Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 127
    i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Ali Babuci te lutem perkthehe shqip.
    http://www.youtube.com/watch?v=surlf...layer_embedded
    Feja e shqiptarit eshte SHQIPTARIA!
    Tung

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga SystemA Lexo Postimin
    Ali Babuci te lutem perkthehe shqip.
    http://www.youtube.com/watch?v=surlf...layer_embedded
    Feja e shqiptarit eshte SHQIPTARIA!
    Tung
    Ali Babuci ka sot pushim, po e perkthej une.

Interiviste me Wafa Sultan, psikologe arabo-amerikane, ne TV arab Al-Jazeera, 21 shkurt 2006:

Wafa Sultan: Konflikti mbareboteror, deshmitare te se cilit jemi, nuk eshte konflikt i religjioneve apo i zivilizacioneve, por eshte konflikt i dy sistemeve me vlera qe kunderthojne njera trjeten, ne mes te mentalitätit mesjetar dhe mentalitetit te shekullit 21. Eshte nje konflikt ne mes te botes se zivilizuar dhe prapambeturise. Ne mes te zivilisuares dhe primitives. Ne mes te barbarizmit dhe arsyes. Eshte nje konflikt ne mes te lirise dhe nenshtrimit, ne mes te demokracise dhe diktatures. Ne mes te pohueseve dhe mohueseve te te drejtave njerezore. Ne mes te atyre qe trajtojne grate si kafshe dhe atyre qe i pranojne keto (grate) si te barabarta.

Gazetari: A po ju kuptoj sakte, qe ju thuani se ajo qe neve sot perceptojme eshte nje konflikt ne mes te kultures perendimore dhe prapambeturise dhe injorances se muslimaneve?

Wafa Sultan: Saktesisht kete them.

Gazetari: Kush e karakterizoi termin "konflikt i zivilizacioneve"? A nuk ishte ky Samuel Huntington? Nuk ishte Bin Laden! Kisha dashur te flasim per kete gje.

Wafa Sultan: Muslimanet ishin ata, te cilet te paret perdoren kete shprehje. Muslimanet e kane filluar luften e zivilizacionene. Profeti i Islamit tha: "Jam urdheruar te luftoj njerezit derisa ata te besojne ne Allahun dhe Profetin e tij". Kur muslimanet ndane njerezit ne muslimane dhe jomulsimane, dhe thirren ne lufte kunder jomuslimaneve, derisa keta te besojne ate ne te cilen muslimanet besojne, ata e filluan kete konflikt dhe kete lufte. Per te ndaluar kete lufte, muslimanet duhet te riveshtrojne librat e tyre islame dhe te rihartojne planmesimet e tyre. Keto (librat) tani per tani jane plote thirrje per luftim te jomuslimaneve. Muslimanet thone se ata kurre nuk e ofendojne besimin e tjeterkujt. Atehere cili zivilization i kesaj bote u jep te drejte atyre te emertojne jomuslimanet me terme, te cilat keta nuk i japin vetes? Nje here i quajne "popull i librit", nje here tjeter i krahasojne me majmuna dhe derra, ose edhe i quajne kristianet "ata, te cilet provokojne mllefin e Allahut". Kush ju ka thene se kristianet jane "populli i librit"? Ata nuk jane popull i librit, por popull i shume librave. Te gjithe keta libra qe ju i keni, jane te atyre, jane fryti i mendimit te tyre te lire dhe kreativ. Nga e merrni te drejten per t’i quajtur "ata, te cilet provokojne mllefin e Allahut" ose "ata qe jane te humbur"? Dhe atehere thua se religjioni yt (Islami) kerkon nga ti te respektosh besimet e tjereve? Une nuk jam kristiane, nuk jam hebreje, por nje qenie njerezore sekulare. (Pas nderhrjes se imamit) O vella, ti mund te besos ne guret tu sa te duash, perderisa ti nuk me gjuan mua me ta.

- fund i perkthimit (te shkurtuar) -

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Muhamedion nuk e besoj as nje milimeter, por e besoj Perendine, i cili sipas kuptimit tim sigurisht s'ka te bej asgje me Muhamedin, te pakten jo me shume sesa me mua, ty, tezen tende, e cdo njeri tjeter ne bote. Je i lumtur me pergjegjen?

*
    menyra e pergjigjes le shume per te deshiruar jo persa i perket besimit tend porse persa i perket menyres se te shprehurit.
    megjthate une dua te vazhdoj bashkebisedimin me ju ne tone te uleta e te buta .

po mire nese e beson Perendine atehere per ēfare mendon se na ka krijuar Perendia?
    dhe a ka derguar profete qe te na flasin per Perendine?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    menyra e pergjigjes le shume per te deshiruar jo persa i perket besimit tend porse persa i perket menyres se te shprehurit.
    megjthate une dua te vazhdoj bashkebisedimin me ju ne tone te uleta e te buta .

po mire nese e beson Perendine atehere per ēfare mendon se na ka krijuar Perendia?
    dhe a ka derguar profete qe te na flasin per Perendine?
    Shprehja ime nuk ishte me e mira, por e bera per shkak se me pengon qe te tematizohen bindjet e perkatesite personale deri ne detajet me te fundit. Shpesh ndodhe qe ne saje te nje bisede mbi religjionin me nje musliman pyetesh nga ai: "Ne cfare beson ti?" Dhe nese i pergjegjesh se ti nuk beson ne Islam apo te pakten jo ne formen sic eshte e parapare (ne Arabi apo ne shumicen e botes muslimane), menjehere mbyllet biseda, duke thene se "pasi qe nuk e besojke Allahun, atehere s'kemi cka te flasim". Kete e prita edhe nga ti. Prandaj pergjegja ime ngacmuese, si signal qe te mos vazhosh me pyetje personale. Kjo vlen aq me teper ketu ne kete teme, e cila ka nje kahje te konkretizuar mjaft.

Duke shpresuar se gjej kuptimin tend ne postimet e ardhshme, i pergjegj keto pytejet tua keshtu:

Besoj se Perendia na ka krijuar per te bere vepra te mira. Ne rend te pare ndaj vetes. Pastaj ndaj familjes dhe miqeve. Popullit te cilit i perket. Miqeve te popullit tend. E keshtu me radhe. Pra nga e aferta ne te largeten.

Po ka derguar lloj-lloj "profetesh", madje nje mori sosh, te cilet njerezimi nuk i percepton si te tille. Profete per mua jane te gjithe ata njerez, qe kane jetuar dhe vdekur sipas parimit te mbeshtjellur ne pyetjen e pare. Keshtu qe me profet per mua eshte Kastrioti, Qemali, Boletini, Fishta sesa Muhamedi dhe gjithe ato instanca qe ai i ka takuar apo ka enderruar per to.

Nese thua se jam duke zbuluar fe te re (dhe kjo s'shkon), te them se nuk jam i pari. Te njejten gje beri edhe Muhamedi. Per dallim nga une, ai mbeshteti vlerat, pikesynimet e tij me enderra, me kontakte te fantazuara apo te pakten te padeshmuara me nje force metafizike ("Zotin"). Une nuk e bej kete, nuk them se pash kete dhe ate ne enderr dhe me urdheroi keshtu e ashtu. S'e bej sepse nuk e kam vetine te besoj se njerezit besojne ate te cilen as une vet nuk e besoj. Nuk i shoh njerezit si budallenje. Nese ke deshire mund te te them se e pash "Zotin" ne enderr dhe me tha se ajo pergjegja e pare eshte saktesisht ajo cka deshiron ai. Dhe sikur ta thoja, si do e vertetoje ti se kete enderr ne te vertete s'e kam pare, por vetem imagjinuar apo hedhur perpara si justifikim fiktiv hyjnor per vlerat e mia personale? Nuk do te gjeje asnje metode per te deshmuar jovertetesine e enderrave te mia, pa e krijuar njekohesisht nje metode per te deshmuar jovertetesine e enderrave te Muhamedit. Shpresoj qe t'binda se nuk eshte e dobishme as per ty nese kalojme ne personalizim te temes.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Fillove ti komentojsh endrrat e tua.

Sigurisht edhe me keto endrra e komenton Kuranin ti. hahahah
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Shprehja ime nuk ishte me e mira, por e bera per shkak se me pengon qe te tematizohen bindjet e perkatesite personale deri ne detajet me te fundit. Shpesh ndodhe qe ne saje te nje bisede mbi religjionin me nje musliman pyetesh nga ai: "Ne cfare beson ti?" Dhe nese i pergjegjesh se ti nuk beson ne Islam apo te pakten jo ne formen sic eshte e parapare (ne Arabi apo ne shumicen e botes muslimane), menjehere mbyllet biseda, duke thene se "pasi qe nuk e besojke Allahun, atehere s'kemi cka te flasim". Kete e prita edhe nga ti. Prandaj pergjegja ime ngacmuese, si signal qe te mos vazhosh me pyetje personale. Kjo vlen aq me teper ketu ne kete teme, e cila ka nje kahje te konkretizuar mjaft.

Duke shpresuar se gjej kuptimin tend ne postimet e ardhshme, i pergjegj keto pytejet tua keshtu:

Besoj se Perendia na ka krijuar per te bere vepra te mira. Ne rend te pare ndaj vetes. Pastaj ndaj familjes dhe miqeve. Popullit te cilit i perket. Miqeve te popullit tend. E keshtu me radhe. Pra nga e aferta ne te largeten.

Po ka derguar lloj-lloj "profetesh", madje nje mori sosh, te cilet njerezimi nuk i percepton si te tille. Profete per mua jane te gjithe ata njerez, qe kane jetuar dhe vdekur sipas parimit te mbeshtjellur ne pyetjen e pare. Keshtu qe me profet per mua eshte Kastrioti, Qemali, Boletini, Fishta sesa Muhamedi dhe gjithe ato instanca qe ai i ka takuar apo ka enderruar per to.

Nese thua se jam duke zbuluar fe te re (dhe kjo s'shkon), te them se nuk jam i pari. Te njejten gje beri edhe Muhamedi. Per dallim nga une, ai mbeshteti vlerat, pikesynimet e tij me enderra, me kontakte te fantazuara apo te pakten te padeshmuara me nje force metafizike ("Zotin"). Une nuk e bej kete, nuk them se pash kete dhe ate ne enderr dhe me urdheroi keshtu e ashtu. S'e bej sepse nuk e kam vetine te besoj se njerezit besojne ate te cilen as une vet nuk e besoj. Nuk i shoh njerezit si budallenje. Nese ke deshire mund te te them se e pash "Zotin" ne enderr dhe me tha se ajo pergjegja e pare eshte saktesisht ajo cka deshiron ai. Dhe sikur ta thoja, si do e vertetoje ti se kete enderr ne te vertete s'e kam pare, por vetem imagjinuar apo hedhur perpara si justifikim fiktiv hyjnor per vlerat e mia personale? Nuk do te gjeje asnje metode per te deshmuar jovertetesine e enderrave te mia, pa e krijuar njekohesisht nje metode per te deshmuar jovertetesine e enderrave te Muhamedit. Shpresoj qe t'binda se nuk eshte e dobishme as per ty nese kalojme ne personalizim te temes.

*
    ke thene qe beson se Perendia na ka krijuar per te bere vepra te mira ,apo jo?
    po mire nese na ka krijuar per te bere vepra te mira atehere perse njerezit bejne vepra te keqija(d.m.th. nuk bejne te gjithe vepra te mira) ?
    dhe ajo qe eshte me e rendesishme perse njerezit qe bejne vepra te mira vdesin?
    se po te ishte se motivi i krijimit tone jane veprat e mira atehere ata qe bejne vepra te mira duhet te jetojne,apo nuk eshte keshtu.

dhe meqe nuk sheh enderra si e falenderon ti Perendine?
    si te teket ty apo si e deshiron Perendia te falenderohet dhe te adhurohet?
    dhe ku e merr ti menyren e falenderimit?

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Ali Babuci ka sot pushim, po e perkthej une.

Interiviste me Wafa Sultan, psikologe arabo-amerikane, ne TV arab Al-Jazeera, 21 shkurt 2006:

Wafa Sultan: Konflikti mbareboteror, deshmitare te se cilit jemi, nuk eshte konflikt i religjioneve apo i zivilizacioneve, por eshte konflikt i dy sistemeve me vlera qe kunderthojne njera trjeten, ne mes te mentalitätit mesjetar dhe mentalitetit te shekullit 21. Eshte nje konflikt ne mes te botes se zivilizuar dhe prapambeturise. Ne mes te zivilisuares dhe primitives. Ne mes te barbarizmit dhe arsyes. Eshte nje konflikt ne mes te lirise dhe nenshtrimit, ne mes te demokracise dhe diktatures. Ne mes te pohueseve dhe mohueseve te te drejtave njerezore. Ne mes te atyre qe trajtojne grate si kafshe dhe atyre qe i pranojne keto (grate) si te barabarta.

Gazetari: A po ju kuptoj sakte, qe ju thuani se ajo qe neve sot perceptojme eshte nje konflikt ne mes te kultures perendimore dhe prapambeturise dhe injorances se muslimaneve?

Wafa Sultan: Saktesisht kete them.

Gazetari: Kush e karakterizoi termin "konflikt i zivilizacioneve"? A nuk ishte ky Samuel Huntington? Nuk ishte Bin Laden! Kisha dashur te flasim per kete gje.

Wafa Sultan: Muslimanet ishin ata, te cilet te paret perdoren kete shprehje. Muslimanet e kane filluar luften e zivilizacionene. Profeti i Islamit tha: "Jam urdheruar te luftoj njerezit derisa ata te besojne ne Allahun dhe Profetin e tij". Kur muslimanet ndane njerezit ne muslimane dhe jomulsimane, dhe thirren ne lufte kunder jomuslimaneve, derisa keta te besojne ate ne te cilen muslimanet besojne, ata e filluan kete konflikt dhe kete lufte. Per te ndaluar kete lufte, muslimanet duhet te riveshtrojne librat e tyre islame dhe te rihartojne planmesimet e tyre. Keto (librat) tani per tani jane plote thirrje per luftim te jomuslimaneve. Muslimanet thone se ata kurre nuk e ofendojne besimin e tjeterkujt. Atehere cili zivilization i kesaj bote u jep te drejte atyre te emertojne jomuslimanet me terme, te cilat keta nuk i japin vetes? Nje here i quajne "popull i librit", nje here tjeter i krahasojne me majmuna dhe derra, ose edhe i quajne kristianet "ata, te cilet provokojne mllefin e Allahut". Kush ju ka thene se kristianet jane "populli i librit"? Ata nuk jane popull i librit, por popull i shume librave. Te gjithe keta libra qe ju i keni, jane te atyre, jane fryti i mendimit te tyre te lire dhe kreativ. Nga e merrni te drejten per t’i quajtur "ata, te cilet provokojne mllefin e Allahut" ose "ata qe jane te humbur"? Dhe atehere thua se religjioni yt (Islami) kerkon nga ti te respektosh besimet e tjereve? Une nuk jam kristiane, nuk jam hebreje, por nje qenie njerezore sekulare. (Pas nderhrjes se imamit) O vella, ti mund te besos ne guret tu sa te duash, perderisa ti nuk me gjuan mua me ta.

- fund i perkthimit (te shkurtuar) -

*
    Faleminderit per mundimin
    Shendet.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Fillove ti komentojsh endrrat e tua.

Sigurisht edhe me keto endrra e komenton Kuranin ti. hahahah
    I shkreti, t'erdhi puna qe me zgerdhirje te "replikosh" argumentet a?
    Hahaha o paste Islami shume si ti. Qe qeshja jote te mos duket artificiale, do ishe deshur te pergjegjesh argumentet e mi ne postimin me larte se pari!

Nuk komentova enderrat e mia, por u pergjegja ne pyetjen e cila me u be.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Parim baze per ta interpretuar Kuranin eshte te jesh musliman, jomuslimanit nuk i pranohet interpretimi per shkak se ai me se pari nuk ka besim ne vertetesine e ketij Libri e jo me ta interpretoj. Te pengon
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Artikulli i meposhtem eshte marre ne nje forum musliman dhe ishte shume gallate.

A lejohet femra e mbuluar ta merr patent shoferin?

Selamu Alejkum! A lejohet femra e mbuluar ta merr patent shoferin?

Bismilahi rrahmani rrahim

Pėr shkak tė harameve qė sjell marrja e patent shoferit pėr grat vihet nė pėrfundim se marrja e e saj ėshtw haram ,ngase njė grua qė e mer patent shoferin asaj i ipet mundsia tė udhtoj e vetme pa mahrem ,poashtu ka shum gjasa qė tė ketė defekt nė makinen e sajė dhe te mbetet e vetme e pasigurtė dhe e pambrojtur nė rrug,po ashtu ka mudesi qė tė bėj ndonji aksident,tė mbyt ndonji njeri etj...e pėr kėtė mund tė denohet me burg,(e nuk i takon njė femre muslimane tė shkon ne burg),dhe gjėra tė tjera tė shumta qė i ekspozohet femra e qė janė harame ,e shkak pėr kėto harame ėshtė marrja e patent shoferit ,themi se marja e sajė ėshtė haram,jo ne esencen e saj ,por pėrshkak tė harameve qė i sjell ajo.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A duhet tė dalė Shqipėria nga Konferenca Islamike?
    Nga Fenomeni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 282
    Postimi i Fundit: 13-04-2009, 14:04
  2. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  3. Tė drejtat e jomuslimanėve nė shtetet islamike
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-04-2006, 14:35
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •