gjynafe !!!!!!!!!!!
gjynafe !!!!!!!!!!!
Lekundjet kane filluar qe javen e shkuar ku sizmogramat , parashikonin vazhdueshmerine e lekundjeve dhe rritjen e intensitetit, por u kritikuan nga mediat lokale per shkak perhapje alarmi dhe paniku. I pacin ne qafe ata qe kane ngeluar tani ne mes te rrugeve.
Nuk mund te kuantifikohen akoma demet, por lekundjet vazhduan deri vone ne megjes. Vendi me i goditur eshte Paganica 3-4 km nga l'Aquila.Zakonisht jane care shtepite e vjetra, spitale, rrezuar disa kampana kishe, dhe shume monumente kulture. Te shohim per viktimat se sa mund te kete arritur numri i tyre . Ka shume persona ,akoma neper germadha, dhe situata eshte teper emergjente,edhe pse komunikimi nuk po funksionon per momentin dhe autostradat jane mbyllur.
Jane care ose demtuar edhe shtepi shqiptaresh. Deri tani ,per aq sa kam marre vesh, nuk ka shqiptare te vdekur! Situata eshte teper e rende!
Dhe nje lekundje tjeter , ne oren 9.20. Gjer tani ka patur rreth 27 viktima dhe qindra te humbur!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga brandon : 06-04-2009 mė 04:27
La vida es un carnaval
27 viktima deri tani... Une isha ne gjume,u zgjova
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
Autoritetet: Shkon ne 70 numri i viktimave
06/04/2009 14:10
Autoritetet italiane konfirmojne vdekjen e 70 personave nga termeti qe goditi zonen qendrore te vendit ne oret e para te mengjesit te sotem.
Shume persona te tjere gjenden nen rrenoja dhe flitet se numri i viktimave mund te shkoje ne 100-150. Termeti me magnitude 5.8 i shkalles Rihter goditi ne oren 3:30 Abruzzo-n, ndersa epiqender kishte L'Aquila-n.
Mes viktimave deri tani llogariten 5 femije, por numri eshte ende provizor.
Nderkohe rreziku per shembjen e ndertesave gjysme te shkaterruara eshte ende i pranishem. Drejtues te Mbrojtjes Civile i bejne thirrje popullates qe te mos udhetoje ne zonen e prekur nga levizja sizmike.
http://www.top-channel.tv/new/artikull.php?id=147931
Oh neein.. sa me vjen keq , se vet e kam perjetu termetin nja 3..4 here s'ka gje me te veshtir!!! Edhe pash qe kishte shum viktima mbi 100..![]()
.. wauu..
Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..
Sa tmerr i kam termetet! Nje fare kohe, pas nje termeti, u bera si e fiksimosur. Me dukej sikur binte termet pernate.![]()
Feelings change - memories don't.
92........
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
Ndegjova se ka edhe Shiqptar Viktima ,sa eshte e vertet kjo ?
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Krijoni Kontakt