Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 127
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga century Lexo Postimin
    Selamun alejkum

Arber asnje ystifikim, nuk mund te jet ystifikues. Ke sjell tefsir nga mendja jote, dhe kjo eshte skandaloze. Pra mos e bej me. Kerko nga moderatori ta fshi shkrimin tend.

selamun alejkum
    We alejkum selam

Nese thua keshtu vella, ateher moderatori eshte i lire te fshij postimin tim, por une nuk shof qe i kam ber Tefsir ajeteve....

Per ajetin 5 surja Maun, As kam shtuar as kam hjekur, vetem se i kam sjellur per argument per namazin.

Maun 4-5

4. Ateher pra, mjere per ata qe falen (per sy e faqe, si hipokrite)
    5. Te cilet jan te pakujdes'shem ndaj namazit te tyre (duke i vonuar nga koha e percaktuar pe falje).

Ps, vella me thuaj kam gabuar, dhe nese po vallahin do t'i them moderatorit t'i fshij
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 12-04-2009 mė 20:30

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A ben te dij pse ne nuk paskemi qene kompetent te bejm tesfir te ajeteve Kuranore?!!!
    Please let me know this!!!
    Dhe nqs se ne besimtaret e thjeshte nuk kemi te drejte te bejm tesfir te ajetee Kuranore, pse na u shpall Kurani edhe neve, pse nuk iu shpall ne menyre te mfshefte vetem dijetareve!!!

GV_USA
    Per ta kuptuar, qe pse ne nuk jemi kompetent te bejme tefsir ajeteve, te them une ty qe se pari msoje Definicionit Tefsire, pastaj jam i bindur qe do ta kuptosh.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Me shkrive ore GV!

A mundet pacientin ta dergojsh te konsulltohet per problemet shendetesore te nje punetor krahu? lol
    Nuk eshte argument ky. Sepse leximi i Kuranit dhe interpretimi i tij nuk eshte semundje qe kerkon trajtim specifik. Por eshte leximi i fjales se Allahut drejtuar ndaj njeriut. Kurani eshte menyra e cila Allhu flet me njeriun. Jo menyra e cila Allahu flet me "dijetaret". Pastaj dyshoj qe ka norme kuranore, e cila jep te kuptojme se sipas deshires se Allahut interpretimi i Kuranit eshte ekskluzivisht ne doren e disa dijetareve, te cilet ne kohen kur Allahu komunikoi me njeriun as qe ekzistonin.

*

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk eshte argument ky. Sepse leximi i Kuranit dhe interpretimi i tij nuk eshte semundje qe kerkon trajtim specifik. Por eshte leximi i fjales se Allahut drejtuar ndaj njeriut. Kurani eshte menyra e cila Allhu flet me njeriun. Jo menyra e cila Allahu flet me "dijetaret". Pastaj dyshoj qe ka norme kuranore, e cila jep te kuptojme se sipas deshires se Allahut interpretimi i Kuranit eshte ekskluzivisht ne doren e disa dijetareve, te cilet ne kohen kur Allahu komunikoi me njeriun as qe ekzistonin.

*

Para se te fusish koken ne nje teme interesohu njehere cka dmth TEFSIR!
    Shoku jot larte tha: "A ben te dij pse ne nuk paskemi qene kompetent te bejm tesfir te ajeteve Kuranore?!!!"

E per kete shkence ka njerez qe studijojne dhe thinjen. Fundja ju as arabishten nuk e dini dhe ate cka lexoni mund te jene "Pershtatje te peraferta" sepse Perkthim 1:1 nuk ka dhe as do te kete! Po edhe "pershtatjet" nese i krahason nga njeri autor me tjetrin, nga njera gjuhe me tjetren ka dallime, e ku me interpretimet.

Prandaj shembulli im eshte me vend!

Per pacientin le te kujdeset mjeku e per tefisret dijetari i cili ka studijuar kete lemi, e jo njerez si puna juaj!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 13-04-2009 mė 02:32

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A me tregon ti mua zotni i dituri nga feja Islame , a ke lexuar Kuranin ti ose jo ?!!

GV_USA
    A ben te dij pse ne nuk paskemi qene kompetent te bejm tesfir te ajeteve Kuranore?!!!
    Please let me know this!!!
    Te lexojsh Pershtatjen e Kur'anit apo Tefsirin nuk eshte e njejte sikur ta bejsh VETE TEFSIRIN!

Per ty i nderuar jam zonje dhe jo zotni, te lutem mos ma ndero gjinine! Kur ti nuk arrite ne perfundim se cfar gjinie kam pas gjith shkrimeve qe kam bere une, pas emrit qe ma lexon, e gjith keta ne gjuhen shqipe, thua je i afte ta bejsh TEFSIRIN e Kur'anit?! lol

Selam aleikum!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...
    E per kete shkence ka njerez qe studijojne dhe thinjen. Fundja ju as arabishten nuk e dini dhe ate cka lexoni mund te jene "Pershtatje te peraferta" sepse Perkthim 1:1 nuk ka dhe as do te kete! Po edhe "pershtatjet" nese i krahason nga njeri autor me tjetrin, nga njera gjuhe me tjetren ka dallime, e ku me interpretimet.

Prandaj shembulli im eshte me vend!

Per pacientin le te kujdeset mjeku e per tefisret dijetari i cili ka studijuar kete lemi, e jo njerez si puna juaj!
    Nese shembulli yt eshte me vend, atehere pytjeter vijme tek keto perfundime:

1. Kurani u lexoka kot nga besimtari i thjesht. Sepse ketij i mungoka aftesia e kuptimit te fjales se Kuranit; Kurani per besimtarin e thjesht qenka i kote;

2. Pa njeriun (dijetaret e tu) Allahu qenka "memec", sepse fjala e tij (Allahut) u varka nga fjalet shtojce te dijetareve. Po nuk deshen dijetaret, Allahut nuk i arrite fjala tek njeriu kurre. Ddth i "gjithefuqishmi" nuk paska njohur mundesi te komunikoj ndryshe me besimtarin e tij te dashur perpos nepermjet te nderhyreseve. A jam budalla apo perse me vijne keto pyetje nder mend: Po perse nuk e perdori gjithedijesine e gjithefuqine e tij per te mundesuar nje komunikim te vetin, te drejtperdrejt me besimtarin e tij, jo nepermjet te ndermjetesueseve? Ne kete menyre Allahu nuk do e kishte lene veten, fjalen e tij te varur nga disa dijetare. Do kishte pamundesuar keqinterpretime apo interpretime divegjente te fjales se tij nga dijetaret. Sic ka ndodhur deri sot disa here ne mes Sunizmit dhe Shiizmit;

3. Nese as perkthyesit nuk qenkan ne gjendje te perkthejne Kuranin 1:1, atehere njeriu i vetem, i cili paska mundesi te kuptoj fjalen e Allahut qenka arabi. Me fjale tjera: mua me u deshka te behem arab qe te kuptoj Allahun; mu deshka te asimilohem. Sepse mesimi i Arabishtes nuk mjaftojka (pasi qe te jesh perkthyes nuk mjaftojka).

4. Cila eshte norma plotfuqizuese e Kuranit? Pra ajo qe plotfuqizon perjashtimisht "dijetaret" per interpretim te Kuranit? Nese thua tani se nuk je kompetente per kete pyetje, atehere pyet mundesisht ata qe dijne, vec mos me le pa pergjegje, se u kalla pa te.

*

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Te lexojsh Pershtatjen e Kur'anit apo Tefsirin nuk eshte e njejte sikur ta bejsh VETE TEFSIRIN!

Per ty i nderuar jam zonje dhe jo zotni, te lutem mos ma ndero gjinine! Kur ti nuk arrite ne perfundim se cfar gjinie kam pas gjith shkrimeve qe kam bere une, pas emrit qe ma lexon, e gjith keta ne gjuhen shqipe, thua je i afte ta bejsh TEFSIRIN e Kur'anit?! lol

Selam aleikum!
    SA i perket gjinise tende zoteri ( mendoj zonjushe ose zonje se mund te jesh e martume) , ta them te drejten, une nuk te shikoj ftyren qe te di nqs se femer ose mashkull, une lexoj nofken dhe nofka jote eshte DRITE me "Ė" e jo me "A".
    Ashtu qe me fal nqs se ti kam lenduar ndjenjat, nuk ka qene qellimi im ti lendoj ndjenjat e tua lol.
    Sa i perket Tesfirit, jam i afte te bej Tesfirin e Kuranit, por jo per ty ose per dike tjeter POR PER VETEN TIME PERSONALE. Si e kuptoj une Kuranin ti ndoshta nuk e kupton , si e kupton ti ndoshta une se kuptoj, dhe kjo eshte normale ngase jemi dy persona te vecante me tru te vecant, si me punon mua truri nuk te punon ty etj etj.
    Andaj mendoj une , se secili duhet te bej Tesfirin e Kuranit ne menyre personale per veten e tij, nuk them qe mos te lexojme Tesfirin e dikujt tjeter qe eshte me i ditur se ne , por them qe secili duhet te lexoj Kuran per veten e tij dhe te interpretoj per vehten e tij.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin

*
    Kurani eshte zbrit per njerezit qe dine te logjikojne, nese nuk dish Allahu ka thene pyeti dijetaret.

"Ju pyetni pra dijetarėt nėse ju nuk dini." (16:43)
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    pozita e gruas eshte si pozita e nje qeni ne shtet islamike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    1. Kurani u lexoka kot nga besimtari i thjesht. Sepse ketij i mungoka aftesia e kuptimit te fjales se Kuranit; Kurani per besimtarin e thjesht qenka i kote;
    Jo nuk eshte i kote, leximi i Kuranit eshte ibadet (adhurim) edhe neqoftese nuk e kupton per shkak se eshte fjale e Allahut te Plotėfuqishem.

2. Pa njeriun (dijetaret e tu) Allahu qenka "memec", sepse fjala e tij (Allahut) u varka nga fjalet shtojce te dijetareve. Po nuk deshen dijetaret, Allahut nuk i arrite fjala tek njeriu kurre. Ddth i "gjithefuqishmi" nuk paska njohur mundesi te komunikoj ndryshe me besimtarin e tij te dashur perpos nepermjet te nderhyreseve. A jam budalla apo perse me vijne keto pyetje nder mend: Po perse nuk e perdori gjithedijesine e gjithefuqine e tij per te mundesuar nje komunikim te vetin, te drejtperdrejt me besimtarin e tij, jo nepermjet te ndermjetesueseve? Ne kete menyre Allahu nuk do e kishte lene veten, fjalen e tij te varur nga disa dijetare. Do kishte pamundesuar keqinterpretime apo interpretime divegjente te fjales se tij nga dijetaret. Sic ka ndodhur deri sot disa here ne mes Sunizmit dhe Shiizmit;
    Nese nje njeri i thjeshte tenton ti interpretoj ligjet e nje shtetit sipas tekave te tij peson denimi, gjithashtu edhe ne Islam eshte e njejta.

3. Nese as perkthyesit nuk qenkan ne gjendje te perkthejne Kuranin 1:1, atehere njeriu i vetem, i cili paska mundesi te kuptoj fjalen e Allahut qenka arabi. Me fjale tjera: mua me u deshka te behem arab qe te kuptoj Allahun; mu deshka te asimilohem. Sepse mesimi i Arabishtes nuk mjaftojka (pasi qe te jesh perkthyes nuk mjaftojka).
    Arabi smund ta kuptoj Kuranin me mire se nje joarab, per shkak se arabet nuk flasin nje gjuh te kulluar arabe (letrare) por flasin dialekte te barbarizuara saqe nuk mund ti mer vesh askushi, e me se paku te dine ta lexojne Kuranin dhe se fundi me e kuptuar ate.

Kurani eshte i paperkthyeshem, e pamundur eshte te perkthejsh fjalen e Zotit, e Cila Fjale eshte e pakufishme dhe shume kuptimplote. E me se paku ne gjuhen shqipe, e cila gjuhe eshte shume e varfer ne krahasim me gjuhen arabe. Por cka? Kurani komentohet si ne gjuhen arabe ashtu edhe ne gjuhet tjera qe fjalet e Allahut te behen te kapshme per masen e thjeshte

4. Cila eshte norma plotfuqizuese e Kuranit? Pra ajo qe plotfuqizon perjashtimisht "dijetaret" per interpretim te Kuranit? Nese thua tani se nuk je kompetente per kete pyetje, atehere pyet mundesisht ata qe dijne, vec mos me le pa pergjegje, se u kalla pa te.
    "Ju pyetni pra dijetarėt nėse ju nuk dini." (16:43)

"Po All-llahut ia kanė frikėn nga robėrit e Tij vetėm dijetarėt, All-llahu ėshtė mbi gjithēka, ėshtė mėkatfalės." (35:28)
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A duhet tė dalė Shqipėria nga Konferenca Islamike?
    Nga Fenomeni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 282
    Postimi i Fundit: 13-04-2009, 14:04
  2. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  3. Tė drejtat e jomuslimanėve nė shtetet islamike
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-04-2006, 14:35
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •