemi ne shekullin e 21 dhe ju akoma mbroni rregullat qe jane shkruar me shume se 1000 vjet me pare. Normalisht qe do bini ne kundershtim me mendimin e atyre qe shohin dicka me larg se dritarja e xhamise.
    ju dritaren e xhamise nuk e shihni fare se eshte e veshtire qe te shihni me larg se hunda juaj.
    me ben te qesh shprehja shekulli 21,eshte gallate fare.
    po duhet ta dish se imoralitati i ketij shekulli nuk eshte se ndryshon me imoralitetin e periudhes pagane.hidh nje veshtrimne romen antike dhe ke per te pare se gjerat e vtme qe ndryshojne jane objektet teknologjike, se per nga morali je njesoj si ti i shekullit 21 edhe ai romaku.
    imoraliteti quhet imoralitet ne ēfaredo shekulli qe te jesh dhe morali quhet moral

apo ju jeni me parrullen morali eshte te mos kesh moral

meditoni pak per shoqerine njerezore se ku po shkon
    mendoni pak per semundjet si aids se pse po ndodhin dhe pse po zhvillohen gjeresisht

mendoni pak pse njerezit po mbajne me shume qente se femijet

mendoni pak se sa eshte perqindja e te alkolizuarve dhe te droguarve o ju te shekullit 21.............a thua valle vetem ju jeni ne kete shekull

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    chino

Mos don me thene qe nese nje njeri thot se jam shkencetar dhe eshte ne fakt, jo.

-------

Kurani eshte si kushtetuta, nje njeri i thjeshte mund ta lexoj kushtetuten ashtu edhe Kuranin ama kjo nuk do te thote se mund ta kuptoje te gjithen apo ta kuptoje sic duhet, per keto libra qe te kuptohen ekzistojne fakultete.

Me fjalen interpretim kuptoj praktiken e saj apo propaganden per praktikimin e saj, sepse vetem fjala interpretim ska vlere.

Shko ne cilin do shtet dhe interpreto sipas tekave tua dhe ke me pa ku do e kesh fundin (ne qeli).

---------

Sa i perket Drites besoj vetem paragjykimet e tua mund te jene shkaktar per keqkuptimin e saj.

---------

Nuk ka asnje ndalese per interpretimin e Kuranit, per nje gje te tille ekzistojne kushte njejte si ne cdo shkence tjeter qe ekzistojne rregulla ashtu edhe ne kete shkence ekzistojne rregulla.

Nese don ndonje shqiptar ta interpretoj Kuranin, e ka nje mundesi te tille vetem se kerkohet aftesi per nje gje te tille dhe tju permbahet rregullave, dhe pastaj nese ka deshir edhe mund tju bej konkurence Shkollave Juridike Islame.

Nese nuk e din themeluesi i Shkolles Juridike Islame Hanefite ka qene nje joarab me emrin Numan bin Thabit.

------

Te lutem mos vazhdo me teper se nuk kam kohe te merrem me ty per shkak se ti je duke promovu vetem se ANARKIZĖM.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    chino

Mos don me thene qe nese nje njeri thot se jam shkencetar dhe eshte ne fakt, jo.
    Nuk e kuptoj kete fjali

-------

Kurani eshte si kushtetuta, nje njeri i thjeshte mund ta lexoj kushtetuten ashtu edhe Kuranin ama kjo nuk do te thote se mund ta kuptoje te gjithen apo ta kuptoje sic duhet, per keto libra qe te kuptohen ekzistojne fakultete.
    Po nese Kurani eshte si Kushtetuta, atehere Kurani qenka liber ligji, jo liber i Zotit. Kete desha te them. Nese Kushtetuta nuk kuptohet (nuk mund te interpretohet ne te gjitha detajet e saj ne menyre te sakte) nga lexuesi jojurist, kjo eshte e kuptueshme, sepse Kushtetuta eshte shkruar nga dora e njeriut. Por qe nuk te pengon ty - si i vetquajtur besimtar musliman - te thuhet se edhe Kurani nuk eshte i kuptueshem per njeriun, kjo me befason. Sepse kjo nenkupton nje "mangesi" te Kuranit. Mendimi se Allahu eshte i gjithdijshem dhe i gjithfuqishem eshte i paperputhshem me pohimin se Kurani, si vepra e Allahut drejtuar njeriut (cdo njeriu!), si fjala e tij dedikuar njeriut, si komunikimi qe ai zgjedhi te beje me njeriun, qenka i pakuptueshem per njeriun. Cka s'ka. Sipas mendimit tim, as refuzimet qe ia bej une Islamit nuk jane me domethenese sesa keto tuat. Te them si mik, pa asnje prapamendim. Jam i bindur se do te takosh nje mori imamesh te cilet krahasimin e Kuranit me Kushtetute ne cfaredo aspekti e ndalojne rreptesisht.

Me fjalen interpretim kuptoj praktiken e saj apo propaganden per praktikimin e saj, sepse vetem fjala interpretim ska vlere.
    Ndersa une me fjalen interpretim nenkuptoj kuptim, shpjegim, perkufizim, hulumtim te qellimit i cili qendron prapa fjales qe interpretohet. Konretisht pyetjen: Cka nenkupton fjala "lexo". A dtth kjo lexo vetem Kuranin apo p.sh. edhe gazetat daneze qe karikaturizonin Muhamedin? Rezultati i pergjegjes se kesaj pyetjeje ne baze te aspekteve te definicionit paraprak eshte interpretimi i fjales "lexo".

Shko ne cilin do shtet dhe interpreto sipas tekave tua dhe ke me pa ku do e kesh fundin (ne qeli).
    Te thash: Ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni, Perendim ke te drejte te interpretosh ligjin sipas dijes dhe ndergjegjes tende, brenda kriterieve qe i ceka (dtth perderisa intepretimi yt nuk paraqet nje thyerje normash penale).

---------

Sa i perket Drites besoj vetem paragjykimet e tua mund te jene shkaktar per keqkuptimin e saj.
    Drita u pergjegj para replikes time. Iu pergjegj "Gostivarit".

---------

Nuk ka asnje ndalese per interpretimin e Kuranit, per nje gje te tille ekzistojne kushte njejte si ne cdo shkence tjeter qe ekzistojne rregulla ashtu edhe ne kete shkence ekzistojne rregulla.
    Cilat kushte, cilat rregulla? Te jesh arab? Te interpretosh Kuranin ashtu sic kerkojne arabet? Per mua eshte e paakceptueshme qe fjala "lexo" interpretohet ne ate drejtim, qe te mos te kete te drejte te lexohet Formula e Pagezimit, Lahuta e Malcise, O Moj Shqypni. Eshte e paackeptueshme te mos interpretohet fjala "lexo" ne ate drejtim qe une edhe te kam te drejte te ju bindem ketyre shkrimeve. Sepse kam vlera te tilla. Per nje arab nje interpretim i tille eshte i paakceptueshem. Sepse kane vlera tjera. Keshtu qe kush ka te drejte? Une apo imami arab? Dhe pse? Ku shkruan Kurani se une duhet te i leshoj rruge arabeve ne lidhje me interpretim te Kuranit?

Nese don ndonje shqiptar ta interpretoj Kuranin, e ka nje mundesi te tille vetem se kerkohet aftesi per nje gje te tille dhe tju permbahet rregullave, dhe pastaj nese ka deshir edhe mund tju bej konkurence Shkollave Juridike Islame.
    Cilave rregulla? Nenshtrimit ndaj vlerave arabe, apo cilave rregulla? Nuk pyes kot. Pergjigju konkret. Nese une te them ty: ke te drejte te interpretosh, ama vetem nese ne fund te interpretimit tend thua qe kjo e kjo eshte e verteta, atehere ti nuk ke "te drejte per interpretim", ti nuk je interpretator, por je nje pagliaccio imi. Keshtu e shoh te pakten une kete gje.

Nese nuk e din themeluesi i Shkolles Juridike Islame Hanefite ka qene nje joarab me emrin Numan bin Thabit.
    Cka pret t them une tash? Te duartrokas? Nese i ke vetem dy fije tru, do kishe kuptuar se une jam per NJE TE DREJTE TE INTERPRETIMIT TE KURANIT NGA SECILI NJERI SIPAS DIJES DHE NDERGJEGJES SE TIJ, DHE ATE NE MENYRE ABSOLUT TE PAVARUR NGA CDO IMAM I KESAJ BOTE, e lere me nga nje themelues joarab. Nuk mund te kete askush, asnje njeri ne bote, as imami, as hoxha, e askush monopol mbi pyetjen se si duhet te kuptohet fjala e "Zotit". Sepse ky eshte sekuestrim dhe si pasoje degradim i drejtperdrejt i fjales se tij. Ai ("dijetar") qe thote se pa interpretimin e dalur nga truri im, fjala e Allahut nuk eshte e kuptueshme per njeriun, ai per mua e deklaron Allahun si te gjymte, si te paafte per te komunikuar me njeriun, te paafte per te i thene njeriut saktesisht ate, te cilen ai deshi t'i thote, dhe te cilen ai pretendon se i tha: MESIMIN E RRUGES SE TIJ.

------

Te lutem mos vazhdo me teper se nuk kam kohe te merrem me ty per shkak se ti je duke promovu vetem se ANARKIZĖM.
    Anarkizem, pederizem, amoralitet, shkaterrim boteror, te gjitha keto akuza i perjetoj nga bashkekombasit muslimane. Sa per mua e ke ti dhe secili te drejten eksplicite te me vleresoni ashtu sa keni mundesi. Nuk ka fjale vleresuese qe flet per te vleresuarin aq sa flet per vleresuesin.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 16-04-2009 mė 17:41

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj kete fjali

Po nese Kurani eshte si Kushtetuta, atehere Kurani qenka liber ligji, jo liber i Zotit. Kete desha te them. Nese Kushtetuta nuk kuptohet (nuk mund te interpretohet ne te gjitha detajet e saj ne menyre te sakte) nga lexuesi jojurist, kjo eshte e kuptueshme, sepse Kushtetuta eshte shkruar nga dora e njeriut. Por qe nuk te pengon ty - si i vetquajtur besimtar musliman - te thuhet se edhe Kurani nuk eshte i kuptueshem per njeriun, kjo me befason. Sepse kjo nenkupton nje "mangesi" te Kuranit. Mendimi se Allahu eshte i gjithdijshem dhe i gjithfuqishem eshte i paperputhshem me pohimin se Kurani, si vepra e Allahut drejtuar njeriut (cdo njeriu!), si fjala e tij dedikuar njeriut, si komunikimi qe ai zgjedhi te beje me njeriun, qenka i pakuptueshem per njeriun. Cka s'ka. Sipas mendimit tim, as refuzimet qe ia bej une Islamit nuk jane me domethenese sesa keto tuat. Te them si mik, pa asnje prapamendim. Jam i bindur se do te takosh nje mori imamesh te cilet krahasimin e Kuranit me Kushtetute ne cfaredo aspekti e ndalojne rreptesisht.

Ndersa une me fjalen interpretim nenkuptoj kuptim, shpjegim, perkufizim, hulumtim te qellimit i cili qendron prapa fjales qe interpretohet. Konretisht pyetjen: Cka nenkupton fjala "lexo". A dtth kjo lexo vetem Kuranin apo p.sh. edhe gazetat daneze qe karikaturizonin Muhamedin? Rezultati i pergjegjes se kesaj pyetjeje ne baze te aspekteve te definicionit paraprak eshte interpretimi i fjales "lexo".

Te thash: Ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni, Perendim ke te drejte te interpretosh ligjin sipas dijes dhe ndergjegjes tende, brenda kriterieve qe i ceka (dtth perderisa intepretimi yt nuk paraqet nje thyerje normash penale).

Drita u pergjegj para replikes time. Iu pergjegj "Gostivarit".

Cilat kushte, cilat rregulla? Te jesh arab? Te interpretosh Kuranin ashtu sic kerkojne arabet? Per mua eshte e paakceptueshme qe fjala "lexo" interpretohet ne ate drejtim, qe te mos te kete te drejte te lexohet Formula e Pagezimit, Lahuta e Malcise, O Moj Shqypni. Eshte e paackeptueshme te mos interpretohet fjala "lexo" ne ate drejtim qe une edhe te kam te drejte te ju bindem ketyre shkrimeve. Sepse kam vlera te tilla. Per nje arab nje interpretim i tille eshte i paakceptueshem. Sepse kane vlera tjera. Keshtu qe kush ka te drejte? Une apo imami arab? Dhe pse? Ku shkruan Kurani se une duhet te i leshoj rruge arabeve ne lidhje me interpretim te Kuranit?

Cilave rregulla? Nenshtrimit ndaj vlerave arabe, apo cilave rregulla? Nuk pyes kot. Pergjigju konkret. Nese une te them ty: ke te drejte te interpretosh, ama vetem nese ne fund te interpretimit tend thua qe kjo e kjo eshte e verteta, atehere ti nuk ke "te drejte per interpretim", ti nuk je interpretator, por je nje pagliaccio imi. Keshtu e shoh te pakten une kete gje.

Cka pret t them une tash? Te duartrokas? Nese i ke vetem dy fije tru, do kishe kuptuar se une jam per NJE TE DREJTE TE INTERPRETIMIT TE KURANIT NGA SECILI NJERI SIPAS DIJES DHE NDERGJEGJES SE TIJ, DHE ATE NE MENYRE ABSOLUT TE PAVARUR NGA CDO IMAM I KESAJ BOTE, e lere me nga nje themelues joarab. Nuk mund te kete askush, asnje njeri ne bote, as imami, as hoxha, e askush monopol mbi pyetjen se si duhet te kuptohet fjala e "Zotit". Sepse ky eshte sekuestrim dhe si pasoje degradim i drejtperdrejt i fjales se tij. Ai ("dijetar") qe thote se pa interpretimin e dalur nga truri im, fjala e Allahut nuk eshte e kuptueshme per njeriun, ai per mua e deklaron Allahun si te gjymte, si te paafte per te komunikuar me njeriun, te paafte per te i thene njeriut saktesisht ate, te cilen ai deshi t'i thote, dhe te cilen ai pretendon se i tha: MESIMIN E RRUGES SE TIJ.

Anarkizem, pederizem, amoralitet, shkaterrim boteror, te gjitha keto akuza i perjetoj nga bashkekombasit muslimane. Sa per mua e ke ti dhe secili te drejten eksplicite te me vleresoni ashtu sa keni mundesi. Nuk ka fjale vleresuese qe flet per te vleresuarin aq sa flet per vleresuesin.

*

a mund te te pyes chino:

-A JE MUSLIMAN?

A E BESON ALLAHUN?

A E BESON MUHAMMEDIN (SALALLAHU ALEJHI UE SELAM) SI PROFET TENDIN?

NESE JO ATEHERE CFARE BESIMI KE?

NE CFARE BESON?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    a mund te te pyes chino:

-A JE MUSLIMAN?

A E BESON ALLAHUN?

A E BESON MUHAMMEDIN (SALALLAHU ALEJHI UE SELAM) SI PROFET TENDIN?

NESE JO ATEHERE CFARE BESIMI KE?

NE CFARE BESON?
    Muhamedion nuk e besoj as nje milimeter, por e besoj Perendine, i cili sipas kuptimit tim sigurisht s'ka te bej asgje me Muhamedin, te pakten jo me shume sesa me mua, ty, tezen tende, e cdo njeri tjeter ne bote. Je i lumtur me pergjegjen?

*

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A duhet tė dalė Shqipėria nga Konferenca Islamike?
    Nga Fenomeni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 282
    Postimi i Fundit: 13-04-2009, 14:04
  2. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  3. Tė drejtat e jomuslimanėve nė shtetet islamike
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-04-2006, 14:35
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •