Close
Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 189
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Shume interesante kjo ,sidomos disa postime qe haptas jane te drejtuara kunder kosovareve,gjoja se nuk kenkan gezuar per anetaresimin e Shqiperise ne NATO.

Per ta "dokumentuar" kete pohim,kam nje propozim qe hapsi i temes te organizoje edhe nje sondazh per kosovaret e FSH dhe pastaj te flasim e komentojme kush eshte pro e kush kunder NATO-se.

Mendoj se pa marre parasysh orientimin partiak e ideologjik te cdo kosovari,rreth antarismit ne NATO dhe rrespektit qe gezon ajo ne Kosove,as qe duhet diskutuar.Ai eshte i qindperqinde ne mesin e shqiptareve normal qe nga femija ne djep e deri te plaku njeqinvjecare.
    Kjo ishte sa i perket demosit te cilin gati fare nuk e degjon kush...
    Problemi eshte te strukturat e pushtetit.Atje duhet kerkuar shkaqet e nje heshtjeje te ketille,qe realisht ka lene shije te hidhur te bashkatdhetaret ne Shqiperi e ne mergate.

Une po ua them vetem nje nga arsyet e shumta sipas meje,te cilat edhe disa postues i kane nenvizuar me te drejte.
    Idene per nje Kosove te pavarur,sovrane,te lire e demokratike,te anetaresuar ne NATO,UE,ne miqesi te perhereshme me SHBA dhe te hapur me Shqiperine e ka pas dhene ish presidenti i Kosoves Z. Ibrahim Rugova.Keto edhe ishin postulatet baze te filozofise se tij politike e kombetare gjate tere jetes se tij.
    Ju me siguri e dini polarizimin ekstrem te skenes politike ne Kosove.Aktualisht ne pushtet i ke kambekryq nxenesit e devotshem te Xhaxhit,Nexhit e Ramizit,natyrisht shume te "moderuar",pasi qe ne brenda kemi nje NATO qe dhjete vjete...dhe dihet...

Nje kremte e organizuar nga kjo qeveri,me keta protagoniste,duke perfshire edhe partneren e kualicionit aktual me ne krye shokun Sejdiu, do te ishte edhe fundi i tyre dhe i kremtave pompoze te pervjetoreve te Diktatorit dhe haxhillekut te nxenesit me te mire te tij -shokit Ramiz...me shoke e shoqe nga mema parti,desha te them ...

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Njerez qe duan te perēajne, ekzistojne dhe per fat te keq ka edhe 'shqiptar'. Sa per faktin qe Kosova ka festuar apo jo, ēdo shqiptar kudo qe ka qene, besoj eshte gezuar per kete dite.
    Pse Kosova nuk e beri te dukshme ne rangun zyrtar dhe shqiptaret e Maqedonise e kane bere, eshte se kushtet dhe arsyet jane te ndryshme. Disa nga arsyet e pse-se i ka permendur edhe chino.
    Gjithesesi, hyrja e Shqiperise ne NATO nuk eshte vetem rezultat i shtetit shqiptar, por kane pjesen e vete lobet shqiptare ne shtetet perkatese dhe keta nuk jane vetem shqiptar nga Shqiperia.
    Ja nje postim prej patritoti te vertete.
    Ka nje shpjegim per gjithēka apo jo e nderuar super moderatore

90% e popullsise shqiptare mendon qe hyrja ne Nato do te sjelli:
    me shume mireqenie
    me shume vende pune
    do te rriten rrogat dhe pensionet
    do te luftojme terrorizmin dhe do te japim edhe jeten per Europen

Dhe nese guxon te thuash qe hyrja ne Nato eshte simbolike,ka te beje vetem me ushtrine,modernizimin dhe nje pjese e mire e taksave qe do te sherbejne per te ngritur livelin e forcave te armatosura,atehere te vulosin si komunist i terbuar qe i don te keqen vendit tend.
    Hyrja ne Nato per shqiptarin e thjeshte nuk ka shume vlere,ose me mire ka por jo ate rendesi qe disa forca politike ne Shqiperi duan ti japin.
    Nuk ndryshon asgje.
    Sa per Kroacine,as nuk behet fjale se ne nuk mund te matemi dot as me Bosnjen.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    [QUOTE=juanito02;2218503]
    Citim Postuar mė parė nga DeuS Lexo Postimin
    shigjeta..
    Qe anetaresimin ne NATO, kryeministri yne, zoti Berish-Kafsha, e egzagjeroi ne festime, e super-mbivleresoi ne vlere dhe e ilustroi me imazhin e tij prej heroi neper Media..kjo eshte e vertete dhe ne te gjithe e dime (pervec asaj katunarise qe kishin paguar per te marr pjese ne miting te sheshi) se e beri per qellim votash, sic ka bere gjithmone, duke mos ftuar as opoziten ne kete rast, por prape une jam i zhgenjyer nga reagimi i Kosoves. Dhe kam pershtypjen qe ne vitet e vijojne, nese gafa te tilla do vazhdojne, zhgenjimi do jete me mesim-dhenes.

Tamam ashtu ishte mitingu Saliut. Me njoftoi nje i aferm im qe kish mare pjese ne ate miting.
    Ishte shkullur gjith administrata shtetit me urdher partie te vinte ne meeting
    Kishi ardhur dhjetra autobuse nga gjithe rrethet e Shqiperise me militante e gjithfare me urdher patie.
    Kishin dale nxenes trupa pedagogjike te cdo shkolle ne Tirane me urdhe partie.
    Kishin ardhur plot kosovare pa urdher partie
    Kishte plot kureshtare pa urdher partie.
    Miting i madh qe vertet nja 150 000 vete ne shesh.
    Te gjitha keto ne sherbim te kultit te individit qe jane tipike per cdo lloj diktature.
    Shume keq sa mbrapa jemi me demokracine.
    Kjo eshte e vertet edhe nga informacionet qe kam une rezulton e njejta gje dhe te them te drejten nga viti 90 e ketej ska ndryshuar asgje ne kete drejtim. Vetem flamuj blu kishte ne miting flamuj te blere nga PD-ja pra festa nuk ishte e popullit Shqiptar por e asaj pjese te elektoratit qe voton PD . Ah me falni pash edhe nje flamur te kuq diku nga mesi i mitingut.

Pra ne Shqipri u be nje feste e sforcuar.

Kur ne Shqiperi behet e sforcuar vetem nga nje parti me flamujt blu te saj cfar pret qe te festohet ne Kosov sa per sy e faqe qe te mos i ngelet qefi Saliut. Prandaj mendoj se Kosova ka te drejt se ne fund te fundit hyrja ne Nato nuk ka ato vlera historike qe i jep Sala dhe mediat e tij.

Dikur ishim ne Traktatin e Varshaves, c'far fituam ? asgje !(me fal disa nendetse) , perkundrazi rezikonim te na pushtonin pse dolem prej tij. Pastaj u bashkuam me traktatin Mao ce Dun c'far fituam metalurgjikun e kalbur qe pa filluar pune akoma. Tani u futem ne Nato qe kemi gati 20 vjet qe e degjojme sa na u lodhen veshet dhe prandaj nuk na ben pershtypje aspak te pakten mua. C'far do fitojme, prap asgje ta thomi un .

Kemi 20 vjet qe presim cirremi e bertasim evropa, evropa por kur vajta para ca ditesh ne ambasade Italiane per te bere nje vize turistike per Mamane me dhane nje carcaf te shkruar nga te dy faqet me pikat qe duhen plotesuar qe jane hartuar ne menyre te atille qe te mos plotesohen.

Prandaj une jam i mendimit tja u veme kufirin te thana e ti kerkojme te njejtat kushte edhe per ata qe vijne ne Shqiperi. Per aq kohe sa do lejojme qe te na trajtojne me ndjenje inferioriteti, te tille do ngelemi gjithnje.
    Nje pyetje kisha une :

Kur do ngrihemi nga pozicioni i zvaranikut me kapister ne qafe, dhe te hecim drejt me kembet tona ?

ps. Mir je ti miku im Deus, edhe une mir jam, ke pune ti, se kohe krize eshte, edhe une kam , festove gje ti, une jo per vete, se do festoj kur te bej partin time dhe mundsisht te jem edhe ne pushtet se ne opozit nuk e festoj dot.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 06-04-2009 mė 16:27

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    ps. Mir je ti miku im Deus, edhe une mir jam, ke pune ti, se kohe krize eshte, edhe une kam , festove gje ti, une jo per vete, se do festoj kur te bej partin time dhe mundsisht te jem edhe ne pushtet se ne opozit nuk e festoj dot.
    E pergjithshmja mire dhe gezohem qe dhe ti je mire! Kriza akoma nuk ka filluar per mendimin tim. Pasojat do i ndjejme pas nja 2 vjetesh. Kur rezervat e buxheteve te fillojne te shterojne nga subvencionimi qe po i behet cdo biznesi dhe individi, nderkohe qe taksa nuk po vilen me si dikur. Por ky eshte plan masonik i vjeter, per te cilin na mbetet vetem te diskutojme dhe te pozicionojme veten aty ku duhet, se per te ndryshuar, ne nuk jemi ne gjendje te ndryshojme realitetin tone te hidhur gati 20 vjecar, jo me tej!

Persa i perket asaj partise tende, duart me hajne dhe shpirti me del vendit kur shoh kaq kaos, kaq diktature, kaq padrejtesi, por c'te besh. Kam nje te mire qe jam koshent (i ndergjegjshem) per meriten dhe aftesite e mia dhe dorezohem sapo meditoj rreth nje grushti politik, sepse mbi te gjitha sot, duhet te jesh biri i filanit, i mbeshtetur nga filan agjenture e huaj dhe mjere vatani. Kur ta formosh (lol) dhe te me bindesh qe partia jote, prioritet do kete ardhjen ne ndihme te shqiptareve ne te gjitha sektoret, raprezaljen ndaj cdo monstre komuniste aktualisht ne pushtet qe vazhdon e ushtron diktature dhe mbush xhepat e veta me parate e popullit ose me pak fjale, te jete ndryshe nga c'kemi jetuar deri tani...mbeshtetes e militant me ke per krah

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Shqiperia hyri ne NATO,kjo ka rendesi.

Mendoj qe Shqiptaret kudo qe jane,ne Shqiperi Iliride Dardani e te tjera, duhet te bejne festa me pakes, dhe me shume pune ne rindertimin e vendit te tyre.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga DeuS Lexo Postimin
    shigjeta...

Fillimisht, mire se ri-erdhe.

Se dyti, nuk na the gje..

Kushtet dhe arsyet jane te ndryshme?

Justifikim i pa-bazuar. Thjeshte justifikim me edukate!
    Hahaha nuk na the gje, thotka cuni.
    Po nese ka dikush rendin te thote dicka, je ti. Cudi qe paske lexuar postimin tim, kur une shprehimisht deklarova se dyshoj vertetesine e pohimeve tua, titullit te temes. Kur te dyshohet pohimi dhe ti nuk sjell fakte per vertetesine objektive te tij, atehere edhe nese nuk te replikon askush as nje fjale tjeter, ti ke humbur debatin. Verteto se pari pohimin tend, pastaj do te mund te "lexosh" motivet e mia ("justifikim i pabazuar"). Ke nje calim ne intelekt.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Kur ta formosh (lol) dhe te me bindesh qe partia jote, prioritet do kete ardhjen ne ndihme te shqiptareve ne te gjitha sektoret, raprezaljen ndaj cdo monstre komuniste aktualisht ne pushtet qe vazhdon e ushtron diktature dhe mbush xhepat e veta me parate e popullit ose me pak fjale, te jete ndryshe nga c'kemi jetuar deri tani...
    Do vi lol do vi, por nuk do jete parti , dhe kur te vi te gjith minjte do dalin jashte Shqiperis..... te garantoj ..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Unė mendoj se pjesa dėrrmuese e shqiptarėve kudo qė janė ata, i janė gėzuar hyrjes sė Shqipėrisė ne NATO. Mos u merrni shumė me prononcimet individuale. unė kam lexuar edhe shumė komente nė shtypin e Tiranės. Ka edhe atje tė tillė qė bėjnė vėrejtje tė lloj-llojshme dhe sikur nuk kėnaqen qė Shqipėria hyri nė NATO me Berishėn kryeministėr. Unė mendoj se mė e rėndėsishme ėshtė hyrja nė NATO, sesa kush ka qėlluar nė momentin aktual kryetar a kryeministėr i Shqipėrisė.
    Hashimi tha: Ende nuk ka filluar festimi.
    Memli Krasniqi, zėdhėnės i Qeverisė tha sonte: Kush ju ka penguar tė festoni?
    Unė them:
    Vallė a ka kuptim
    Pas dasme tė kėndojmė
    Me surla e tupana
    Pas dasme tė vallėzojmė.
    Dikur, kur kishim gėzime familjare, lindje tė djalit, a ndonjė lajm tė mirė, arma shkrepte atė ditė, e jo pas ndonjė dite.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    C'jane keto tema qe kane per qellim percarjen mer njerez?
    Se kuptoj se cfare dobie sjell hapja e kesaj teme , vecse sherr midis dy shteteve qe ndajne te njejtin identitet e gjak neper venat e tyre. Late nam .Turp te keni.

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Tė festosh hyrjen nė Nato , nuk ėshtė ndoshta njė gjė e zakonshme, por duke pas parasysh situatat e kaluara e pse jo edhe tė sotmet , kjo ėshtė dashur tė ndodhė.

Pra , ėshtė dash tė festohet! Mnedoj unė.

Kosova , nuk feston se po udhėhiqet nga kosovarėt , pėr fat tė keq. Shqiptarėt e Kosovės kan festuar.
    Shqiptarėte Kosoves kan festuar pėr disa arsye, por mė tė rėndėsishmet janė se:
    * Sqhipėria hyri nė Nato , qė ėshtė njė gjė shum pozitive dhe e rėndėsishme pėr Shqipėrin dhe shqiptarėt.
    * Pėr inat tė shkijeve!

Kjo e dyta e pengon udhėheqjen e Kosoves qė tė festoi , jo vetØme kėtė ngjarje por edhe shumė tė tjera si p.sh. 28 nėntorin-Dita e Flamurit.
    Kjo qeverisje ėshtė turp pėr vendin dhe banorėt e saj , sidomos neve shqiptarėve.
    Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dardani apo Kosovė
    Nga Statovci nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Kombin shqiptar 7 milionėsh nė Ballkan e kanė mbuluar retė e zeza
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •