Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 127
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Muhammedi alejhisselam namazin e ka fale edhe ne lufte e jo me ne pune!!!

Nese vertet nuk te mundesohet falja e namazit ne perendim atehere automatikisht ty te ndalohet vendqendrimi atje dhe urgjentisht duhet te vish ne ndonje vend musliman, ne mesin e muslimaneve ku te mundesohet nje gje e tille.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Ani rri ti pa pune edhe te mirat do te pikin prej qiellit Nuk jam me lan namazin por kur jeton ne nje shtet te krishter smundesh bash aq leht me ju permbajt fejes.

O cuni, te kisha qene une nje amvise e cila jeton ne Kosove, ska pare boten me sy, njeri pa pune dhe pa obligime, hajde hajde, e kisha gelltit ndoshta kete qe thua ti! Por te zhgenjej tani, une kam lind, jetoj dhe pleqeroj ne perendim, jetoj ne mesin e krishtereve, jam person me obligime te shumta (edhe me profesion) dhe kam familje, keshtu qe lava koken atyre qe se kan pare boten siq ta paskan lare edhe ty mendjen tende.

Ate qe kisha per detyre ta bej, te ju keshilloj, e bera.
    Ti kendej thua se e lexon Kur'anin, andej anashkalon mesimet baze te fese.
    Kjo teme per mua perfundon ketu, vazhdoni ju ka te ju vije mbare.

Kjo puna e keshillimit qenka si ajo qe perdoret ka anet tona: "Thuaji dikujt shendet, e ne vend qe te korrish nje "shendet patsh" ai ta kthen PLAQ!"

Shendet pra!

Selam aleikum wr wb

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    107:4. Pra shkatėrrim ėshtė pėr ata qė falen,
    107:5. Tė cilėt ndaj namazit tė tyre janė tė pakujdesshėm.

Pra ky eshte nje kerrcenim nga ana e Allahut s.w.t, per ata qe falen (edhe pse falen) por ne pakujdesi te namazit kan ndeshkimin.

Ndersa per mos falesit e namazit (lenjen):
    [B]
    O Arber! Eshte haram ne Islam te besh tefsirn te kuranit, ti, un, dhe shume si puna jone. Ne rraste se do te sjellesh shkrime te tilla, ateher duhet te sjellesh argumente me emera dijetaresh. Psh! Per filan ajet, ne tefsirin e tij, Ibin Kethiri thote......... e keshtu me rradhe .

Ne ajetet qe ke sjell ti me larte. ne tefsirin e tij, Ibin Kethiri, thote 107:5. Tė cilėt ndaj namazit tė tyre janė tė pakujdesshėm...Pra ata qe falen mbasi ka kaluar koha e namazit. Ata jane te pakujdesur per kohet perkatese te namazeve....dhe jo ashtu si thua ti

pa keqkuptim selamun alejkum

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga century Lexo Postimin
    O Arber! Eshte haram ne Islam te besh tefsirn te kuranit, ti, un, dhe shume si puna jone. Ne rraste se do te sjellesh shkrime te tilla, ateher duhet te sjellesh argumente me emera dijetaresh. Psh! Per filan ajet, ne tefsirin e tij, Ibin Kethiri thote......... e keshtu me rradhe .

Ne ajetet qe ke sjell ti me larte. ne tefsirin e tij, Ibin Kethiri, thote 107:5. Tė cilėt ndaj namazit tė tyre janė tė pakujdesshėm...Pra ata qe falen mbasi ka kaluar koha e namazit. Ata jane te pakujdesur per kohet perkatese te namazeve....dhe jo ashtu si thua ti

pa keqkuptim selamun alejkum
    Vella, e di ate qe puna si e imja dhe e juaja nuk jemi kompetent qe te bejm tefsire te ajeteve, ALlahu te shperbleft ty, por ndoshta me ke keqkuptuar para se tme kesh kuptuar.

Eshte e vertet se kam qen i manget ne shkrimin tem, sepse u mundojsha sa ma shkurt, ne menyre qe mos te behemi monoton por te jemi sa me modest ndaj asaj si puna e tyre.

Une ajetin e 5 sure 107 e kam marr si argument per ate qe edhe pse falen, kan shkatrrimin, por mos te flasim per ata qe nuk falen, sikur ai vellau ma lart atje qe tha nuk e fali namazin (fatkeqesisht)

Vella ke te drejt, kur thua qe te argumentohemi me kur'an dhe sunnet, dhe mendimin e dijetarve, o vella, keshtu kam ber gjith, por vjen nje matrapaz dhe te qet punen krejt posht me nje sharje ose ofendim, dhe ne fund ngelesh i deshperuar, pas gjith atij mundi, edhe pse kjo mbetet tek Allahu pa dyshim, por per forumin i till siē eshte nuk ja vlen qe ti afrojme librat afer dhe te argumentojme.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Vella, e di ate qe puna si e imja dhe e juaja nuk jemi kompetent qe te bejm tefsire te ajeteve, ALlahu te shperbleft ty, por ndoshta me ke keqkuptuar para se tme kesh kuptuar.

Eshte e vertet se kam qen i manget ne shkrimin tem, sepse u mundojsha sa ma shkurt, ne menyre qe mos te behemi monoton por te jemi sa me modest ndaj asaj si puna e tyre.

Une ajetin e 5 sure 107 e kam marr si argument per ate qe edhe pse falen, kan shkatrrimin, por mos te flasim per ata qe nuk falen, sikur ai vellau ma lart atje qe tha nuk e fali namazin (fatkeqesisht)

Vella ke te drejt, kur thua qe te argumentohemi me kur'an dhe sunnet, dhe mendimin e dijetarve, o vella, keshtu kam ber gjith, por vjen nje matrapaz dhe te qet punen krejt posht me nje sharje ose ofendim, dhe ne fund ngelesh i deshperuar, pas gjith atij mundi, edhe pse kjo mbetet tek Allahu pa dyshim, por per forumin i till siē eshte nuk ja vlen qe ti afrojme librat afer dhe te argumentojme.
    A ben te dij pse ne nuk paskemi qene kompetent te bejm tesfir te ajeteve Kuranore?!!!
    Please let me know this!!!
    Dhe nqs se ne besimtaret e thjeshte nuk kemi te drejte te bejm tesfir te ajetee Kuranore, pse na u shpall Kurani edhe neve, pse nuk iu shpall ne menyre te mfshefte vetem dijetareve!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Selamun alejkum

Arber asnje ystifikim, nuk mund te jet ystifikues. Ke sjell tefsir nga mendja jote, dhe kjo eshte skandaloze. Pra mos e bej me. Kerko nga moderatori ta fshi shkrimin tend.

selamun alejkum

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A ben te dij pse ne nuk paskemi qene kompetent te bejm tesfir te ajeteve Kuranore?!!!
    Please let me know this!!!
    Dhe nqs se ne besimtaret e thjeshte nuk kemi te drejte te bejm tesfir te ajetee Kuranore, pse na u shpall Kurani edhe neve, pse nuk iu shpall ne menyre te mfshefte vetem dijetareve!!!

GV_USA

Me shkrive ore GV!

A mundet pacientin ta dergojsh te konsulltohet per problemet shendetesore te nje punetor krahu? lol

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Me shkrive ore GV!

A mundet pacientin ta dergojsh te konsulltohet per problemet shendetesore te nje punetor krahu? lol
    Po mer e qon te hoxha ta knon ni hajmali edhe bohesh tamon

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Me shkrive ore GV!

A me tregon ti mua zotni i dituri nga feja Islame , a ke lexuar Kuranin ti ose jo ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Injoranti flet keshtu sic ka thene Imam Shafiu: "Une i kam mund te gjithe dijetaret ne debat pervec injoranteve"
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A duhet tė dalė Shqipėria nga Konferenca Islamike?
    Nga Fenomeni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 282
    Postimi i Fundit: 13-04-2009, 14:04
  2. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  3. Tė drejtat e jomuslimanėve nė shtetet islamike
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-04-2006, 14:35
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •